Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak w tytule , 7 miesięczny jamnik szuka DT ,DS bo u mnie jest na TDT . Jamnis Tofik jest radosnym rozbrykanym pieskiem , nie jest kastrowany .
Niestety ma problem z trzymaniem moczu , jak do poniedziałku nie przejdzie i do tej pory nikt go nie weźmie pojadę z nim do weta ...
Tel 507 300 768 .

Edited by Justa&Zwierzaki
  • Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
(...) Niestety ma problem z trzymaniem moczu , jak do poniedziałku nie przejdzie i do tej pory nikt go nie weźmie pojadę z nim do weta ...

Nie czekaj z tym poniedziałkiem. Przyczyn może być wiele tego nietrzymania moczu. Samo mu nie przejdzie, to nie zły humor.
Z kolei ktoś może go wziąć, jak piszesz, i nim się ogarnie z sytuacją znów minie jakiś czas, a psina wymaga pomocy.

Posted

majqa napisał(a):
Nie czekaj z tym poniedziałkiem. Przyczyn może być wiele tego nietrzymania moczu. Samo mu nie przejdzie, to nie zły humor.
Z kolei ktoś może go wziąć, jak piszesz, i nim się ogarnie z sytuacją znów minie jakiś czas, a psina wymaga pomocy.

Wyjęłas mi z ust, dokładnie to chciałam napisać

Posted

Około południa byłam z Tofikiem u weta :
Został zbadany i ma bolesny pęcherz , dałam tez jego mocz do badania .
dostał dwa zastrzyki jeden rozkurczowy , drugi przeciw bólowy .
A przed chwilka wetka mi napisała sms a ze wyniki moczu są fatalne - konieczni musi być na antybiotyku , wetka mi go przywiezie jak będzie jechać po pracy do domu ....
Za wizytę , zastrzyki i badanie moczu 50 zł , a teraz jeszcze dojdą te antybiotyki , bardzo Was proszę o pomoc , sama nie dam rady ...
A też by trzeba go wykastrować bo oprócz nie trzymania moczu znaczy teren w domu ( obsikuje meble ) a to koszt 220 zł no i jest ryzyko ze trafi do pseudo hodowli :roll:

A jak by tego było mało Fibi ma znów problem z tylnymi łapkami :( , ciężko mu z budki wyjść i po schodach wejść , znów podajemy Arthroflex .

Posted

Wyślę do kogoś zapytanie, czy są w stanie pomóc w kosztach kastracji chociaż. :-(
Spróbuj zmodyfikować tytuł na apel o pomoc w kosztach, obmyśl i ujmij tytułem, że jamnik, że leczenie poważnego problemu z pęcherzem.

Posted

majqa napisał(a):
Wyślę do kogoś zapytanie, czy są w stanie pomóc w kosztach kastracji chociaż. :-(
Spróbuj zmodyfikować tytuł na apel o pomoc w kosztach, obmyśl i ujmij tytułem, że jamnik, że leczenie poważnego problemu z pęcherzem.

Bardzo dziekuje :)

Posted

Jak pani doktor podjedzie dopytaj, proszę, koniecznie co dokładnie wyszło w badaniu, że jest fatalnie. :-(
Bakterie? Mój Boże, taka malizna...
Próbowałaś gdzieś go ogłosić w rejonie znalezienia? Wierzyć się nie chce, że nikt nie szuka takiego cukierka.

Posted

majqa napisał(a):

Majqo, dziékujé za zapodanie wátku jajnisia. Fundacja KASTOR zasponsoruje kastracjé pieska, tylko podajcie najpierw szacunkowy koszt, bo jak jakis zdzierca wet, to trzeba bédzie szukac tanszego.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Majqo, dziékujé za zapodanie wátku jajnisia. Fundacja KASTOR zasponsoruje kastracjé pieska, tylko podajcie najpierw szacunkowy koszt, bo jak jakis zdzierca wet, to trzeba bédzie szukac tanszego.

Dzięki , kastracja 220 zł

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Dzięki , kastracja 220 zł

Justa, wiesz już dokładnie, co biedactwu dolega?

Przepatrz inne wątki ze śląskiego, spróbuj na nich pooffować, może ktoś zechce włączyć się w ten wątek i np. pomóc Ci w udźwignięciu kosztów leczenia wpłatami lub organizowaniem i poprowadzeniem bazarków. Hm?

Edit:
Ponadto, jeśli to nie problem dorzuć w 1 poście do siebie jakiś namiar tel. Bywa i tak, że ktoś ma jakiś łebski pomysł wsparciowy, pomocowy, a może ofertę domu i wtedy ów ktoś może chcieć się z Tobą piorunem skontaktować.

Posted

majqa napisał(a):
Justa, wiesz już dokładnie, co biedactwu dolega?

Przepatrz inne wątki ze śląskiego, spróbuj na nich pooffować, może ktoś zechce włączyć się w ten wątek i np. pomóc Ci w udźwignięciu kosztów leczenia wpłatami lub organizowaniem i poprowadzeniem bazarków. Hm?

Edit:
Ponadto, jeśli to nie problem dorzuć w 1 poście do siebie jakiś namiar tel. Bywa i tak, że ktoś ma jakiś łebski pomysł wsparciowy, pomocowy, a może ofertę domu i wtedy ów ktoś może chcieć się z Tobą piorunem skontaktować.

Wetka mi w sms ie napisała ze wyniki sa fatalne a w biegu na ulicy jak jechała do domu podrzuciła mi antybiotyk i nie wiem dokładnie co to jest .... boli go pęcherz i sika bardzo bardzo często , zaraz znów idziemy na spacer ( z 3 psami )
Z tego wszystkiego zapomniałam podac nr tel :oops:, bardzo dziekuje za przypomnienie .

Posted

No nic, przy kolejnym kontakcie z panią wet, bodaj tel. dopytaj, co za dziadostwo dręczy malucha.

Szukałaś, że tak się przypomnę z wcześniejszym pytaniem, mu jego właściciela? Może i on szuka swojej zguby?

Posted

majqa napisał(a):
No nic, przy kolejnym kontakcie z panią wet, bodaj tel. dopytaj, co za dziadostwo dręczy malucha.

Szukałaś, że tak się przypomnę z wcześniejszym pytaniem, mu jego właściciela? Może i on szuka swojej zguby?

Ale jego właściciele porzucili i szukam mu nowego domu , mam nadzieje że sie znajdzie i to dobry dom bo on na to zasługuje ...