pucka69 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 jeszcze zdjęcia: 1. Śpimy : [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/spimy.jpg[/IMG] 2. Spotkanie (przez szybę): [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/spotkanie.jpg[/IMG] ps. jaki kawałak jabłka i marchewki dać? boję sie dać za duzo. zjadła CAŁY kawałak marchewki jaki jej dałam - ok 2 cm ale o śr niecałego cm. Idałam jabłko może 1/8 ćwiartki - ale zabrałam pół tego - bo zamierzała zjesc wszystko! Ile ona moze dostać warzyw i owoców? Black? Gdzie jestes? Ile Twoja mała je? Quote
pucka69 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 strasznie śmieszne i żyłkowane takie! i raz te uszy ma bledziutkie-różowe, a raz ciemnoróżowe... Quote
basia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Może to od nastroju zależy .. A Inka jak? Podoba jej się koleżanka, chociaż przez szybkę? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 pewnie jak się wkurzy to jej uszy krew zalewa.:diabloti: Nie ma Owcy ale coś mi się zdaje że wspominała że to jej małe ma koński apetyt. Blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack!!!!!! Gdzie jesteś?!!!!!!!! Quote
pucka69 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 przypomina mi się Jadzia jak była malutka! Inka - hm ... wogóle nie wygląda na przejętą. Trochę powąchała mi rece, trochę popatrzyła przez szybkę i tyle. Wcale sie do siebie nie rwa tak bardzo. Inka jest stoikiem i mało co wytraca ja z rownowagi Inkowej. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 faktycznie stoik w równowadze Inkowej. Tak reagował świniak Black, może jak je już razem puścisz to Inka się ożywi;) Tylko że świnka Black to zawsze był taki ekstrawertyk raczej.... [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sElUCl1Sw2I[/URL] Quote
brazowa1 Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Uffffffff,ciesze sie,ze mała dojechała bezpiecznie. Dopiero teraz moglam wejsc na Dogo,ale o 10 rano,myslalam o Was,ze pewnie Swinka juz bardzo blisko nowego domu. APSA i Morisowa,serdecznie dziekuje i ciesze sie,ze moglam z Wami pogadac (1 minute :) Swinko Helu,czy jak tam Cie beda zwali,wszystkiego najlepszego! Widze Pucko,ze Ty masz te same "jazdy" ,co ja na temat opieki nad mała swinka :) ja tez zawsze sie martwie,ze one jedza nie tyle i nie to,co powinny. Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Hela wcina jak szalona! siano - najwiecej. marchewkę i jabłko - ma reglamentowane, ziarenka - jak nic innego juz nie ma. przemyślnie dałam jej wit C na jabłko i zjadła. wzięłam ją do łóżeczka - zwiedzała wszystkie załamki kołdry - zupełnie jak Jadzia w młodości! Dziękuję Brazowa za świnkę Helę!!! Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pucka a twoja Mama wie jak świniak się nazywa? Moja Mama , no nie wiem jak by zareagowała.... Wiem,że zaprotestowała przeciwko imieniu Gienia (moja Ciocia a Jej siotra ma na imię Eugenia),choć świnka miała się nazywać Genowefa dla przyjaciół Gienia. To już Hela na amen????? W razie problemów może być Helga dla przyjaciół Hela....Haneczka też jest pięknie,ale jesli Ona wie jak się nazywa to trudno z tym dyskutować... Jadzia z pewnością się cieszy,że Inka ma takie wyborowe towarzystwo...Twoja Inusia to chodząca dobroć... PS Tumaniasta jestem,mam zainstalowany nowy program na komputerze.Dzis nauczyłam się transferowania zdjęcia z aparatu,ustawiania tapety...Ale jeszcze trochę mi brakuje...Dopytam się jutro w pracy... Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Mama jeszcze nie wie, ale bardzo wątpię zeby miała coś przeciw i jak mogłaby temu zapobiec - biorac pod uwagę to, ile mam lat i to, ze mieszkamy w innych miastach;) Nazywam ja na przemian Helenką i Hanią, to nie wiem własciwie jak ma na imię! One własciwie nie zwracają na siebie uwagi, trochę mnie to martwi ;( No fakt, ze kazda jest w swoim apartamencie, ale chyba wech mają? A ja jestem kichajaca, kaszlaca i jutro idę do lekarza! Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Oj Pucka to zdrowia Ci życzę..... Moja Mama też mieszka w innym mieście ale ...nie chciałam Jej denerwować i zamiast Gieni jest Pajunia.... pomysl jeszcze nad Hanią...Piękne imię.... Jak byłaby grzeczną swinką byłaby Haneczką....jak nie to Handzią...A co... Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 No własnie, może jednak jakieś inne imię !? Może Balbinka? Albo Adela?Świnka biega po całym akwarium jednocześnie podskakując. To chyba jej sie wszystko podoba, co? Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pucka w lepsze ręce nie mogła trafic....Jadzia by ją szybko wyszkoliła.. Inusia...dobroci świniaczek.... Haneczka (czy Helusia,czy jak tam zechcesz) będzie przechodziła cięzki okres dojrzewania...Będzie niegrzeczną nastolatką...Może to być świnka chuligan... sama musisz wybrać ..Ty Ją widzisz... A zobaczysz jak szybko się zaprzyjaźnią....Kiedy będą razem??????? Quote
Szczurosława Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='pucka69']No własnie, może jednak jakieś inne imię !? Może Balbinka? Albo Adela?Świnka biega po całym akwarium jednocześnie podskakując. To chyba jej sie wszystko podoba, co?[/quote] a może Ziuta?:razz: Kazia? Henia? Władzia? Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 a może Małgonia (a jak będzie niegrzeczna )Gośka:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 No właśnie nie wiem - kiedy dać je razem. Świniak na zdrową wyglada, nie drapie sie, nie kicha, nie kaszle. Skórę obejrzałam - wydaje się ok. Nos i oczka - ładne. Podobno to dziewczyna - ale tak na 100 % to wiecie jak to jest. Ale nawet jak to byłby chłopak to nie wyobrazam sobie jak startuje do Inki w wiadomym celu;) przynajmniej na razie . Moj Tz proponije: Zyta i Hesia. Trezba by nasza Hesie z dogo spytać ;) Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Widzisz Pucka jak to jest...Nawet nie wiem,że jakaś Hesia jest na Dogo.. Tymczasem Twoja świnka ma na imię na razie Helena ( zastanów się jeszcze-niespodziewane komplikacje)... Matki nie pytałaś o zgodę jak sądzę....A Hesię zapytasz.. Wiesz coraz badziej do mnie dociera,że moja świnka nazywa się Pajunia... Quote
black sheep Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Czy ktoś mis treści co się tu działo przez 4 dni jak mnie nie był:) Wiem, że Pucka ma nową świnke:):):) Super:) Skąd się wzieła? Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 No widzisz - Pajunia hehe ... Hela to nadal imię robocze... Dałam je już razem - uznałam że u Brazowej była od poniedziałku czyli w sumie - prawie tydzień i wystarczy tej obserwacji. Jak było? Hm ... spokojnie. Inka popatrzyła, powachała i kłapnęła ze dwa razu zębem i tyle. Helka - obiegała Inkę po wielokroć, czegoś szukała na Inkowym brzuchu;) potem obie jadły sianko a teraz obie spią. Mówiłam ze Inka to stoik i introwertyk ;) Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/razem1.jpg[/IMG] Quote
black sheep Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 hehe, też są podobne jak moje:) Pucka skąd ją wziełaś? Plis napisz, bo tyle tu spisałyście, że się chyba nei dokopie Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 od Brązowej...przywieziona z Gdyni przez Morisową i Apsę..One wallki psów organizują..z czegoś musza życ..zobacz wątek bezdomne sunie podlasie.... Quote
Evelin Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pucka kiedy moja Pajunia będzie miała towarzystwo....Słodziaki te Dogoświnki .... Quote
pucka69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 mam od Brazowej, tak jak Evelin pisze. Przyjechała wczoraj rano pociągiem z Trójmiasta do W-wy. Morisowa z Apsa ją przywiozły. Quote
Recommended Posts