Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Jak mój pies nie rozniesie mi domu gdy zobaczy nową świnkę, to nie ma problemu :) W piątek jade chyba na giełde zoo, tam gdzie kupiłam klate itd.- potrzebujesz coś, bo mogę kupić, a ty by siobie odebrała jakbyś chłopaka odbierała ;)?

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wpadłam jeszcze na 1 pomysł. Jest podobno jakiś transport Warszawa - Lubin w sobotę, ja w niedzielę prawdopodobnie jechałabym przez właśnie Lubin do Wrocławia i mogłabym odebrać prośki (rozetka od Evelin i świniak z Palucha) od Invi

Korenio, chyba na razie niczego nie potrzebuje dla prośków, ale czy mogłabyś zobaczyć ile kosztuje klatka 100 cm i karmy 1 kg typu cavia crispy i cavia nature z Versele laga?

Posted

kurcze, nie ma jeszcze nic pewnego co do tego transportu w sobotę... dobra, odbiorę prośka ze schroniska od Korenii jak tylko przyjadę, a rozetka, jak się uda ten transport, w niedzielę od Invi. Elurinie, jeżeli nie jest to dla Ciebie za duży kłopot, to zanieś świnka jutro na dworzec... :oops:

Korenio, to w takim razie, skoro i tak będę jechać odebrać prośka to jakbyś była już na giełdzie przy stoisku z karmą, to daj mi sygnałka, a ja oddzwonię i dogadamy się co do ilości i rodzaju karmy, którą chcę, ok?

Posted

[quote name='Elurin']Dobra, to jutro przyjedzie. Będzie w klateczce i z ręcznikiem, mogłabyś mi je odesłać w miarę szybko?
Nie pamiętam, czy dawałem Ci adres.[/quote]
Mam adres :) odeślę w poniedziałek :)

Posted

[quote name='pucka69']Invi podobno poszła spać, to nie odpowie ...[/quote]
Evelin może się jeszcze orientować z sobotnim transportem, ale i tak mi wszystko jedno, bo i tak w najwcześniej w niedzielę odbiorę świnki.

Idę już spać. Nie będzie mnie do niedzieli na necie. Jeśli będzie coś ważnego, jakieś zmiany planów, terminów, itp., proszę o smska. z góry dziękuję :)

Posted

Tak jak napisałam na watku Puszka-napisałam do Myszy1 zgodnie z tym co sugerowała
Agata air.Problem jest wtym,że w sobote kończe prace o 8 rano i nie wiem czy to nie będzie za późno...dopiero 8 moge wsiąść w samochód i przywieźć Puszka..
Dziś z kolei jechałam z Białegostoku do siebie (100km,8 świń w samochodzie :)- a co tam każdy wozi to co lubi :))
Zobaczymy może Mysza1 odpowie..

Posted

[quote name='trolka']Korenio, to w takim razie, skoro i tak będę jechać odebrać prośka to jakbyś była już na giełdzie przy stoisku z karmą, to daj mi sygnałka, a ja oddzwonię i dogadamy się co do ilości i rodzaju karmy, którą chcę, ok?[/quote]
Jak będą karmy to dam znać :)

Co to była za karma, która kupowaliście w hurtowni w tym 20kg worku? Chyba za pośrednictwem Neris.

Posted

cavia nature prestige :)

co do drugiego swinka.. neukrywam ze wolalabym aby pojechal jutro z koreni siostra :
1. musi miec kwarantanne i nie moze siedziec razem z puszkiem
2. nie mam 2 klatki- ale chyba elurin daje go z klatka?
3. puszek przez te dni bedzie w sypialni rodzicow bo u mnie w pokoju sa dziewczyny a ja nie chce zwariowac.. ;) nie wiem czy sie zmieszcza 2 klatki w sypialni rodzicow i czy mnie rodzice nie wywioza na taczce razem z tymi swiniami ;)

Posted

Invi - świniak pojechał dziś rano, godzinę przed Twoim wpisem.
Mam nadzieję, że masz wyposażenie, bo klatka pojechała z miseczką i poidłem - będę ich jeszcze potrzebował. To jeśli ich nie potrzebujesz, Trolka by mi je odesłała.
Koreniu - będę dziś w hurtowni, mogę coś kupić.

