Patmol Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 i ja mam jasnego psa - i, szczególnie teraz latem, codziennie go wyczesuję jeśli któregoś dnia tego nie zrobię - to wszędzie pełno jasnej sierści :mad:-moja córka lubi czarne ubrania :evil_lol: a i tak na psie :diabloti: zostało jeszcze dużo sierści Quote
Stevie Rae Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Dokładnie, przejechać ręką po psie to mam kolejne tony w dłoni :D Quote
Pipi Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Dodawajcie olej do karmy i tran, jedna tabletke dziennie. Psy sie ladnie blyszcza i na prawde prawie wcale nie gubią worsy. Bardzo wazne jest odrobaczanie. Trzeba robic to co najmniej raz na 3 miesiace. Pies u ktorego bardzo sucha jest i lamliwa siersc, ktora garsciami wypada na pewno jest zarobaczony. Za kazdym odrobaczaniem dobrze jest podawac inny preparat od robakow. Quote
grażka249 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Wyczesuje Milvunie codziennie i codziennie jest tego sporo. Czasem dziwie sie, ze jeszcze wogole ma siersc ;-) sprobuje jeszcze podawac jej tran, zobaczymy co z tego bedzie. Quote
Pipi Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 W tym roku jakos wyjatkowo dlugo trwa linienie. Normalnie zawsze w miesiac wymieniaja wlosy. Nie wiem co to za licho. Wszyscy tak mamy. Trzymajcie sie, pozdrawiamy. Quote
Murka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Gabi/Dora pozdrawia :) Troszkę się już ustatkowała i nie jest taka zwariowana :) Quote
Murka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 A to współlokatorki Dory: Kropka (lubi włazić do koszyka Dory i spać z nią :) ), kicia z odzysku, wzięta z lecznicy, wiecznie utytłana (bardzo lubi tarzać się np. w żwirze) Rudzia, najnowszy nabytek, który w lutym przyjechał z rodzicami... pod maską samochodu z innego miasta... Kicia musiała wejść pod maskę, żeby się zagrzać... Pod domem rodzice wyszli z samochodu i słyszą miauczenie... otwierają maskę, a tam pasażer na gapę :) Kicia była bardzo zaniedbana, miała przepuklinę wielkości pięści i miała już na pewno bliskie spotkanie z samochodem (chodzi troszkę "po pijaku" i ma złamany ogonek) Jest jeszcze seniorka nastoletnia czarna kotka Murka :) ze schroniska z Rzeszowa... Ale akurat nie zaszczyciła nas swoją obecnością w niedzielę :) Quote
Pipi Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Jak jej sie poszczescilo. Pamietam jak patrzylam na Gabi i myslalam sobie, ze Milva szybko domek znajdzie bo jest sliczna, a Ona byla takim brzydkim kaczatkiem i co to bedzie. A tu prosze jaka sliczna sunia i jaki wspanialy domek ma. A z jej podworka gdzie byl jeszcze taki czarny piesek, ktory nikomu nie ufal tylko swojemu opiekunowi, juz go nie ma, bo ten podlec idac do sklepu, po drodze powiesil pod mostkiem biedaka, a wracajac odciął i spokojnie wrocil do domu. Teraz chyba zaplacil za to, bo lezy w szpitalu z ktorego raczej juz nie wyjdzie za zycia, bo ma raka. Dolaczy do swojego przyjaciela, ktory mam nadzieje, ze przywita go tak jak na to zasłuzył. Quote
Recommended Posts