Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na mój pierwszy bazarek - z fantów podarowanych przez aikowo - dochód oczywiście dla naszej czekoladowej ulubienicy :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/221706-Skorupkowo-ostrrry-bazarro-dla-Nuri-w-BDT-do-11.02.g.20.-Zapraszamy[/url]!

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W temacie suni na labradory.info pojawił się wpis:
[quote name='"Nitka"']radziłabym odstawić herbatę, bardzo uczula i może zrobić więcej krzywdy, a pożytku żadnego- rada dobrego okulisty co prawda ludzkiego, ale na mojej córce się sprawdziła, jeśli przemywanie to zwykłą solą fizjologiczną do kupienia w aptece, w składzie herbaty nie ma nic co pomogłoby na oczy- przynajmniej ludzkie.[/quote]
źródło: [url]http://labradory.info/viewtopic.php?p=972340#972340[/url]

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, moja wetka kazala mi herbata przemywac oczko psa... ja piernicze! Dobra jest![/QUOTE]

No właśnie mnie całe życie uczono, że herbata pomoga przy problemach z oczami... ;) co lekarz to inną książkę przeczytał...

Posted

Lekarzem nie jestem i to wszystko co piszecie o herbacie,to prawda :-)
Ma działanie ściągające i przeciwbakteryjne (stosowana zewnętrznie - dlatego często poleca się w kosmetyce).
Tyle, że dość czesto powoduje również nasilenie stanów zapalnych, zwłaszcza jeżeli stosuje się na zasadzie wywaru z terebek, nie z liści (chodzi o związki dodawane w produkcji).
I generalnie jest przeciwwskazana, jeżeli jest podejrzenie, że choroba jest wywołana alergią, albo alergia jest jedną z przyczyn...
Widocznie u Nuri oczko nie było "alergiczne" i podziałało, a to najwazniejsze :roll:

Posted

Znajdz wspólne elementy ;)

Trzy miesiące temu ;)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/img00277201110302023.jpg/][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/4893/img00277201110302023.jpg[/IMG][/URL]

I w ostatni weekend :)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/p1240019h.jpg/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/6745/p1240019h.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Jestem, przepraszam, że nie byłam wcześniej, i od razu wtrącę się z mądrą radą: oko można zakrapiać srebrem koloidalnym. Z całą pewnością nie zaszkodzi a zdecydowanie w wielu przypadkach może pomóc.

Posted

[quote name='Andzike']
W takie razie jeśli to nie herbata pomaga Nuri, to oczko goi się samoistnie ;)[/QUOTE]

i to najważniejsze:multi::multi: ....Dzień dobry ślicznotko:lol::lol:

Posted

moje psiaki po purinie miały straszne bąki... więc z niej zrezygnowałam.
mam nadzieję, że Nuri tak nie będzie na nią reagować, bo inaczej współczuje hihihi

Posted

[QUOTE]Zamówiłam karmę puriny sensitive.... z łososiem
mam nadzieję, że pomoże... [/QUOTE]a ja mam dwie labki, są w mojej sygnaturze (to Teq i Lola, p.s. tam, są też inne psiaki, moi byli tymczasowicze albo psiaki do adopcji - Teq to ta (czekolada) od urodzenia na pro-planie łososiu, Lola (biszkoptka) była u mnie na dt i została) Lola w wieku 3,5 roku miała za sobą 7 miotów - "piękne, zdrowe szczeniaki dawała...." tego tekstu nie zapomną do końca życia....Ale do czego zmierzam, Lola miała wyłysienia, takie łyse placki, w miejscu obroży, śpiąc u mnie na łóżku czarna maź wylewała się z jej uszu mi na poduszkę...
Oczywiście uszy Loli leczyłam. Ale ani Teq ani Lola żadnego bąka z siebie nie wydają do dziś dnia.
Jedynie co to dodaję do karmy to olej lniany albo oliwę z oliwek,czasem ser biały, czasem jogurt, raz na tydzień jajo gotowane, surowe mięso,

[QUOTE]Zamówiłam karmę puriny sensitive.... z łososiem[/QUOTE]Co to bąk psi nie wiem..... Skarmiam tą karmą z łososiem dwie sucze. I serio jest ok :) Oby Nuri podpasowała ....

Posted

[quote name='Klauzunka']a ja mam dwie labki, są w mojej sygnaturze (to Teq i Lola, p.s. tam, są też inne psiaki, moi byli tymczasowicze albo psiaki do adopcji - Teq to ta (czekolada) od urodzenia na pro-planie łososiu, Lola (biszkoptka) była u mnie na dt i została) Lola w wieku 3,5 roku miała za sobą 7 miotów - "piękne, zdrowe szczeniaki dawała...." tego tekstu nie zapomną do końca życia....Ale do czego zmierzam, Lola miała wyłysienia, takie łyse placki, w miejscu obroży, śpiąc u mnie na łóżku czarna maź wylewała się z jej uszu mi na poduszkę...
Oczywiście uszy Loli leczyłam. Ale ani Teq ani Lola żadnego bąka z siebie nie wydają do dziś dnia.
Jedynie co to dodaję do karmy to olej lniany albo oliwę z oliwek,czasem ser biały, czasem jogurt, raz na tydzień jajo gotowane, surowe mięso,

Co to bąk psi nie wiem..... Skarmiam tą karmą z łososiem dwie sucze. I serio jest ok :) Oby Nuri podpasowała ....[/QUOTE]

No mam nadzieję, że pomoże i że będzie to szybko
Do kolekcji wydrapanych dziur doszły jeszcze dwie....
Nie mogę patrzeć jak suczysko się drapie i drapie...

Dzisiaj piękna pogoda i śnieg dopadany.Psiaki wściekają się podwórku, ganianie z tarzaniem aż miło popatrzeć :)

Posted

[QUOTE]Dzisiaj piękna pogoda i śnieg dopadany.Psiaki wściekają się podwórku, ganianie z tarzaniem aż miło popatrzeć :smile:[/QUOTE]

śniegu tej zimy to ja jeszcze nie widziałam :( Zazdroszczę widoków :)
Mam nadzieję, że Nuri się szybko poprawi.

Posted

[quote name='Klauzunka']Taka to ma dobrze :) Wycałuj ode mnie to czekoladowe labiszcze :)[/QUOTE]

Wycałuje całe stadko plus na pewno wybierzemy się na mroźny spacer :) Nuri i aikowe chłopaki poznają moją nową tymczasowiczkę Szirę - znów będzie pełno psów w domu i ogrodzie:loveu:

Posted

próbowałyście przemywać oczko Świetlikiem lekarskim (krople), ja przemywałam moim szczurom, miały stany zapalne, pomogło, ale nie wiem jak będzie u psiaków, może warto zapytać weta czy pomoże....

sunia jest prześliczna! podczytuje wątek i oglądam zdjęcia z ukrycia :)

Posted

Oczko po odstawieniu herbatki zaczęło znów się paprać, więc aikowo wróciła do swojego sposobu ;) Nuri od wczoraj je weterynaryjną karmą dla alergików, bo aikowo nie mogła patrzeć jak Nuri wydrapuje sobie kolejną dziurę w uchu :( Cały czas jej trzeba pilnować, żeby się nie drapała...
Wykąpałyśmy ją w weekend szamponem przeciwalergicznym, oby w połączeniu z nową karmą zadziałał :)
Poza tym Nurek jest słodka, kochana, grzeczna, posłuszna i ogólnie boska! :)