Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stzw']Bo nie mam sumienia mu odmówić...
Jak przyjechał, to mu żebra wystawały. Było -20stC. Nawet nie można go było obciąć, bo by zamarzł. Teraz już spokojnie przeżyje zimę, jeszcze tylko muszę mu kupić ubranko, żeby miał ciepło w dupsko. Ale doszedł Czesiek, który jada czasami jak sobie przypomni i wygląda jak szkieletor. Jak ograniczę Aldenowi, to Czesiek umrze z głodu.
Jeżeli uda mi się ich rozdzielić przed zimą do osobnych kojców, to Alden przejdzie na dietę MŻ.[/QUOTE]

dobre, dobre:) Czesław i Alden.. kto by pomyślał

• 2 weeks later...
Posted

Była dzisiaj Pani oglądać Aldena. Tomek nawet nie zdążył podejść do kojca, bo Pani po rzucie okiem stwierdziła: "o nie, za duży! Taki duży to nie!"
Pewnie - lepiej mały, szczekliwy duperelek do noszenia w torebce.
NIEKTÓRE LUDZIE SOM GUPIE I SIE NIE ZNAJOM NA PSACH!!!!!

Posted

Pani Maria zaoferowała zimowe dwustronne ubranko dla Aldena. Ma po swoim psie, który nie zdążył ubrać bo się pochorował i umarł. No ale miał 18 lat....Ubranko funkel nówka, nie śmigane. Żeby tylko tłuścioch się zmieścił.
Byłyśmy dzisiaj na spacerze. Alden nie oddala się dalej niż na 2 metry od człowieka. Jeszcze jak ten człowiek ma w kieszeni parówki, to Alden idzie przy nodze i pod nogą. Nie reaguje na nic - ani na konie, ani na innych ludzi.
Jest absolutnie kochany i grzeczny. Wobec obcych zachowuje dystans ale jak się przekona, to nie odstępuje na krok.

• 2 weeks later...
Posted

Hit z dzisiaj: dzwoni Pan w sprawie Aldena. Że niby chce większego pieska, do domu i na zewnątrz ( jak pies będzie wolał). Wiek nie jest istotny, 6-7 lat nie jest problemem. I chwilę później powiastka: "Bo my zawsze mamy duże psy. Teraz w firmie, bo tam jest duży teren mam malamuta. Ale musze go trzymać w kojcu, bo ucieka. Mieliśmy też dwa lata temu bernardyna ze schroniska. Trzy razy go straż miejska przyprowadzała, bo uciekał. Jak za czwartym razem wylądował w schronisku to już po niego nie pojechaliśmy, bo to nie miało sensu. Czy ten sznaucer ucieka?" - JAK CHOLERA, PROSZĘ PANA.
Zemdliło mnie.

Posted

[quote name='stzw']Hit z dzisiaj: dzwoni Pan w sprawie Aldena. Że niby chce większego pieska, do domu i na zewnątrz ( jak pies będzie wolał). Wiek nie jest istotny, 6-7 lat nie jest problemem. I chwilę później powiastka: "Bo my zawsze mamy duże psy. Teraz w firmie, bo tam jest duży teren mam malamuta. Ale musze go trzymać w kojcu, bo ucieka. Mieliśmy też dwa lata temu bernardyna ze schroniska. Trzy razy go straż miejska przyprowadzała, bo uciekał. Jak za czwartym razem wylądował w schronisku to już po niego nie pojechaliśmy, bo to nie miało sensu. Czy ten sznaucer ucieka?" - JAK CHOLERA, PROSZĘ PANA.
Zemdliło mnie.[/QUOTE]

Że też same "buroki " dzwonią:-(.Ale na pewno zadzwoni ktoś konkretny.

Posted

[quote name='stzw']Jak się ogarnę z tymi zimowymi ubrankami ( Nilsson, pogadałam z moją maszyną i szyje :eviltong: ) to mu zrobię kontrowersyjne ogłoszenie.[/QUOTE]

No to czekamy z niecierpliwością na pokaz mody:lol::crazyeye:

• 3 weeks later...
Posted

Moja maszyna do szycia w serwisie. Chwilowo mama udostępniła mi swoją, która z jakiegoś powodu nie obszywa brzegów... Jest też nowy, wieeelki kojec dla chłopaków - w weekend odbędzie się montaż. A Alden tak się przyzwyczaił do p. Marii, że już w sobotę robi się namolny i czeka. Jak tylko przychodzi p. Maria to nie opuszcza jej na 5 cm i wpycha głowę, żeby mu zapiąć smycz.
Na poważnie - dla mnie pozostaje kochaną ciapą, tyle, że trochę "zepsutą".

Posted

Na wrocławskim pytaliście o kokos do PA. Tu jest wątek bolesławiecki:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/190962-Boles%C5%82awieckie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-przystanek-przed-schroniskiem?p=19768401#post19768401[/url]

Posted

[quote name='beta ata']Na wrocławskim pytaliście o kokos do PA. Tu jest wątek bolesławiecki:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/190962-Bolesławieckie-psiaki-szukają-domów-przystanek-przed-schroniskiem?p=19768401#post19768401[/URL][/QUOTE]

bardzo Ci dziękuję. Dostałam namiar od Anuli na Dorotę, która odpisała, ze zrobi wizytę.