Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 jak ja lubię tego weta który ratuje świnki! :bigok: :cool2: :iloveyou: Quote
pucka69 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 ten caly koziolek to %$#$%^^&**&^^%...!!!! Zamówilam mnóstwo rzeczy. Zapytałam - czy mogę wpłacać, czy maja wszystko. A oni - że mam płacić, a jak czegoś nie będa mieli to oddadzą pieniądza. Phi - co to za durny sklep! A jak będą mieli jedna rzecz z moich zamówionych 20, to tez mi oddadza a za przesyłkę zapłacę 13,00?. Więc [U]bardzo uprzejmie[/U] poprosilam o info - co jest a czego nie jednocześnie wyłuszczajac - dlaczego tak bym wolała - na szczescie nie bylo jednej tylko rzeczy chociaz waznej, ale trudno ( takiego domku - jak ma Evelin) - a zeby bylo smieszniej dwa dni wczesniej o costam pytalam i odpowiedz brzmiala ze ten domek bedzie dobry- to po co tak glupio odpowiadali skoro go nie mają? No ale dobra - przelew poszedł tydzień temu -dostali go od razu ( czyli w poniedziałek 29.05) bo ten sam bank. No i - ... cisza ... Nie polecam tego sklepu, niestety ... a tak dobrze się zapowiadał. Nastepne zakupy - jak bede mamie kupowac klatke i inne cuda - zamówie w animalii - chociaz bede miala porownanie... Alfa - Ty tam cos ostatnio zamawialas - dostałaś juz? Quote
basia Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 pucka, dostałaś mojego priva? Świnki eksperymentki cudowne, zwłaszcza ten przystojniak z podpaleniami - boski ;P Quote
ulvhedinn Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Kurcze jak Was czytam, to żałuję, że nigdy nie miałam świninki (jako jednego z niewielu zwierzów;) ).... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 tak, ale z dużym opóźnieniem, kuweta w innym kolorze(no ale nie będę drobiazgowa), dołączyli liścik z kilkoma błędami ortograficznymi.:evil_lol: Amatorzy jacyś. Więcej nie zamawiam tam bo sie wkurzyłam - tydzień czekałam na przesyłkę priorytetową, tak długo wysyłali. Następnym razem raczej w Animalii zamówię. Quote
pucka69 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 ja nadal czekam. zamówilam za ponad 200 zł;) Stylistyki tez dziwnej uzywają np "Pani zamówienie będzie przyszykowane" oraz " na chwilę obecną mamy brak : " Basiu! Przepraszam ze nie odpisałam - pewnie że chcę!!! Ulv - Bobek ze Szczecina nadal czeka na domek - mozesz mieć świnkę - nic straconego. Tylko nie wiem co Twoje towarzystwo by na nią powiedziało :) Quote
Elurin Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Ulv, u mnie jest świń do adopcji! Weź obu, świnki powinny mieć towarzystwo!:evil_lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 [quote name='ulvhedinn']Kurcze jak Was czytam, to żałuję, że nigdy nie miałam świninki (jako jednego z niewielu zwierzów;) )....[/quote] nie ma na co czekać, świnki czekają na domy. Tylko brać. :p Quote
basia Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 [QUOTE]Basiu! Przepraszam ze nie odpisałam - pewnie że chcę!!! [/QUOTE] Ojej... bardzo się cieszę :) Quote
pucka69 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Apso - tymczas to swinki mają - Inek-Batman u Elurin a Bobuś - u Magdzika. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 miałam straszny sen, wszędzie były bezpańskie świnki. Wszyscy już mieli świnki na tymczasie, a ja znalazłam kolejną-taką jak Pajunia od Evelin. :shake: Pucka, czy chcesz żabę z pozytywką, taką głowę żaby? Maskotka, ładna. Jest w pewnym lumpeksie, zadbana i grzeczna. Jak chcesz to ją wyślę. Widziałam Twoją kolekcję płazów-imponująca. Jeśli ją chcesz to podaj na pw adres. Quote
pucka69 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Chcę ja na bazarku kupić Alfo - jak Ci sie nie chce wystawiać to podaj cenę i wpłacę na kogo chcesz - a Ty mi żabę wyslesz. Właśnie zadzwoniła moja Mama i powiedziała ze jednak nie chce świnki m. bo .... tu wymieniła szereg jakich bzdurnych przeszkód. %$#%^^&^*^%%&^% !!!!!! Najciekawsze jest to, że tydzień temu [B]sama[/B] zgłosiła chęc posiadania świnki, wcale jej żadnej świnki nie proponowałam. No wydawałoby sie że dorosła, poważna kobieta, ba - moja własna Matka - a tu taki numer !!! Buuuuuuuuuuu... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 to ja się jutro dowiem ile płaz kosztuje i podam cenę a Ty Pucko wpłacisz na kogo chcesz. Quote
