Aga_Mazury Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Fundacja AFN wraz z Miastem Dzieci zorganizowała konkurs na rysunek o zwierzętach.... teraz wszystkie rysunki są na aukcjach allegro wystawianych przez fundację.... znalzłam nawet jeden ze świnką morską ...więc śpieszę Was powiadomić... [URL]http://www.allegro.pl/item244536789_dzieci_dla_afn_rys_zagubiona_swinka_morska_.html[/URL] policytujcie na tej i pozostałych aukcjach...sprawcie frajde dzieciakom :) i pomóżcie zwierzakom :) Quote
nicia1982 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Musialam rozlaczyc malego z matka bo zaczol ja ujezdzac a ta odgania go jak oparzona, wiury leca - ale nie bardzo mam w czym malego trzymac - wsadzam go na zmiane do transportera i wiadra szerokiego bo z miski mi wyskoczyl - jak do poniedzialku sie nic nie ruszy to bede musiala go zaniesc do sklepu, a nie uciesza sie bo jak na zlosc maja samych samcow Quote
Bajon Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='nicia1982']Musialam rozlaczyc malego z matka bo zaczol ja ujezdzac a ta odgania go jak oparzona, wiury leca - ale nie bardzo mam w czym malego trzymac - wsadzam go na zmiane do transportera i wiadra szerokiego bo z miski mi wyskoczyl - jak do poniedzialku sie nic nie ruszy to bede musiala go zaniesc do sklepu, a nie uciesza sie bo jak na zlosc maja samych samcow[/quote] ja będę jechała do Łodzi ale w przyszłą niedzielę.....jakbym wracała może zahaczymy o Kalisz.....i weźmiemy od Ciebie świniaka..... Quote
Aga_Mazury Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 pucka69 :Rose: brawo za licytację :) dziękujemy... Quote
basia Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [B]Alfa [/B]jednak nie jade przez Żory, bo zabieramy jeszcze jedną osobę z Bielska. Wyśle paczkę następnym razem. Poczta gdzieś zgubiła poprzednią i nieuwzględniają moejej reklamacji, bo nie poszło to priorytetem :/ Quote
black sheep Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 widze że licytują pucka i bebe:) Bijcie się ciotki! Rysunek kapitalny;) Quote
baffi2 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 A ja służe transportem Katowice - Warszawa:cool3: już jutro, więc jakby byłktoś chętny to proszę o kontakt kom; 517 202 325;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='basia'][B]Alfa [/B]jednak nie jade przez Żory, bo zabieramy jeszcze jedną osobę z Bielska. Wyśle paczkę następnym razem. Poczta gdzieś zgubiła poprzednią i nieuwzględniają moejej reklamacji, bo nie poszło to priorytetem :/[/quote] nie ma problemu ale wydaje mi się że poczta NIE MA PRAWA tak po prostu zgubić paczkę i przejść na tym do porządku dziennego :angryy: Co za banda:angryy: no złodzieje, osoby okradają!:mad: coś takiego znalazłam na forum porad prawnych-ktoś sie pytał o odszkodowanie, bo paczka nie doszła: Wg ustawy z dnia 12 czerwca 2003 r. Prawo pocztowe masz prawo do nastepujących odszkodowań Cytat: Art. 58. 1. Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania powszechnej usługi pocztowej przysługuje odszkodowanie: 1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej; 2) [U]za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie; [/U] 3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki; 4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2; 5) za ubytek zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości utraconych rzeczy; 6) za uszkodzenie zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości rzeczy, których uszkodzenie stwierdzono. 2. Odszkodowanie, o którym mowa w ust. 1 pkt 5 i 6, nie może być wyższe niż zadeklarowana wartość przesyłki. link: [URL]http://forumprawne.org/o,47074.html[/URL] Quote
pucka69 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 basiu - jezeli bylo wysłane paczka albo listem poleconym - idziesz z potwierdzeniem, wypełniasz reklamację - wpisujesz wartość "200" i pogą Cię cmoknąć. Musi tylko minąc 14 dni ROBOCZYCH od dnia nadania paczki. Poczta ma 30 dni KALENDARZOWYCH na rozpatrzenie reklamacji! Quote
basia Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [QUOTE]idziesz z potwierdzeniem[/QUOTE] Jasne, problem tylko bo gdzies wsiąkło :( :( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 wpisałam w wyszukiwarkę coś w stylu: reklamacje czy odszkodowania poczty polskiej i b.dużo takich przypadków było-z forów internetowych. Ginęły pieniądze(np.20zl w kartce świątecznej), telefony, wszystko. Aż mi się Opera zawiesiła...Pamiętam że na bazarkach była o tym mowa bo też poginęło dużo rzeczy. Co za ...poczta, kurza twarz!:angryy: Quote
basia Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Miałam je w kieszeni w bocznych drzwiach samochodu. Nie wiem czy nie pofrunęło przypadkiem w siną dal .. razem z fakturą za paliwo ;( Quote
nicia1982 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='Bajon']ja będę jechała do Łodzi ale w przyszłą niedzielę.....jakbym wracała może zahaczymy o Kalisz.....i weźmiemy od Ciebie świniaka.....[/quote]ehhh moze ja na moze nie moge sie zdawac bo ja nie mam w czym go trzymac za bardzo a z matka nie moze zostac - wsadzilam go na noc do niej to istny meksyk - tu chce mleka a tu zaraz wlazi na nia a ona sie nie daje - jeszcze nie skonczyl 3 tygodni a napalone to jak chlera - moze juz plodzic ?? Quote
Neris Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Bazyli dzisiaj latał jak opętany po klatce podskakując zawzięcie. Potem wspiął się na tylne łapki i wyglądał z klatki. Tyłem do mnie stał i wiecie co, on ma WIELKIE BIODRA!!!! Czy to na pewno jest chłopak? No brzuchol mu zwisał masakryczny! Quote
Bajon Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='nicia1982']ehhh moze ja na moze nie moge sie zdawac bo ja nie mam w czym go trzymac za bardzo a z matka nie moze zostac - wsadzilam go na noc do niej to istny meksyk - tu chce mleka a tu zaraz wlazi na nia a ona sie nie daje - jeszcze nie skonczyl 3 tygodni a napalone to jak chlera - moze juz plodzic ??[/quote] wiesz co ja , uzgodnię z TZ naszą trasę z Łodzi i wieczorkiem dam znać. pzdr Quote
nicia1982 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='Bajon']wiesz co ja , uzgodnię z TZ naszą trasę z Łodzi i wieczorkiem dam znać. pzdr[/quote]Ok ja jeszcze czekam na tel od kogos z dogo co jest dzis w zabrzu chyba i jak da rade to zachaczy jutro o Kalisz wracajac do Poznania Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='nicia1982'] jeszcze nie skonczyl 3 tygodni a napalone to jak chlera - moze juz plodzic ??[/quote] świnie osiągają dojrzałosć płciową w wielku 2, 3 miesięcy, czasem wcześniej . Ale żeby w wieku 3 tygodni?:-o nie wiem czy to możliwe... Quote
basia Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [QUOTE]tu chce mleka a tu zaraz wlazi na nia[/QUOTE] No, to ci świnia ... ;) Quote
nicia1982 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='Alfa i Zuzia']świnie osiągają dojrzałosć płciową w wielku 2, 3 miesięcy, czasem wcześniej . Ale żeby w wieku 3 tygodni?:-o nie wiem czy to możliwe...[/quote]tez pytalam czy mozliwe bo nie mam go gdzie wyjac, a jutro wnocy stuknie mu 3 tyogdnie - tez mi dzis powiedziano, ze minimum 2 miesiace musi meic wiec sie juz nie martwie, ze ja zaplodni - wytlumaczono mi ze rozlacza sie z matka bo ja bedzie męczyl, ona po 3 tygodniach bedzie unikac karmienia, a on bedzie ja nękał no i dosiadac chcial ale nic nie zdziala :cool3: Quote
basia Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Alfa i Zuzia!! Z jutrzejszego spotkania w Żorach nici :( Niestety .. Wyśle jednak pocztą. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 ok:) pocztą?! :2gunfire:Znowu siano zeżrą...:zly7: Quote
brazowa1 Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Wiecie? Nawet moi rodzice,w koncu ludzie,ktorzy nie fascynuja sie zwierzetami,sa zdziwieni inteligencja swin.Taka niby głupia swinka,a doskonale wie,kiedy w domu sa "obcy".Pierwsza wita "swoich",momentami jest czujniejsza od psa. Quote
nicia1982 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Udalo sie - maly zostaje w Kaliszu - kolezanka wreszcie mame namowila na swinke, a juz ja namawiala pare miesiecy - juz przy Chrupce probowala ale teraz sie zgodzila - mam tylko nadzieje ze sie nie rozmysli - jak cos po poludniu po obiadku ma sie ze mna skontakotwac i dzis zabiera malucha jupi jupi jupi Quote
Recommended Posts