Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dana']
Do PRIMY powinno już dotrzeć od nas 50 złotych, czy można poprosić o potwierdzenie ? :lol:[/QUOTE]
Ciężko potwierdzić na 100% jak na przelewie nie ma napisanego nicku ;)

W ostatnim tygodniu spłynęło trochę pieniędzy od Darczyńców na pomoc labkom wyciągniętym z tego pseudo - DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM BARDZO - na pewno te pieniądze zostaną wydane na pomoc tej 4 labków.
Wszystkie 3 biszkoptowe dziewczyny miały w zeszłym tygodniu przeprowadzone badania i pod koniec tygodnia zostały wysterylizowane - czują się dobrze, choć z najstarszą Corney było ciężko...

Jedyny biszkoptowy chłopak w tym towarzystwie też jest po badaniach i odpowiednich szczepieniach - ma się dobrze :lol:

Posted

Już jestem po wizycie przedadopcyjnej. Doga bym dała bez wahania. Wojtek (przyszły właściciel Bogusia) bardzo przejęty. Na Bogusia czeka już fotel, zabawki, symczka i obróżka. Legowisko zamówione i jest w drodze. Zostało tylko zakupić miski i kocyk. Dom blisko parku i terenów leśnych. Wojtek zdaje sobie sprawę z jakich warunków bierze psa. Już konsultuje wszystko z koleżanką lekarzem weterynarii. Będzie Bogusiowi dobrze. Wojtka zaprosiłam na dogomanię...

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Już jestem po wizycie przedadopcyjnej. Doga bym dała bez wahania. Wojtek (przyszły właściciel Bogusia) bardzo przejęty. Na Bogusia czeka już fotel, zabawki, symczka i obróżka. Legowisko zamówione i jest w drodze. Zostało tylko zakupić miski i kocyk. Dom blisko parku i terenów leśnych. Wojtek zdaje sobie sprawę z jakich warunków bierze psa. Już konsultuje wszystko z koleżanką lekarzem weterynarii. Będzie Bogusiowi dobrze. Wojtka zaprosiłam na dogomanię...[/QUOTE]
Super, wspaniale...no Boguś szykuje się tobie nowe życie, bedziesz brykał po Białostockich parkach i terenach leśnych.Czekamy na dogo na Wojtka, serdecznie zapraszamy przyszłego pana Bogusia.
Wiadomo kiedy Boguś pojedzie do domku?

Posted

[quote name='Vicky62']Super, wspaniale...no Boguś szykuje się tobie nowe życie, bedziesz brykał po Białostockich parkach i terenach leśnych.Czekamy na dogo na Wojtka, serdecznie zapraszamy przyszłego pana Bogusia.
Wiadomo kiedy Boguś pojedzie do domku?[/QUOTE]

Wspólnie zadecydowano, że od razu po Świętach. Wojtek studiuje w Białymstoku i na święta jedzie do rodziców. Nie chce tak prawie dzień po dniu fundować Bogusiowi stresu (i słusznie) związanego z kolejną zmianą miejsca i podróżą do rodziców. Więc Boguś przyjedzie do Białegostoku od razu po Świętach. Bardzo mi się podoba podejście Wojtka do adpocji. Właśnie takich ludzi nam trzeba!

