Biafra Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 [quote name='emhokr']Biafraaaaaaaaaa...zobacz, dwa dni akcja trwa a mamy prawie połowę :D aaaaaaa, uda się!!! Mój Mąż i kumpel dziś wysłąli pindole na poczcie pieniążek :D UDAAAAAAAAA SIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!! Łatek, szykuj się, przeprowadzka do dobrego domku zaraz :cool3: Biafruniu, kochanie, zadatkowałaś go?? Na FB w wydarzeniu pytają mnie, gdzie Łatek aktualnie jest... Będziesz czegoś potrzebowała...dawaj znać :) hihi, nawet mam miejsce w stajni :D jakby coś - pisz, dzwoń :)[/QUOTE] Masz miejsce w stajni :diabloti: Bo u tego Pana hodowcy został jeszcze jeden Śmieć :oops: Staruszka, klaczka którą miał 20 lat ! Przez ten cały czas, w takich samych warunkach mieszkaniowych jak Łatek co roku rodziła piekne źrebaki, głównie klaczki. I rodzi dalej...tylko albo martwe, albo nie przeżywają, bo już jest bardzo wyjałowiona :shake: . I pójdzie na karmę dla lisów, bo na mięso nikt jej nie zechce. A reszta odpowiedzi na pw, bo nie chciałabym publicznie podać tego miejsca :oops: Quote
emhokr Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 staruszki mam ogarnięte, mój wałach (ciągle pod siodłem!!! odstaw go to od razu traci chęć do życia...) ma 23,5 ;] Niunia się nadaje w sam raz do pokazywania dzieciom ze szkół jak się konika czyści :D wyjałowiona...złę może porównanie, ale jak nasza suka, Awia, bokserka...gdyby pół roku temu do nas nie trafiła, gdyby dziewczyny z Mosiny na czas nie szuały DT to by padła... w ciąży, zrosty na macicy, w środku bagno... "rodziła" mi pół dnia, potem zabieg... strylka z aborcją, trzy ogromne, martwe płody. czemu w hodowli koni nie ma stwierdzenia "pseudohodowla" ?? szlaaaag! Quote
emhokr Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 tralalalala.... BIafro, jak tam?? ;> :evil_lol: bo muszę napisać nowości jakieś na FB :} Quote
Biafra Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Jest kilka nowych wpłat, udało mi się na chwilę połączyć z bankiem. Caly dzień szaleje straszna wichura i nie dałam rady sprawdzić która wpłata na co i od kogo, bo mnie wyrzuca :shake: Spróbuję jeszcze później. Jak mi się uda to od razu wkleję Quote
animalon Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 .... makabra z tą "hodowlą" ... biafra nie możesz utajniać takich pseudohodowli , gdzie pod takim płaszczykiem dzieje się zbrodnia na niewinnych i uwięzionych koniach. Słyszałś już o prowadzonej akcji poszukiwawczej właściciela wilczurzycy (baaaaardzo chorej), którą zakopał żywcem aby skonała w torturach? I nie chodzi o sprawiedliwość tylko o "edukację społeczeństwa", że jest zakaz traktowania zwierząt w taki sposób... Nagroda to 100 tyś. PLN-ów za dane byłego właściciela. I RUTKOWSKI też już ma zlecenie ... Quote
IVV Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Biafra']Masz miejsce w stajni :diabloti: Bo u tego Pana hodowcy został jeszcze jeden Śmieć :oops: Staruszka, klaczka którą miał 20 lat ! Przez ten cały czas, w takich samych warunkach mieszkaniowych jak Łatek co roku rodziła piekne źrebaki, głównie klaczki. I rodzi dalej...tylko albo martwe, albo nie przeżywają, bo już jest bardzo wyjałowiona :shake: . I pójdzie na karmę dla lisów, bo na mięso nikt jej nie zechce. A reszta odpowiedzi na pw, bo nie chciałabym publicznie podać tego miejsca :oops:[/QUOTE] i co z ta klacza ? czy on ja sprzeda ? jest gdzies miejsce dla niej ? ile by kosztowala ? wydaje mi sie ,ze Latek juz jest bezpieczny z tego co wiedze po wplatach ...moze udaloby sie uzbierac pieniadze na ta klacz ? Quote
