Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aramisek i Portos czują się dobrze. Dla Aramisa jedzenie to otwieranie lodówki, dla Portosa - kroki na schodach.
Aramis:
[IMG]http://img516.imageshack.us/img516/1781/obraz981ig3.jpg[/IMG]

Posted

Agamiko-wzięłaś ze schroniska dwóch terrorystów-talibków małych. Biedny król Bolesław!
Bolesławowi przydało by się towarzystwo-wszak królik to stwór stadny jest. Może te świnki były wychowane z królikami? Nie boją się widać. Psa też. W zeszłym roku jak miałam na balkonie razem królika rekonwalescenta i 2 osoby to królik-samiec wyrwał DinKichotowi kempe sierści z pleców.:diabloti:
Ale już samiczka super sie dogadywała z nimi. Tak że nie ma reguł, ale uszate są towarzyskie.

Posted

:evil_lol: na ten moment sytuacja wygląda tak:
Bolek z jednego konca klatki odpoczywa, Gucio siedzi posrodku klatki w sianie i wcina ( tak cały czas) a Filip siedzi pod hamakiem.
Jak Bolek chciał na ha,mak wejść jakies 3 dgodziny temu to Filip go chyba uszczypnął w łapkę:shake: , w każdym razie go przegonił. NIe wiem czy nie zlikwidowac hamaka na razie, jak muyslicie? , bo Bolek uciekając zaplątał sie w niego,. Jak jestem w pokoju to nic sie nie stanie, ale jak bede z sami szła ? A nie chce stworków do tej małej klatki pakować ( ps, ale sie rzuciły na buraczka jak im dałam:crazyeye: , Gucio oczywiście najbardziej. OPs, na razie jedzą zgodnie,m nikt nic nikomu nie zabiera )

Posted

A ja w piatek zapakowałam swoje 6 świń i pojechalismy...m.in do weta do Białegostoku z Wolfim...Wolfi miał białe plamki w siersci i strupki.
W poczekalni był pan z 10-letnia bokserką na zastrzyk (opowiedział całą historię) i taki ok 30 lat przystojniak ze szczeniakiem doga niebieskiego (???) za 3000zł...Zobaczcie jak to jest..jak pies kosztuje 3000zł to znajdzie nabywcę.
U weta pani wygoliła Wolfiemu sierść w miejscach zmienionych ,prawdopodobnie są to zmiany grzybicze z nadkażeniem bakteryjnym.Mamy Suronal do smarowanie2xdz i za tydzień do kontroli.
Wolfi wyglada strasznie z ogoloną sierścia z tyłu..
Nie wiem co w te świnie (chłopaki) wstapiło dziś w nocy...Małe sie biły , wrzeszczały,a nad ranem Honorek zaczął molestowac Wolfiego...Właził na Niego,Wolfi piszczał...No to gnojki poszły do izolatki do małej klatki na pare godzin.I to był dla nich komletny zaskok...Jak one piłowały kraty do Wolfiego...Teraz (po podrózy) znów sa razem.Na razie spokój.Jakby przesadzały izolatka na ostudzenie emocji.czeka...Nie reaguję,dopóki małe gnojki sie leją....Ale jak zaczynaja napastować Wolfiego..ooo nie,musza się tego oduczyć...
Elurin a gdzie wpłacać pieniądze za ksiązkę?
Agamika nie moge uwierzyć ,że Twój pies taki grzeczny.Gdybym u swojej siostry otworzyła klatkę, to świnki byłyby potraktowane jak gumowe piszczące zabawki...Psy nie moga pojąć:małe rusza się pizszczy-jak fajna zabawka..Tylko po co jest w klatce i czemu nie mozna się tam dostać...