Roxana Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ciotki nie mogę podołac w przekopaniu się przez ten wątek w poszukiwaniu info na temat świnki ze Szczecina. Zapuściłam wici po Szczecinie i teraz muszę wiedzieć coś o nim więcej- napiszcie mi proszę- chłopaczek to czy dziewczynka? No wogóle coś, bo moze domek się kroi a ja nie wiem co mam mówić tym ludkom. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 [quote name='Roxana']Ciotki nie mogę podołac w przekopaniu się przez ten wątek w poszukiwaniu info na temat świnki ze Szczecina. Zapuściłam wici po Szczecinie i teraz muszę wiedzieć coś o nim więcej- napiszcie mi proszę- chłopaczek to czy dziewczynka? No wogóle coś, bo moze domek się kroi a ja nie wiem co mam mówić tym ludkom.[/quote] Bobek to samiec! Znalazłam link na wątku gryzoniowym szczecińskiego schronu. Proszę! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5838827#post5838827[/URL] ;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Pucka! Postanowiłam zrobić jednak zdjęcie żab, bo może takie juz masz? W końcu Twoja kolekcja jest spora. Na brzuszkach mają ceny, postaram się coś utargować. Wydzierżawiłam je na chwilę z lumpeksu :evil_lol: [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5658c95b8b73c9fa"][IMG]http://images12.fotosik.pl/58/5658c95b8b73c9fam.jpg[/IMG][/URL] ta żaba z lewej jest zielona, tylko mam aparat kiepski, taki w telefonie. Ona jest szmaragdowa taka, brzuch ma żółty. Może to jakas młoda ropucha nie żaba? Pociagasz za ten sznureczek i ona bardzo ładnie gra. Świnki słuchają. Natomiast ta druga żaba jest jasnozielona i ma żółte końce łapek. Grzechocze. Wtedy świnki podskakują, Filip robi ygygygygygy i kamienieje a DonKichot tylko kamienieje:lol: Wymiary: żaba lewa (gra): długość od końca oka do końca brzucha 21cm, szerokość w najgrubszym żabotułowiu: 16cm żaba prawa (grzechocze): długość od wystającego oka do końca żabołapki 21cm, szerokość rozstawionych górnych łapek 17cm acha jeszcze dodam że żaba lewa jest gruba-płaskość jej to 10-11cm, a żaba prawa jest bardziej płaska:6cm Quote
Aga K Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Czeeemu mnie tu jeszcze nie było ? <mysli> dobry wątek ;A) psyt - jeśli chcecie zobaczyć moje dwie zwariowane prośki - zapraszam do naszej galerii ;) Quote
pucka69 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Alfo to ja poproszę te zaby, wyznacz cel. A czekaj - moze po prostu utwórzmy "Fundusz Świnki Makabry"? Składajmy sobie takie pieniadze i jak np bedziemy klatki potrezbowac dla swinki znalezionej czy czegos w tym rodzaju - to beda juz pieniadze? Dobry pomysł? Aga - bardzo bysmy chcieli zobaczyć - ale napisz moze w którym poście sa zdjecia swinek, albo wklej je tutaj. Quote
Elurin Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wstawiłem wątek o świnkach laboratoryjnych [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=70561[/URL]. Może to coś pomoże maleństwom. Duzi zaczęli pachnieć. Pachną tak, że ciężko wytrzymać w pokoju. Reakcja na nowych dość silna, bym powiedział... Mali są wystraszeni. Nie boją się wprawdzie dużych, wąchają się przez pręty, Benio nawet coś terkotał pod adresem Bolka :lol: , ale uciekają na widok człowieka. Oj, nie rozpieszczało ich życie dotąd :shake: . Zaczynam się zastanawiać, czy nie zostawić u siebie także Batmanka. Zdaje się, że zdiagnozowałem u siebie ciężki przypadek świnkowirozy:evil_lol: . Ale na razie [B][COLOR=red]jeszcze[/COLOR][/B] Batek jest do adopcji. Quote
Gosiapk Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Czy świnki przegryzają plastikowe klatki w których są trzymane? Bo myszoskoczki tak :( Quote
Elurin Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 O ile znam świnki, to nie przegryzają plastiku. Przynajmniej moje świnki. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='pucka69']Alfo to ja poproszę te zaby, wyznacz cel. A czekaj - moze po prostu utwórzmy "Fundusz Świnki Makabry"? Składajmy sobie takie pieniadze i jak np bedziemy klatki potrezbowac dla swinki znalezionej czy czegos w tym rodzaju - to beda juz pieniadze? Dobry pomysł? Aga - bardzo bysmy chcieli zobaczyć - ale napisz moze w którym poście sa zdjecia swinek, albo wklej je tutaj.[/quote] może być fundusz makabry jak chcesz tylko podajmi adres gdzie mam wysłać i powiedz mi jak je zapakować? W taką kopertę z bąbelkami się zmieści czy raczej pudełko? Nie mam doświadczenia z wysyłaniem takich dużych żab.:shake: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Gosiapk']Czy świnki przegryzają plastikowe klatki w których są trzymane? Bo myszoskoczki tak :([/quote] Świnki sa w ogóle dość leniwe i mało kombinują. Na pewno nie przegryzają, przecież są trzymane w plastikowych kuwetach . Szczury tak ale świnki nie Quote
Evelin Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Znów jestem,dziś tylko na trochę.. Pucka,rozumiem,że Gwidon nadal szuka domku.....A co zdecydowałaś odnośnie Mietki? Weźmiesz Ją czy nie? Obiecałam dac odpowiedź dziewczynie z forum świniaków rasowych... Pucka pieniądze za ksiązki wyslę w najbliższych dniach..A teraz jadę po swoje świniaki... Elurin,świetna robota ze świnkami laboratoryjnymi... Quote
Recommended Posts