Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Uffff, przed chwilą moja Mama była u mnie i policzyła świnki: mówi, że są wszystkie cztery i wszystkie mają głowy :)
A Pysia to się nawet rzuciła na cykorię.
Teraz to się fajnie mówi, ale przez te 6 godzin, kiedy byłam w pracy i nie wiedziałam co się z nimi dzieje, nie mogłam sie na niczym skupić.
Tak, Ktoś tam w Górze nad nami czuwał :lol:

Invi, bardzo mi przykro z powodu psiaka (*).

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zasadzkas']A mnie urzekła ta:
[URL]http://allegro.pl/item269289599_sprzedam_swinke_morska.html[/URL]
I na fotce, i ten opis:
[SIZE=2]Sprzedam świnkę morską. Świnka ma na imię Magda i ma 2 lata. Jest bardzo grzeczna - nie wychodzi nawet z otwartej klatki. Głośno piszczy gdy jest głodna lub spragniona. Apetyt ma spory i bardzo dobrze się miewa. [/SIZE][SIZE=5][SIZE=2]Dołączam klatkę z poidełkiem i miseczką.[/SIZE]
[SIZE=5]Katowice - mogę załatwić transport na przyszłe weekend, jak ktoś się w Magdzie zakocha :roll:[/SIZE]
[/SIZE][/quote]
a jaka jest szansa, ze Magda pogodzi się z Kłódzią?Czy one są za duże na to, by je łączyć w tym wieku??

Posted

Domki z oknami to nieszczęście! Już o tym pisałam, bo na forum Cavies Club był taki sam wypadek. Też dobrze się skończył, ale w ostatnim momencie, bo świnka już siniała.

Nie karmiłam nigdy malutkich świnek, ale czytałam, że świnki morskie w ogóle mają poważne problemy z trawieniem produktów mlecznych - z wyjątkiem oczywiście mleka matczynego - i dlatego bezpieczniej byłoby karmić je papką z rozmoczonego dobrego granulatu dla świnek morskich. I oczywiście podsuwać normalny zielony pokarm.

Ayia, gdzie i kiedy mogłabym się zgłosić po "końskie" siano? Daj znać na priva.

Posted

Hmm... tak mysle ze jutro i bym pojechala po sianko dla ciebie tylko ile ty bys tego chciala? :evil_lol: snopek Ci starczy? :diabloti: :evil_lol::cool3:

Posted

[quote name='ronja']a jaka jest szansa, ze Magda pogodzi się z Kłódzią?Czy one są za duże na to, by je łączyć w tym wieku??[/quote]
CzarneSłoneczko, posiadaczka stada 6-osobowoświnkowego mówi, że jest. Dam Ci do niej skyp'a na prv, możesz ją pytać o wszystko. Jutro musiałabym uruchomić akcję transportową. Myśl, myśl.

Posted

Mój mały wkład w popularyzację wiedzy o świnkach morskich:
[url]http://www.guinealynx.info/pamphlet.html[/url]

Tu znajdziecie ulotki, które przetłumaczyłam na polski. Są też wersje norweskie i hiszpańskie, oprócz oryginalnych angielskich. Ulotka jest w pdf, trzeba ją wydrukować dwustronnie i złożyć na trzy. Albo i nie. Ta druga - "Świnki morskie są wspaniałe!" jest adresowana raczej do dzieci, ale powtarza w skrócie te same informacje. Jest pozwolenie autorki i administratorki strony na rozpowszechnianie ulotki - "dla dobra wszystkich świnek". :)

Posted

Podobno na Powiślu jest do "odstąpienia" świnka - młoda i zdrowa. Z klatką i akcesoriami.
Ogłoszenie wisi na słupie. Podany jest telefon stacjonarny 022 621 16 58.
Może ktoś jest zainteresowany taką świnką?

Posted

Dzieci Krysi:
Zyta (wczesniej Mietka) - 684g
Selma (12.11.07) - 690g
Gwidon (12.11.07) - 800g

A Krysia- wstyd się przyznac...26 września wazyła 825g....A 12.11.07- 900g..
konkretny wieprzek...Widoków na odchudzenie-brak...

Posted

Myślałam,ze podam ci wage dzieci Krysi dla porównania do Zyty...
Ale jak Ci mało,to prosze bardzo..
Pajunia -900g
Honuś -790g
i o zgrozo...Wolfi (były Bobik)- 1300g...( a 26 września było 1200g) To świnia bardzo łakoma i trudno z Nim walczyc...Ale jaki On fajny...socjalny,milutki...pulchniutki...

Posted

A Pucka to uporczywie Mietkę Zytą nazywa....
a zresztą Pucka to Ty za bardzo się nie spoufalaj....
Świnkoosoba uprzednio Bobikiem zwana to obecnie Wolfgang....
Tylko dla przyjaciół Wolfi...:)

Posted

No cóż Pucus Wolfgang nie lubi chodzic do weta...stanowcze nie wizytom u weta...
Wolfi-Bobik lubi: jeść (najlepiej trawę), potem jeszcze troche podjeść, potem uwalić sie na płasko i spac...
Taki z Niego poczochraniec..

Posted

[quote name='pucka69']Bobik ( z uporem nazywany przez niektórych Wolfikiem) jest najgrubszy :) ktos go przebija???[/quote]
Wilhelm go pewnie niedługo przebije! W porówananiu do Kaziorra jest gubaśny! Ma takie śmieszne małe, grubiutkie nóżki :loveu: Willi jak wyjeżdzał od Invi ważył 1007, ja go jeszcze nie ważyłam ;) Przypomnie, że chłopak ma niecałe 7 miesięcy ;)

Posted

[quote name='pucka69']Bobik ( z uporem nazywany przez niektórych Wolfikiem) jest najgrubszy :) ktos go przebija???[/quote]

Moja Pysia kiedyś go przebijała :D Ważyła 1,45 kg :crazyeye:
Potem po kuracji odchudzającej zeszła ciut poniżej kilograma, a teraz waży 1,15 kg.
I znowu jesteśmy w trakcie kuracji.
Ach, te kobiety...

Posted

Mój Bercik utrzymuje wagę - od pół roku ma 1,04 kg (równo!) i podobno nie jest pulchny - jest mięsisty...wg wetki :lol:.
Reszta prosiąt waży poniżej kilograma - i też są mięsiste:evil_lol: