Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

A propos poczty polskiej, ostatnio pojawił się na rynku In Post, wysyłałam już przez niego sporo rzeczy z pracy i nie było problemów, poza tym mają konkurencyjne ceny (zwykły list 1,22, na poczcie 1,35), co więcej w ramach ceny za wysyłkę dostaje się od razu porządną kopertę tekturową. Tyle, że in post nie działa jeszcze we wszystkich miastach, tylko tych większych. To ich strona:
[url]http://www.inpost.pl/[/url]

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To czekanie jest straszne, niby napisala ze nie bieze go na tymczas a na zawsze ale ja caly czas boje sie ze mi zaraz napisze ze mama sie rozmyslila i nie wezmie go, dlatego puki maly nie wyjdzie ode mnie z domu nie kasuje prosby z transportem.

Posted

[quote name='nicia1982']To czekanie jest straszne, niby napisala ze nie bieze go na tymczas a na zawsze ale ja caly czas boje sie ze mi zaraz napisze ze mama sie rozmyslila i nie wezmie go, dlatego puki maly nie wyjdzie ode mnie z domu nie kasuje prosby z transportem.[/quote]

no to trzymam kciuki :cool3:

Posted

[quote name='Karena']A propos poczty polskiej, ostatnio pojawił się na rynku In Post, wysyłałam już przez niego sporo rzeczy z pracy i nie było problemów, poza tym mają konkurencyjne ceny (zwykły list 1,22, na poczcie 1,35), co więcej w ramach ceny za wysyłkę dostaje się od razu porządną kopertę tekturową. Tyle, że in post nie działa jeszcze we wszystkich miastach, tylko tych większych. To ich strona:
[URL]http://www.inpost.pl/[/URL][/quote]

Ja za kopertę płaciłam 12 gr... ale ja staram się wysyłać inpostem, duzooo taniej. Przy liście poleconym pocztą płacę 5ileś, a inpostem 3 zł..

Posted

[quote name='Korenia']Ja za kopertę płaciłam 12 gr... ale ja staram się wysyłać inpostem, duzooo taniej. Przy liście poleconym pocztą płacę 5ileś, a inpostem 3 zł..[/quote]
A propos wysyłki, Korenio nie dostałam od Ciebie numeru konta, a chciałabym zwrócić za przesyłkę - pisałam Ci na pw, ale widać nie doszło.
Z hamaczkiem to jest tak: samodzielnie wskakuje na niego Julka, natomiast reszta bandy musi zostać wsadzona do niego, ale jak już któraś tam się znajdzie, to nie opuszcza go przez dłuższy czas i po prostu w nim zasypia. No, chyba, że Julka daje znać, że koniec spania, bo teraz jej kolej. Po południu podeślę kilkia fotek :)

Posted

[quote name='bebebe1']A propos wysyłki, Korenio nie dostałam od Ciebie numeru konta, a chciałabym zwrócić za przesyłkę - pisałam Ci na pw, ale widać nie doszło.
Z hamaczkiem to jest tak: samodzielnie wskakuje na niego Julka, natomiast reszta bandy musi zostać wsadzona do niego, ale jak już któraś tam się znajdzie, to nie opuszcza go przez dłuższy czas i po prostu w nim zasypia. No, chyba, że Julka daje znać, że koniec spania, bo teraz jej kolej. Po południu podeślę kilkia fotek :)[/quote]

Zapomniałam kompletnie ;) A za hamaczek już wpłaciłaś ? Widocznie nie doszła moja prośba... Chciałam, żeby na operację mojej cioci świnki poszła kasa... Właśnie.. Adamka ma operacje 27 września... Trzymajcie kciuki :(
Konto wyślę wieczorkiem.

Posted

[quote name='Korenia']Zapomniałam kompletnie ;) A za hamaczek już wpłaciłaś ? Widocznie nie doszła moja prośba... Chciałam, żeby na operację mojej cioci świnki poszła kasa... Właśnie.. Adamka ma operacje 27 września... Trzymajcie kciuki :(
Konto wyślę wieczorkiem.[/quote]
Nie wpłaciłam :oops: Ale w tej sytuacji wpłacę jeszcze dziś, jak tylko podasz konto.
Napisz nam więcej o Adamce :)

