black sheep Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ale piękne zdjęcia!:) Ja też musze w końcu coś wstawić, ale tak czasu nie mam;) [IMG]http://images20.fotosik.pl/322/45ca7770cffbffb8med.jpg[/IMG] Quote
Czarodziejka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No nie.... Gdzie ja jestem....:) Same świnki... A ja myślałam, że tylko Puca jest w zasięgu ręki ;) Quote
pucka69 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 słuchajcie! bo jest takie pytanie - jak nauczyc Helke pic z pojnika? nie da sie jej podsadzic i pokazac bo starsznie wirzga. nie robi na niej wrazenia zadnego to, ze Inka pije. na początku myslałam ze nie sięga - ale gdzie tam! do najwyzej połozonego źdźbła siana siega doskonale. ona wcale nie pije! no niby nie musi podobno.. nie chce jej miseczki tam wstawiac... witaj czarodziejko w świnkowym świecie!!! z banerka trafiiłaś czy jak? Quote
Evelin Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Będę się streszczać,trudno mi sie pogodzić z odejściem Wacusia. Wacuś z Pajunią.. [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcf62189a1e17f60.html"][IMG]http://images21.fotosik.pl/268/bcf62189a1e17f60m.jpg[/IMG][/URL] Wacuś w pierwszym dniu po operacji... [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images21.fotosik.pl/268/2921056ebc180055.jpg[/IMG][/URL] Dziś : Pajunia i ciężarna Krysia(dzieci Wacusia) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images20.fotosik.pl/323/7af30e893d05c72e.jpg[/IMG][/URL] Pozdrawiam wszystkie świniaczki w tym Helkę katowną kijem od szczotki...Pucka,znów zapominasz o Inusi...To ideał świniaczka.. Pozdrawiam wszystkie prosiaczki (i inne gryzoniowate) na watku... Quote
Eriu Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='pucka69']słuchajcie! bo jest takie pytanie - jak nauczyc Helke pic z pojnika? nie da sie jej podsadzic i pokazac bo starsznie wirzga. nie robi na niej wrazenia zadnego to, ze Inka pije. na początku myslałam ze nie sięga - ale gdzie tam! do najwyzej połozonego źdźbła siana siega doskonale. ona wcale nie pije! no niby nie musi podobno.. nie chce jej miseczki tam wstawiac... [/QUOTE] U nas jest ten sam problem. Świniaki wpychają głęboko poidełko albo nim rzucają. Może zwiększ im ilość mokrego żarcia, to przynajmniej będziesz pewna, że nie braknie im wody. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Pani Pucko. Może Hela nie potrzebuje pić?:hmmmm: Dostaje ogórka i trawę.. Mój Filip nie pije wcale, za to Donek pije jak smok. Przecież Helena to mądra świnia i na pewno wie jak obsługiwać poidło. Jak nie jesteś pewna czy wie to posmaruj je ogórkiem... A zdjęcia świnek przefajne:) Quote
pucka69 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No tak tez sobie tłumacze - ze jedna swinka pije wode a druga - nie. Jadzia - to wręcz brała kąpiele! Jej to napewno wit C by sie nie zdazyła z wody w poidle ulotnic :) Inka pije smiesznie - raz z jednej strony poidła, raz z drugiej a potem - sól. A Helka - nie i nie. Moze pije jak jestem w pracy? Evelin - czy ostrzygłas Pajunie? Ona chyba dłuższe włoski miała? Quote
Evelin Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='pucka69'] Evelin - czy ostrzygłas Pajunie? Ona chyba dłuższe włoski miała?[/quote] Pucka:mad: Ja ? ostrzygłam Pajunię?? Chyba żartujesz.Ona jest taka jak była,tylko troche bardziej rozwydrzona... a odnośnie Heli..Dostaje ogórka,trawę,jabłko,buraka itd....Sika (masz zasikane podłoże)? jesli tak i Helena w dobrej formie to chyba nie ma czym się martwić... Moje świniaki dostały dziś po raz pierwszy w zyciu po ok 3mm ogórka gruntowego...Wpadły w zachwyt nad takim wynalazkiem... Wacus też by dostał...:-( Quote
pucka69 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 jak Krysia zjadła - to jakby Wacio trochę też. Podłoże zasikane okropnie, muszę chyba dziś zmienić, a może jutro ? Hela - ok! Właśnie patrzy na mnie z pretensją bo wie, że w lodówce mam mleczyk i trochę natki. Quote
Manixsa Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Dalej czekam na moja nowa świnke , która jest w potrzebie. :lol: Pare zdjec mojej swinki , jest juz za TM. :placz: [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/8929/dsc07468ni7.jpg[/IMG] [IMG]http://img232.imageshack.us/img232/2438/dsc08214cs2.jpg[/IMG] [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/3928/kopiadsc07686ug9.jpg[/IMG] Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='Manixsa']Dalej czekam na moja nowa świnke , która jest w potrzebie. [/quote] a to ogłoszenie oddam świnkę które znalazła Supergoga jest już nieaktualne? (kilka stron wcześniej, ja też je cytowałam) Quote
pucka69 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 ooo! to do manixsy miał iść braciszek świnki Fifi, która jest u Magdy , sorki, nie miałąm czasu tam zadzwonić ;( miałam sądny dzień w pracy! przysięgam ze jutro zadzwonię! A Toja świnka - ona do Filipy troche podobna- z wyrazu twarzy najbardziej ;) Biedny słonik :( "ODDAM ŚWINKĘ ROZETKĘ-MŁODĄData:05/05/2007 Region:Mazowieckie Miasto:warszawa Odddam ŚWINKĘ MORSKĄ 6-miesięcy z dużą klatką tel. 788 620 010 Może ktoś szuka takiej rozetki w Warszawie. Żeby nie oddali węzowi albo byle komu." JUTRO ZADZWONIĘ!!! Quote
pucka69 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 dzwoniłam. świnka już w nowym domku! szukamy świnki morskiej dla Manixsy!!!! Quote
Elurin Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Pucka, mój Boluś zaczął pić z poidełka w drugim tygodniu pobytu, a Bercik pił od razu - obaj z tego samego sklepu, mieli tam miseczkę. Czasem widać tak jest, że świnkom nie leży poidło. Helka to mądra świnkoosoba, w końcu dobierze się do wody;) . Manixsa, jeśli wytrzymasz dwa tygodnie i chcesz wziąść chłopca, to obejrzę te świnki "eksperymentalne". Postaram się zrobić im zdjęcia. No, ale to dopiero za 2 tygodnie:shake: . Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Manixsa, wytrzymaj! Te świnki są tego warte, najlepiej weź 2 - to w końcu stwory stadne, takie świnkoosoby. Nawet transport jest, bebebe1 mówi że ma transport Warszawa-Katowice:razz: Quote
bebebe1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Najbliższy transport jest możliwy w czwartek za tydzień, jakby do tego czasu była jakaś świnkoosoba. Potem mniej więcej co tydzień. Dobrze, żeby świniaczki były w jakimś pudełku, albo transporterku (oczywiście byłby do zwrotu). Popatrz na zdjęcie obok - nie ma to jak świnkowa rodzinka. Nikt sie tak nie dogada, jak świnka ze świnką :) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Manixsa']Dalej czekam na moja nowa świnke , która jest w potrzebie. [/quote] no to... :cool3: :cool3: Quote
Elurin Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Parę dni mógłbym potrzymać 2 świnki. Manixsa, jeśli wolisz dziewczynki, będą w I połowie czerwca. O ile wcześniej nie trafi się jakaś potrzebująca świnkooosoba, którą się zaopiekujesz :lol:. Albo dwie;). Świnkoosoba - jakie to poręczne i trafne słowo:lol:. Quote
pucka69 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 a moja świnkoosoba Hela właśnie biega po pokoju. Juz sie nie ślizga na panelach. Elurin - znalazłam stare dechy i zagrodziłam wejscie pod komode. Hela wyglądała na zaskoczoną. Na RED HOT CHILI PEPPERS do Chorzowa nie jedziecie? Nie chce mi sie samej, a mój TZ odmawia! Może by sie nocleg wChorzowie znalazł! Ale by było fajnie się spotkać, co? 3 lipca . Moge kupic bilety czy coś... no....? Ps. A Evelin zaraz `powie ze Inkę pomijam - to : Inkas stoi przy wejsciu do klatki ( od zewnątrz) i piłuje zebami kraty, bo chce wejść do srodka ;) Quote
Elurin Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Moi chłopcy już dawno w domku - biegali ponad 3 godziny, a potem sami wrócili do klatki i już nie chcieli wyjść. Polubili siedzenie pod półką, widać tam czują się jak w norce. Dałem im przed chwilą marchewkę. Najpierw Bercik ściągnął ją z półki, potem zaczęli się nią przeciągać, a teraz zgodnie ją chrupią:lol:. Padam na tak zwany pysk. Dobranoc wszystkim! Quote
Manixsa Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [CENTER][B]Musiał bym sie zastanowic nad dwiema, bo ja w pokoju niemam tyle miejsca zeby ustawic duza klatke. Dwie swinki potrzebuja duzo przestrzeni, a niechce zeby musiały sie meczyc w jakies klitce. Narazie jestem za jedna swinka i obojetnie czy to bedzie chłopat czy dziewczynka.;) [/B][/CENTER] Quote
pucka69 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Inka z Helka tez wróciły! Inka odpoczywa a Helka tez odpoczywa. Oczywiście odpoczywanie Helki polega na wywaleniu domku do góry nogami! No to pierwsza tura czyli elurin - poszła spac! Evelin! Brązowa - gdzie jesteście? Quote
Evelin Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Manixsa-witaj...A może jednak zastanów się nad 2 sztukami..Też zaczęłam od jednej..potem zobaczyłam na zdjęciach Jadzię i Inkę Pucki.... Co byś nie powiedział-nie jesteś w stanie zapewnić swojego towarzystwa śwniorkowi przez większość doby..W chwili obecnej mam 2 świnki Pajunię i ciężarną Krysię i nie mogę się doczekać kiedy będą razem..Mają oddzielne klatki obok siebie,ale b.pilnują żeby dostawać jeśc równocześnie,piłują kraty,żeby dostać się do siebie...To chyba dla nich najlepsze,żeby były we dwie..Przemyśl temat,ale oczywiście każda decyzja zostanie uszanowana... To ja tak streszczę komentarze na temat ostatnich postów..Elurin,te Twoje budowle są super.Świniorki też... Pucka dobrze,że pamiętasz o Ince...W końcu właścicielką jesteś...To takie cudne prosiątełko...Wiesz Pucka jak jechałam do Ciebie to wbijałam sobie do głowy: tylko nie powiedz Pucka...Wiem,że Ty Małgorzata jesteś,ale dla mnie już Pucka...Ładnie się nazwałaś..Red Hot Chilly Peppers to nie moje klimaty...Balet lubię,nawet bardzo,operę też, czasem nawet przyjeżdżam do stolicy z tego powodu.. Jestem zachwycona prostotą przemiesczania się świnkoosób z jednego końca Polski na drugi...To tylko na dogo mozliwe.. Bardzo mi się spodobało okreslenie Czarodziejki- wirtualny chlewik... Nawet bardziej mi się podoba niż świnka makabra.... Trochę napęd do życia straciłam,często jest mi smutno...Ale tak musi być ... Pajunia i Krysia mają się dobrze...Wrzeszczą czasami..Z niepokojem oczekuję na poród Krysi..Oby wszystko poszło dobrze...Trzymajcie kciuki... Quote
Recommended Posts