Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozwolę sobie zapalić lampeczke dla mojego PRZYJACIELA, ktory odszedl odemnie w czerwcu ubiegłego roku.. Miał 17 lat.

Laszlo.. tak mi Ciebie brakuje :( NIGDY CIE NIE ZAPOMNE

• Replies 898
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napusiu kochany - dzisiaj musiałam się z Tobą pożegnać - robię to wirtualnie bo nie mogłam być przy Tobie w chwili gdy odchodziłeś. Znałam Cię dokładnie 5 lat - tyle czasu upłynęło od poznania Twojego Pana a mojego R. Mieszkałeś z moimi teściami 11 lat.Zawsze uśmiechnięty, pogodny - zachęcałeś nas do zabawy. W każdą niedzielę gdy jeszcze byliśmy w Polce zabieraliśmy Cię do lasu. Byłeś wtedy taki szczęśliwy że całą drogę okazywałeś nam swoje szczęście śpiewając - tak - tylko Ty potrafiłeś tak śpiewać - coraz głośniej i głośniej gdy tylko w obserwowanym przez Ciebie świecie za oknem pojawiały się drzewa. Wiedziałeś że to oznacza iż niedługo otworzymy drzwi samochodu i pobiegniesz przed siebie.Zawsze na przywitanie miałam dla Ciebie jakiś smakołyk, gdybym nie miała - pokazałbyś mi jaka to krzywda Ci się stała i jaki jesteś nieszczęśliwy. Napusiu - ostatni raz widziałam Cię w czerwcu - poszłam Cię odwiedzić jak zwykle z jakimś przysmakiem. Ucieszyłeś się strasznie - ale nie mogłeś już podbiec do mnie i się przytulić. Twoja noga odmawiała Ci posłuszeństwa. Nie mogłam w to uwierzyć - Ty taki wulkan energii. Diagnoza była okrutna - rak kości. Dopóki nie bedzie bolało - dopóki nie bedziesz płakał bedziesz żył. Od 4 dni płakałeś, nie było ratunku, nie było wyjścia. Ostatniego dnia już nie mogłeś się podnieść. Twoje spojrzenie, ostatnie spojrzenie przepełnione bólem - na bliskich Ci ludzi którzy kochali Cię nad życie, ostatni oddech i ...........koniec ale ja wierzę że tylko ziemskiego życia. Wierzę że jesteś teraz w lesie wsród drzew które tak kochałeś, biegniesz do mnie - o, przyniosłeś mi patyczka. Widzę Twój uśmiech - śpij spokojnie kochany. NAPI na zawsze w mojej pamięci

Posted

Mięta
6.09.07

• oddana przez właścicela ostatnie dni spędziła w schronisku...

• odeszła samotnie w schronisku....była tam całe życie

zagryziona w boksie...

nie daję już rady !!!!!!! :( nie wchodziłam tutaj od śmierci naszego Tomasza.... !!!! a tutaj aż 6 stron bólu, cierpnia i łez.....waszych, moich, tych biednych psiaków, kotków.....to takie niepsrawiedliwe !!!!!!!!!

Posted

Abruniu....biegasz teraz po pięknych zielonych łąkach razem z moim Berusiem...może sie zaprzyjaźnicie.... :( :( :( ale i tak będę za Tobą tesknić. Byłam prawie od początku w twom wątku....żałuję, że nie mogłam bardziej pomóc.....