kalif1921 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Chyba tak zrobie, bo niedlugo wyprowadzam sie z potworkami na wies i moge miec problem z wetem. Quote
Gosia>>> Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 znalazłam zdjęcia Brutusa w trakcie choroby: [IMG]http://img235.imageshack.us/img235/7066/s5000100jk6.jpg[/IMG] [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/6425/s5000108kn7.jpg[/IMG] jak to się ma w porównaniu z Twoim psem? Quote
kalif1921 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 U mojej wygladało to zupełnie inaczej, jeden duży placek powiększający się na boku z surowiczym wysiękiem, ale tylko w jednym miejscu. Quote
Gosia>>> Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 [quote name='kalif1921']U mojej wygladało to zupełnie inaczej, jeden duży placek powiększający się na boku z surowiczym wysiękiem, ale tylko w jednym miejscu.[/quote] hmmm... nie mam pojęcia, to mogą być różne rzeczy, pies jest leczony na nużeńce, a może to są jakieś grzyby. Ja na twoim miejscu jak najszybciej pobrałabym zeskrobiny, oszczędność czasu i pieniędzy, no i pies szybciej wyzdrowieje. Quote
kalif1921 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Nużeńca mamy już za sobą został tylko problem uszu. Gosiu a czym karmisz Brutusa sucha karma czy gotowana? Ja ostatnio zastanawiam się nad karmą dla chartów zawiera dużo białka i mało tłuszczu. Quote
Gosia>>> Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 [quote name='kalif1921']Nużeńca mamy już za sobą został tylko problem uszu. Gosiu a czym karmisz Brutusa sucha karma czy gotowana? Ja ostatnio zastanawiam się nad karmą dla chartów zawiera dużo białka i mało tłuszczu.[/quote] przez bardzo długi czas gotowałam, głównie ze względu na to, że pies dostawał lekarstwa, do tego białko w proszku i wapno, no i musiałam to z czymś mieszać, żeby jadł. Teraz je suchą karmę, od wielkiego dzwonu dostanie ryż z jakimś mięskiem czasami szyję z indyka, jakieś skrzydełko albo kości od zupy do obgryzienia i tyle. Co do suchych karm to całkiem sporo ich przerobiliśmy, teraz je Brita dla psów aktywnych i chyba przy tym zostaniemy, bo psu smakuje i problemów żadnych nie ma, karma ma dobry skład, dużo mięska i białka, takżę jak najbardziej mogę polecic, tymbardziej, że cena nie jest z kosmosu. Quote
kalif1921 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Karmy suche przetestowałem wszystkie bo mam sklep zoo ale szukam jakiejs innej diety bo strasznie tyją i ciężko jest u nich utrzymac odpowiednią wage. Zerkałem na fora dla bulków ale tam znowu wiekszość opcji to surowe mieso, a niestety przy podawaniu surowego miesa strasznie wzrasta im poziom agresji wobec siebie i zaczynają się awantury, nawet jak już zjedzą to chodzą jak nakrecone. Zastanawiam się właśnie nad karmą dla chartów, jest w niej dużo białka i mało tłuszczu, teoretycznie powinna się wyrzeźbć muskulatura i nie powinny się otłuszczac. Z drugiej strony nie jestem pewien czy 28 % białka to nie zadużo. Quote
