Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i ja mam jasnego psa - i, szczególnie teraz latem, codziennie go wyczesuję
jeśli któregoś dnia tego nie zrobię - to wszędzie pełno jasnej sierści :mad:-moja córka lubi czarne ubrania :evil_lol:
a i tak na psie :diabloti: zostało jeszcze dużo sierści

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodawajcie olej do karmy i tran, jedna tabletke dziennie. Psy sie ladnie blyszcza i na prawde prawie wcale nie gubią worsy.
Bardzo wazne jest odrobaczanie. Trzeba robic to co najmniej raz na 3 miesiace. Pies u ktorego bardzo sucha jest i lamliwa siersc, ktora garsciami wypada na pewno jest zarobaczony. Za kazdym odrobaczaniem dobrze jest podawac inny preparat od robakow.

Posted

Wyczesuje Milvunie codziennie i codziennie jest tego sporo. Czasem dziwie sie, ze jeszcze wogole ma siersc ;-) sprobuje jeszcze podawac jej tran, zobaczymy co z tego bedzie.

Posted

W tym roku jakos wyjatkowo dlugo trwa linienie. Normalnie zawsze w miesiac wymieniaja wlosy. Nie wiem co to za licho. Wszyscy tak mamy.
Trzymajcie sie, pozdrawiamy.

• 9 months later...
Posted

A to współlokatorki Dory:

Kropka (lubi włazić do koszyka Dory i spać z nią :) ), kicia z odzysku, wzięta z lecznicy, wiecznie utytłana (bardzo lubi tarzać się np. w żwirze)

Rudzia, najnowszy nabytek, który w lutym przyjechał z rodzicami... pod maską samochodu z innego miasta... Kicia musiała wejść pod maskę, żeby się zagrzać... Pod domem rodzice wyszli z samochodu i słyszą miauczenie... otwierają maskę, a tam pasażer na gapę :) Kicia była bardzo zaniedbana, miała przepuklinę wielkości pięści i miała już na pewno bliskie spotkanie z samochodem (chodzi troszkę "po pijaku" i ma złamany ogonek)

Jest jeszcze seniorka nastoletnia czarna kotka Murka :) ze schroniska z Rzeszowa... Ale akurat nie zaszczyciła nas swoją obecnością w niedzielę :)

Posted

Jak jej sie poszczescilo. Pamietam jak patrzylam na Gabi i myslalam sobie, ze Milva szybko domek znajdzie bo jest sliczna, a Ona byla takim brzydkim kaczatkiem i co to bedzie. A tu prosze jaka sliczna sunia i jaki wspanialy domek ma.
A z jej podworka gdzie byl jeszcze taki czarny piesek, ktory nikomu nie ufal tylko swojemu opiekunowi, juz go nie ma, bo ten podlec idac do sklepu, po drodze powiesil pod mostkiem biedaka, a wracajac odciął i spokojnie wrocil do domu. Teraz chyba zaplacil za to, bo lezy w szpitalu z ktorego raczej juz nie wyjdzie za zycia, bo ma raka. Dolaczy do swojego przyjaciela, ktory mam nadzieje, ze przywita go tak jak na to zasłuzył.