Andzike Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Zapraszam na mój pierwszy bazarek - z fantów podarowanych przez aikowo - dochód oczywiście dla naszej czekoladowej ulubienicy :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/221706-Skorupkowo-ostrrry-bazarro-dla-Nuri-w-BDT-do-11.02.g.20.-Zapraszamy[/url]! Quote
Klauzunka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Kochane zapraszam, tylko z daleka od mojego talerzyka :) Quote
agazoom Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 W temacie suni na labradory.info pojawił się wpis: [quote name='"Nitka"']radziłabym odstawić herbatę, bardzo uczula i może zrobić więcej krzywdy, a pożytku żadnego- rada dobrego okulisty co prawda ludzkiego, ale na mojej córce się sprawdziła, jeśli przemywanie to zwykłą solą fizjologiczną do kupienia w aptece, w składzie herbaty nie ma nic co pomogłoby na oczy- przynajmniej ludzkie.[/quote] źródło: [url]http://labradory.info/viewtopic.php?p=972340#972340[/url] Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Człowiek uczy się całe życie... W takie razie jeśli to nie herbata pomaga Nuri, to oczko goi się samoistnie ;) Quote
fiorsteinbock Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Dziewczyny, moja wetka kazala mi herbata przemywac oczko psa... ja piernicze! Dobra jest! Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 [quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, moja wetka kazala mi herbata przemywac oczko psa... ja piernicze! Dobra jest![/QUOTE] No właśnie mnie całe życie uczono, że herbata pomoga przy problemach z oczami... ;) co lekarz to inną książkę przeczytał... Quote
izatemka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Lekarzem nie jestem i to wszystko co piszecie o herbacie,to prawda :-) Ma działanie ściągające i przeciwbakteryjne (stosowana zewnętrznie - dlatego często poleca się w kosmetyce). Tyle, że dość czesto powoduje również nasilenie stanów zapalnych, zwłaszcza jeżeli stosuje się na zasadzie wywaru z terebek, nie z liści (chodzi o związki dodawane w produkcji). I generalnie jest przeciwwskazana, jeżeli jest podejrzenie, że choroba jest wywołana alergią, albo alergia jest jedną z przyczyn... Widocznie u Nuri oczko nie było "alergiczne" i podziałało, a to najwazniejsze :roll: Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Znajdz wspólne elementy ;) Trzy miesiące temu ;) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/img00277201110302023.jpg/][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/4893/img00277201110302023.jpg[/IMG][/URL] I w ostatni weekend :) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/p1240019h.jpg/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/6745/p1240019h.jpg[/IMG][/URL] Quote
aikowo Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Jedynym żywym wspólnym elementem jest Pixelek hehehehe, dobre :) Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Eeee, wiadomo było, że Ty zgadniesz ;) Quote
Dzika_Figa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Jestem, przepraszam, że nie byłam wcześniej, i od razu wtrącę się z mądrą radą: oko można zakrapiać srebrem koloidalnym. Z całą pewnością nie zaszkodzi a zdecydowanie w wielu przypadkach może pomóc. Quote
aikowo Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 A jak :) Ale dalsza część zagadki to kto leży w lewym rogu kanapki :) Quote
fridaoo Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='Andzike'] W takie razie jeśli to nie herbata pomaga Nuri, to oczko goi się samoistnie ;)[/QUOTE] i to najważniejsze:multi::multi: ....Dzień dobry ślicznotko:lol::lol: Quote
aikowo Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zamówiłam karmę puriny sensitive.... z łososiem mam nadzieję, że pomoże... Quote
Akrum Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 moje psiaki po purinie miały straszne bąki... więc z niej zrezygnowałam. mam nadzieję, że Nuri tak nie będzie na nią reagować, bo inaczej współczuje hihihi Quote
