Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos foty z Juniorów gr IX ???

Goldek - a więc ta fruwająca istota to byłaś ty? Tak bywa, szkoda ze ci sie suka kładła ale czasem nic sie nie da zrobic :shake:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MagicJohnson']i czy sa juz jakies info o wygranych z grup? interesuje oczywiscie [B]grupa 9 FCI[/B] :loveu:[/quote]

Cała stawke pudli masz na Klubie, wyniki wbije pod koniec tygodnia , na razie tyle z pamięci:
I BOG pudel miniatura czarna suka z otwartej z hodowli Bohemia Timothy
BOB - duże SABINA AMI-RA White Quane
BOB duży apricot .... nie pamiętam, był jedyny
BOB srednie wygrał czeski brąz
BOB miniatury pies srebrny CZARDASZ SILVER Bi Bi (hod. polska, wł. węgry)
BOB toy - Salina Westen BARBIE

nominacja 3 najlepszych Juniorow do BIS-a - CAREWICZ ROSJI Czarna Fuga :lol:

Posted

[quote name='aneta']Cała stawke pudli masz na Klubie, wyniki wbije pod koniec tygodnia , na razie tyle z pamięci:
I BOG pudel miniatura czarna suka z otwartej z hodowli Bohemia Timothy
BOB - duże SABINA AMI-RA White Quane
BOB duży apricot .... nie pamiętam, był jedyny
BOB srednie wygrał czeski brąz
BOB miniatury pies srebrny CZARDASZ SILVER Bi Bi (hod. polska, wł. węgry)
BOB toy - Salina Westen BARBIE

nominacja 3 najlepszych Juniorow do BIS-a - CAREWICZ ROSJI Czarna Fuga :lol:[/quote]

Super, dzieki :multi: ;) Gratulacje dla pudelkow!!!:evil_lol:

Posted

[quote name='aneta']Czy ktos foty z Juniorów gr IX ???

Goldek - a więc ta fruwająca istota to byłaś ty? Tak bywa, szkoda ze ci sie suka kładła ale czasem nic sie nie da zrobic :shake:[/quote]

Tak, ta fruwająca istota to ja... Takie jej zachowanie było po prostu nieprzewidywalne, bo nigdy się tak nie zachowywała. Nawet na debiucie...
Prawie mi rękę wyrwała jak schodziliśmy z ringu...

DOPISANE:
A czy jak wpisali do karty oceny że Magia ma poprawną głowę to dobrze czy źle?? Tzn., to znaczy że mam się cieszyć że jest poprawna, czy być niezadowolona że nie jest bp.bardzo dobra

Posted

[quote name='Goldek']Tak, ta fruwająca istota to ja... Takie jej zachowanie było po prostu nieprzewidywalne, bo nigdy się tak nie zachowywała. Nawet na debiucie...
Prawie mi rękę wyrwała jak schodziliśmy z ringu...[/quote]

:evil_lol: Zauważyłam, ale pociesz się, nie byłaś jedyna na tej wystawie ;)
Można by to dac w temacie "nasze największe wystawowe wtopy" ;) jak suka olała ocenę ;)
Psy generalnie miały dośc i dośc specyficznie to manifestowały, np. na BOG V był prześliczny chow-chow który się zaparł na środku i troche to trwało zanim poszedł dalej :razz: Jedne nurkowały w trawie, inne olewały dosłownie konkurencję ;)

Posted

[quote name='aneta']:evil_lol: Zauważyłam, ale pociesz się, nie byłaś jedyna na tej wystawie ;)
Można by to dac w temacie "nasze największe wystawowe wtopy" ;) jak suka olała ocenę ;)
Psy generalnie miały dośc i dośc specyficznie to manifestowały, np. na BOG V był prześliczny chow-chow który się zaparł na środku i troche to trwało zanim poszedł dalej :razz: Jedne nurkowały w trawie, inne olewały dosłownie konkurencję ;)[/quote]

No cóż, Magia po prostu olała.

Posted

[quote name='aneta']:evil_lol: Zauważyłam, ale pociesz się, nie byłaś jedyna na tej wystawie ;)
Psy generalnie miały dośc i dośc specyficznie to manifestowały, np. na BOG V był prześliczny chow-chow który się zaparł na środku i troche to trwało zanim poszedł dalej :razz: Jedne nurkowały w trawie, inne olewały dosłownie konkurencję ;)[/quote]
No tak zaparcie się Chowa jest często spotykane. Dobrze że to nie był mój ;).

