Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

to ja jestem w poniedziałaek umówiona na odbiór świnki z Jordanowa;) .Zobaczymy co to za cudo będzie:cool3: .Czekam tez na rozmowe z dziewczyna od tej długowłosej świnki, bo jakis na gg nie mozemy się zgrać razem.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='invictus hilaritas']dzisiaj lecialam szybko po zwirek bo paczka do mnie jeszcze nie doszla z rzeczami dla proskow- wsypalam go do klatki i wyszlo mi z 8 Litrow :crazyeye: wam tez tyle wychodzi na 100- ke?[/quote]
Ja zużywam pełne torby - albo 7l Cat's Dream albo 10l Pinio - zależy, co akurat kupię. Te 8l to taka średnia.

Posted

to moze ja zamalo wsypalam.. kupilam 10 L Pinia.. nie ma przeswitow.. hmm

mam do sprzadania ANIMALS Trociny dla gryzoni 56l. Nowe. Mam 2 opakowania [IMG]http://swinkimorskie.org/sforum/images/smiles/icon_wink.gif[/IMG] chce ktos moze ? ;)

Posted

tez tak robię.Na dno Cat's Dream lub Pinio (cienka warstwa, na wierzch trocinki,żeby świnkom było miękko w łapki...
Czy Wam tez tak powli otwieraja się strony na dogo?

Posted

tak. nam tez.
czy mam ładny avatarek, Evelin? Poznajesz ?
Dzis położyłam świnkom taką pochylnię do wychodzenia z kklatek . Typowałam ze pierwsza zrozumie o co chodzi - zocha. A wiecie kto okazał się najbardziej rozolutny? No? Evelin? Tak - mała Zyta!!!:)
Evelin - mogłabyś mi taką pochylnie dodać do Twojego zamówienia - gdzie tam go robisz?
[URL]http://www.zookoziolek.pl/product_info.php/cPath/26_34/products_id/2199[/URL]
... odbiorę jak sie zobaczymy ...

Posted

Neris, jutro bede rozmawiać z dziewczyna od długowlosej świnki, ale zauwazyłam, ze bierzesz tego 4ro latka ( ładny świn nawiasem mówiąc i ma szczęście ze do ciotki dobrej trafia) dla Prążka, to tego długowłosego tez chcesz? czy nieaktualne?

Posted

Dogo muli nieziemsko wręcz:angryy:
Neris - oto Twój drugi świń:
[IMG]http://img237.imageshack.us/img237/712/16821750ug4.jpg[/IMG]
Ma na imię Świnka. Lubi świeże jedzenie - owoce, warzywa, trawę, kocha ogórka. Za suchą karmą nie przepada, kolby je tylko wtedy, kiedy nie ma nic innego.
Jest wielki.
Jest śliczny.
Jest przytulasty.
Niesamowita świnia...sama zobaczysz.

Posted

Jest większy od Bercika, ok. 25 cm, jak się rozciągnie, to ponad 30. Waży na pewno ponad 1kg, myślę, że z 1.20-30kg. Na razie nie będę go ważył, bo jest cokolwiek zdezorientowany.

Posted

[quote name='Elurin']
Ma na imię Świnka. [/quote]
Bardzo twórcze imię :eviltong: ale nie martw się Świnko, są tacy, którzy twierdzą, że najbardziej "twórczy" nick świata brzmi: bebebe1 :oops:
Świneczko, jesteś śliczny, taki prawdziwy misiu, w sam raz do głaskania :lol: z tuszy podobny do Pysi sprzed pół roku.

Posted

Ale się tu zaświniło,co jeden świń to ładniejszy...
Myslę, że wchodzenie na ten watek grozi doświnianiem...jak wskazuja liczne przykłady...
Pucka masz piekny avatarek ...z moja Mietką, a teraz Zytą we własnej swinkoosbowości...

Posted

[SIZE=2][FONT=Arial]Oto jestem, zmęczona, ale dojechałam jakoś w korytarzyku w pościgu bo nie było miejsca w przedziałach. Bebebe1, tak, mam czterech swinkochłopaków, po jednym w każdym rogu klatki/pokoju/łóżka/itp.

Oto mój komplecik:

[IMG]http://czarne_sloneczko.w.interia.pl/ooooooooooooo.JPG[/IMG]

Pucka, dziękuję Ci bardzo za gościnę:)

P.S.: świniaki nazywają się Szczepan i Irenka
[/FONT][/SIZE]

Posted

Czarne słoneczko,lepiej zmniejsz to zdjęcie, bo jakiś mod tym się zajmie...
Aha to któryś z chłopaków nazywa się Irenka..właściwie nic nowego bo tu jest i Kasia płci męskiej, i jeszcze jakiś chłopak był chyba w kaliszu nazwany dziewczyńskim imieniem..No to witamy Szczepana i Irenkę

Posted

Jutro moi chłopcy będą w domu...

Słuchajcie, bo ja w końcu nie wiem. Mogą werandować w ogrodzie? Psy nie mają wstępu do dolnego ogrodu, żadnych nawozów ogród ten nie widział, to taka łąka - ugór.

Czy świnki mogą jeść liście lipy? Brzozy? Akacji?

Posted

a może jeszcze jednego świnia Nerisku chcesz? Koper ma na imię:
[URL]http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?p=86334#86334[/URL]
ps. akację jedzą napewno.

Posted

Liście brzozy też jedzą.
Co do lipy, to na pewno można podać lipowe gałązki do gryzienia i kwiatuszki lipy z tymi żółtymi listeczkami. Liście - nie wiem, ale skoro inne części lipy są jadalne, to liście chyba też, hmmm...

Posted

Lip u mnie pod dostatkiem, więc szkoda, że teraz gadacie to bym nasuszyła dla prosiąt.
[QUOTE]kwiatuszki lipy z tymi żółtymi listeczkami[/QUOTE]
O, czyli tak samo jak na herbatkę?

A co z liśćmi takich drzew jak dęby np.? Buków to chyba nie jedzą, bo buk "toksyczny" jest.