Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Jedziemy z Kiko na wizytę PA, Państwo chcą zobaczyć sunię, są niby na nią zdecydowani, ale ponieważ mają dziecko chcieliby najpierw skonfrontować je z psiakiem. Nie mamy wyjścia, w jedną stronę 120 km.[/QUOTE]
W takim razie bardzo mocno trzymam kciuki!

• Replies 845
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Około południa zadzwoniła sensownie brzmiąca pani z lubelskiego - okolica Kraśnika. Bardzo miło się rozmawiało tylko Pani ma dzieci i chcieli wspólnie najpierw zerknąć na Kiko czy aby na pewno te dzieci sunia zaakceptuje. Ponieważ odległość od nas to 120 km w jedną stronę zdecydowaliśmy, że weźmiemy Kiko i pojedziemy na wycieczkę. Na miejscu okazało się, że rodzina rzeczywiście jest bardzo miła i kontaktowa, dzieci do opanowania - żadne dzikuski dostające szału na punkcie pieska. Mieszkają w domku z ogrodem, warunki bdb, Kiko czasami będzie zostawała na zewnątrz z dostępem do budy (jeśli trafi się, że oboje Państwo będą dłużej w pracy), ale normalnie będzie mieszkała w domu.
Kiko zaprezentowała się wybornie, na początku była wypłoszona, ale szybciutko zaczęła machać do wszystkich ogonkiem i w rezultacie przymilać się, nawet kotek ją zaakceptował.
Uprzedziliśmy Państwa w sprawie gryzienia butów - dla nic to nic nowego bo mieli psa, który notorycznie kradł buty w celu skonsumowania.
W ogóle nie czułam żadnych złych fluidów w tym domu, ale odetchnę za jakiś tydzień jak już Kiko troszkę tam pobędzie.
Dzwoniłam do Państwa przed chwilą - Kiko jest bardzo spokojna i grzeczna, spaceruje po domu albo sobie drzemie. Na spacerki wychodzi na razie na smyczy żeby się zapoznać z ogrodem i nowymi zapachami.
Państwo mają też w jednym miejscu uszczelnić ogrodzenie - mają taką niewielką lukę, ale to w zupełności wystarczy aby kombinować.
Podpisaliśmy umowę, poprosiliśmy o kontakt w razie problemów, Pani zapisała też nazwy karm jakie jadła Kiko u nas, dopytała się co jeszcze może jeść, o smaczki, kości itp. pytała ile razy dziennie ją karmiliśmy.
Mam nadzieję, że będzie dobrze bo widać było, że rzeczywiście wybrali Kiko wspólnie i bardzo im się spodobała.

No i zdjęcie z nowego domku (Kiko nie rozpaczała jak wychodziliśmy - nie wiem jak mam to rozumieć).

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-bTvNTnoCj2I/UKAIXpw9DwI/AAAAAAAAG1k/sKofsUngi-I/s640/a2 011.jpg[/IMG]

Posted

Bardzo się ciesze :) mam nadzieje, że Kikusia będzie grzeczna i nie będzie pożerać wszystkiego ;)
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

Ewuś, może teraz Fąfel ogłoszę na Lublin ? Co myślisz ?

Posted

[quote name='Ziutka']Bardzo się ciesze :) mam nadzieje, że Kikusia będzie grzeczna i nie będzie pożerać wszystkiego ;)
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

Ewuś, może teraz Fąfel ogłoszę na Lublin ? Co myślisz ?[/QUOTE]

No trzeba spróbować, no i jeszcze Nuce napiszę tekst, skoro już zaszczepiona i zaraz sterylka będzie.

Posted

[quote name='mestudio']No trzeba spróbować, no i jeszcze Nuce napiszę tekst, skoro już zaszczepiona i zaraz sterylka będzie.[/QUOTE]
Dobrze :) czekam na znak i Nukę ogłaszamy też :)

Posted

Zajrzalam z nadzieja i bardzo sie cieszę!:)
[url]https://lh4.googleusercontent.com/-bTvNTnoCj2I/UKAIXpw9DwI/AAAAAAAAG1k/sKofsUngi-I/s640/a2%20011.jpg[/url]
Ale cudowna Rodzinka.
Usuwam ogloszenie Kiko z tablica.pl na Lublin:)
Szczescia psinko:)

Posted

Ale super, kibicowałam Kiko po cichu, tak się cieszę, że udało się znaleźć dla niej dom przed zimą :) Każda potwora znajdzie amatora, a tak piękny pies to już na pewno, nie wolno upadać na duchu.

Chyba faktycznie coś jest w tym ogłaszaniu na Lublin ;)

Posted

[quote name='Ellig']Zajrzalam z nadzieja i bardzo sie cieszę!:)
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-bTvNTnoCj2I/UKAIXpw9DwI/AAAAAAAAG1k/sKofsUngi-I/s640/a2 011.jpg[/URL]
Ale cudowna Rodzinka.
Usuwam ogloszenie Kiko z tablica.pl na Lublin:)
Szczescia psinko:)[/QUOTE]

Elu, bardzo Ci dziękujemy za pomoc:-).