Posted

Witajcie, wraz z moją narzeczoną Kasią, zdecydowaliśmy się adoptować Bogusia. Tak jak napisała Alla, jesteśmy już po ankiecie i wizycie przedadopcyjnej, dalej czekamy na telefon od Oli lub Germaine. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i znajdzie się wolontariusz który najlepiej w czwartek po świętach przywiezie nam, w zamian za zwrot kosztów, Bogusia z Warszawy do Białegostoku, to już za 8 dni będzie on z nami!
Historia Bogusia poruszyła nas do tego stopnia, że po prostu zadzwoniłem do Germaine z sos bokserom i z każdym kolejnym telefonem wiedzieliśmy, że żaden inny pies się nie liczy! Dom już powoli przekształcamy w wersję "Boguś friendly", miejsca na spacery już wybrane, a my po prostu nie możemy się doczekać. Woleliśmy wstrzymać się chwilę z zabraniem go z DT, bo musimy oboje wyjechać na święta i jak sadzimy nie najlepszym pomysłem jest branie psa którego ma się od paru dni do kolejnego domu gdzie 15 osób będzie chodzić w tą i z powrotem. Kończąc, chcielibyśmy podziękować Germaine i Oli (z którą co prawda nie rozmawialiśmy :)) za wszelką pomoc i cierpliwość do naszych codziennych telefonów, państwu z DT za opiekę nad Bogusiem i Alli za pomoc. Chyba powiedziałem wszystko, jak nie, to głos zabierze przyszła małżonka :) Pozdrawiamy!

Posted

Serdecznie witam, ja też mam psa z adpocji doga niemieckiego, mój miał więcej szczęścia bo nie przeszdł koszmaru, trafił się szczeniaczek zabrany prosto do mamy :) Życze wielu wspaniałych chwil w obcowaniu z Bogusiem i czekam na wieści już po wspólnym zamieszkaniu pozdrawiam

Danuta

Posted

Mam ogromną prośbę. Ponieważ Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami prowadzi "pogadanki" w szkołach, uświadamiające młodzież o okrucieństwie wobec zwierząt, uczymy dzieciaki empatii, bardzo przydały by nam się zdjęcia w dobrej rozdzielczości psów zabranych z tej pseudo. Chodzi mi o zdjęcia tych wychudzonych najbardziej, oraz martwych bokserów. Czy była by szansa żebyście podesłali mi jakieś zdjęcia na maila, które mogli byśmy pokazywać w szkołach???
Jeśli tak to bardzo proszę o podesłanie ich na mojego maila : [email][email protected][/email]

Posted

jeżeli te zdjęcia byłyby ok to wystarczy sobie je skopiować - na obrazku prawy przycisk i zapisz jako i już. ale warto byłoby prześledzić wszystkie stronki bo zdjęć było sporo dodawanych.

Posted

czy któreś biedactwo poza Bogusiem-boksiem ma DS lub wizję na taki dom? jacyś zainteresowani. Chciałabym to uzupełnić w pierwszych postach.
doczytałam że również dwoma labkami pod opieką Fundacji DrLucy są już jacyś poważnie zainteresowani :)

Posted

cześć. Bardzo się cieszę że Boguś ma DTD/ dom tymczsowy długoterminowy. Trzymam kciuki za udaną adopcję i jego dalszy szczęśliwy los. Myślę że szybciutko odkarmicie szkieletorka. A w zachowaniu jest to kapitalny boksiowy słodzias. Nie powinno być większych problemów.
Labki są pod opieką Labradory info, Labrador retriver forum, Fundacja Prima. Wszystkie na DT/ Podczytuję na ich forach i chyba faktycznie dwa już mają DTD. /Dr Lucy już nie ma psiaka pod opieką poza cavalierką z kliniki./ Mała będzie miała w tym tygodniu zabieg i pewnie do DT pojedzie do Opola po świętach.
Beagle- jedna w DTD. Druga w DT. Jutro sunia z kliniki po sterylce aborcyjnej z powodu poronienia i sunia z hotelu jadą na DT do domków z beaglami rezydentami.
Zaraz Asior podeślę Ci troszkę fotek.

Posted

[quote name='Agnes_Jot']jeżeli te zdjęcia byłyby ok to wystarczy sobie je skopiować - na obrazku prawy przycisk i zapisz jako i już. ale warto byłoby prześledzić wszystkie stronki bo zdjęć było sporo dodawanych.[/QUOTE]

muszę mieć w większym formacie do rzutników w szkołach.....

Dzięki Kajetan za zdjecia :*