Posted

A ja mam mieszane uczucia... Sedzina byla bardzo dokladna, poswiecala duzo czasu kazdemu psu, dlugo obmacywala i dyktowala dlugie uzasadnienia oceny. SUPER ! Dostałyśmy" troche dluga w ledzwiach, typowa glowa, nieco zbyt dluga kufa, troche za wysoko ust. uszy i nieco rozbieznie (pech chcial ze pekla na ringu gumka podtrzymujaca uszy malej, ona je tuli na ringu, a ja nie zdazylam zalozyc nowej) piekne ciemne oczy, dobra klatka piersiowa, dobra struktura wlosa ale wymaga lepszej kondycji (kłania sie brak papilotowania i latanie po lesie bez zabezpieczenia siersci), powinna byc lepsza gorna linia w ruchu" Generalnie Ruby byla najmlodsza w stawce i sedzina sie upewniala czy nie szczeniak. Sporo odstawalysmy dlugoscia wlosa od reszty :( Koniec końców dostalysmy bdb bez lokaty. :roll: A w szczeniakach bylo w.obiecujacy i liczylam ze tym razem tez...:oops:
W kazdym razie na razie odpuszczamy wystawy, podchodujemy wlos do ziemi, pocwiczymy wystawianie sie. Moze jeszcze spróbujemy w Nowym Targu lub Nowym Sączu dla treningu i z ciekawości.

Posted

Silver Senator DIRKEE - Zw. Mł., Najl. Junior w Rasie, BOB

czyli Dirki i ja :lol:

[URL="http://www.fotosik.pl"][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/6/65976d3235b67ad7.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images26.fotosik.pl/6/21373cb86b023c6f.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images23.fotosik.pl/6/cc5c2b8077047d89.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images23.fotosik.pl/6/b0137767611d17ef.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images27.fotosik.pl/6/14a67daf1b219548.jpg[/IMG][/URL]

A jeszcze kilka innych fotek jest [URL="http://picasaweb.google.pl/weszka12/MWPRKrakW"][B]tutaj[/B][/URL]

Posted

[B]Asiaczek[/B] napisał:
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Dziękuję za miło spędzony czas, za pomoc przy zaprezentowaniu moich Basiaczków, za robienie fotek i za to, że byliście z nami:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=4][COLOR=Magenta][B]Cavallo
Anecioreczek
ZonkOne
Narisowa
Nugatowa
Madzia20sosnowiec
bety
NigdyNigdy
Nitor Nivalis
Ala Nowak
Pangea
panienkabubu
Ka-Vanga[/B][/COLOR][/SIZE]

Asiaczek, ogromnie dziękuję, że przyjechałaś do Krakowa!!!! Było mi ogromnie miło!!!!:loveu::loveu::loveu:
Ciesze sie, że mogłam Was poznać!
Bety, ależ ja byłam przy AA cały czas i nawet sporo fotek zrobiłam! Niestety juz przy sukach młodzieży musiałam pójść do domu.

Posted

[quote name='ula.p'] Generalnie Ruby byla najmlodsza w stawce i sedzina sie upewniala czy nie szczeniak. Sporo odstawalysmy dlugoscia wlosa od reszty :( Koniec końców dostalysmy bdb bez lokaty. :roll: A w szczeniakach bylo w.obiecujacy i liczylam ze tym razem tez...:oops:
W kazdym razie na razie odpuszczamy wystawy, podchodujemy wlos do ziemi, pocwiczymy wystawianie sie. Moze jeszcze spróbujemy w Nowym Targu lub Nowym Sączu dla treningu i z ciekawości.[/quote]

Mój piesek jest starszy od swojej konkurentki o tydzień, a sierść ma wyraźnie dłuższą. Chciałam kiedyś robić papiloty, ale zauważyłam, że to nie do końca pomaga. Mam 2 psy, które ciągle się bawią i skaczą, papiloty się ssuwają, zostają same gumki, włos się niszczy, kołtuni znacznie bardziej niż bez papilotów. W moim przypadku to chyba nie ma większego sensu.
Znam właścicielkę pięknej yoreczki, złotej medalistki z Bydgoszczy, która twierdzi, że w ogóle nie papilotuje swojej suczki.
Ale znam dziewczynę, która nie papilotowała swojego shih tzu, a włos jej pieska był znacznie krótszy od włosa papilotowanego psa w tym samym wieku.
Więc chyba nie ma tutaj reguły. Wydaje mi się, że to kwestia indywidualna, jesli Twój pies dużo czasu spędza na zabawach - po prostu ubieraj go w kubraczek ochronny, taką "siateczkę" i dokładnie rozczesuj.