Fajnie, że do Kiko mamy dość blisko, TZ jeździ w tamte strony i zapowiedział, że będzie zaglądał przez płot:-).

Posted

Cudowne wieści! Niech już do końca życia będzie szczęśliwa "na swoim"!
A to, że za Wami nie rozpaczała trzeba chyba zrozumieć tak, że wiedziała ile dla niej zrobiliście i dlaczego zostaje w tym domu. Widać ona też nie wyczuwała żadnych złych fluidów i niech już tak zostanie! :)

Posted

Państwo byli bardzo przyjaźnie nastawieni od pierwszego momentu, zarówno pan jak i pani. Najbardziej nie lubię domków, gdzie jedno z dorosłych jest w opozycji bo są niepewne. Co do cieszenia się to za jakiś tydzień:-) najszybciej. Zawsze może się coś wydarzyć nieprzewidzianego. No i martwię się o Kiko bo jest płochliwa, strachliwa i musi się sama nauczyć nowych odgłosów - typu dzieci np.

Posted

No dobra, możesz się jeszcze nie cieszyć, ale przynajmniej się nie martw! ;) Będzie dobrze - musi, bo choć zima zwlekała, żeby Wam i Waszym pieskom problemów nie robić więcej, niż macie, to jednak w końcu przyjdzie...

Posted

Dostałam dziś informację z domku Kiko.

"Kiko jest bardzo mądrym psem i bardzo ładnie sie odnajduje w nowym otoczeniu, dużo ją głaszczemy i przytulamy, a ona patrzy w oczy tymi mądrymi, brązowymi ślepkami, a potem liże po twarzy albo rękach. Z jedzeniem nie ma problemu, na smyczy też chodzi ładnie, jest tylko trochę płochliwa, a jeśli widzi innego psa to ucieka. Musiała być w przeszłości bita bo chowa się na widok machania rękami (mój tato mówiąc dużo gestykuluje)- Kiko schowała się za mnie na widok podniesionej ręki. Była u weterynarza, wizytę zniosła dzielnie, myślę, że jej się u nas podoba, proszę się nie martwić. Dziękujemy."

Posted

[quote name='mestudio']Dostałam dziś informację z domku Kiko.

"Kiko jest bardzo mądrym psem i bardzo ładnie sie odnajduje w nowym otoczeniu, dużo ją głaszczemy i przytulamy, a ona patrzy w oczy tymi mądrymi, brązowymi ślepkami, a potem liże po twarzy albo rękach. Z jedzeniem nie ma problemu, na smyczy też chodzi ładnie, jest tylko trochę płochliwa, a jeśli widzi innego psa to ucieka. Musiała być w przeszłości bita bo chowa się na widok machania rękami (mój tato mówiąc dużo gestykuluje)- Kiko schowała się za mnie na widok podniesionej ręki. Była u weterynarza, wizytę zniosła dzielnie, myślę, że jej się u nas podoba, proszę się nie martwić. Dziękujemy."[/QUOTE]
Super wieści :multi: :multi: :multi: bardzo się ciesze :loveu:

Posted

[quote name='mestudio']Dostałam dziś informację z domku Kiko.

"Kiko jest bardzo mądrym psem i bardzo ładnie sie odnajduje w nowym otoczeniu, dużo ją głaszczemy i przytulamy, a ona patrzy w oczy tymi mądrymi, brązowymi ślepkami, a potem liże po twarzy albo rękach. Z jedzeniem nie ma problemu, na smyczy też chodzi ładnie, jest tylko trochę płochliwa, a jeśli widzi innego psa to ucieka. Musiała być w przeszłości bita bo chowa się na widok machania rękami (mój tato mówiąc dużo gestykuluje)- Kiko schowała się za mnie na widok podniesionej ręki. Była u weterynarza, wizytę zniosła dzielnie, myślę, że jej się u nas podoba, proszę się nie martwić. Dziękujemy."[/QUOTE]
To brzmi jak muzyka :)....
(Oczywiście nie te fragmenty o zadawnionych strachach :()

Posted

[quote name='malagos']Fajny domek jej sie trafił :)
a po co państwo byli z nią u weterynarza?[/QUOTE]

Z końcem listopada wypada kolejne odrobaczenie i zabezpieczenie przeciw pchłom i kleszczom więc pewnie zrobili przegląd techniczny.
Sama się zdziwiłam, że tak poważnie potraktowali temat, ale to chyba dobrze?

Posted

[quote name='mestudio']Z końcem listopada wypada kolejne odrobaczenie i zabezpieczenie przeciw pchłom i kleszczom więc pewnie zrobili przegląd techniczny.
Sama się zdziwiłam, że tak poważnie potraktowali temat, ale to chyba dobrze?[/QUOTE]
Pewnie, że dobrze :) i napisze kolejny raz - mega się cieszę, że Kikusia ma taki super dom :multi: :loveu: