justynavege Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Otrzymałam informacje ze w tym schroniski dzieje sie źle Psów duzych kilka w malym boksie ( kwarantanna) gryzą słabszego :( rany krew skowyt :-( nikt z pracowników nie raczy wyjść i zareagować co robić ?????????/ Quote
basia bonnie Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ojej....:-(:-(:-( A czy te informacje są oficjalne? Quote
CASIA&ttb Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31204&highlight=wa%B3brzych[/URL] ,powiem tylko tyle że miasto pod które podlega schron nie widzi żadnego problemu w schronie... Quote
justynavege Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 informacje od osoby która to widziała Quote
Ksera Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 No widzę, że p. kierwonik nie przejmuje się zbytnio, nawet po kontroli, która wykazała wiele nieprawidłowości. Złożyłyśmy doniesienie do prokuratury, jednak ta odmówiła wszczęcia postępowania, odwołaliśmy się. Quote
malagos Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 czyli jeszcze nie wszystko stracone? Z tą prokuraturą? Quote
justynavege Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 oby coś się udało zrobić bo nie po to pies trafia do schroniska by go zagryzały inne !!:mad: na wolnosci mialby wieksza szanse na zycie......... Quote
Asior Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 jessu widziałam tamte zdjęcia na stronie podanej w linku...koszmar!!!!!! Quote
justynavege Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Asior koszmarem jest to ze w momencie gdy jeden pies zagryza drugiego nikt nie rusza dooopy z biura by zainterweniowac rozwniez do potencjalnych adoptantow nikt nie wyjdzie:mad: lepiej spijać kawkę kur jego mać :mad: Quote
Asior Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 a ja zakochałam się w tej maluniej białej suni, ale jej juz nie ma :placz: Quote
justynavege Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 ile jeszcze psów zniknie????????? co robic ? :-( Quote
blacky Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='ß@$!@']Ojej....:-(:-(:-( A czy te informacje są oficjalne?[/quote] Sama widziałam to o czym pisze justynavege w poście :-( [quote name='justynavege']Otrzymałam informacje ze w tym schroniski dzieje sie źle Psów duzych kilka w malym boksie ( kwarantanna) gryzą słabszego :( rany krew skowyt :-( nikt z pracowników nie raczy wyjść i zareagować co robić ?????????/[/quote] Quote
aisaK Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 W tylu schroniskach dzieje się strgedia, w tylu ból, smierć i smród nie do wytrzymania, nie psi smród ale "ludzi", bez serca, bez uczuc, bez powołania! Może połączyć siły, może popytać osób, które już walczą lub już wywalczyły lepszy psi byt. W nas siła, cioteczki pomogą napewno, przynajmniej radą. A to, że trzeba działać, wiadomo! Quote
pusia2405 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 To prawda, w nas siła!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet nie chcą wolontariuszy przyjmować. Tą małą białą sunię widziałam na własne oczy jak była na kwarantannie. Do dzisiaj żałuję, że chociaż jej stamtąd nie wyrwałam. Mieszkam w Wałbrzychu od niedawna i zorientowałam się, że nie ma tutaj zbyt wiele osób chętnych do pomocy. Jest nas tu raptem trzy-z tego co wiem na dzień dzisiejszy. Cały czas myślę co robić!!?? Kierowniczka schroniska jest bardzo niesympatyczna. Spróbujemy jeszcze raz napisać pismo do Urzędu Miasta. W sumie we władzach nic się nie zmieniło po wyborach, ale może w końcu kogoś ruszy sumienie!! Psy i koty w schronisku chorują i są totalnie zapchlone, nie mówiąc o jedzeniu jakie dostają. Koty zabrane z tego schroniska bardzo często szybko umierają na różne choroby spowodowane totalnym zaniedbaniem. Zresztą pracownicy schroniska pozbywają się zwierząt w dziwny dla nas sposób i nigdy nic nie wiedzą, nigdy nic nie potrafią wytłumaczyć. Tutaj jest horror. Dobrze by było, żeby więcej osób tym się zainteresowało i nagłośniło sprawę takich miejsc, bo niestety z tego co słyszałam jest ich trochcę w Polsce. Może każdy podrzucił by jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?? My potrzebujemy wsparcia, żeby coś zdziałać. A może jest jeszcze ktoś z Wałbrzycha i okolic, kto mógłby przyłączyć się do akcji?? Ujawniajcie się, proszę!! Quote
