Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Anna dziś napisała,że Rex z kotami wepchnał się do łóżka - "cfffaniaki":loveu: Napisała też,że nie wyobraża sobie już codzienności bez Rexa ,bo to kochany i bardzo posłuszny psiak.Wczoraj był test na dzieci,zdany celująco:loveu: Z kotami się dogaduje i w ogóle przytulasek z niego.Zosia jest w kontakcie z domkiem,także wszystko napisze,co tu pominąłem ale wyręczam póki co,bo wiem,że nie zawsze dysponuje czasem :loveu:.Jak będzie coś super ważnego lub śmiesznego to przekleję a póki co ciesząc sie z Wami uciekam,bo oczy od kompa mi wysiadają.Strrrrrasznie się cieszę,że Rex śpi przy łóżku a czasem i w samym łóżku:lol: szczególnie jak spojrzę za okno:roll:Niestety na Reksie świat niedoli sie nie kończy.

Posted

[quote name='wolf122']Pani Anna dziś napisała,że Rex z kotami wepchnał się do łóżka - "cfffaniaki":loveu: Napisała też,że nie wyobraża sobie już codzienności bez Rexa ,bo to kochany i bardzo posłuszny psiak.Wczoraj był test na dzieci,zdany celująco:loveu: Z kotami się dogaduje i w ogóle przytulasek z niego.Zosia jest w kontakcie z domkiem,także wszystko napisze,co tu pominąłem ale wyręczam póki co,bo wiem,że nie zawsze dysponuje czasem :loveu:.Jak będzie coś super ważnego lub śmiesznego to przekleję a póki co ciesząc sie z Wami uciekam,bo oczy od kompa mi wysiadają.Strrrrrasznie się cieszę,że Rex śpi przy łóżku a czasem i w samym łóżku:lol: szczególnie jak spojrzę za okno:roll:Niestety na Reksie świat niedoli sie nie kończy.[/QUOTE]
cudne wieści, tak się cieszę, ze piesek bezpieczny, żeby jeszcze tego drugiego udalo się wyciągnąć. wolfie, thx:multi:

Posted

Tu już polegam Egradska na Zosi,bo ma kontakt bezpośredni.Natomiast chodzi jak zwykle przy psiakach o koszty karmy,ew. weta i potrzebna jest osoba,która się zajmie finansami.Tylko tyle i aż tyle.

Posted

Potwierdzam, Reks władował się do łóżka (a nie został jeszcze wykąpany po schronisku ;)), obok niego położył się kot i tacy przytuleni spali :D
A dzisiaj były z wizytą dzieci, i Reks bawił się z dziećmi!!!

Posted

Reksa ktoś podmienił, czołowy agresor śpiący z kotami i bawiący się z dziećmi i wszystkie stworzenia wyszły z tego bez szwanku? Agresja została chyba w poprzednim domu, bo na razie nie ma o niej mowy :)

Posted

[quote name='Cantadorra']Reksa ktoś podmienił, czołowy agresor śpiący z kotami i bawiący się z dziećmi i wszystkie stworzenia wyszły z tego bez szwanku? Agresja została chyba w poprzednim domu, bo na razie nie ma o niej mowy :)[/QUOTE]
a pomyśleć ile psiaków pozbawiono szansy przypinając mu łatkę agresywnego.
Kiedyś miałam okazję zobaczyć takiego agresywnego boksia, którego mieliśmy odebrać "natychmiast" bo to morderca (tak określili go ludzie którzy go 2 dni wcześniej adoptowali.
I rzeczywiście prawie mnie zamordował lizaniem tak się rwał do człowieka. Poszedł do nowego domu i zamordować lizaniem to rzeczywiście mógłby. Gdyby go oddali do schronu z taką "łatką" to pewnie skończyłby na morbitalu

Posted

[quote name='Mysza2']a pomyśleć ile psiaków pozbawiono szansy przypinając mu łatkę agresywnego.
Kiedyś miałam okazję zobaczyć takiego agresywnego boksia, którego mieliśmy odebrać "natychmiast" bo to morderca (tak określili go ludzie którzy go 2 dni wcześniej adoptowali.
I rzeczywiście prawie mnie zamordował lizaniem tak się rwał do człowieka. Poszedł do nowego domu i zamordować lizaniem to rzeczywiście mógłby. Gdyby go oddali do schronu z taką "łatką" to pewnie skończyłby na morbitalu[/QUOTE]

No właśnie to mnie najbardziej przeraża....
Pies raz warknie i już agresywny...
Moja Tola też bez przerwy warczy, na ludzi i na psy, bo się boi. Gdybym była przeciętnym człowiekiem, to dawno bym ją odstawiła do schroniska.

