bros Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 (edited) Aktualizacja: dnia 2 września na wrocławskim Dog Fun Fest organizowanym przez Fundację 2+4 Diabełek został adoptowany przez pania Asię :) ma swój własny domek i 4 ręce do głaskania :loveu::loveu::loveu: LILO nie jest juz psem bezdomnym :) :multi::multi::multi::multi::multi: Kwiecień 2012 Diabełek w znacznie lepszej kondycji fizycznej i psychicznej - musimy wykapać i troszkę ogolić futerko, które odrosło przepieknie i jest bardzo gęste, latem bedzie mu zdecydowanie za gorąco Mały czarny dziadzio spędza zimne dnie w schronisku we Wrocławiu :-( jest pieskiem bardzo wystraszonym, ze spacerku ucieka szybciutko do boksu gdzie czuje się bezpieczniej. Ostatnio musiałam go zanieść na rękach żeby wogóle zechciał ruszyć w przeciwną stonę niż boksy. Maluszek ma skrórkę miejscami nieładną, z łupierzem, wymaga chyba kuracji ogólnie odżywiającej i ciałko i skórkę. Jest maleńki, nakolankowy. Boks 25 Nr schroniskowy: 1681/11 Nr na szyi: 1450 W schronisku od: 20.09.11 Imię: Diabełek Wiek: 12 lat Opis: malutki, czarny , szpicowaty chłopczyk, bardzo grzeczny i miły . Dogaduje się z psami i suczkami, jest łagodny, daje się czesać - do pokochania na już! Edited September 8, 2012 by bros Quote
bros Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 (edited) szukam dla Diabełka BDT (karma i wsparcie na weta) lub DS na jego ostatnie latka, żeby miał cieplutko i swój kącik, rękę do głaskania i miseczkę pełną pyszności. Tego sobie życzę przed nadchodzącymi Świetami ! a w domu u mnie czeka na Diabełka piękne mięciutkie posłanko i miseczki kupione na bazarku specjalnie dla niunia przez cioteczkę wieso :loveu: mam też obróżkę i smyczka też się znajdzie :) z pieniażków od Jeżyka (tu Wątek) przekazanych dla Diabełka w kwocie 174.33 zł nie zostało nic potracone, wobec tego pomyslę jakiemu psiakowi je przekazać , pomniejszając jedynie o kwotę którą chciałabym oddać cioci terierfance za dwu dniowe wożenie Diabełka po całym mieście. 02.09 na Dog Fun Fest Diabełek został adoptowany dzięki terierfance króra zabrała go na festyn ze schroniska, potem przejeżdizła z paniami w celu załatwienia formalności cały Wrocek 4 krotnie a dnia 06.09 znów jeżdziła tam i z powotem wożąc dziadziusia na czyszczenie ząbków. Paragon za benzynę rozliczę tutaj na wątku. DZIEKUJE wszystkim za zaangazowanie i troskę o los psiaka :) Edited September 8, 2012 by bros Quote
terierfanka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 kolejny szpicowaty samotny okruszek :( Quote
abilab Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 samotny opuszczony stareńki , Diabełek szuka lepszej drogi w zyciu :( Quote
bros Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 abilabka musimy pojechać do maleńkiego obłocić i zrobisz piękny filmik - Twoje filmiki są niezawodne w szukaniu domków :) przy okazji możemy mu cosik ugotowac pysznego :) Quote
alekcuk Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 trzymam kciuki za szybki domek dla Diabełka :) Quote
abilab Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 No pewnie ze musimy pojechac ugotuje mu a jak .Mały kochany gremlisek Quote
Basia1244 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 na 25 są teraz 3 staruszki - pudlowaty, szpoicowatosznupkowaty i diabełek - możecie obfocić wszystkie 3 sztuki :) Pudlowatego ładne zdjęcia mam , ale od przybytku głowa nie boli :) Quote
abilab Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 dzisiaj byłysmy u Diabełka (proponuje zmienic imie ) dziadzius rezolutny taki potuptał załatwił sie siersc w stanie oplakanym brudna skołtuniona matowa no cóz ale chłopak nawet pokrecił dupka poszczekał cudny uroczy powniej pewnie jakies zdjecia moze brosowa wrzuci Quote
Basia1244 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jestem za zmiana imienia - musi byc adekwatne do charakteru, a nie wyglądu :) Quote
bros Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 chcialabym wkleić fotki ale coś mi "przeszkadza" w domowym kompie :( Edit: obejdę to inaczej :) w pracy poprawię Quote
bros Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 dziś juz nic nie napiszę, padam na pysio jutro się odezwę - powiem tylko jedno znów WSIĄKŁAM - ten psiunio jest do ZAKOCHANIA !!!!:loveu: wiecie on tak bardzo się ucieszy jak podeszlam do kratek, ogonek pracował na całego :( mój malusi Quote
terierfanka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 odwiedzam diabełka :) mi do niego pasuje imię Fazi (od ang. fuzzy - puszysty, kędzierzawy) albo jakieś takie zdrobniałe typu Miluś, bo on taki malutki Quote
bros Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 otworzyłam jeszcze jedno oko - może MILO ? Quote
abilab Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Fazi , Milo fajne choc z jego wyglądem pasuje Wiesiek albo Kaziu , ja dałbym mu Pixel malutki Pixel Quote
bros Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 fochu jak zwykle przepiękny baner :) DZIEKUJE:loveu::loveu::loveu: Quote
bros Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Diabełku okruszku idę prosic o ogloszenia dla Ciebie Quote
Recommended Posts