Gosia>>> Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 [quote name='kalif1921']Karmy suche przetestowałem wszystkie bo mam sklep zoo ale szukam jakiejs innej diety bo strasznie tyją i ciężko jest u nich utrzymac odpowiednią wage. Zerkałem na fora dla bulków ale tam znowu wiekszość opcji to surowe mieso, a niestety przy podawaniu surowego miesa strasznie wzrasta im poziom agresji wobec siebie i zaczynają się awantury, nawet jak już zjedzą to chodzą jak nakrecone. Zastanawiam się właśnie nad karmą dla chartów, jest w niej dużo białka i mało tłuszczu, teoretycznie powinna się wyrzeźbć muskulatura i nie powinny się otłuszczac. Z drugiej strony nie jestem pewien czy 28 % białka to nie zadużo.[/quote] 28%... wydaje mi się, że to troche sporo, przesada też nie jest dobra. Mój Brutus nie tyje więc nie mam tego problemu, ale wysokoenergetyczna karma plus np. rower albo WP i pies powinien mieć dobrą sylwetkę. No a z drugiej strony amstaff to nie pit i smukły raczej nie będzie... (chyba, że jest tak niewiadomego pochodzenia jak moje cudo) :) Quote
kalif1921 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Moje są takiego samego pochodzenia jak Twoje cudo. Rower odpada wkrecają się w szprychy, wpadają pod koła, a jak uda mi się je wyprzedzić to łapią za noge i sciągają na ziemie - bawią się świetnie. Zastanawiam się nad uciągiem tylko z tego co widze na forum jest problem z szelkami. Co dotych zaprzegowych z taśmy podszywanej to nie jestem do końca przekonany. Quote
Gosia>>> Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='kalif1921']Moje są takiego samego pochodzenia jak Twoje cudo. Rower odpada wkrecają się w szprychy, wpadają pod koła, a jak uda mi się je wyprzedzić to łapią za noge i sciągają na ziemie - bawią się świetnie. Zastanawiam się nad uciągiem tylko z tego co widze na forum jest problem z szelkami. Co dotych zaprzegowych z taśmy podszywanej to nie jestem do końca przekonany.[/quote] ja swojego do roweru za nic w świecie nie mogłam przekonać. Co do szelek, to jest straszny problem z nimi i raczej trudno dostać, od biedy te z allegro dla takiego amatorskiego ciągnięcia nie byłyby złe. Jeśli chodzi o zbijanie wagi to fajne są szelki z obciążeniem, można je dostać łatwiej, a efekty są super, pies znajomej ma takie. Zdjęcia mordulca: [IMG]http://img169.imageshack.us/img169/250/brurekna7.jpg[/IMG] [IMG]http://img123.imageshack.us/img123/8804/brutekbk9.jpg[/IMG] [IMG]http://img123.imageshack.us/img123/2774/brutus1bg7.jpg[/IMG] [IMG]http://img230.imageshack.us/img230/1295/oooooooooooooolg0.jpg[/IMG] Pozdrawiamy Quote
kalif1921 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Cześć Gosiu, Psisko wyglada rewelacyjnie na tych zdjęciach. Moim niestety w tej chwili brakuje ruchu i niestety się tak nie prezentują. Może w tym roku wywiozę je razem z końmi na wieś to troszeczkę więcej ruchu będą miały. Quote
Gosia>>> Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 [quote name='kalif1921']Cześć Gosiu, Psisko wyglada rewelacyjnie na tych zdjęciach. Moim niestety w tej chwili brakuje ruchu i niestety się tak nie prezentują. Może w tym roku wywiozę je razem z końmi na wieś to troszeczkę więcej ruchu będą miały.[/quote] Czesc;) Bardzo dziękuję, ja musze się przyznać bez bicia, że też ostatnio Brutusa zaniedbałam, przy najbliższym przypływie gotówki kupię mu szelki albo pullingowe albo z obciążeniem, bo ostatnio jest tak niewyżyty, że ADHD odbija mi się od ścian. Pozdrawiam Quote
kalif1921 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote=Gosia>>>;6321829]Czesc;) Bardzo dziękuję, ja musze się przyznać bez bicia, że też ostatnio Brutusa zaniedbałam, przy najbliższym przypływie gotówki kupię mu szelki albo pullingowe albo z obciążeniem, bo ostatnio jest tak niewyżyty, że ADHD odbija mi się od ścian. Pozdrawiam[/quote] Moim niestety wszystko idzie w boczki, Kropka i Rosa to już ledwo łażą, z lenistwa ostanio zaczeły mi nawet siusiać w domu bo nie lubią załatwiać się na deszczu - wychodzą na podwórko wracają i leją na podłoge, potem udają że niż się niestało. Mogę Ci gosiu przesłać zdjęcia jak wczoraj rewelacyjnie spały tylko powiedz jak, bo jeszcze nie zabardzo się poruszam po forum. Quote