malicja Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 zapisuje sobie watek i podrzuce rowniez pare groszy. kurcze, teraz ta klacz-staruszka mi chodzi po glowie... a dokad Latek trafi? nie moge doczytac... Quote
3 x Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='malicja']zapisuje sobie watek i podrzuce rowniez pare groszy. kurcze, teraz ta klacz-staruszka mi chodzi po glowie... a dokad Latek trafi? nie moge doczytac...[/QUOTE] stronę wcześniej pisałam: [quote name='3 x'] do naszego przytuliska dla koni pod krakowem tam gdzie są pozostałe fundacyjne konie :)[/QUOTE] znajduje się tam ok 20 fundacyjnych koni :) dla których zbieramy na siano [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216288-Wielki-licznik-siana-pomóż-konim-przetrwać-zimę!-do-04.2012."]siano dla koni - klik[/URL] i coś kiepsko idzie Quote
Biafra Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Na rachunku bankowym jest 1085 zł w drodze z siepomaga jest 180 zł w drodze z paypala jest 1000 zł --------------------- razem 2 265 zł :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Będzie na Łatka i transport :loveu: Gdyby ktoś chciał go jeszcze wesprzeć na jedzenie, witaminy albo kowala, to konto jest cały czas aktualne :modla: Mam nadzieję, że w poniedziałek pieniądze spłyną na konto . Kwota jest pewna i potwierdzona, tylko paypal najdłużej się rozlicza a dzisiaj mamy świeto i długi weekend :shake: Ale się cieszę :loveu: ! [quote name='animalon'].... makabra z tą "hodowlą" ... biafra nie możesz utajniać takich pseudohodowli , gdzie pod takim płaszczykiem dzieje się zbrodnia na niewinnych i uwięzionych koniach. Słyszałś już o prowadzonej akcji poszukiwawczej właściciela wilczurzycy (baaaaardzo chorej), którą zakopał żywcem aby skonała w torturach? I nie chodzi o sprawiedliwość tylko o "edukację społeczeństwa", że jest zakaz traktowania zwierząt w taki sposób... Nagroda to 100 tyś. PLN-ów za dane byłego właściciela. I RUTKOWSKI też już ma zlecenie ...[/QUOTE] Troszkę źle mnie zrozumiałaś :oops: Ja nie utajniam pseudohodowli. Po prostu nie napisałam na forum gdzie to jest, bo tacy ludzie też czytają fora i portale społecznościowe ;) Jeżeli przeczyta co planujemy to nam to uniemożliwi. I ucierpią konie, bo najprościej dla niego w takiej sytuacji zapakować najgorsze bidy handlarzowi i wziąć czystą gotówkę za mięso. Nawet mu powieka nie drgnie. To jest zarejestrowana hodowla, konie z dokumentami. Były prowadzone kontrole przez Powiatowego Lekarza i Urząd Miasta. I będą kolejne. Musimy się tylko bardzo dobrze przygotować, bo ta sprawa jest bardzo ciężka z wielu powodów :shake: A najbardziej mi zależy na tym, żeby pomóc koniom. I najbardziej się boję , żeby nie wyszła super pożywka medialna kosztem tych koni ...na talerzach :-( Dlatego chucham na zimne. Bo koń jest mięsem :placz:. Interwencje wyglądają trochę inaczej niż w przypadku psa, który jest rzeczą - według naszego prawa :shake: I łatwiej jest odebrać komuś psa- rzecz, niż konia-majątek . Majątek można zawsze sprzedać nawet w ostatnim momencie. Chyba, że