Klauzunka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [QUOTE]Zamówiłam karmę puriny sensitive.... z łososiem mam nadzieję, że pomoże... [/QUOTE]a ja mam dwie labki, są w mojej sygnaturze (to Teq i Lola, p.s. tam, są też inne psiaki, moi byli tymczasowicze albo psiaki do adopcji - Teq to ta (czekolada) od urodzenia na pro-planie łososiu, Lola (biszkoptka) była u mnie na dt i została) Lola w wieku 3,5 roku miała za sobą 7 miotów - "piękne, zdrowe szczeniaki dawała...." tego tekstu nie zapomną do końca życia....Ale do czego zmierzam, Lola miała wyłysienia, takie łyse placki, w miejscu obroży, śpiąc u mnie na łóżku czarna maź wylewała się z jej uszu mi na poduszkę... Oczywiście uszy Loli leczyłam. Ale ani Teq ani Lola żadnego bąka z siebie nie wydają do dziś dnia. Jedynie co to dodaję do karmy to olej lniany albo oliwę z oliwek,czasem ser biały, czasem jogurt, raz na tydzień jajo gotowane, surowe mięso, [QUOTE]Zamówiłam karmę puriny sensitive.... z łososiem[/QUOTE]Co to bąk psi nie wiem..... Skarmiam tą karmą z łososiem dwie sucze. I serio jest ok :) Oby Nuri podpasowała .... Quote
aikowo Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='Klauzunka']a ja mam dwie labki, są w mojej sygnaturze (to Teq i Lola, p.s. tam, są też inne psiaki, moi byli tymczasowicze albo psiaki do adopcji - Teq to ta (czekolada) od urodzenia na pro-planie łososiu, Lola (biszkoptka) była u mnie na dt i została) Lola w wieku 3,5 roku miała za sobą 7 miotów - "piękne, zdrowe szczeniaki dawała...." tego tekstu nie zapomną do końca życia....Ale do czego zmierzam, Lola miała wyłysienia, takie łyse placki, w miejscu obroży, śpiąc u mnie na łóżku czarna maź wylewała się z jej uszu mi na poduszkę... Oczywiście uszy Loli leczyłam. Ale ani Teq ani Lola żadnego bąka z siebie nie wydają do dziś dnia. Jedynie co to dodaję do karmy to olej lniany albo oliwę z oliwek,czasem ser biały, czasem jogurt, raz na tydzień jajo gotowane, surowe mięso, Co to bąk psi nie wiem..... Skarmiam tą karmą z łososiem dwie sucze. I serio jest ok :) Oby Nuri podpasowała ....[/QUOTE] No mam nadzieję, że pomoże i że będzie to szybko Do kolekcji wydrapanych dziur doszły jeszcze dwie.... Nie mogę patrzeć jak suczysko się drapie i drapie... Dzisiaj piękna pogoda i śnieg dopadany.Psiaki wściekają się podwórku, ganianie z tarzaniem aż miło popatrzeć :) Quote
Klauzunka Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [QUOTE]Dzisiaj piękna pogoda i śnieg dopadany.Psiaki wściekają się podwórku, ganianie z tarzaniem aż miło popatrzeć :smile:[/QUOTE] śniegu tej zimy to ja jeszcze nie widziałam :( Zazdroszczę widoków :) Mam nadzieję, że Nuri się szybko poprawi. Quote
Andzike Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 A ja dzis znów jade do Nuri!:multi: Quote
Klauzunka Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [QUOTE]A ja dzis znów jade do Nuri!:multi:[/QUOTE] Taka to ma dobrze :) Wycałuj ode mnie to czekoladowe labiszcze :) Quote
Andzike Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 [quote name='Klauzunka']Taka to ma dobrze :) Wycałuj ode mnie to czekoladowe labiszcze :)[/QUOTE] Wycałuje całe stadko plus na pewno wybierzemy się na mroźny spacer :) Nuri i aikowe chłopaki poznają moją nową tymczasowiczkę Szirę - znów będzie pełno psów w domu i ogrodzie:loveu: Quote
Monisiaczek Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 To prosimy o jakieś foty z tych śnieżnych szaleństw :) Quote
malvaaa Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 próbowałyście przemywać oczko Świetlikiem lekarskim (krople), ja przemywałam moim szczurom, miały stany zapalne, pomogło, ale nie wiem jak będzie u psiaków, może warto zapytać weta czy pomoże.... sunia jest prześliczna! podczytuje wątek i oglądam zdjęcia z ukrycia :) Quote
Andzike Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Oczko po odstawieniu herbatki zaczęło znów się paprać, więc aikowo wróciła do swojego sposobu ;) Nuri od wczoraj je weterynaryjną karmą dla alergików, bo aikowo nie mogła patrzeć jak Nuri wydrapuje sobie kolejną dziurę w uchu :( Cały czas jej trzeba pilnować, żeby się nie drapała... Wykąpałyśmy ją w weekend szamponem przeciwalergicznym, oby w połączeniu z nową karmą zadziałał :) Poza tym Nurek jest słodka, kochana, grzeczna, posłuszna i ogólnie boska! :) Quote
Monisiaczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Może dziewczynie trzeba kołnierz założyć? Quote
Recommended Posts