Ty$ka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 (edited) Zahir to zjawiskowy, młody (ok. 2letni) piesek, który w swoich przodkach ma owczarka australijskiego (najprawdopodobniej również alaskana malamute). Ma piękną, miękką w dotyku, czekoladową sierść, która rewelacyjnie komponują się z jego ślicznymi, czarującymi oczami. Jego wiecznie uśmiechnięty pyszczek sprawia, że ciężko się Zahirkowi oprzeć. Zahir jest ofiarą ludzkiego braku empatii. Gdy wyrósł z pięknej, puchatej kuleczki postanowiono się go pozbyć: jako psi podrostek został wyrzucony, w mróz, z dala od ciepłego domu. Zahir nie wiedział co się dzieje, nie wiedział dlaczego został porzucony: przecież był grzeczny, wierny i kochał swojego pana. Bardzo tęsknił za domowym ciepłem, za panem i za wspólnymi wieczorami. Bardzo płakał, z tęsknoty rozdzierało się jego serce, był wychudzony i zmarznięty, powoli się poddawał i czekał na śmierć... Nie przeżyłby zimy, gdyby nie Osoba o Wielkim Sercu. Znalazłszy Zahirka, nie zawahała się mu udzielić pomocy. Aktualnie Zahirek jest bezpieczny, przebywa w Domu Tymczasowym w woj. lubelskim, ma miskę strawy i własne legowisko, ale nie ma miłości - głównego budulca szczęścia psa. Zahir, pomimo tylu krzywd doznanych od ludzi, nadal jest łagodny, ufny i obdarza ich wielką, psią miłością. To pies bardzo kontaktowy, szybko zawiera bliższe znajomości z obcymi ludźmi. Uwielbia przebywać wśród ludzi, spragniony jest kontaktów z nimi, nawet dzieci mogą czuć się przy nim bezpiecznie, o ile będą wobec niego delikatne i nienachalne. Zahirek jest pieskiem bardzo przytulaśnym, największą przyjemność sprawia mu towarzyszenie opiekunowi w codziennych czynnościach, lubi także słuchać komplementów. Jak przystało na psa w typie owczarka szybko się uczy, jest psem bardzo rozumnym, z uwagą słucha, co się do niego mówi. Nie odmówi także dłuższego spaceru po lesie i polach, ale nie jest psem nadaktywnym - wie, co oznacza słowo "spokój". Na spacerach powinien być na smyczy lub długiej, 15m lince, gdyż jest typem uciekiniera. Także nieszczelny, niski płot nie stanowi dla niego problemu. W domu nie narzuca się swoją obecnością, jest grzeczny i spokojny, jednak cierpi na lęk separacyjny. Należy popracować nad pozostawieniem go w samotności, gdyż zdesperowany próbuje wydostać się do właściciela za wszelką cenę i gryzie drzwi. Może mieszkać w bloku. Toleruje także swoich pobratymców, nie wywołuje zgrzytów. Pomimo swojego cudownego charakteru i równie słodkiej urody już dość długo czeka na ludzi, którzy pokochają go za to, jakim jest. Marzy mu się, by święta spędzić w domu. Za miłość i wyrozumiałość będzie wierny swoim właścicielom do końca życia. Czy Ty pomożesz mu znaleźć jego przylądek na Ziemi? Zahir przed adopcją zostanie wykastrowany. Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Pies to nie rzecz, trafi tylko do domu, gdzie będzie traktowany godnie, jak członek rodziny, nie jak zabawka. Wątek ogólny szczebrzyszyńskich bezdomniaków: http://www.dogomania.pl/threads/191040-Bezdomne-ze-Szczebrzeszyna-BRAK-SPONSOR%C3%93W-DLUGI Wydarzenie na facebook'u: http://www.facebook.com/events/159044724182518/ Kontakt: [email protected] tel 664 500 434 Edited February 17, 2012 by Ty$ka Quote
diana79 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wspaniale że Zahir ma wątek :) ja mam jeszcze jego śliczne fotki zaraz je poszukam na serwerze edit: mam Quote
Ty$ka Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 O, to super :) Czekam w takim razie na jego zdjęcia. Quote
diana79 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 na razie 3 powyżej a kolejne w poniedziałek bo mam je w pracy :) Quote
Ty$ka Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Zastanawia mnie dlaczego taki słodziak jak Zahir jeszcze nie znalazł domu... Quote
diana79 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 trzeba go intensywnie ogłaszać i to nie na lubelskie na Warszawę będę próbować choć i tak już cześć ma na Warszawę i cisza :( Quote
diana79 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 musimy Zahirkowi w nowym roku znaleźć domek :) Ty$ka wysłałam Ci fotki Zahirka ma maila Quote
Ty$ka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 diana79 napisał(a):Ty$ka wysłałam Ci fotki Zahirka ma maila Właśnie widziałam, toteż zaraz je dodam na wątek :) Quote
Ty$ka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 "Jestem wesołek i marzy mi się domek" "No i gdzie ten mój domek?" Z serii "Ty się, matka nie patrz, lecz mnie głaszcz" :diabloti: I biegniemy Quote
DORA1020 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Zahirek to cudowny psiak,zupelnie nie rozumiem dlaczego jeszcze siedzi na tymczasie,moze dlatego tez,ze ma sklonnosc do ucieczki,jest podobny do huskiego i ma charakter huskiego.Tzn.rzadko szczeka,przyjazny wszystkim i sklonnosc do ucieczek.Zahirek moze mieszkac w mieszkaniu w bloku,o ile bedzie mial zapewniona odpowiednia dawke ruchu i nie moze dlugo sam w mieszkaniu zostawac,bo gryzie drzwi/pewnie z nudow/. Quote
DORA1020 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 A przede wszystkim usilnie szukamy domku,Zahirek juz 2 lata w Dt,niesprawiedliwe..... Quote
Ty$ka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Dokładnie - ładny, młody, kochany... Quote
DORA1020 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Zahirku...nie poddawaj sie..napewno gdzies jest ktos,kto Cie pokocha jak na to zaslugujesz. Quote
Ty$ka Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Jeśli ktoś będzie szukał pieska aktywnego, będę go promowała.... Bo na to zasługuje... Quote
DORA1020 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Ludzie....gdzie jestescie? Czy nikt oprocz mnie i Ty$ki nie zajrzy do takiego kochanego psiaczka,ktory tak dlugo czeka na dom. Quote
diana79 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 porobię mu nowe ogłoszenia na Warszawę, musimy mu znaleźć domek w końcu :) Quote
diana79 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ja mu nie porobię ogłoszeń bo portaciłam wszystkie zapamiętane loginy i hasła nie wiem ile czasu mi zejdzie nim to odzyskam zamówiłam mu pakiet 55 ogłoszeń na bazarku na Warszawę http://www.dogomania.pl/threads/221322-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-%29-Zbieram-zam%C3%B3wienia!Do-18.02-g.22-00.Na-Pszczyn%C4%99. Quote
DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='diana79']ja mu nie porobię ogłoszeń bo portaciłam wszystkie zapamiętane loginy i hasła nie wiem ile czasu mi zejdzie nim to odzyskam zamówiłam mu pakiet 55 ogłoszeń na bazarku na Warszawę http://www.dogomania.pl/threads/221322-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-%29-Zbieram-zam%C3%B3wienia!Do-18.02-g.22-00.Na-Pszczyn%C4%99. Wielkie dzieki diana:multi::lol::multi::lol: caluski od Zahirka:loveu: Quote
Recommended Posts