Posted

Bebebe to w sumie dobrze się składa :)
Adamka (była Adamem na początku :evil_lol: będzie mieć operacje usunięcia guza sutka, właśnie 27 września. Koszt operacji około 120 zł + póżniej antybiotyki, więc wyjdzie coś około 150 zł. Moja ciocia sama utrzymuje dom, więc nawet ta suma to dla niej dużo, więc chcę uzbierać jak najwięcej :)

Posted

[quote name='Korenia']Adamka (była Adamem na początku :evil_lol: [/quote]

Hmmmm, skąd ja to znam?
Jakaś Andzia, czy może Andziej? Oleńka, Olek?
Eeeee, chyba coś mi sie pomyliło :eviltong:

Posted

[quote name='bebebe1']Hmmmm, skąd ja to znam?
Jakaś Andzia, czy może Andziej? Oleńka, Olek?
Eeeee, chyba coś mi sie pomyliło :eviltong:[/quote]

Dokładnie... sami transwestyci :evil_lol:

Posted

Droga Korenio :)

A cóż się dzieje z hamaczkami dla mnie , dla Hali i Kulki?
Może nie dla nas ,ale dla naszych prośków, bo my niestety nie ten kaliber:evil_lol:
Prześlij numer konta to zaraz wpłacę pieniążki , bo widzę, że sprawa nie cierpiąca zwłoki, nawet jakby hamaczki miały nie przyjechać w tym tygodniu:cool3:
Pzdr

Posted

[quote name='Bajon']Droga Korenio :)

A cóż się dzieje z hamaczkami dla mnie , dla Hali i Kulki?
Może nie dla nas ,ale dla naszych prośków, bo my niestety nie ten kaliber:evil_lol:
Prześlij numer konta to zaraz wpłacę pieniążki , bo widzę, że sprawa nie cierpiąca zwłoki, nawet jakby hamaczki miały nie przyjechać w tym tygodniu:cool3:
Pzdr[/quote]
Podczas weekendu nie zdążyłam doszyć trzeciego, ale jestem chora, więc myślę, że dzisiaj z nudów uszyję :) Jak doszyję prześlę numer konta :)

Posted

[COLOR=Red][SIZE=4]sory za offa ale mam do was wielką prośbę:
CZY KTOś Z WAS MOżE MA KLATKę łAPKę DLA KOTóW???
LUB EWENTUALNIE JAKIś PLASTIKOWY KOSZYK, LUB NAWET KLATKę DLA śWINKI MORSKIEJ KTóRą MóGłBY PORZYCZYć NA PRZETRANSPORTOWANIE RANNEGO TROCHę DZIKIEGO KOTA DO WETA???
[/SIZE][/COLOR]

Posted

Pucka pojawiasz sie i znikasz..ale dobrze,ze dajesz znak zycia....
Wiesz moje świnie tak się pobiły ,że musiałam rozdzielić Gwidusia i Honorka..
Obejrzałam juz ich dokładnie,wczesniej zauwazyłam tylko rankę na pysku u Gwidona--u obydwu znalazłam slady walki do krwi na pyskach,uszach i dodatkowo jedną ranke u Gwidona na grzbiecie...
Basiu dostałam dzis paczkę-bardzo dziekuję.Ze względu na skandaliczne zachowanie świń dostały do spróbowania po jednej gałązce...

Posted

No co Ty Pucka..Gwidonek tez agresywny...Jeden wart drugiego...
Jak się ranki wygoja spróbuje ich połaczyc na neutralnym terytorium...
Pucka nie tęsknisz do swoje trzody chlewnej?

Posted

Evelin - powiedz Honoriuszowi, że imię nie zobowiązuje aż tak! Ojciec mu mówi!:evil_lol:
Mam nadzieję, że nie bedziesz musiała ich rozdzielać...
Baffi - ja mam tylko koci transporter, moje klatki świnkowe są lekko za małe.

Posted

[B]Basiu:loveu: [/B]właśnie sianko do mnie dotarło:loveu:
ale był gwiiiiiizdów jak Grube Zady poczuły, nawet jeszcze pudełka nie otwarłąm a jużobie na prętach czekały:cool3:
Bolek wybredniacha zajada właśnie aż mu się uszy trzesą - a on byle jakiego sięnie tknie :roll:..
Szczurzycy gałązke dałam, bo ona sianka nie je i tez od razu sięza nią złapała :loveu:

obżatstwo u mnie teraz na całego:razz:
dziękuje