basia2202 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Goosiuu.. no w końcu zobaczyłam galerię Brutusa:) no pięęękny z niego chłopak:loveu: i normalnie taki morderca jak moja Zuzanka:cool3::evil_lol: (niedawno takie dwie babki starsze mijały na spacerze mojego Mariusza z Zuzanką... jedna zapytała co to za rasa... a jak się dowiedziały, że AST, to druga rzuciła natychmiast... "widzisz... mówiłam mówiłam... pies morderca":lol:) a Zuzanka to będzie zabijać... zalizując na śmierć chyba:cool3::evillaug: pewnie tak jak i Twój Brutus:eviltong: bo też wygląda na słodkiego ryjeczka:loveu: a ile to Twoje łaciate cielątko ma już wiosen?:lol: Quote
basia2202 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][I]Co do chorób skórnych Ozzy ma tendencje alergiczne , no i walczyliśmy w 2005 roku z gronkowcem / 4 miesiące/.Kasy poszło jak lodu ale wyszedł z choróbska i jak widać jest jaki jest[/I][/quote] ojeej ojeeej... przeczytałam o tym chorowaniu, alergiach, gronkowcu...:roll: no i... się zmartwiłam... czy to częste u takich psiaków? i skąd się to bierze? bo teraz to zacznę Zuzankę obserwować jeszcze bardziej...:-? a zdjęcia z wyglądaniem przez okno super!! zwłaszcza te na krześle:) Zuza w sobotę też zaliczyła pierwsze krzesło... u rodziców na balkonie... zachciało jej się świat podziwiać:) i nikt jej nie pomagał... taki srujdek.... i jak się wdrapała?:cool1: Quote
Gosia>>> Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 [quote name='kalif1921']Moim niestety wszystko idzie w boczki, Kropka i Rosa to już ledwo łażą, z lenistwa ostanio zaczeły mi nawet siusiać w domu bo nie lubią załatwiać się na deszczu - wychodzą na podwórko wracają i leją na podłoge, potem udają że niż się niestało. Mogę Ci gosiu przesłać zdjęcia jak wczoraj rewelacyjnie spały tylko powiedz jak, bo jeszcze nie zabardzo się poruszam po forum.[/quote] hmmm.... to zagoń te swoje psiska do jakiegoś ruchu:) nie wiem nigdy nie miałam takiego problemu, bo Brutus raz spuszczony ze smyczy najchętniej cały dzień by biegał. o do zdjęć to możesz mi je przesłać na maila ([EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]). Może założysz galerię swoich mordulców? [quote name='basia2202']Goosiuu.. no w końcu zobaczyłam galerię Brutusa:) no pięęękny z niego chłopak:loveu: i normalnie taki morderca jak moja Zuzanka:cool3::evil_lol: (niedawno takie dwie babki starsze mijały na spacerze mojego Mariusza z Zuzanką... jedna zapytała co to za rasa... a jak się dowiedziały, że AST, to druga rzuciła natychmiast... "widzisz... mówiłam mówiłam... pies morderca":lol:) a Zuzanka to będzie zabijać... zalizując na śmierć chyba:cool3::evillaug: pewnie tak jak i Twój Brutus:eviltong: bo też wygląda na słodkiego ryjeczka:loveu: a ile to Twoje łaciate cielątko ma już wiosen?:lol:[/quote] [quote name='basia2202']ojeej ojeeej... przeczytałam o tym chorowaniu, alergiach, gronkowcu...:roll: no i... się zmartwiłam... czy to częste u takich psiaków? i skąd się to bierze? bo teraz to zacznę Zuzankę obserwować jeszcze bardziej...:-? a zdjęcia z wyglądaniem przez okno super!! zwłaszcza te na krześle:) Zuza w sobotę też zaliczyła pierwsze krzesło... u rodziców na balkonie... zachciało jej się świat podziwiać:) i nikt jej nie pomagał... taki srujdek.... i jak się wdrapała?:cool1:[/quote] Tak, tak starsze Panie sa najlesze, a najciekawsze komentarze i reakcje jeszcze przed Toba, chociaż może Twoja sunia "mordercy" przypominac z wyglądu wcale nie będzie. Mój Brutus ma półtora roku. Co do alergii skórnych, to faktem jest, że u bullowatych wystepują częściej niż u innych ras- ot taka skłonność. Jednak gronkowiec, świerzbowce, nurzeniec, grzyby itd. nie są chorobami dziedzicznymi;) tylko pasożytami, które może "złapać" każdy pies. Pozdrawiam:) Quote
