Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Karuttek zyje bez zmian w pełni szczęścia. Mam tylko wrażenie, że coraz bardziej ustawia swoje Pancie- jedzonko tylo dobre, przsmaczek tylko ulubiony a spacerek po powrocie Panci z pracy najlepiej co chwilę. Ale cóż jak padlo na podatny grunt to byłby głupi gdyby nie próbował. Od wyjazdu do lasu ma problemy z oczami, i mimo kropli, których nie lubił (Pancia osobiście na sobie spróbowała dlaczego - pieką) i maści, praktycznie po kążdym spacerze historia się powtarza. Może to jakaś alergia - zobaczymy dziś znowu idą do weterynarza pokazać boksiowe oczyska.

Posted

Zobaczymy co dziś uda się dowiedzieć, wygjąda to na alergię. Pancia mówi, że rano jest ok dopiero po wyjściu na spacerek i brodzeniu w trawach oczyska robia się czerwone.Ostatnio dziewczyny zastanawiały się jak to było bez niego, co one robiły bez Karusia.

• 2 weeks later...
Posted

Karuś tydzień był sam bez jednej panci. Druga była wykończona, bo cos mi sie wydaje, że dziewczyny wychodowały terrorystę spacerkowego -wychodzi zawsze i o każdej porze. Oczka wrazają do normy, więc chyba lekarzowi udało się trafić. Jest nadal bardzo grzeczny a dziewczyny zakochane tak, że budzenie o 5 rano nie jest specjalnie uciążliwe - wg nich szczególnie latem można wytrzymać. Po 29 sierpnia wraca mój małżonek to wstawimy nowe zdjęcia Karusia

• 2 weeks later...
Posted

W końcu obiecane nowe zdjęcia Karusia

oraz filmy:

http://s192.photobucket.com/albums/z91/dukeroger_photo/?action=view&current=urlop08.2007128.flv

http://s192.photobucket.com/albums/z91/dukeroger_photo/?action=view&current=urlop08.2007127.flv

A teraz trochę wiadomości.
Karuś jak wiadać na filmikach cieszy się jak 100% BOKSERA. Bez problemu zostaje sam w domku i bez problemu naciąga Pancie na niekończące się spacery w dowolnych ilościach i jedzonko, które uwielbia - oczywiście wyłącznie to gotowane i paróweczki. Niestety po przejściowej poprawie gdy wyglądało, że z oczami jest lepiej, niepokojące objawy się nasiliły. Nie pozwalał zajrzeć w oczyska nawet usiłował bulgotać ostrzegawczo. Dziewczyny były u weterynarza i dziś miał umówioną wizytę z udziałem chirurga. Musieli ogladać go po podaniu narkozy inaczej niestety nie pozwalał. Okazało się, że ma podobnie jak u ludzi gradówkę - taką torbiel i w jednym okczu wrastają mu rzęsy. Pan Doktor obejrzał też jescze raz jego tyłeczek - powiedział, że przepuklina nie jest duża i jednostronna ale namawiał, żeby w przszłości zdecydować się na jej operowanie. Dziewczyny się zastanwiają, bo od czasu jak jest u nich nie ma żadnych problemów z tym związanych. Na pierwszym miejscu jest teraz sprawa oczu -w poniedziałek Karo będzie miał zabieg, przy użyciu lasera usunięte zostaną wrastające włosy. Mama nadzieję, że wszystko będzie ok i Karuś jak najdłużej pozostanie w dobrej formie - bo życie ma jak Lord. Wszystko kręci się wokół niego i niech tak zosatnie. Czy słyszałyście już o takim przypadku wrastających włosów do oka ? Mimo, że dziś narażony był na tyle nieprzyjemności po powrocie do domku jak tylko oprzytomniał nadrobił zaległości w ledzeniu i spacerkach a teraz mam nadzieję, że już samcznie śpi.

Posted

Ciociu Marleno, ja jestem Ci dozgonnie wdzięczna, że wynalazłaś takie super Pańcie dla Karusia.:loveu:

Aż się chce płakać jak się patrzy na jego szczęście a jeszcze tak niedawno martwiłam się kto go będzie chciał.

Szukaj Ciociu takich dobrych domków bo ja mam jeszcze kilka takich wspaniałych towarzyszy jak Karuś, do wyboru do koloru.

Całuski:buzi:

Posted

Boksery często mają różne problemy z oczami, trzecia powieka, właśnie zawinięcia powiek i zawijanie rzęs - Box miał 3 zabiegi na oczy, więc niech Karo nie czuje się wyróżniony ;)

a fotki cudniaste :loveu:

Posted

Czyli to jest trzecia powieka? Nasz Gordonek ponoć miał to robione zanim trafił do nas - tak powiedział weterynarz, który go pierwszy oglądał - ale wówczas byłam w takim szoku, że nie dopytałam na czym to polega.
Pozdrowienia Bodziulko!!!
Gordonek znowu wypoczywa od niedzieli nad jeziorem - ponoć głownie łapie żaby. Jak widział, że rodzice się pakują na minutę ich nie odstępował. One wiedzą wszystko. Mój tata się śmieje, że jeszcze rok i Gordon pójdzie do szkoły - tylko te pazury bedą przeszkadzały w pisaniu.

Posted

Bodziulka czy masz jakiś konatk to Bulabez - dostałam od dziewczyn jej maila ale, może masz jakiś konakt telefoniczny z nia. Przed wyjazdem na urlop wyczytałam na bokserforum o boksiu Oskarze, który ma guza przysadki mózgowej - moja mama podobnie jak on guza przysadki a jednym z efektów była tkz moczówka - bierze na to lek o nazwie o ile nie pomylę Meridin - ponoć bulabez wie co teraz się znim dzieje. Bo jesli by to pomogło to możemy klika opakowań tego odstąpić (pełnopłatne jest bardzo drogie). A ja swoją drogą napisze do niej wiadomość. Może akurat jakoś się to przyda.

Posted

Właśnie dzwoniła Pancia Karusia.
Karo juz po zabiegu, wrastające włoski skutecznie usunięto. Na tym samym oczku miał jeszcze guzka, wyglądało to jak taka plamka prawdopodobnie powstała po urazie mechanicznym albo te wrastające włosy albo kot tak się zastanawiamy...Dziewczyny zauważyły tą plamkę pare dni przed zabiegiem i nie mamy pomysłu co to było. Pan chirurg powiedział, że spowodowała ona jakieś uszkodzenie rogówki ale wszystko zalezy jak będzie się goić.Polecał też w razie komplikacji lekarza okuliste z Warszawy. Mamy nadzieję - bo pan doktor to ponoC urodzony pesymista i raczej opwiada wszystko co moze się zdarzyć złego -że wszystko będzie dobrze. Karuś przez njblizsze dni zostaję pod baczna opieką Panci, która wzieła wolne bo nie chce niuśka zostawiać samego. Teraz śpi a pancia na materacu obok niego pilnuje żeby się nie drapał.