Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Ja muszę poprzeć Puckę.
Wiele widziałam forów darmowych, z których nic nie zostało :( a kiedyś były fajne. Ale tylko tak długo, jak długo działały.
W takiej sytuacji utracilibyśmy wszystkie dane, kontakty, rozpoczęte akcje...
Jeżeli zaczynamy myśleć poważnie o współpracy ze stowarzyszeniem królikowym, to nie możemy mieć strony, której istnienie jest niepewne i która w każdej chwili może zniknąć.
Zresztą z własnego doświadczenia wiem, że jak gdzieś wchodzę i się za długo otwiera albo coś tam fiksuje, to odpuszczam :shake: No, chyba, że to jest dogo, wtedy próbuję do skutku i sama sobie się dziwię :evil_lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też popieram Puckę. Potrzebny nam jest porządny serwer, żeby strona i forum działały z ludzką szybkością.
Najważniejsze - nazwa i logo. Ja jestem noga z rysowania, więc mogę tylko podrzucać koncepcje logo. Nazwa - korci mnie zostawienie "Klubu Pomocy Świnkoosobom", z drugiej strony nie wiem, czy ta nazwa przyciągnie... Na pewno będzie się wyróżniać. Z "klasycznych" - "Świnki w potrzebie", "Świnki do adopcji"...
Aha, "Caviarnia" mi się podoba, choć kojarzy mi się raczej z nazwą forum niż strony - ale to tylko tak subiektywnie.

Posted

na koncie mamy: [COLOR=#ff0000][B]452,62 - 350 zl[/B] [COLOR=black]dla pucki =[/COLOR][B] 102,62 zl !!![/B][/COLOR]
[B][/B]
[COLOR=black]seledynek czy ty masz pieniadze na swinki jakies? ile my ci jestesmy winni ? jaki jest stan zwirku, pokarmu ? [/COLOR]

musimy porobic bazarki, pieniadze sie koncza, swinki ost chore sa.. niedobrze..

Posted

Obecnie z kasą jestem na styk. Mam 55 zł od Invi na następną wizytę do weta. Nic mi nie jesteście winni. Od Pucki dostałam 350 zł, mam to w fakturach i w Nowym Roku podrzucę je Pucce.

Posted

hmm jest tu duzoi Warszwiaków to wkleje :oops: własnie na gg dostałam

[QUOTE]Dnia 26 grudnia 2007r. około godziny 19:00 na ulicy Wiatracznej (róg Szaserów- Warszawa), zaginęła młoda suczka przypominająca owczarka niemieckiego (oklapnięte uszy, trzeci pazurek biały na prawej łapce, biały "kołnierz" ,na dolnej wardze biały delikatny meszek jaby była ubrudzona mlekiem). Suczka- Lila uciekła na skutek rzucenia ku niej petardy. Roztrzęsiona, wyrywając się, pognała przed siebie. Prosimy o pomoc w odnalezieniu suczki! Przewidziana jest wysoka nagroda!

Kontakt:

513078238- GSM
5093345 - GG

Zdjęcie Lili:
[url]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/852253aaf9e79c0e.html[/url]

MOŻE ZNASZ KOGOŚ Z WAWY? JAK TAK, TO MU PODEŚLIJ, PROSZĘ ![/QUOTE]

a tak to przyszłam wszystkich bardzo przeprosić za opuznienie z posłaniami :oops: , niespodziewany najazd rodzinny z lekka pokrzyzował mi plany :oops: , ale juz bez zwłoki beda gotowe w dwa dni wszystkie :oops:

Posted

[quote name='pucka69']85 zł od korenii będzie/jest na moim koncie dla gryzoni
co do logo - wiem że rysować umieją: Czarne Słoneczko, apsa, agamika ... ;)[/quote]

Od Korenii czy Kareny? ;-)

P.S. pucko daj znać jak pieniądze trafią na Twoje konto.

