Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Mini to około 2-letnia sunia w typie siberian husky. Błąkała się ponad 2 tygodnie po Olsztynie niedaleko Częstochowy. Była bez obroży, bardzo wychudzona i ciągle przeganiana przez ludzi. Komuś najprawdopodobniej się znudziła :angryy:
Mini jest nieufna wobec obcych osób! Do mnie i mojego męża już się przekonała. Daje się głaskać, czasem nawet sama przychodzi na pieszczoty. Trochę wyrywa się na smyczy gdy wychodzimy na spacer, ale po chwili uspokaja się i idzie normalnie. Spuszczona ze smyczy trzyma się blisko i jest czujna. Uwielbia biegać przy rowerze! Kiedy jedziemy we dwoje z mężem, Mini zawsze wybiera osobę, która jedzie szybciej :razz:
Sunia NIE akceptuje kotów i kur!!!
Mała jest już po sterylizacji, która przebiegła bezproblemowo.
Mini jest typowym aktywnym husky!!!!! Z braku ruchu po operacji przekopała mi gruntownie ogródek.

Mini poszukuje cierpliwych i doświadczonych w pracy z tą rasą ludzi. Będzie wspaniałym psem rodzinnym, jeśli tylko ktoś znajdzie dla niej czas. Polecam ją do domu w którym są dzieci powyżej 15 lat.

Sunia jest pod opieką Fundacji "Szara Przystań" z Zabrza www.szara-przystan.pl
Kontakt w sprawie adopcji:

[email protected]
608 882 728

Edited by Biedroneczka
  • Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Biedroneczka']Jak zwykle jesteś niezastąpiona! Dziękuję w imieniu Mini :loveu:

że niby ja ??

Zapraszam Was na bazarek dla podopiecznych Szarej Przystani - kartki świąteczne i nie tylko, książki, sianko pod wigilijny obrus, zakładki do ksiażek i wiele innych rzeczy http://www.dogomania.pl/threads/218656-Kartki-kalendarze-sianko-pod-wigilijny-obrus-książki-i-inne-dla-quot-Szarej-Przystani-quot-!!?p=18107112#post18107112

Posted

Mini to urodzony złodziej :D Jak tylko uchylam drzwi do domu żeby weszła, to zawsze ginie coś z naszej garderoby. Uwielbia kraść skarpetki, bluzki i buty. Nie gryzie ich tylko roznosi po całym placu :diabloti:

Posted

[quote name='Biedroneczka']Mini to urodzony złodziej :D Jak tylko uchylam drzwi do domu żeby weszła, to zawsze ginie coś z naszej garderoby. Uwielbia kraść skarpetki, bluzki i buty. Nie gryzie ich tylko roznosi po całym placu :diabloti:[/QUOTE]

Buhahaha no typowa kobitka lubi mieć dużo fatałaszek :D przypomniało mi się że kiedys oglądałam program na Animal o najgorszych psach i była tam też suczka Husky która przeszła 9 km tylko po to żeby wejść do sklepu i ukraść kość !!!! ale to nic, najlepsze w tym wszystkim jest to że ten pies nigdy w życiu tam nie był a tą jedyną kość dostaje tylko na święta :D:D:D Całe zdarzenie nagrały kamery w sklepie, komedia, pies wbiega, od razu biegnie do odpowiedniego działu bez wachania mimo że wkoło pełno ludzi, bierze kość i poprostu z nią wychodzi.

Posted

[quote name='Biedroneczka']A ludzie potrafią mówić, że ta rasa jest głupia! Chyba nie nadążają za inteligencją tych psów:evil_lol:[/QUOTE]

Popieram :D
"Głupie" = nie robiące tego, co człowiek by chciał :P a ja ten rodzaj inteligencji lubię najbardziej właśnie! :)

Posted

[quote name='Biedroneczka']A ludzie potrafią mówić, że ta rasa jest głupia! Chyba nie nadążają za inteligencją tych psów:evil_lol:[/QUOTE]

To prawda !!!

Posted

Mini zamordowała wczoraj królika! Czyt. sąsiad zobaczył jak Mini rozszarpuje swoją ofiarę, więc pobiegł zaalarmować mojego Dziadka, gdy mój Dziadek dobiegł na miejsce zbrodni okazało się, że ofiarą była wełniana skarpetka (koloru szarego) mojego męża :diabloti: W tym czasie gdy Dziadek ratował królika mój kochany Nestor (avatar) wpierniczył Dziadkowi śniadanie :oops:

Posted

To, że hasiory polują na koty, kury i inne mniejsze zwierzęta jest normalne ;).
Suczka jest piękna, szkoda tylko, że ludzie nie lubią białych husky :(

Posted

[QUOTE]Suczka jest piękna, szkoda tylko, że ludzie nie lubią białych husky :-([/QUOTE]
Tak wiem, biały to nie husky tylko jakiś niewybarwiony kundel.

[QUOTE]To, że hasiory polują na koty, kury i inne mniejsze zwierzęta jest normalne ;-).[/QUOTE]
Osobiście poznałam 4 husky które spały z kotami, ale każdy wyjątek potwierdza regułę.

Posted

[quote name='Biedroneczka']Osobiście poznałam 4 husky które spały z kotami, ale każdy wyjątek potwierdza regułę.[/QUOTE]
Oczywiście, trochę uogólniłam. ;) Zdarzają się hasiory, akceptujące koty, aczkolwiek są i takie (i tych jest więcej), co za kotami nie przepadają... A ja Ci mogę pozazdrościć ogrodu - wprost stworzony dla hasiora :D: solidny płot, dużo trawy... miejsce w sam raz na wykopki :evil_lol:

Posted

[quote name='Biedroneczka']Mini zamordowała wczoraj królika! Czyt. sąsiad zobaczył jak Mini rozszarpuje swoją ofiarę, więc pobiegł zaalarmować mojego Dziadka, gdy mój Dziadek dobiegł na miejsce zbrodni okazało się, że ofiarą była wełniana skarpetka (koloru szarego) mojego męża :diabloti: W tym czasie gdy Dziadek ratował królika mój kochany Nestor (avatar) wpierniczył Dziadkowi śniadanie :oops:[/QUOTE]

:laugh2_2: ale mrożąca krew w żyłach historia :D

Jak to ludzie nie lubią białych? myślałam że wrecz przeciwnie, o białe koty się zabijają :-o

Posted

[quote name='ma-ja']Jak to ludzie nie lubią białych? myślałam że wrecz przeciwnie, o białe koty się zabijają :-o[/QUOTE]
Z autopsji wiem, że ludzie nie przepadają za białymi haszczakami... Kiedyś miałam do adopcji białą suczkę - lubiła psy, kontaktowa, szybko się uczyła: no cud miód orzeszki, a na swój dom czekała 1,5roku... inny husky: następny ideał, ale... biały - czeka już pół roku na dom; inna suka też biała - uległa, świetna, nieuciekająca, kotolubna, psiolubna... czekała na dom 2lata... i tych przykładów białych husky mogę mnożyć. Niestety, ludzie uważają biały kolor za niepraktyczny? a może to, iż ludzie uważają, że białe husky to nie husky? Sama nie wiem.

Posted

No to ciekawe, bo wystarczy wystawić do adopcji szczeniaczka ledwo białego albo kremowego, a już się kolejka ustawia :) ale moze coś jednak w tym jest, chociaż ja nie rozumiem tego zupelnie...
Zresztą husky chyba nie są zbyt łatwą rasą do adopcji, co? podobnie jak moje rodezjany :/