bico Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Soema napisał(a):Oooo cześ Bico :):) fajnie, że jesteś., Trzymam kciuki, przynieś chłopakowi szczęście :) Hej Soema, ja też się cieszę, że Cię widzę:multi: Quote
Murka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Rozmawiałam dziś z wetem o Czarku, bo nadal kaszle, choć mniej niż przedtem. Zależy mi, żeby przynajmniej z grubsza rozwikłać ten problem zanim Czaruś wybędzie do DS (bo mam nadzieję, że wizyta wypadnie ok :) ), żeby nie wyszło coś poważnego z czasem. Ale wet mnie uspokoił, że to na pewno nie są jakieś poważne problemy typu serce, płuca. Trzymamy się nadal wersji, że to alergia. Wet powiedział, żeby spróbować prócz syropku podawać allertec. Jeśli to nie pomoże to można jeszcze zwiększyć dawkę syropu. Także zakupiłam allertec (na razie na próbę 10 tabletek), podałam już pierwszą dawkę dziś wieczorem i zobaczymy... Quote
Murka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Allertec (tzn. jego odpowiednik) kosztował 10,50 zł: http://images38.fotosik.pl/1458/5ead17c99b3bdf61gen.jpg Mama Silvee wpłaciła 20 zł na potrzebujące psiaki u nas i wpłatę tę przekazują na gorzyczaki. Po odjęciu kosztów Allertecu zostaje +9,50 zł. Quote
Soema Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Dziękuję Kasiu.. nie do końca podoba mi się ten dom potencjalny... ale już sama nie wiem :shake: zrobię niedługo bazarek na psy pod moją opieką, bo się dopsiłam, to prześlę coś na chłopaków.. Quote
Murka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 No właśnie co z tym domkiem robimy? Pani się zgodziła (jeszcze w pierwszej rozmowie) na dowóz psiaka za zwrotem paliwa (60-70 zł). Czaruś chyba nie kaszle (dzisiaj nie słyszałam), ale za to objawiło się znów zapalenie spojówek :( Quote
piescofajnyjest Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 a dlaczego sie Wam domek nie podoba potencjalny???? Quote
Annaa4 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Witam. Pozwolę sobie zaprosić na dwa wątki: Suni w typie Hasky: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225507-Sunia-w-typie-Husky-jest-DS-zbieramy-na-sterylizacje!!! Rudek ślepy piesek ma mniej niż 2 tygodnie na znalezienie domu inaczej zostanie oddany do schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225504-Rudek-%C5%9Blepy-piesek-zosta%C5%82y-mu-2-tygodnie-a-p%C3%B3%C5%BAniej-schronisko-pom%C3%B3%C5%BC-!! Bardzo proszę o zaglądanie na wątek, wsparcie finansowe i pomoc w podrzucaniu. A w sygnaturce link do bazarku :) Postaram się zrobić dla Was bazarek w najbliższym czasie. Quote
bico Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 piescofajnyjest napisał(a):a dlaczego sie Wam domek nie podoba potencjalny???? [FONT=Verdana]Byłam w sobotę na wizycie z muzzym. Dziękuję mu za towarzystwo i transport:)[/FONT][FONT=Verdana] I moim zdaniem nie będzie to dobry dom dla Czarka, bo wg. Czarek jest zdrowotnie zbyt delikatny do tego domu - to typowo wiejskie warunki i nikt tam się nie "trzęsie" nad psami, tak jak oczekiwali by tego dogomaniacy. Jak pies jest na podwórku, to ok, a jak go nie mam bo coś mu się stanie, to weźmie się następnego. Pies może spać w domu ale może spać i na słomie w obórce, a jedzenie to kości, resztki z obiadu i sucha karma. Stan zdrowotny Czarka nie jest zbyt stabilny - raz kaszle, a raz ma zapalenie spojówek, równie dobrze może to być alergia ale może to być coś poważniejszego, coś do generalnej diagnozy jeszcze, tego domku niestety nie będzie stać na poważniejsze leczenie weterynaryjne ani Czarka ani żadnego innego psa, w razie poważniejszego schorzenia i Pani nie ukrywała tego przede mną. Rozmawiałam zarówno a Murką jaki z Soema i to do nich należy ostateczna decyzja co do tej adopcji. [/FONT] Quote