Posted

agamika masz super psiaka że nie atakował prosiaczków:cool3: chocicaż się oblizał:evil_lol::evil_lol: Nie mogę się doczekać kiedy bedę miała w domu świnkę:loveu:

Posted

bo ona zjadła bobka świnki:mad: , Mika chowała sie od szczeniaka z królikiem, poprzedniczką Bolka. Najchętniej toby im powylizywała pupy. Pierwsza śiwizna Miki pojawiła sie włąsnie po tym jak odeszłą Tola.
Z pozostałych psów co są w domu to Kora i Pinokio tez pokojowo sąnastawione do takiej drobnicy. Natomiast Reksiowi nie ufam, on raczej miałby ochote zapolować na osoby, bo Bolek raczej przyduzy dla niego, no ale on rok sam latał p[o osiedlu i mysle ze polował na krety, szczury itd:roll: . No i tymczasowiczka Toska tez raczej jest niegodna zaufania, Bolka próbowała mi raz capnać, nire wiem w jakichj zamiarach, ale ryzykować nie będe:shake:

jak wychodziłam do sklepu popołudniu to Filip tez powedrował do małej klatki - hi hi . Wolałam nie ryzykować, a z Guciem Bolek sie dogaduje

Posted

Korenia,to ja Ci napisze o hamaku....Moi chłopcy dostali...Najpiew podeszli do wynalazku nieufnie...Honorek raz wskoczył...Wolfi sie przygladał...A dzis Gwidon rozwalił sie hamaku jak lump,ziewał,przeciagał sie...Nie sfotografowałam,chciałam popatrzec ....Ubaw...
A hamaczek fajny, pieknie wykończony...
Zachęcam swinie do korzystania z hamaka wrzucając tam mlecze,liście babki...

Posted

Doszła paczka!!!!

Jeszce nie otworzyłam bo niedawno wróciłam od weta i powoli oporządzam stado moje... ale pan listonosz był wielce zdziwiony że to takie lekkie... "a co to pani wysyłaja takiego lekkiego? Może to papierosy jakie?"

Posted

A jaki jest koszt hamaczka??bo może bym się też skusiła ,raczej na dwa, bo jak mają być dwa chłopaki to muszą być dwa hamaczki:cool3: coby zazdrosne nie były

Posted

[SIZE=4]dziś na osiedlu przy trzepaku zoabczyłam że ktoś ''porzucił'' duuuuuuuże akwarium... morze jest ktoś kto by chciał akwarium dla świnki lub innego gryzonia???[/SIZE]

Posted

[quote name='bric-a-brac']Baffi, a gdzie dokładnie, nie wzięłaś go? Bierz koniecznie, ktoś z dogo na pewno wykorzysta :)[/quote]
Na stegnach (mokotów) a ja mieszkam na sadybie i mam trochę daleko, a to akwarium jest duże i ciężkie, zresztą sama nie dam rady przenieść![SIZE=4] PROSZę DOGOMANIAKóW Z MOKOTOWA O POMOC W ZABRANIU AKWARIUM!!! [/SIZE]

Posted

no jasne, bierzcie akwarium. Przyda się na pewno. Moim marzeniem jest mieć duże akwarium z kosztanikami albo myszoskoczkami-żeby można było przed nim leżeć i patrzeć co robią. Myślę że i świnia w wielkim akwarium byłaby zadowolona, w końcu w hodowlach mają takie przeszklone regały a sprzedają też takie duże klatki z głębokimi kuwetami i kryte pleksi z kratką u góry. Żeby nie wiało.

Posted

[B][SIZE=3]bric-a-brac i bona_46 [/SIZE][/B]z jakiej jesteście dzielnicy?? może któraś z was mogła by pomóc w transporcie akwaria???
znajduje się ono przy osiedlowej uliczce Akermańskiej która zaś znajduje się przy większej ul. Bonifacego... Mógłby ktoś pomóc???

Posted

oto jedna z moich osób - i jej wyczyny:

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/kop.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/kop1.jpg[/IMG]

ps. ja niestety niezmotoryzowana to nie pomoge
ps1 - ELURIN !!!! - odwołujemy jutrzejszą wyprawe - dzwonila p. Milena - została uziemiona przez ciąze w łóżku. Tzn - możesz klatkę przywięzc oczywiście - będe w domu od południa mniej więcej

Posted

Dzisiaj uszyłam 3 hamaczki :) z tym, że jeden już jest zaklepany dla Invi :) Koszt hamaka to 10 zł(można więcej [img]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/cool3.gif[/img]) + przesyłka :)