I nie rezygnuj z wystaw - ćwiczenie czyni mistrza ;)
A opis dostałam podobny do Twojego:
"Mocny pies o prawidł. zgryzie, duże wyraziste oczy, jeszcze niezbyt pewna górna linia, mocna kość, dosk. gatunek włosa"

Guest Reyes
Posted

Wystawiana przeze mnie
Husqvarna MERCI Ocena Doskonała Lokata 1 w konkuręcji 10 CWC i tym samym skończony championat polski!
SAZU Cheyenne Ocena Doskonała Lokata 2 w konkuręcji 5
i Golden retriever moich znajomych niestety tylko bdb.
Hodowcą (gidelskie sanie) serdecznie gratuluje sukcesu!!

Acha i na JH (w sobotę) 2 z Laczkiem forumowej Sonya-nero
[SIZE=6][COLOR=Red]Ps. Pies naszej forumowej monika_pierożek BIS Junior [/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='goldenka245']My tez nie mamy się czym pochwalić, choć to nasza pierwsza wystawa;)
Ocena bardzo dobra. A opis:

B. ciężki, linfetyczny, --* typowy wyraz, b. duża masa, ociężały chód, słaba akcja konczyn tylnich, poprawna szata

* nie wiem co tam pisze:roll: jakieś mięś. czy cos:eviltong:

Mogę prosić o podanie mi ocen z ringu goldenów, psów, klasa otwarta?[/quote]
linfetyczny - chyba chodziło o "limfatyczny"..

[quote name='Elitesse']moja coreczka - [B]ALBA ASTRA Elitesse[/B] :loveu: V1 kl.championow [B]CWC , CACIB, NSwR i BOB[/B] :laola:[/quote]
BRAWO!!!

[quote name='Savannah'][CENTER]No ja sie spodziewalam tego po tym slicznym psie, ale zawsze moglo byc inaczej, zdecydowanie potwierdzil swoja klase
A wiec panie i panowie dzisiaj w Krakowie
[SIZE=6][COLOR=Red][B]piekny hiszpanski
siberian husky[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B] Winterfrost's [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B] CHICO TORREMOTO[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B] wygrał[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B] [SIZE=7]BEST IN SHOW !!!!!![/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B][SIZE=7] Kraków CACIB[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B][SIZE=7] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=6][COLOR=Red][B][SIZE=7] [COLOR=DarkOrchid][SIZE=4]Usciski Daniela i CHICO !!![/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/quote]
Rzeczywiście to był zjawiskowy SH!!! należało się!!!

[quote name='cavallo'][B]Asiaczek[/B] napisał:
[FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Dziękuję za miło spędzony czas, za pomoc przy zaprezentowaniu moich Basiaczków, za robienie fotek i za to, że byliście z nami:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=4][COLOR=Magenta][B]Cavallo
Anecioreczek
ZonkOne
Narisowa
Nugatowa
Madzia20sosnowiec
bety
NigdyNigdy
Nitor Nivalis
Ala Nowak
Pangea
panienkabubu
Ka-Vanga[/B][/COLOR][/SIZE]

Asiaczek, ogromnie dziękuję, że przyjechałaś do Krakowa!!!! Było mi ogromnie miło!!!!:loveu::loveu::loveu:
Ciesze sie, że mogłam Was poznać!
Bety, ależ ja byłam przy AA cały czas i nawet sporo fotek zrobiłam! Niestety juz przy sukach młodzieży musiałam pójść do domu.[/quote]
Mogę potwierdzić, że to prawda! Chyba bety nie zauważyłaś Caballo, bo ona taka drobniutka...
Pzdr.