Posted

no to spróbuje pokombinować , juz pisałam , tylko gwarancji nie daje:eviltong: :evil_lol: ze bedzie to jakos wyglądac

a z nazwą to moze tak jak ktos juz kiedyś sugerował ? :

najpier klasycznie :
[COLOR=DarkSlateBlue][B]Swinki w potrzebie[/B][/COLOR] (jakoś tak )
a do tego :
[B][COLOR=DarkSlateBlue]czyli Klub Pomocy Świnkoosobom

[/COLOR][/B]albo cos w tym stylu tylko na odwró , bo mi tez podobałby sie pomysł z zostawieniam "Klub ...) no ale tez nazwa musi byzc taka zeby od razu było wiadomoc o i jak ;)

(no i ze źródła pod tytułem Anashar , który robił stronki kilku organizacją i jest dość zorientowany w temaciu , wiem, że darmowe serwery się nie nadają do tego typu celów, są za słabe , psują sie nie dają rady poprostu , albo znnienacka są wyłączane )

Posted

Ja też nie najgorzej rysuję, choć raczej bardziej poradziłabym sobie z ilustracjami niż pomysłem na logo. Oprócz tego deklaruję pomoc, jeśli będzie potrzebna znajomość języków obcych, najlepiej angielskiego, bo w tym poruszam się swobodnie nawet wśród "bełkotu" fachowego z różnych dziedzin.

To rysunek sprzed uuu, wielu, wielu lat, niemal jedyny portret mojej pierwszej świnki:
[URL="http://www.mFoto.pl/"][IMG]http://www.mFoto.pl/uploads/1822/muka-_071c9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[B]Korenia[/B] , ta osoba o której piszesz to Anashar , i to jest faceeeet :evil_lol:

i ON korzysta z płatnych serwerów tyle ze sam za nie płaci ;) dlatego niektórym moze sie wydawać ze stronki te są na bezpłatnych , bo w tych "organizacjach" nawet chyba nie wiedzą ze on wykłada ze swojej kieszeni na serwer

Tylko mówie od razu, Anashar ostatnio ma krucho z czasem (naprawde ) i kompem , wiec szybciej bedzie jakby ktos z nas jednak to zrobił ;) . bo nie wiem kiedy sie odrobi z tym co ma do zrobienia jak juz usprawni komputer swój (gdyby nie to, to ja juz bym mu głowe suszyła o tą stronke sama :evil_lol: )

Posted

nie przepraszaj hihi :evil_lol: tu głównie same baby i ja tez np myslałam ze Puchatek i Elurin to kobiety na początku :oops: :evil_lol:

taki juz los męski w głównie damskim towarzystwie :diabloti:
(prawie ja w Seksmisji :hahaha: )

ja na początku nie doczytałam, ze Ty o nim piszesz hihi a jak doczytałam, to wolałam sprostowac ;)

i o braku czasu tez wolałam napisać, bo poprostu wiem ze cos komp mu siadł i nie wiem kiedy go usprawni , a moze znajdzie sie ktos z nas coby sie z tym uporał

Posted

[quote name='agamika']nie przepraszaj hihi :evil_lol: tu głównie same baby i ja tez np myslałam ze Puchatek i Elurin to kobiety na początku :oops: :evil_lol:

taki juz los męski w głównie damskim towarzystwie :diabloti:
(prawie ja w Seksmisji :hahaha: )

ja na początku nie doczytałam, ze Ty o nim piszesz hihi a jak doczytałam, to wolałam sprostowac ;)

i o braku czasu tez wolałam napisać, bo poprostu wiem ze cos komp mu siadł i nie wiem kiedy go usprawni , a moze znajdzie sie ktos z nas coby sie z tym uporał[/quote]

Z Anasharem to ja wiedziałam, że facet bo mi "owczarki" powiedziały..........natomiast Zmysła bym zdecydowanie wepchnęła do damskiej toalety, ale to też facet:-).

Co mi nie przeszkadza w jego towarzystwie zwracać się do zebranych per Kochane.

Peter Beny - ma taki nick bardziej męski:-). No i jeszcze Donvitow......wiecej facetów tu nie znam:-)

Posted

Jest jeszcze Gem (chyba ) ale bardziej chyba koci , wiem ze ma kocura 16toletniego Dekstera (miał to być tymczas hihi ale chyba jzu został oficjalnie na stałe , choic to tylko przypuszczenie , ale gdzies widziałam ze cos napomknął o nim wiec ;) ) , a i jest jeszcze Olek (?) i to by było na tyle , oprucz tych co wymieniłaś , których ja kojarze .

(ale mysle ze jest cała rzesza TZtów , nie udzielających sie głosno ale stojących tfardo za swuymi kobitkami ;) )

Posted

Gameboy - to dziewczyna - dla odmniany mnie się tak wydaje, ale nie wiem czu o tej samej osobie gadamy:-)

Zresztą hihih rzekłabym - co za róznica.......no, ale jakaś tam w sumie jest.....co nie prezesie:evil_lol:

Posted

nie, nie chodziło mi o Gameboy :diabloti:
tylko własnie Gem taki krótki nick

a mi tam bez róznicy hehe, tylko juz miałam wpadki :evil_lol: a tak to ptrzynajmniej moze sie uchronie przed następna ;)

Posted

Pomyślałam, ze nie będę podnosić już tematu Gryzi i Tekli, więc napiszę o nich tutaj ;)

To są bardzo spokojne świneczki! Nigdy nie ugryzły prętów, co najwyżej opierają się o nie żeby pokazać, że chcą coś dostać :eviltong: Nawet się nie kłócą, czasem tylko Tekla (przez moja rodzinę przechrzczona na Tosię:roll:) zostanie ofuknięta przez Gryzkę, ale bardzo słusznie, bo często chce wyrwać Gryzi sianko z buźki.
Wczoraj były po raz pierwszy puszczone po pokoju (musiałam przeczekać zjazd rodzinny) i się porządnie zdziwiłam. Tosia była istnym diabłem :diabloti:, szalała po całym pokoju, a jej największa frajdą było bieganie dookoła łóżka. Natomiast Gryzia... też obiegła łóżko (raz!), za namową Tosi, ale później z pełną elegancją rozłożyła się na swojej kanapce z siankiem i chrumchanie Tosi kiedy ta akurat przebiegała koło niej nic nie pomogło :cool1:

To by było na tyle z tej opowieści

Posted

hm ... dziwne - Gryzka ma pół twarzy brązowej pół czarnej tak? spokojne??? nie gryzą pretów? zaczekaj trochę ...
jeszcze gallegro jest płci męskiej, Han & dom - część "dom" oraz matusz

Posted

Możecie mi troszkę pomóc? Moje chomiczki bardzo mało jedzą przez ostatnie kilka dni i więcej śpią zakopane w domkach, czy to związane jest z porą roku??? Czy raczej są chore????

Posted

Słyszałam, że chomiki lubią sobie zimą pospać, ale tylko wtedy, jeśli w otoczeniu jest zimno, tak mniej więcej poniżej 6 stopni Celsjusza. Dużo o chomikach nie wiem. Może na forum gryzonie.info ktoś będzie wiedział więcej.

Posted

[quote name='deedee77']Możecie mi troszkę pomóc? Moje chomiczki bardzo mało jedzą przez ostatnie kilka dni i więcej śpią zakopane w domkach, czy to związane jest z porą roku??? Czy raczej są chore????[/quote]

Nie znam sie na chomikach. Może spróbuj dowiedzieć się czegoś na innych forach, np. [url]http://www.gryzonie.info/[/url]

Posted

Oj, my tu raczej świnkowi jesteśmy...
Możliwe, że to kwestia pory roku. Na wszelki wypadek rzuć okiem na fora chomicze i ogólnogryzoniowe, powinny tam być informacje. A jak nie będzie, to dzwoń do weta od gryzoni.