Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mala_czarna napisał(a):
No jak to co zastaniesz?
Mała pewnie będzie się huśtać na Kajakowym uchu ;)

Na razie to ona do Kajaka bardzo ostrożnie. On by już chciał się bawić nową zabawką ale ona jeszcze niekoniecznie się daje turlać ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):

Niestety zostali sami w domu, aż się boję co zostanę po powrocie

ręce nogi móżn na scianie
a conajmniej ziemię z doniczki na pomarańczowym ;)

Posted

3 x napisał(a):
ręce nogi móżn na scianie
a conajmniej ziemię z doniczki na pomarańczowym ;)

W najlepszym przypadku ;)
A bardzo się zdziwiłam rano, że ona nie jest zainteresowana kiełbaską. W przeciwieństwie do Kajaka ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
W najlepszym przypadku ;)
A bardzo się zdziwiłam rano, że ona nie jest zainteresowana kiełbaską. W przeciwieństwie do Kajaka ;)

a skoro Holly wskakuje na łózko to może i jakas niespodzianka ziemna na nim sie wraz z nią znajdzie ;)

Posted

A ja wam powiem, że tęsknię trochę za takim szczeniorem w domu, chociaż pewnie na śmierć bym zadusiła przytulaniem. Jak Wikutka była mała to też jej żyć nie dawałam. Bez przerwy na rękach, bez przerwy ściskałam i uszy całowałam, bo taki fajowy zapach miały :)

Posted

Szczenior w domu to, poza sikaniem i niszczeniem, sama słodycz. Mój maluch ilekroć nie widzi mnie przez chwilę to leci się witać i całować ;) rano musi być witanie, jest wesoły i robi więcej zamieszania niż 5 dorosłych :)

Powiem szczerze, że boję się tego, co tam u Gusi może być dzisiaj. W razie czego zobowiązałam się do sprzątania :)

Posted

Wysłałam kontrolę do domu na przeszpiegi i co?
No właśnie i nic :)
Wszystko w porządku :) Zadziwiająco wszystko w porządku :)
Holly nawet nie raczyła zejść skąd? - no oczywiście, że z łóżka, tylko Kajuś bronił psiego honoru szalejąc jak cymbał.

Nie zapeszam, ale na razie wszystko gra ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Wysłałam kontrolę do domu na przeszpiegi i co?
No właśnie i nic :)
Wszystko w porządku :) Zadziwiająco wszystko w porządku :)
Holly nawet nie raczyła zejść skąd? - no oczywiście, że z łóżka, tylko Kajuś bronił psiego honoru szalejąc jak cymbał.

Nie zapeszam, ale na razie wszystko gra ;)

e niemozliwe ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
I po co ta panika, która mi się udzieliła? ;)

Kurde, boję się, że Amigo wpadł po jakiś samochód :( albo coś innego, bo jakoś wyparował :(

Weź się uspokój! I to niby ja panikuję.
Żaden samochód, po prostu się gdzieś zadekował zmęczony chodzeniem.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Zdjęcie dokumentujące wizytę kontrolną ;)
Ten mój Kajak Sierota to zawsze się da wykolegować.
A im mniejszy Pokurcz tym Kajuś bardziej wykolegowany ;)

ja to tam chciałam zaznaczyc, że Kajak jest TZta a nei twój ;)

Posted

Ale ja mam szczęście:-) Wpadłam po pracy do weta po tabletki na odrobaczanie dla małego szczeniaczka i kogo widzę w Boliłapce? Holly!!!! O przepraszam, Gusię i Holly;-)
Maleńka dzisiaj dużo śmielsza, ale nadal spokojniutka, leżała sobie grzecznie w objęciach Gusi. Oczko ma rzeczywiście nie za ciekawe, mam nadzieję że widzi na nie i że da się wyleczyć. Jes mniejsze niż drugie i na żrenicy ma jakby bielmo. No nic, poczekajmy na wynik badania.
Dostałam kilka buziaków i zakochałam się jeszcze bardziej:-) Jest przekochana, urocza, grzeczna, śliczna, maleńka, bezbronna i taka, że człowiek od razu chce się nią zaopiekować. Eeeech:-(

A Ci cholerni bezdomni nie chcą mi oddać 7-tygodniowego brzdąca:-( Bo ładna jest, więc ją zatrzymują. Szlag mnie trafia, ale co mogę. Muszę ją odrobaczyć, zaszczepić i liczyć na to, że może im się odwidzi i oddadzą ją za kilka dni:-( Sunia jest beżowa, będzie średnia lub duża.

Posted

Straszne jest to ile na świecie jest takich biednych maluszków, u bezdomnych i nie tylko...
Staruszków i innych :(
Taka sunia szybko by dom znalazła na pewno, może jeszcze oddadzą.

Gusia mi powiedziała przez telefon, ze mała ma zapalenie gardła i uszkodzenie mechaniczne rogówki a w drugim oczku stan zapalny...
Dostała krople, steryd do oka i antybiotyk w tabletkach.

Ma około 3 miesięcy i nie jest siostrą Molly zapewne ale to mniej ważne. Dobrze, że kolejne stworzenie bezpieczne. :)