Posted

[quote name='cavallo']
Bety, ależ ja byłam przy AA cały czas i nawet sporo fotek zrobiłam! Niestety juz przy sukach młodzieży musiałam pójść do domu.[/quote]

To czemuś nie podeszła się przywitać do takiej gromady ludziów z AA stojących w pobliżu drzewka [tam była cała banda dogomaniaków od AA]- albo do takiej latającej wariatki w zielonej bluzce z aparatem fotograficznym [to ja:evil_lol:]???? Trzeba było Asiaczka się zapytać to by mnie palcem pokazała.:cool3: Ja słowo daję nie zauważyłam Ciebie :shake:
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Asiaczek']
Mogę potwierdzić, że to prawda! Chyba bety nie zauważyłaś Caballo, bo ona taka drobniutka...
Pzdr.[/quote]

No nie zauważyłam jak słowo daję. :roll: :shake:
Pzdr

Posted

[quote name='goldenka245']A co to znaczy?:oops:[/quote]

"limfatyczny"? :lol: :lol: :lol:
Jeśli ktoś użył takiego wyrazu w opisie psa, to chyba nie wiedział co ten wyraz oznacza.
Goldenka, kojarzysz może z lekcji biologii układ limfatyczny?;)

Może sędzia chciał napisać "flegmatyczny", tylko mu się pomyliło?

Posted

[quote name='Aisa_']"limfatyczny"? :lol: :lol: :lol:
Jeśli ktoś użył takiego wyrazu w opisie psa, to chyba nie wiedział co ten wyraz oznacza.

Może sędzia chciał napisać "flegmatyczny", tylko mu się pomyliło?[/quote]
Nie wiem, tak mam napisane, sprawdze jeszcze ;P
A biologie mam od tego roku (znaczy sie będe mieć:eviltong:) Jak dla mnie to pisze linfetyczny:evil_lol: Wzięliby lepszego sekretarza co ładniej pisze:evil_lol:

Guest Reyes
Posted

[quote name='goldenka245']Nie wiem, tak mam napisane, sprawdze jeszcze ;P
A biologie mam od tego roku (znaczy sie będe mieć:eviltong:) Jak dla mnie to pisze linfetyczny:evil_lol: Wzięliby lepszego sekretarza co ładniej pisze:evil_lol:[/quote]
Ja do dziś nie wiem za co mamy brąz ze światówki - znajdę i napisze do sekretarza ringowego żeby mi przepisał drukowanymi...

Posted

[quote name='goldenka245']Nie wiem, tak mam napisane, sprawdze jeszcze ;P
A biologie mam od tego roku (znaczy sie będe mieć:eviltong:) Jak dla mnie to pisze linfetyczny:evil_lol: Wzięliby lepszego sekretarza co ładniej pisze:evil_lol:[/quote]

No cóż, fajne powstają [I]linfetyczne[/I] neologizmy na wystawach ;)

[URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_limfatyczny"]http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_limfatyczny[/URL]

Posted

[quote name='Judit']Gratulacje dla wszystkich :multi:

Może ktoś podac stawkę z wynikami gordonów?
I może ma ktoś jeszcze fotki gordoniastych :cool3: ?[/quote]

PSY
Klasa młodzieży
Aston Martin Manon Lescaut - I, dosk., Zw.Młodzieży, Naj.Jun.W Rasie

Klasa Championów
Naris Wiatr z Żurawiej Doliny - II, dosk
Cochise Misialinka - I dosk, CWC, CACIB, NDPwR, BOB

SUKI
Blue Moon Shadow Dog - I, dosk., CWC, CACIB

Zdjęć gordoniastych mam dużo - jutro je wrzucę;)

Posted

Widzę, że forumowe Goldenki z ładnymi wynikami :)
Przygotowywana i wystawiana przeze mnie w klasie otwartej Peri z Zagłębia - oc. doskonała 2 w konkurencji 16 suk!!!
A Shadowek po wielkim sukcesie w Raciborzu dzisiaj - doskonały 2 ( sędzia preferował wielkie , spasione psy, a ja nic na to nie poradzę, że ja takich nie cierpie i moje są w sportowym stylu grrrrrr....)

Posted

[quote name='Aisa_']"limfatyczny"? :lol: :lol: :lol:

Może sędzia chciał napisać "flegmatyczny", tylko mu się pomyliło?[/QUOTE]

Limfatyczny czyli luźny, przelewający się, nie związany, jeśli pies jest np za gruby i sie chlubocze to też. Albo młody i taki że przód biegnie, tył biegnie a grzbiet żyje własnym życiem :razz: