Jump to content
Dogomania

Milka (d. Ondra) - droga z piekła, wprost do nieba bram - w Swoim Domu w Szwecji

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paulina_mickey'][url]https://lh5.googleusercontent.com/-WS47A61RQpE/UbOVG6K2p1I/AAAAAAABB6s/WfG7k9KVBYo/s640/IMG_5983.jpg[/url] too zdjęcie jest meeeega :loveu: cudowne[/QUOTE]

Dzieki :loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']O matko, takie jesteście wykształcone, że ojej, ojej! :) I ta Milka, co siedziała ze strachu pod łóżkiem i wychodziła tylko nocą, jak cały dom spał...[/QUOTE]
Nie co Ty :loveu: Spala ze mna na sofie w domku klubowym ale tylko my tam spalysmy nikt inny :)

Teraz wiedze trzeba na treningi przeniesc - jutro pierwszy :diabloti:

Posted

Na szybko wieczorny krotki filmik - cwiczymy szybkie lezec bez siad - lezec :diabloti: Rashelek tak wygladaja nasze sesje jak jest cos nowego 5 powtorzen max 60 sekund ale z reguly 30 - 45 sekund i zdazylysmy 5 razy :diabloti: zdazylabym 6 jakby raz nie poleciala daleko po smaka :) jutro bedziemy testowac torek z 4-6 tabliczek i wyslanie na koniec do miski z surowym kurczakiem :loveu:

[video=youtube;GSm4rbtjWJY]http://www.youtube.com/watch?v=GSm4rbtjWJY&feature=youtu.be[/video]

Posted

To ucz :diabloti: ja mam ten "problem" z sherry ze ona kocha tylko siadac :diabloti: a tu chodzi o lezec ze stojacej pozycji i szybkie lezec. Mila ma piekne szybkie na smyczy a bez smyczy nie chciala robic na seminarium :diabloti:

Posted

[quote name='rashelek']Bardzo fajnie wam to wychodzi, też tak chcę :lol:[/QUOTE]
Zapewne masz za długie nogi, ale gdyby tak spróbować z czworaków... :diabloti:

Posted

Wow, cieszę się, że semi takie udane :) I że mogliście się pochwalić swoimi umiejętnościami oraz poszerzyć je o następne :)
Zazdroszczę Wam tych semi, tego Waszego kontaktu i w ogóle :) Jesteście super.

Posted

[quote name='inka33']Zapewne masz za długie nogi, ale gdyby tak spróbować z czworaków... :diabloti:[/QUOTE]
[quote name='rashelek']Na szczupaka :diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE]
Haha :diabloti:

[quote name='Ty$ka']Wow, cieszę się, że semi takie udane :) I że mogliście się pochwalić swoimi umiejętnościami oraz poszerzyć je o następne :)
Zazdroszczę Wam tych semi, tego Waszego kontaktu i w ogóle :) Jesteście super.[/QUOTE]
Dziekuje :loveu: wszystko to praca z psem kazdego dnia :diabloti: 30 sekund masz kazdego dnia :D Ja moglam "narzekac" ze Sherry tak pieknie idzie patrzac mi w oczy a Mila zaraz sie rozprasza - nie dziwne jak z nia tego nie cwiczylam AZ tyle co z Sherry :loveu: Ja gdybym wiedziala co sie dzieje na semi a nie byla tam to byl zalowala... Niestety z powodfu mojej nieregularnej pracy nie mam szans isc na kurs w rally.o :(

Posted

I cos na wieczor, nagrywane w kwietniu teraz umiemy troche wiecej :loveu:

[video=youtube;zKeb_pI9A2U]http://www.youtube.com/watch?v=zKeb_pI9A2U[/video]

Tam jest ciche szczekanie czyli otwiera pysk jakby szczekala ale nie szczeka :diabloti:

Posted

Miałam okazję oglądać te filmiki wcześniej, ale dalej się zachwycam :loveu:
Największe wrażenie robi na mnie Sherry - serio, narobiłaś mi smaka na jamnika :eviltong: Jak mi nie wyjdzie z ozzikiem, BOSem i shelciakiem to zakupię sobie jamnika. Ot, co - genialne to psy są :loveu:

Posted

Czas bylby nagrac cos nowego :loveu: Tak jak pisalam na ostatnim kursie mielismy nauczyc psa lezec na boku a ze Mila to umie to ona miala sie nauczyc nakrywac kocykiem, musze nagrac jej postepy ale nadal odpoczywa po weekendzie :diabloti:

