Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Figa miała odwiedziny i była z nami na spacerze, fajna z niej dziewczyna, w końcu się otworzyła i jest bardzo wesoła, pewnie przez towarzystwo Baja z którym się dogaduje

Posted

[quote name='Pyrdka']To już inny psiak. Jest taka radosna o otwarta.[/QUOTE]

No dokładnie, pamiętasz jak sie pytałem kiedyś czy on wogóle słyszy? jak leżała w boksie taka smutna, a teraz?wystarczy tylko przy drzwiach stanąć i już się małpa cieszy i "uśmiecha"

Posted

zdjęcia fajne, ale filmik - suuuuper :)

widać radość, zadowolenie i szczęśliwego psa :)

a co najważniejsze - w końcu Figunia zaczęła przybierać na wadze :)

Posted

[quote name='Akrum']zdjęcia fajne, ale filmik - suuuuper :)

widać radość, zadowolenie i szczęśliwego psa :)

a co najważniejsze - w końcu Figunia zaczęła przybierać na wadze :)

Nie dość, że przybiera na wadze to sierść już się inna zaczęła robić nie wypada tak jak na początku i zaczęła się błyszczeć.

Nie powiem, ale jak dostałem z łapy od Niej to trochę to odczułem :) Super że zgadza się z Bajem, nie ma problemu jak przez kraty dostają np smaczki każde czeka grzecznie na swoją kolej.

Znalazlem jeszcze jedno zdjęcie z wczoraj

Przy Ani Figa wygląda jak kuc :D

Posted

Fajnie, że Figunia sie otworzyła. Miło patrzec jak psiak zmienia sie z takiego smutasa i zaczyna żyć tak naprawdę. Napewno, nic dobrego nie zaznała w przeszłości. Aż dziw bierze, że nadal tak kocha człowieka.

Posted

[quote name='Pyrdka']Fajnie dobieracie psiaki.

[quote name='Penny']To zasługa Macieja.

Nie do końca:-) To pomysł P.Asi i jak najbardziej trafiony. Bajo rozruszał ospałą Figę. Na początku go unikała, a nawet odganiała, a teraz razem się bawią:-) Sunia naprawdę się zmieniła w towarzyską i wesołą psinę.

Posted

To ja może zdradzę sekret, że jutro, a raczej już dzisiaj w nocy wyjeżdża z Mysłowic pewne państwo, które musi pokonać sporo kilometrów, by do jechać do Nowego Tomyśla, a potem do hoteliku z nami ;)
Figa będzie miała jutro gości i trzymać kciuki :)

Domek oferuje Fidze:
- 3 pokoje mieszkanie
- spanie w łóżku :loveu:
- jeśli będzie potrzeba to 7-8 spacerów dziennie :p
- dużo, dużo miłości :loveu:
- dużą działkę za miastem, na której państwo spędzają weekendy oraz mieszkają tam jak tylko zrobi się ciepło i do wczesnej jesieni :)

Państwo są świadomi, że Figa mieszkala w kojcu przez całe swoje życie, że dopiero uczy się wszystkiego, że pierwsze dni, tygodnie w domu mogą być trudne, są gotowi na pracę z nią. Wiedzą, że potrzebuje dobrego jedzenia, że sierść jeszcze musi dojść do formy.
Państwo mieli bernardynkę przez 12 lat, pod koniec życia bardzo chorowała, jeździli z nią po całej Polsce do różnych wetów.

Posted

Po tym co Akrum napisałaś o przyszłych właścicielach Figuni to wiem, że będą dla niej wspaniali i że Figa będzie miała cudowny dom.
Czy to znaczy, że już jutro (jeśli Figa im się spodoba, a na pewno) Ci Państwo wezmą Figę?

Posted

Akrum, nie musisz już odpowiadać. Na wątku Baja (z którym Figa mieszka w kojcu) przeczytałam, że po nią jadą.
Ale mi smutno, że mnie jutro nie będzie.

O której jedziecie, jeśli można wiedzieć? Może uda mi się zmienić plany (w co raczej wątpię :().

Posted

Figa już im się spodobała. Pan i Pani tak pięknie mówili o swoim poprzednim psiaku, że płynęły łzy. Nie przeraża ich,ze może siusiać i broić.To nie problem. Mogą jej osobno gotować. Fakt,ze chcą po nią przyjechać 400 km, o czymś świadczy. Nie mogą się doczekać. Jednak kciuki potrzebne mimo wszystko.

Posted

[quote name='Penny']Akrum, nie musisz już odpowiadać. Na wątku Baja (z którym Figa mieszka w kojcu) przeczytałam, że po nią jadą.
Ale mi smutno, że mnie jutro nie będzie.

O której jedziecie, jeśli można wiedzieć? Może uda mi się zmienić plany (w co raczej wątpię :().[/QUOTE]

Penny, jedzie już wcześnie czyli o 9 rano :)
bo państwo już o 3 w nocy wyjeżdżają z Mysłowic, będą tu około 8, poczekają godzinkę, odstapną od drogi i ruszamy do hoteliku :)