Montana Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Zgadzam się z BICO.Czaruś potrzebuje zainteresowania,opieki. Quote
Murka Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Ustaliłyśmy z Soemą, że Czaruś nie pojedzie do tego domku. Panią poinformowałam już, że Czaruś będzie prawdopodobnie wymagał kosztownych badań i może leczenia, że ten jego kaszel może okazać się poważniejszą sprawą. Pani przyznała, że nie chciałaby znów żegnać pieska i że okoliczny weterynarz nie jest zbyt dobrym fachowcem. Odnośnie Czarka... no nadal to chrychanie się pojawia :( Martwi mnie, że najczęściej kiedy się zmacha. Teraz mu daję większą dawkę syropu (tak mi wet poradził spróbować). Ropka z oczek momentalnie zeszła po Gentamycynie. Jak się ten kaszel będzie utrzymywał to byłabym za solidnym przebadaniem psiaka. Quote
bico Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Murka napisał(a):Jak się ten kaszel będzie utrzymywał to byłabym za solidnym przebadaniem psiaka. Ja także. Inaczej trudno go będzie oddać do adopcji. Oby to nie był kaszel od serducha... Quote
piescofajnyjest Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 totalna katastrofa na dogo....w gore psiaki!!! Quote
Murka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Muszę od nowa powstawiać zdjęcia psiaków i zaktualizować ich stan konta... Dzisiaj robiłam wielkie odrobaczanie inwentarza i chłopaki też się załapały. Byłam wczoraj umówiona na RTG Czarka, ale TZ miał wyjazd w inny rejon rano i nawalił mu samochód :( Musiałam odwołać wizytę w Szczebrzeszynie. Mam nadzieję, że uda się pojazd dziś postawić na kółka i po weekendzie załatwimy sprawę z RTG Czarka. Quote
Murka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 No wstawiam zdjęcia, które pochłonęła dogomania: Quote
Murka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Murka napisał(a):Allertec (tzn. jego odpowiednik) kosztował 10,50 zł: http://images38.fotosik.pl/1458/5ead17c99b3bdf61gen.jpg Mama Silvee wpłaciła 20 zł na potrzebujące psiaki u nas i wpłatę tę przekazują na gorzyczaki. Po odjęciu kosztów Allertecu zostaje +9,50 zł. Z tego co pamiętam to stan konta wynosił -1 zł, bo doszedł drugi Allertec. Dziś robiłam wielkie odrobaczanie całego inwentarza (co 3 miesiące odrobaczamy wszystko jak leci łącznie ze sobą i z kotem) i koszty dla gorzyczaków wynoszą: 5 zł (Czarek) + 5 zł (Cypisek) + 7,5 zł (Szaki) = 17,50 zł. Czyli obecny stan konta gorzyczaków wynosi -18,50 zł. Quote
Soema Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 wszystko poznikało.... szkoda :( dom Cypiskowy milczy? Quote
Murka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Ewentualny dom Cypiskowy się nie odzywa, ale może to i lepiej... Za dwa tygodnie będzie u nas muzzy - psi fotograf i mam pytanie czy jeśli nic nie ruszy w sprawie adopcji chłopaków to robić im zdjęcia? Muzzy nie bierze grosza za poświęcony czas (a robi super zdjęcia, do ogłoszeń jak znalazł), tylko zwrot kosztów za dojazd. Będziemy focić większość psiaków w hoteliku i koszty się rozłożą na te psiaki, im więcej psiaków tym mniejsze koszty. Liczę, że będzie wychodzić ok. 5 zł za jednego psa. Quote
