Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Nie ma wątku... obawiam się, że sama nie podołam następnemu bernardynowi... ani finansowo, ani czasowo dobrze nie stoję, a tu trzeba by sie bardzo zaangażować... pomysłu poza hotelem też nie mam :(

A mogłabyś porozsyłac tę informację o suni?...może znajdzie się ktoś, kto bedzie w stanie zaangażować się bardziej?...może dt się jednak znajdzie?
Transport jakoś udałoby sie załatwić...

Przydałyby się jakieś zdjęcia, to na pewno więcej zainteresowanych się znajdzie. Jeśli rasowa, to powinna znaleźć szybciej dom. Może jednak załóż jej wątek?

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, my nie mówimy o normalnym schronisku... takim gorszym lub lepszym, my tu mówimy o "OLKUSZU :(" i opis z 2008 w najmniejszym stopniu nie odbiega od dzisiejszego, chyba ,że na gorsze, bo już niewiele osób ma możliwość interwencji- a tu pies jest źródłem dochodu na wejściu, a co dalej się z nim stanie, to już nie problem "hotelu", bo dziś tak się nazywa.
Nie ma go w necie, nie ma zdjęć i nie będzie, bo nie wszystkim dane jest dostać zgodę właściciela... może nie być zgody i na wydanie psa...
W interesie właściciela nie leży pokazywanie się w necie...

http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-%C5%BBywe-trupy-b%C5%82agaj%C4%85-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!/page93

To jest wątek tych psiaków... bardzo stara się tam działać i pomagać misieek... ale nie zajmuje się gigantami. Dlatego poinformowała mnie o suni.
Napisałam do niej pytanie, czy może zrobić fotkę suni... ale nie wiem czy może...nie wiem kiedy... a stan suni jest taki, że zaniepokoił i misieek. Ona najlepiej zna rzeczywistość "olkusza" i wie jakie szanse mają tam psy.

Rzecz nie w założeniu wątku (choć i z tym może być problem), ale ja nie wydolę w prowadzeniu go (masa wątków benków, którym wątki założyłam i muszę choć sporadycznie udzielać informacji i mieć nadzór- tego się wymaga, ale i 3 bernardyny w hotelach, za które jestem bezpośrednio odpowiedzialna i organizacyjnie i finansowo. Mam niestety świadomość, że z 4 sobie nie dam rady.
A założyć wątek tylko dla czystego sumienia- "coś zrobiłam dla suni" i nie pomóc jej realnie, to wg mnie nieuczciwe w stosunku do psiaka).
Dlatego szukam pomocy kogoś, kto będzie mógł się zaangażować w pomoc konkretną dla tej suczki.
Ja oczywiście wesprę ją- może i w zorganizowaniu transportu, może bazarkowo, ogłoszeniowo...

Posted

ewa gonzales napisał(a):
:-(:-(:-(:-(......Rinusiu znajdz sie kochany , caly , zdrowy.......:-(:-(:-(i ta sunka o matenko ..... serce peka przecie

oj, pęka.... z bezsilności i żalu :(

Posted (edited)

ewa gonzales napisał(a):
:-(:-(:-(:-(......Rinusiu znajdz sie kochany , caly , zdrowy.......:-(:-(:-(i ta sunka o matenko ..... serce peka przecie

Gdzie jesteś psiaku?

[FONT=Comic Sans MS]

[FONT=Arial][SIZE=2]Sunia okazała się pieskiem szkielecikiem i jest już w hoteliku u Emiś...
tu jest jego wątek... zajrzyj proszę, bo bardzo potrzebuje pomocy, a niewiele osób Kacperka odwiedza :(
[/FONT]
[/FONT]
KACPEREK-bernardyn-SZKIELET-z-Olkusza-PILNIE-potrzebuje-na-hotel-jedzenie-i-leki/page3

Edit: poprawiłam link.
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][SIZE=2]
[/FONT]
[/FONT]

Edited by zuzlikowa
  • 2 months later...