Posted

Dzięki Invi za nazwę, Elurin - na razie nie potrzebuje, bo mam jeszcze z 2 kg, ale tak na zaś pytałam, w razie czego to się odezwe :)
Tomuś bardzo dobrze znosi podróż, wcina sianko, ma dla siebie dwa siedzenia ;) Marchewką wzgardził ;) Jest spokojny, lubi smyranie po nosku :) - to tyle co się dowiedziałam.

Posted

szczurek nie moze jechac do Dody :angryy: p.Dyrektor stwerdzila ze szczurek moze poczekac w schronisku poki nie rozwiaze sie sprawa z jego bylym wlascicielem :angryy: chyba ze znajdzie sie tymczas w Łodzi :angryy:

Posted

[quote name='invictus hilaritas']dziwna sprawa.. swinka i krolik moze a szczurek nie ? a on co gorszy ? to ja sie kolezanki zapytam mozeona wezmie.. ale nie wiem czy ma klatke dodatkowa..[/quote]

inv krolik tez juz nie moze, bo wg eweliny one powinny siedziec w schronie i czekac az rozwiaze sie sprawa z tym kolesiem z pierdla :angryy:
dobrze ze wyciagnelam swinke wczesniej zanim ona wrocila z urlopu.. bo teraz i swinka by musiala tam byc :angryy:

Dziewczyny ktore sa regularnie w schronie maja pogadac z dyrektor aby wydała poprostu na umowe z zaznaczeniem ze moze bedzie 3ba zwrocic tej osobie zwierzaki..

Takich ludzi to odrazu bym wywalila.. :angryy: tylko nerwow sie nabawilam w schronie i nic wiecej :angryy:

Posted

:placz::placz::placz: no nie.. a wiesz, kiedy rozwiaze sie sprawa?? :shake: Dobrze ze swinke wczesniej zabralas, ale szkoda szczurka i krolika :placz:

Posted

Doda bede probowac z innej strony bo tez mi szkoda.. wlasnie tu problem bo nie wiadomo kiedy i dlatego chce je wyciagnac bo moze to jeszcze nawet 1rok potrwac :shake:
[SIZE=1][COLOR=White]
Pojade, przemyce w kieszeni szczurka i uciekne :evil_lol:[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Ayia']Doda bede probowac z innej strony bo tez mi szkoda.. wlasnie tu problem bo nie wiadomo kiedy i dlatego chce je wyciagnac bo moze to jeszcze nawet 1rok potrwac :shake:

[SIZE=1][COLOR=white]Pojade, przemyce w kieszeni szczurka i uciekne :evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/quote]

Hihi :evil_lol: a ta ewelina to pracuje tam? Moze jedz tam kiedy jej nie bedzie? Tzn, np pracuje teraz na 1 zmiane, jedz tam po poludniu albo wieczorem??
Bede czekac na szczurka! Do klatki wsadzic ta eweline!! Jesli szczur ma czekac rok lub wiecej.. to ma do mnie jechac i juz, przeciez szczury zyja krotko, 2-3 lata!!

Posted

skrajny debilizm...czy tę eweline bardziej interesuje gość w więzieniu to niech idzie go odwiedza...a jak posiedzi 5 lat to tez maja czekać aż wyjdzie? cos podobnego...

Posted

Ayia, prosze, cos zrob z tym.... czy ta ewelina pracuje w schronie od rana do wieczora? jesli nie, to idz tam kiedy jej nie bedzie.. wez krolika i szczura.. jesli ci sie uda a krolika kto wezmie ?

wrrrrrrrrrrr.............

Posted

Dziewczyny, takie są przepisy, które obowiązują we wszystkich schroniskach w Polsce. W przeciwnym razie człowiek, który nie odzyska swoich zwierząt, do których praw nie stracił, ma prawo zaskarżyć miasto i schronisko miałoby okropne kłopoty. To nie jest kaprys jakiejś kobiety, a Konstytucja.