Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolkamadry']Wieści z dzisiaj nie są ani lepsze ani gorsze. Nuka miała dzisiaj drugą kroplówkę, bo nie chce dalej jesc. Pocieszające jest to, że zlizuje z palców płynne rzeczy jak jajko czy jogurt ale to są śladowe ilości. Jutro idziemy do specjalisty od serducha, bo jest podejrzenie zapalenia osierdzia. Martwie się o nią okropnie.[/QUOTE]
trzymam kciuki, Karolina będzie dobrze, musi być:) dajesz jej tyle miłości a ona jest silną dziewczynką i wie, że teraz jest pod dobrą opieką, gdybyś potrzebowała pomocy pisz na pw. czekamy na wieści od kardiologa:kciuki::buzi:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteśmy po konsultacji i wygląda na to, że serce i płuca w porządku. Generalnie cała diagnoza brnie w kierunku Boleriozy od kleszcza, ale to bedzie potwierdzone w przyszłym tygodniu przez badanie krwi (mam nadzieje). Generalnie Nuka codziennie na kroplowkach, dalej nie je, chociaz dostalam taki proszek do rozrabiabiania z woda i wczoraj zjadla 150 ml, ale potem zwracala...Masakra jakas kompletna. Sama Nuka nie wyglada zle, ale mam wrazenie ze wszystko sprawia jej bol. Moja mama jak miala Bolerioze to mowila ze przez 2 tygodnie wszystko ja bolalo, takze jestem dobrej mysli, ze Nuce to wszytko przejdzie. Caly czas dostaje antybiotyki i leki przeciwbolowe i przeciwwymiotne. Zobaczymy co to bedzie....

Posted

[quote name='karolkamadry']Jesteśmy po konsultacji i wygląda na to, że serce i płuca w porządku. Generalnie cała diagnoza brnie w kierunku Boleriozy od kleszcza, ale to bedzie potwierdzone w przyszłym tygodniu przez badanie krwi (mam nadzieje). Generalnie Nuka codziennie na kroplowkach, dalej nie je, chociaz dostalam taki proszek do rozrabiabiania z woda i wczoraj zjadla 150 ml, ale potem zwracala...Masakra jakas kompletna. Sama Nuka nie wyglada zle, ale mam wrazenie ze wszystko sprawia jej bol. Moja mama jak miala Bolerioze to mowila ze przez 2 tygodnie wszystko ja bolalo, takze jestem dobrej mysli, ze Nuce to wszytko przejdzie. Caly czas dostaje antybiotyki i leki przeciwbolowe i przeciwwymiotne. Zobaczymy co to bedzie....[/QUOTE]

to dobrze chociaż , że serducho zdrowe:) ale w takim wspaniałym domu nie mogło być inaczej:) może to od kleszcza, dalej czekamy a Nukusi dużo zdrówka życzę, pozostałe domostwo ściskam mocno i całus dla Zuzi:):)

Posted

U nas bez zmian, dzisiaj kolejna kroplówka. Jedyne co je to convalescence rozrobione z wodą ale i tak w niewielkich ilościach. Dzisiaj też wysyłamy krew do Berlina na badanie na bolerie...zobaczymy czy w ogóle to to. Smutne jest to, że ona wygląda jakby była zmęczona życiem i nie chciłaoby sie jej go dalej ciągnąć....

Posted

[quote name='karolkamadry']U nas bez zmian, dzisiaj kolejna kroplówka. Jedyne co je to convalescence rozrobione z wodą ale i tak w niewielkich ilościach. Dzisiaj też wysyłamy krew do Berlina na badanie na bolerie...zobaczymy czy w ogóle to to. Smutne jest to, że ona wygląda jakby była zmęczona życiem i nie chciłaoby sie jej go dalej ciągnąć....[/QUOTE]

Karolina a ona dostaje jakieś sterydy? przy boreliozie - [B]chociaż miejmy nadzieje,że to nie jest to![/B] powinna coś takiego brać

Posted

[quote name='karolkamadry']dziękuję bardzo..ja jestem generalnie załamana....[/QUOTE]

Karolina wierzę, bo ja jak Lusia nie chciała jeść odchodziłam od zmysłów:( miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie w dobrym kierunku:) przecież ona nie jest jeszcze babuleńką, będzie dobrze:)

Posted

A tak właśnie upływa nam ostatnio czas....Moja Mała Myszka

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/267/41743051498916852658414.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/7341/41743051498916852658414.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

[quote name='karolkamadry']A tak właśnie upływa nam ostatnio czas....Moja Mała Myszka

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/267/41743051498916852658414.jpg/"][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/7341/41743051498916852658414.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL][/QUOTE]

biedna Nuka:( musimy cierpliwie poczekać na badanie krwi i będziemy wiedzieć co jej jest
trzymajcie się dziewczyny!!

Posted

U nas nie jest dobrze, jest coraz gorzej....ona już nie chce chodzić, nie chce jesć ani pić, nic nie chce i na nic nie ma siły. Dzisiaj dostała steryd który miał jej dać kopa i nie dał....karmie ją na siłę a ona tylko wykręca łepek od strzykawki, ręki itd....jest okropnie biedna, okropnie.....
Zamiast być lepiej jest coraz gorzej....boję się że jak rano się obudzę, to.....

Posted

[quote name='karolkamadry']U nas nie jest dobrze, jest coraz gorzej....ona już nie chce chodzić, nie chce jesć ani pić, nic nie chce i na nic nie ma siły. Dzisiaj dostała steryd który miał jej dać kopa i nie dał....karmie ją na siłę a ona tylko wykręca łepek od strzykawki, ręki itd....jest okropnie biedna, okropnie.....
Zamiast być lepiej jest coraz gorzej....boję się że jak rano się obudzę, to.....[/QUOTE]

nawet tak nie myśl!!!:( czekamy, musi być lepiej! tylko taką opcję wybieram

Posted

[quote name='karolkamadry']U nas nie jest dobrze, jest coraz gorzej....ona już nie chce chodzić, nie chce jesć ani pić, nic nie chce i na nic nie ma siły. Dzisiaj dostała steryd który miał jej dać kopa i nie dał....karmie ją na siłę a ona tylko wykręca łepek od strzykawki, ręki itd....jest okropnie biedna, okropnie.....
Zamiast być lepiej jest coraz gorzej....boję się że jak rano się obudzę, to.....[/QUOTE]

Jest leczona pod kątem babeszjozy??? Może transfuzja krwi byłaby potrzebna?

Posted

nie nie pod kątem babeszjozy tylko boleriozy....wszystkie wyniki ma w bardzo dobre, usg i rtg też bardzo dobre, więc lekarze wykluczyli babeszjoze.
[quote name='jostel5']Jest leczona pod kątem babeszjozy??? Może transfuzja krwi byłaby potrzebna?[/QUOTE]