CASIA&ttb Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 jeżeli chodzi op wolontariat w schronie to jest mozliwość że po napisaniu oświadczenie ze nie bedziemy rościć pretensji jak pies na dziabnie w schronie że dostaniemy pozwolenie na wolontariat.Tyle udało sie nam(mi i Apbt sol) sie wywalczyć na konfrontacji z kierownictwem w urzedzie miasta. Quote
blacky Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='pusia2405']. A może jest jeszcze ktoś z Wałbrzycha i okolic, kto mógłby przyłączyć się do akcji?? Ujawniajcie się, proszę!![/quote] Ja jestem z Wałbrzycha i z wielką chęcia w miarę możliwosci pomogę. Niestety z powodu braku czasu (jestem w klasie maturalnej) nie zagladam na dgm zbyt czesto, ale w razie czego oto kontakt do mnie: gg. 1187883 mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Komórkę podam zainteresowanym na PW. Quote
justynavege Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 jesli macie mozliwosc zagladajcie do tego schronu robcie zdjęcia przeciez schronisko ma pomagać psom a nie odbierac im szanse na zycie :-( Quote
pusia2405 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Jak tylko damy rade czasowo to pojedziemy do schroniska. Miałyśmy z apbt jechać wczoraj, ale nie dałyśmy rady. Mnie bardzo ogranicza praca. Ale nie chcę się tłumaczyć. Mam nadzieję, że wkrótce wkleimy jakieś zdjęcia. Quote
agnieszka30 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 podaj namiary na biuro poselskie Samoobrony w Wałbrzychu Quote
justynavege Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 no to Wam doniose dzis mialam gosci ludzi ktorzy byli w schronie w wałbrzychu ( celem adopcji) byli swiadkami gryzienia sie psow jedna z osob pracujacych na ich prosbe o interwencje powiedziala no gryza sie bo to sa psy :mad: ja pier.............. ja nie mogę !!!!!!! a Wy ?????????/ Quote
Apbt_sól Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 aga Samoobrona klaszcze prezydentowi palcem przeciw niemu nie rusza ale podam ci jutro jak spisze. Justyna włśnie dlatego zostało napisane ze norma..... bo dla nich to jest norma... nic ich nie obchodza pogryzione zwierzeta . Dzies w schronie widzialam suczke staryszke czekoladowa maleńko z martwicą prawej łapki i ranami na niej, pracownica powiedziała ze weterynarz nie chciał jej operowac zdjecia sa ma je pusia ale poczta jej siada i nie moze wysłać beda jutro.... suńka umiera w oczach.. nie dość ze juz staruszka to jeszcze łapka nie sprawna płacze by wyjść...... A pracownica reczki w kieszeni..... i w doopie to ma..... Nie mam słoów bo bym klęła i tak za duzo juz przeklinam ;/ Quote
justynavege Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Apbt_sól zrob zdjeicia jak mozesz porsze trzeba ja wyciagnac stamtad natychmiast ( chociaz Uciechow ma male mozliewosci zadzwon do mnie ) ale pilne jest tez to by y kur wreszcie ruszyc sprawe schronisk maja gnojki ( ups ( bana dadza ? ) za kazdego psa w granicach 600-850 pln i tak traktuja zwiezreta?? :-( Quote
justynavege Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 [quote name='Apbt_sól']aga Samoobrona klaszcze prezydentowi palcem przeciw niemu nie rusza ale podam ci jutro jak spisze. Justyna włśnie dlatego zostało napisane ze norma..... bo dla nich to jest norma... nic ich nie obchodza pogryzione zwierzeta . Dzies w schronie widzialam suczke staryszke czekoladowa maleńko z martwicą prawej łapki i ranami na niej, pracownica powiedziała ze weterynarz nie chciał jej operowac zdjecia sa ma je pusia ale poczta jej siada i nie moze wysłać beda jutro.... suńka umiera w oczach.. nie dość ze juz staruszka to jeszcze łapka nie sprawna płacze by wyjść...... A pracownica reczki w kieszeni..... i w doopie to ma..... Nie mam słoów bo bym klęła i tak za duzo juz przeklinam ;/[/quote] [B]mam prosbe jeszcze[/B] [B]napisz pw do AgnieszkaP i Ksera o tym co widzisz w tym schronie[/B] Quote
Recommended Posts