madziasto4 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Cześć Gosia :) Łaaał, Brutus wygląda imponująco na fotkach przy tym dziwnym pojeździe :razz: Quote
Gosia>>> Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 [quote name='madziasto4']Cześć Gosia :) Łaaał, Brutus wygląda imponująco na fotkach przy tym dziwnym pojeździe :razz:[/quote] Dzięki:) To nie pojazd Madziu:) Taki niby pomnik, zapraszam do Koszalina:P Quote
madziasto4 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [QUOTE=Gosia>>>;6338354]Dzięki:) To nie pojazd Madziu:) Taki niby pomnik, zapraszam do Koszalina:P[/QUOTE] Aaa tam, pojazd, pomnik jeden czort :eviltong: Ważne, że Brutus odlotowy :p Quote
Alicja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [COLOR=Red][FONT=Arial][I][B]:multi::multi::multi:Gosiu ...melduję się ze żyję;)[/B][/I][/FONT][/COLOR] Quote
Gosia>>> Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 [quote name='madziasto4']Aaa tam, pojazd, pomnik jeden czort :eviltong: Ważne, że Brutus odlotowy :p[/quote] odlotowy:evil_lol: to on bywa, teraz akurat smacznie śpi:) (nareszcie) [quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=red][FONT=Arial][I][B]:multi::multi::multi:Gosiu ...melduję się ze żyję;)[/B][/I][/FONT][/COLOR][/quote] Witaj Alu:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Daaaaaaaaawno Cię u nas nie było ale miło Cię widzieć:lol: Quote
shirrrapeira Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Brutusik jest slicznosciowy. Jak typowu pies "morderca" Quote
Alicja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [COLOR=Red][FONT=Arial][I][B]zaginęliście mi w subskrybcjach ...i dopiero ostatnio na Galerii Dogomaniaków Was dojrzałam....:oops:[/B][/I][/FONT][/COLOR] Quote
Gosia>>> Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 [quote name='shirrrapeira']Brutusik jest slicznosciowy. Jak typowu pies "morderca"[/quote] cześć. Dziękujemy:lol: [quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=red][FONT=Arial][I][B]zaginęliście mi w subskrybcjach ...i dopiero ostatnio na Galerii Dogomaniaków Was dojrzałam....:oops:[/B][/I][/FONT][/COLOR][/quote] No dobrze, wybaczamy:lol: Quote
Gosia>>> Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 No to teraz Was zasypię śpiącymi mordulcami:diabloti: :loveu: :loveu: :loveu: PSY KALIFA 1921:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: (ta fotka mnie rozbroiła) [IMG]http://img207.imageshack.us/img207/6774/kalifaq7.jpg[/IMG] [IMG]http://img257.imageshack.us/img257/4710/kalifcq2.jpg[/IMG] no i Brutuś: [IMG]http://img390.imageshack.us/img390/1631/s5002197qr6.jpg[/IMG] [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/9034/s5002199qi1.jpg[/IMG] [B][SIZE=3][COLOR=purple]I bardzo proszę, niech mnie ktoś ściągnie na ziemię, bo ostatnio cały czas przeglądam strony z hodowlami pitów.......[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=indigo][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Recommended Posts