Soema Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Murka napisał(a):Ewentualny dom Cypiskowy się nie odzywa, ale może to i lepiej... Za dwa tygodnie będzie u nas muzzy - psi fotograf i mam pytanie czy jeśli nic nie ruszy w sprawie adopcji chłopaków to robić im zdjęcia? Muzzy nie bierze grosza za poświęcony czas (a robi super zdjęcia, do ogłoszeń jak znalazł), tylko zwrot kosztów za dojazd. Będziemy focić większość psiaków w hoteliku i koszty się rozłożą na te psiaki, im więcej psiaków tym mniejsze koszty. Liczę, że będzie wychodzić ok. 5 zł za jednego psa. Posłałam jeszcze raz chłopaków do ogłoszeń, ale trzeba im porobić foty, chyba że znajdą domy. Jakoś w tym tygodniu Murko zrobię przelew, nie wiem jeszcze na ile. Quote
Murka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jutro ok. 16.00 RTG Czarka. Ra_dunia wpłaciła 50 zł na potrzebujące psiaki, więc przekazuję je na konto gorzyczaków. Tak więc -18,50 zł + 50 zł = +31,50 zł. Jutro znów zrobi się minus, bo dojdą koszty badania i transportu... Quote
Soema Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='Murka']Jutro ok. 16.00 RTG Czarka. Ra_dunia wpłaciła 50 zł na potrzebujące psiaki, więc przekazuję je na konto gorzyczaków. Tak więc -18,50 zł + 50 zł = +31,50 zł. Jutro znów zrobi się minus, bo dojdą koszty badania i transportu... Dziękuję Murko i Ra_duniu. Skończy się bazarek to część przeleję tu, a tam będę dalej ciułać.. oby po badaniach wyszło na czym stoimy... Quote
bico Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ja dorzucę 30 zł dla gorzyczaków na Twoje konto Murko... a tymczasem...Zapraszam na super bazarek biżuteryjny specjalnie dla Żaby i Muszki pod opieką LSOZ. Zachęcam do kupowania i podrzucania http://www.dogomania.pl/forum/threads/225824-Super-Tania-Biżuteria-na-LSOZ-do-30-04-12-g-22!?p=18966312#post18966312 Quote
Murka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Czaruś już po RTG, wraca do hoteliku. Dokładny opis i zdjęcie będę mieć na dniach, bo pani wet chce wysłać zdjęcie do radiologa żeby on wykonał opis. Niestety tak jak podejrzewaliśmy jest coś nie tak, pani wet mówiła, że serce jest większe niż powinno być, coś tam jest z oskrzelami i najgorsze jest to, że są jakieś twory na wysokości płuc, większe od śruta... Pani wet nie może powiedzieć czy to mogą być zmiany nowotworowe czy jakieś pociski czy co jeszcze innego... Zobaczymy co napisze radiolog. Tchawica jest w całkowitym porządku. Koszty to 60 zł RTG (udało się wszystko zrobić na jednym zdjęciu) + 40 zł transport. Tylko fakturę za RTG będę mieć na dniach, razem z opisem. Doszła wpłata 40 zł od brata grzenki, więc uzupełniam stan konta gorzyczaków: +31,50 zł + 40 zł - 60 zł - 40 zł = -28,50 zł A tak przy okazji dowiedzieliśmy się, że inny psiak z Gorzyc, który był u nas, ma się wyśmienicie: okazało się, świat jest mały i koleżanka córki pani wet adoptowała od nas Aramisa (jeden z Trzech Muszkieterów), wyrósł na krótkowłosego collie ;) mieszka z koleżanką w akademiku i jeździ z nią do domu do Zielonej Góry. edit: Wrzucam od razu, bo dostałam opis od radiologa... trochę różni się od tego co powiedziała pani wet: narządy jamy klatki piersiowej w projekcji bocznej radiologicznie bez zmian. Nieznaczne zwężenie światła tchawicy w okolicy wpustu. Podejrzenie zapadu tchawicy (może tło neurogenne?). jest to opis od dr. M Karpińskiego. Edited April 17, 2012 by Murka Quote
Soema Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Hm czyli co teraz? Bo na tym się nie znam. chłopaki mają odnowione ogłoszenia... w przyszłym tyg będziemy myśleli nad kolejnymi. Quote
Recommended Posts