istnieje w danej chwili ewidentne, bezpośrednie zagrożenie życia zwierzęcia, wtedy jest łatwiej . Chociaż raz miałam taki przypadek przy umierających z głodu krowach, że Powiatowy Lekarz Weteryanrii na miejscu nie zgodził się na odbiór zwierząt , tylko skierował je na ubój "z powodów humanitarnych". Zablokował kolczyki i wydał zakaz przemieszczania stada. To taki wyrok. Jakby Ci ktoś zabrał dowód rejestracyjny i tablice. Trzeba bylo stanąć na głowie i od właściciela - który do takiego stanu je doprowadził musiałam w ostatniej chwili odkupić te 3 krowy :shake:. Żeby był DOWÓD dla Sądu, że się znęcał. Jedna krowa była tak słaba, że położyła się w koniowozie i już więcej nie wstała. Różne sytuacje już przerobiłam :-( Zrobię co tylko się da. [quote name='IVV']i co z ta klacza ? czy on ja sprzeda ? jest gdzies miejsce dla niej ? ile by kosztowala ? wydaje mi sie ,ze Latek juz jest bezpieczny z tego co wiedze po wplatach ...moze udaloby sie uzbierac pieniadze na ta klacz ?[/QUOTE] Klacz u niego jeszcze stoi i gdyby były pieniądze to na pewno ją sprzeda. W tym roku nie dała źrebaka i jest darmozjadem. Jest bardzo marna :-( Skóra i kości. Jej ostatnie źrebie z 2009 roku umarło z głodu :placz: Konała w męczarniach, bo Klacz nie miała już mleka a maleństwa nikt nie dokarmiał :-( Kolejny źrebak urodził się już martwy. Staruszka jest już wyczerpana fizycznie i psychicznie. Nie mam niestety jej aktualnych zdjęć, bo tam nie ma jak wejść i zrobić :oops: [quote name='malicja']zapisuje sobie watek i podrzuce rowniez pare groszy. kurcze, teraz ta klacz-staruszka mi chodzi po glowie... a dokad Latek trafi? nie moge doczytac...[/QUOTE] Ja też przez tą staruszkę nie mogę spać. Łatek trafi pod moją opiekę . Bedzie perełką w stadzie, bo wiekszość koni jest raczej baaardzo stara i ledwo powłóczy nogami ;) Quote
kasiapsiaki Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 tak się cieszę:D:D:D udało się!! ale trzeba tą staruszkę uratować;( ten świat jest okrutny... Quote
Biafra Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Mam tylko tyle :oops::oops::oops: Dostałam to zdjęcie od prywatnej osoby, która zna staruszkę. Zdjęcie zrobione póltora roku temu, w lecie. [IMG]http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/2010%20714.jpg[/IMG] Quote
emhokr Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 na FB wyszła inicjatywa zrzutki na Staruszkę :D ile potrzeba!!?? bo zadziałam z wydrzeniem (albo stare przerobię, hihihi, żeby ludzie widzieli ;p ) ile dziewczyna ma lat? jakikolwiek wieści o niej?? Biafro, damy radę, tylko kilka info poprosimy :) Quote
IVV Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 emhokr rob wydarzenie dla staruszki ,pieniadze szybko powinny sie uzbierac . szkoda kazdej nastepnej doby by bidula tkwila tam gdzie jest . Czy jest ja gdzie zabrac ? Biafra dzialaj prosze !!!! Ja wyjezdzam w niedziele na dwa tygodnie ,wiec jesli moglybyscie zorganizowac wiadomosci na jutro tzn ile i do kiedy ,to postaram sie cos jeszcze moze na nia przeslac przez PayPal . Czekam na info !!! Na FB jest sporo osob zainteresowanych jej losem . Quote
emhokr Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 ok, rano zrobię, bo dziś wpadam dziobem w komputer...niby nie robiłam za wiele, ale ta grypa trochę osłabia ;/ Quote
Recommended Posts