Justa&Zwierzaki Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 (edited) Jak w tytule , 7 miesięczny jamnik szuka DT ,DS bo u mnie jest na TDT . Jamnis Tofik jest radosnym rozbrykanym pieskiem , nie jest kastrowany . Niestety ma problem z trzymaniem moczu , jak do poniedziałku nie przejdzie i do tej pory nikt go nie weźmie pojadę z nim do weta ... Tel 507 300 768 . Edited January 9, 2012 by Justa&Zwierzaki Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Zdjecie http://img30.otofotki.pl/obrazki/dk36_zdj_cie1752.jpg Quote
majqa Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Justa&Zwierzaki napisał(a): (...) Niestety ma problem z trzymaniem moczu , jak do poniedziałku nie przejdzie i do tej pory nikt go nie weźmie pojadę z nim do weta ... Nie czekaj z tym poniedziałkiem. Przyczyn może być wiele tego nietrzymania moczu. Samo mu nie przejdzie, to nie zły humor. Z kolei ktoś może go wziąć, jak piszesz, i nim się ogarnie z sytuacją znów minie jakiś czas, a psina wymaga pomocy. Quote
Isadora7 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 majqa napisał(a):Nie czekaj z tym poniedziałkiem. Przyczyn może być wiele tego nietrzymania moczu. Samo mu nie przejdzie, to nie zły humor. Z kolei ktoś może go wziąć, jak piszesz, i nim się ogarnie z sytuacją znów minie jakiś czas, a psina wymaga pomocy. Wyjęłas mi z ust, dokładnie to chciałam napisać Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Około południa byłam z Tofikiem u weta : Został zbadany i ma bolesny pęcherz , dałam tez jego mocz do badania . dostał dwa zastrzyki jeden rozkurczowy , drugi przeciw bólowy . A przed chwilka wetka mi napisała sms a ze wyniki moczu są fatalne - konieczni musi być na antybiotyku , wetka mi go przywiezie jak będzie jechać po pracy do domu .... Za wizytę , zastrzyki i badanie moczu 50 zł , a teraz jeszcze dojdą te antybiotyki , bardzo Was proszę o pomoc , sama nie dam rady ... A też by trzeba go wykastrować bo oprócz nie trzymania moczu znaczy teren w domu ( obsikuje meble ) a to koszt 220 zł no i jest ryzyko ze trafi do pseudo hodowli :roll: A jak by tego było mało Fibi ma znów problem z tylnymi łapkami :( , ciężko mu z budki wyjść i po schodach wejść , znów podajemy Arthroflex . Quote
majqa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Wyślę do kogoś zapytanie, czy są w stanie pomóc w kosztach kastracji chociaż. :-( Spróbuj zmodyfikować tytuł na apel o pomoc w kosztach, obmyśl i ujmij tytułem, że jamnik, że leczenie poważnego problemu z pęcherzem. Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 majqa napisał(a):Wyślę do kogoś zapytanie, czy są w stanie pomóc w kosztach kastracji chociaż. :-( Spróbuj zmodyfikować tytuł na apel o pomoc w kosztach, obmyśl i ujmij tytułem, że jamnik, że leczenie poważnego problemu z pęcherzem. Bardzo dziekuje :) Quote
majqa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Jak pani doktor podjedzie dopytaj, proszę, koniecznie co dokładnie wyszło w badaniu, że jest fatalnie. :-( Bakterie? Mój Boże, taka malizna... Próbowałaś gdzieś go ogłosić w rejonie znalezienia? Wierzyć się nie chce, że nikt nie szuka takiego cukierka. Quote
emilia2280 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 majqa napisał(a):Wyślę do kogoś zapytanie, czy są w stanie pomóc w kosztach kastracji chociaż. :-( Spróbuj zmodyfikować tytuł na apel o pomoc w kosztach, obmyśl i ujmij tytułem, że jamnik, że leczenie poważnego problemu z pęcherzem. Majqo, dziékujé za zapodanie wátku jajnisia. Fundacja KASTOR zasponsoruje kastracjé pieska, tylko podajcie najpierw szacunkowy koszt, bo jak jakis zdzierca wet, to trzeba bédzie szukac tanszego. Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 emilia2280 napisał(a):Majqo, dziékujé za zapodanie wátku jajnisia. Fundacja KASTOR zasponsoruje kastracjé pieska, tylko podajcie najpierw szacunkowy koszt, bo jak jakis zdzierca wet, to trzeba bédzie szukac tanszego. Dzięki , kastracja 220 zł Quote
majqa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Uff... Emilko, dziękuję, że się odezwałaś... :Rose: Quote
majqa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Justa&Zwierzaki napisał(a):Dzięki , kastracja 220 zł Justa, wiesz już dokładnie, co biedactwu dolega? Przepatrz inne wątki ze śląskiego, spróbuj na nich pooffować, może ktoś zechce włączyć się w ten wątek i np. pomóc Ci w udźwignięciu kosztów leczenia wpłatami lub organizowaniem i poprowadzeniem bazarków. Hm? Edit: Ponadto, jeśli to nie problem dorzuć w 1 poście do siebie jakiś namiar tel. Bywa i tak, że ktoś ma jakiś łebski pomysł wsparciowy, pomocowy, a może ofertę domu i wtedy ów ktoś może chcieć się z Tobą piorunem skontaktować. Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 majqa napisał(a):Justa, wiesz już dokładnie, co biedactwu dolega? Przepatrz inne wątki ze śląskiego, spróbuj na nich pooffować, może ktoś zechce włączyć się w ten wątek i np. pomóc Ci w udźwignięciu kosztów leczenia wpłatami lub organizowaniem i poprowadzeniem bazarków. Hm? Edit: Ponadto, jeśli to nie problem dorzuć w 1 poście do siebie jakiś namiar tel. Bywa i tak, że ktoś ma jakiś łebski pomysł wsparciowy, pomocowy, a może ofertę domu i wtedy ów ktoś może chcieć się z Tobą piorunem skontaktować. Wetka mi w sms ie napisała ze wyniki sa fatalne a w biegu na ulicy jak jechała do domu podrzuciła mi antybiotyk i nie wiem dokładnie co to jest .... boli go pęcherz i sika bardzo bardzo często , zaraz znów idziemy na spacer ( z 3 psami ) Z tego wszystkiego zapomniałam podac nr tel :oops:, bardzo dziekuje za przypomnienie . Quote
majqa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 No nic, przy kolejnym kontakcie z panią wet, bodaj tel. dopytaj, co za dziadostwo dręczy malucha. Szukałaś, że tak się przypomnę z wcześniejszym pytaniem, mu jego właściciela? Może i on szuka swojej zguby? Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 majqa napisał(a):No nic, przy kolejnym kontakcie z panią wet, bodaj tel. dopytaj, co za dziadostwo dręczy malucha. Szukałaś, że tak się przypomnę z wcześniejszym pytaniem, mu jego właściciela? Może i on szuka swojej zguby? Ale jego właściciele porzucili i szukam mu nowego domu , mam nadzieje że sie znajdzie i to dobry dom bo on na to zasługuje ... Quote
emilia2280 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Justa&Zwierzaki']Dzięki , kastracja 220 zł oki, prosimy o wyslanie faktury na adres Fundacji w Krakowie z zaláczonym imieniem psa. oraz o maila ze zdjéciami psa i danymi: [email protected] Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='emilia2280']oki, prosimy o wyslanie faktury na adres Fundacji w Krakowie z zaláczonym imieniem psa. oraz o maila ze zdjéciami psa i danymi: [email protected] Bardzo , bardzo dziekuje :):):) Quote
Isadora7 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Dodałam chłopaka http://jamniki.eadopcje.org/psiak/565 ma promowany profil. Jutro... upsss dzisiaj będzie news o nim, fejs i forum jamnicze Edited January 10, 2012 by Isadora7 Quote
Mika31 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 super chłopak mój tata jak go zobaczył to się zakochał Quote
Sarunia-Niunia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Tak, chłopaczek jest śliczny!!! Trzeba pomóc Maluszkowi. A co z antybiotykiem? Od kiedy go dostanie? Chyba trzeba działać jak najszybciej, bo żal i Maluszka i Ciebie Justa... Quote
muza_51 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Witam.Proszę o podanie konta na PW. Nie za wiele ale parę grosików przeleję. Pozdrawiam i dużo zdrowia dla malucha. Quote
beta ata Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Czy on tylko często siusia, czy często siusia i duzo pije? Ma goraczkę czy nie? Jak wygladaja białka oczu, czerwone czy nie? Quote
Recommended Posts