Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe wieści od Alladyna, niestety leczymy tasiemca, Alladyn skończył już antybiotyk na ten stan zapalny łapki, teraz zostanie obejrzany i zbadany przez weta i dostanie zastrzyki na tasiemca.

Oto co pisze p. Diana:
Przesyłam zdjęcia Alladyna. Zwłaszcza na jednym widac , jaki jest chudy. A apetyt ma spory: zjada około 400gr suchej karmy (1st Choice) podlanej olejem/oliwą/albo rosołem, +mięso, np dziś pochłonął 3 udka z kurczaka+ jakieś dodatki typu jajko, biały ser, kefir. No i ostatnio w kupie wyraźnie były widoczne człony tasiemca. Oczywiście, Aluś będzie oglądnięty przez lekarza przed podaniem zastrzyku.

Posted

[quote name='Javena']Ja nadal nie mam nr konta,a Alladynek ma dodatkowe pieniązki z bazarku.
Przepraszam Javena, coś przeoczyłam :oops:

Pogotowie dla Zwierząt - sekcja SOS Dalmatyńczyki
Pl. Pocztowy 4/6
64-980 Trzcianka
NIP 763-193-41-35

DANE DO PRZELEWU:

SOS DALMATYŃCZYKI
KONTO: 71109013910000000117862679

• 3 weeks later...
Posted

Alladyn dzisiaj pojechal do dużego miasta => Warszawa ;) wczoraj go miałam u siebie a dzisiaj transportowałam go do Wawy z Katowic ;) chłopak czuje sie dobrze, w Wawie będzie mial serie zabiegów na tą nózke żeby ją troszke odbudować ;) ogólnie jest psiakiem przekochanym ;)

Zdjęcia Alladyna jak był u mnie :

Posted

[quote name='inga.mm']Jakie są rokowania?

Inga! Nie wiem jakie są rokowania lekarzy, bo pies jest u mnie od dwóch dni.
Moje są optymistyczne, bo pies chodzi i próbuje nawet biegać.
Ciężko jest się psince podnosić, czasami muszę mu pomagać (ale nie zawsze), nawet dwa schodki do domu są dla niego przeszkodą nie do pokonania i w związku z tym wnoszę go na rękach. Ale załatwia się na zewnątrz, czyli ma czucie fizjologiczne. Tylko potrzeba mu czasu, dużo ruchu i rehabilitacji.

Lekarskie rokowania poznamy w środę, bo umówiłam Alladyna do dr. Stanisława Leżańskiego

• 4 weeks later...
Posted

Alladyn jest już po zabiegu ;) dochodzi do siebie ;) nie gorączkuje... okazało się że miał pałeczki ecoli w sobie... obecnie jest na antybiotyku... jak tylko noga się zagoi bierzemy się dalej za niego... szkoda, że przez niedbalstwo weterynarza pies musiał tyle przejść :(