Zosia123 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 zuzlikowa napisał(a):Nie ma wątku... obawiam się, że sama nie podołam następnemu bernardynowi... ani finansowo, ani czasowo dobrze nie stoję, a tu trzeba by sie bardzo zaangażować... pomysłu poza hotelem też nie mam :( A mogłabyś porozsyłac tę informację o suni?...może znajdzie się ktoś, kto bedzie w stanie zaangażować się bardziej?...może dt się jednak znajdzie? Transport jakoś udałoby sie załatwić... Przydałyby się jakieś zdjęcia, to na pewno więcej zainteresowanych się znajdzie. Jeśli rasowa, to powinna znaleźć szybciej dom. Może jednak załóż jej wątek? Quote
zuzlikowa Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Dziewczyny, my nie mówimy o normalnym schronisku... takim gorszym lub lepszym, my tu mówimy o "OLKUSZU :(" i opis z 2008 w najmniejszym stopniu nie odbiega od dzisiejszego, chyba ,że na gorsze, bo już niewiele osób ma możliwość interwencji- a tu pies jest źródłem dochodu na wejściu, a co dalej się z nim stanie, to już nie problem "hotelu", bo dziś tak się nazywa. Nie ma go w necie, nie ma zdjęć i nie będzie, bo nie wszystkim dane jest dostać zgodę właściciela... może nie być zgody i na wydanie psa... W interesie właściciela nie leży pokazywanie się w necie... http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-%C5%BBywe-trupy-b%C5%82agaj%C4%85-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!/page93 To jest wątek tych psiaków... bardzo stara się tam działać i pomagać misieek... ale nie zajmuje się gigantami. Dlatego poinformowała mnie o suni. Napisałam do niej pytanie, czy może zrobić fotkę suni... ale nie wiem czy może...nie wiem kiedy... a stan suni jest taki, że zaniepokoił i misieek. Ona najlepiej zna rzeczywistość "olkusza" i wie jakie szanse mają tam psy. Rzecz nie w założeniu wątku (choć i z tym może być problem), ale ja nie wydolę w prowadzeniu go (masa wątków benków, którym wątki założyłam i muszę choć sporadycznie udzielać informacji i mieć nadzór- tego się wymaga, ale i 3 bernardyny w hotelach, za które jestem bezpośrednio odpowiedzialna i organizacyjnie i finansowo. Mam niestety świadomość, że z 4 sobie nie dam rady. A założyć wątek tylko dla czystego sumienia- "coś zrobiłam dla suni" i nie pomóc jej realnie, to wg mnie nieuczciwe w stosunku do psiaka). Dlatego szukam pomocy kogoś, kto będzie mógł się zaangażować w pomoc konkretną dla tej suczki. Ja oczywiście wesprę ją- może i w zorganizowaniu transportu, może bazarkowo, ogłoszeniowo... Quote
zuzlikowa Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 A o Rino nadal nie ma żadnych wieści...może dlatego, że Klaudus nie ma dostępu do netu (tak się pocieszam jeszcze)... Quote
zuzlikowa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ...szkoda, że nic o Rino nie pisze... te straszne mrozy nie podnoszą poziomu optymizmu :( Quote
Nadziejka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 :-(:-(:-(:-(......Rinusiu znajdz sie kochany , caly , zdrowy.......:-(:-(:-(i ta sunka o matenko ..... serce peka przecie Quote
mari23 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 ewa gonzales napisał(a)::-(:-(:-(:-(......Rinusiu znajdz sie kochany , caly , zdrowy.......:-(:-(:-(i ta sunka o matenko ..... serce peka przecie oj, pęka.... z bezsilności i żalu :( Quote
zuzlikowa Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) ewa gonzales napisał(a)::-(:-(:-(:-(......Rinusiu znajdz sie kochany , caly , zdrowy.......:-(:-(:-(i ta sunka o matenko ..... serce peka przecie Gdzie jesteś psiaku? [FONT=Comic Sans MS] [FONT=Arial][SIZE=2]Sunia okazała się pieskiem szkielecikiem i jest już w hoteliku u Emiś... tu jest jego wątek... zajrzyj proszę, bo bardzo potrzebuje pomocy, a niewiele osób Kacperka odwiedza :( [/FONT][/FONT] KACPEREK-bernardyn-SZKIELET-z-Olkusza-PILNIE-potrzebuje-na-hotel-jedzenie-i-leki/page3 Edit: poprawiłam link. [FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][SIZE=2] [/FONT][/FONT] Edited February 6, 2012 by zuzlikowa Quote
BUDRYSEK Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 annika napisał(a):link nie działa.... http://www.dogomania.pl/threads/222235-KACPEREK-bernardyn-SZKIELET-z-Olkusza-PILNIE-potrzebuje-na-hotel-jedzenie-i-leki nie wierze, ze Rino odnajdzie sie :( Quote
Recommended Posts