Posted

To smutne,niestety mam wieści i z innych schronisk-jest multum owczarków,w każdym wieku.To lawina,efekt pseudo....Dopóki to nie będzie unormowane w mądry sposób,końca nie wróżę takiej rzeczywistości...:-(
Na pocieszenie piękne wieści z przed chwili,komentarz z mojej strony zbyteczny :loveu:
"
[h=5][URL="https://www.facebook.com/anna.wysockagazda"]Anna [/URL]

[/h][h=5]Tak sobie składam pewne myśli w całość i zastanawiam się co musieli zrobić w poprzednim domu, żeby Reks ugryzł (?)... Byli u nas goście nie mający zwierząt, potencjalnie mogli głupot narobić, a jednak ONek zupełnie spokojnie ich akceptował. Nie zareagował nawet negatywnie na jedzenie, którym nieopatrznie zamachała mu dziewczynka przed nosem. To oaza spokoju z pewną nutką szelmy :D Na spacerach chodzi bez smyczy (niestety tylko poza zasięgiem ulic, ze względu na jego głuchotę). Do domu wraca jak po sznurku... Ciekawe jest, że futra nabierają z miejsca od innych futer ich nawyków :) Rosja potrafi cały dzień nie wyściubić nosa z domu, jak tak zimo jest jak teraz, więc i Reks stwierdził, że ogród to zło :P jak im otwieramy drzwi to wychodzą na schody i z prędkością światła wracają :P dopiero smycze i moja kurtka przekonują psy do wyjścia :) Reks (po incydencie wpakowania się do mojego łóżka) stwierdził, że dobra poducha nie jest zła i zaanektował ulubioną kołdrę Rosji (tak, tak - Rosja nie akceptuje normalnych legowisk, tylko kołdry i poduszki :D). Generalnie na zwierzęcym froncie spokój. Rosja tylko wczoraj dostała reprymendę, bo ośmieliła spojrzeć na ciasto :) "

[/h]

Posted

[quote name='wolf122'][B] anna
"[/B][B]Tak sobie składam pewne myśli w całość i zastanawiam się co musieli zrobić w poprzednim domu, żeby Reks ugryzł (?)[/B]
[/QUOTE]
No właśnie.

Posted

Ja też cały czas się zastanawiam, jak on mógł ugryźć...

[quote name='LILUtosi']Byłam dzisiaj w schronie i na samej izolatce z 5 owczarków a i na kwarantannie piękne sunie. Strasznie ich przybyło.[/QUOTE]

To pewnie widziałaś m.in. biedaka Barona, który wykastrowany czeka na panią, ktora go miała odebrać... :(

Posted

[quote name='Zosia123']Ja też cały czas się zastanawiam, jak on mógł ugryźć...

To pewnie widziałaś m.in. biedaka Barona, który wykastrowany czeka na panią, ktora go miała odebrać... :([/QUOTE]
Rany, co za cholera znowu historia. To starszy psiak?

Posted

[quote name='Cantadorra']Rany, co za cholera znowu historia. To starszy psiak?[/QUOTE]

Ja ostatnio tylko starszymi się zajmuję...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216972-TAKIE-FAJOSKIE-CH%C5%81OPY!!!-W%C4%85tek-bardzo-du%C5%BCych-samc%C3%B3w-z-wroc%C5%82awskiego-schroniska[/url]
post 11

Posted

wyprzedzę dziś wujaszka i przekopiuję z FB :p

[SIZE=4][FONT=arial]"[COLOR=#333333]Reks wczoraj przeszedł sam siebie :P bez szemrania dał się wykąpać (chociaż zabieg ten należy powtórzyć, niestety nie dało się doprać futra za pierwszym podejściem), rozanielony gapił się w swojego ukochanego Krzysia a potem po cichutku, pomalutku... wgramolił mu się do świeżutko zaścielonego łóżka :D minę po przyłapaniu miał BEZCENNĄ :D ale foty dokumentującej zbrodnię nie zdążyłam strzelić, tak szybciorem zlazł (bez gadania!) a ciekawe jest to, że moje łóżko to materac - czyli leży na podłodze - łatwo się psu wtarabanić, Krzyś natomiast zaanektował normalne łóżko, więc Reks musiał dość wysoko się podciągnąć :) nagle plączące się nogi nie stanowiły żadnego problemu... Ot i cały groźny Reks :) śmiertelnie zakochany w naszym wiceprezesie :)"[/COLOR][/FONT][/SIZE]

Posted

Oj Reks bądź grzeczny :D
Właśnie pani Ania też dzisiaj mowiła mi przez telefon, że Reks zdecydowanie woli pana Krzysia - już nawet chyba przestała być zazdrosna :)
Łapy jeszcze niezbadane - umówiłam ich na wizytę (sama jestem aktualnie bez auta), ale nie mieli czasu na razie.

Posted

Super Brzośka:loveu: Czytałem a jakże,że Rex trzyma sztamę ze swoim Idolem Krzysiem :loveu:Okropnie się cieszę z tych wpisów p.Ani .Rex jesteśmy dumni z ciebie psiaku.Twoja Zosia123 chyba najbardziej...

Posted

Należy mu się nareszcie - wreszcie ma DOM!
Trzymajmy kciuki żeby to już był jego DS!
(Co by oczywiście rozwiązalo sprawę finansów naszego Bezimiennego!)