Milo mi :loveu: ja lubie z Sherry pracowac i uwielbiam ja pod wieloma wzgledami, potrafi rozsmieszyc "wadami" :ze nie sposob sie na nia gniewac :diabloti: Haha widzisz taki jamnik a pracuje swietnie i ma cudny kontakt ze mna :loveu: troche za daleko w pozycji noga ale to sie da wypracowac :) Tylko to czlowiek musi chciec z psem pracowac i dobrze mu placic :diabloti: aussie czy bc nie umie wszystkiego od razu :diabloti:

Posted

No idę dziś jak burza - wykasowałam sobie z pośpiechu za 4 wątki z subskrypcji i teraz chodzę i szukam :(

Tyśka, uważaj - raz masz jamnika i do końca życia musisz mieć. Ja już mam trzecią. Po drodze były inne rasopodobne, ale za każdym razem jamnik wracał i musiał być, choćby jako - jak ostatnia Kresia - czwarty pies w domowym stadzie ;)

Posted

to moja ulubiona sztuczka do zdjęć :lol:

i strasznie mi się podoba jak Sherry pracuje, bo aż cała chodzi z radości i wszystko robi z pełnym zaangażowaniem :smile:

Posted

[quote name='understandme']U Was zawsze tyyyyle zdjęć i filmików :loveu:[/QUOTE]
Jak tylko zejde z dwoch nocek i odespie to zaczne lesne zdjecia pokazywac :)

[quote name='Nutusia']No idę dziś jak burza - wykasowałam sobie z pośpiechu za 4 wątki z subskrypcji i teraz chodzę i szukam :(

Tyśka, uważaj - raz masz jamnika i do końca życia musisz mieć. Ja już mam trzecią. Po drodze były inne rasopodobne, ale za każdym razem jamnik wracał i musiał być, choćby jako - jak ostatnia Kresia - czwarty pies w domowym stadzie ;)[/QUOTE]
Haha cos w tym jestb :loveu:

[quote name='Błyskotka']Super :) :) :)[/QUOTE]
:)

[quote name='paulaa.']to moja ulubiona sztuczka do zdjęć :lol:

i strasznie mi się podoba jak Sherry pracuje, bo aż cała chodzi z radości i wszystko robi z pełnym zaangażowaniem :smile:[/QUOTE]
Haha nie dziwne bo sie nie ruszaja :diabloti:

Ja juz pisalam wiele razy ze kocham wlasnie ja za to zaangazowanie :loveu: jedyny minus ze potem na sekunde robi 1000 rzeczy jak ja stoje spokojnie i nie mowie nic tylko na nia patrze :diabloti: coz nagradzalam ja za kreatywnosc to teraz mam :diabloti: ale zawsze ogonek i zawsze ta radosc z pracy :loveu: dzis dostalismy nowe porady co mozemy vcwiczyc i jak z naszymi psami glownie obrot 360 w lewo razem :D

Posted

No tak... to o czym piszecie jest oczywiste :)
W sumie to wina jest poznanych mi na żywo jamników, bo wcześniej nawet ich nie brałam pod uwagę. Jednak one tak się kręcą, że owinęły moje serce wokół swoich łapek. Zachwycam się ich odwagą, inteligencją i umiejętnością radzenia z każdym problemem :). A ozziki cyz bołdeły wbrew pozorom też są psami problematycznymi.

Nutusia, hehe wszyscy wielbiciele każdej rasy tak samo mówią o danej rasie - że jak się weźmie jednego, to się będzie tej rasie wiernym.

Posted

Wiesz co... Ja tak mam z jamnikami i bokserami. Miałam też 2 Onki, a reszta to cudowne, rozmaite kundelaszki. Tyle, że większość chyba jednak w typie... jamnika ;) :)

Posted

Kazda rasa ma swoje wady i zalety :diabloti: bordery moga byc tzw miekkie i bojazliwe.. ja sie zakochalam w corgi po Mileczce :loveu: a tak to wiadomo jamniki :loveu: no ale taka jak Sherry jest tylko jedna :razz:

Dobra czas mykac do lozka po pracy w nocy :cool3:

Posted (edited)

świetne filmiki fajnie Wam wychodzą te komendy a przede wszystkim to,że macie chęć do pracy i zapał :loveu: w piątek minie 3 lata jak mam Molke i ani razu nie było tak,że miałyśmy dłuższą przerwę w trenowaniu jak był jakiś gorszy czas mniejsze skupienie,brak czasu z mojej strony itd to dopracowywałyśmy to co już umiemy albo uczyłyśmy się nowych prostych rzeczy,mało ludzi umie systematycznie pracować z psami więc gratulacje :)

Edited by Molowe