Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pliszka']yoreczka, prześliczna, po kąpieli zamieni się w niezwykłą piękność! A co z tymi oczkami? :([/QUOTE]

Yorkowata sunia ma na pewno hiperlipidemię, a moze też problemy z tarczycą - stąd zaćma...pani doktor będzie robić tarczycowe wyniki...Jak skończy karmić dzieci można wprowadzic jakieś krople do oczu - jak u ludzi z zaćmą...a być może, że odpowiednia dieta niskotluszczowa lub hormony (w przypadku problemów z tarczycą) spowodują, że ta zaćma sie cofnie. Sunia widzi coś tam, nie jest calkowicie ślepa.

Wyniki Molki jeszcze nie dotarły:(

Posted

Wieści z domu Ashley - bez większych problemów zaakceptowali się z kotem, śpi w łóżku, tylko raz zdarzyła jej się wpadka czystościowa, którą Państwo usprawiedliwiają chwilowym stresem.
Suczyna jest rozpieszczana. Córka Państwa, która miała właśnie urodziny powiedziała, że to jej najlepsze urodziny w życiu. Dodam, że Ashley nie była prezentem urodzinowym:razz:.

Posted

Ale małej się trafiło.
Mam nadzieję że Magusia będzie u mnie szczęśliwa.
Wróciłyśmy znad morza, Ledusia była tam bardzo szczęśliwa, zaczęła jeść.
Będę się nią opiekowała do końca, dopóki cierpienie nie weźmie góry nad radością życia.
Bo przecież wiadomo, że starość nigdy nie jest komfortowa.
Ale starość nie złamała niedźwiedzicy bo czuje się bardzo bezpieczna i wie że jest kochana.

Powiedzcie Ciocie Magusi, że na nią czekam. Że ma dom i już zawsze będzie czyjaś.
Ona to zrozumie.

Posted

[quote name='ewab']Wieści z domu Ashley - bez większych problemów zaakceptowali się z kotem, śpi w łóżku, tylko raz zdarzyła jej się wpadka czystościowa, którą Państwo usprawiedliwiają chwilowym stresem.
Suczyna jest rozpieszczana. Córka Państwa, która miała właśnie urodziny powiedziała, że to jej najlepsze urodziny w życiu. Dodam, że Ashley nie była prezentem urodzinowym:razz:.[/QUOTE]

[quote name='ewa36']Ale małej się trafiło.
Mam nadzieję że Magusia będzie u mnie szczęśliwa.
Powiedzcie Ciocie Magusi, że na nią czekam. Że ma dom i już zawsze będzie czyjaś.
Ona to zrozumie.[/QUOTE]

I znów dzięki niezawodnym kieleckim cioteczkom populacja szczęśliwych, bezpiecznych psiaków się powiększa :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']To niech milczy a nie pisze szczątki jakieś żebyśmy tu głupawki nerwowej dostali :eviltong:[/QUOTE]

[quote name='wegielkowa']Właśnie, Rudzia dobrze napisane:)[/QUOTE]

Każdy kij ma dwa końce. W przypadku Ashley nie podawałam "szczątków" a i tak potem zj...kę dostałam:p

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']To niech milczy a nie pisze szczątki jakieś żebyśmy tu głupawki nerwowej dostali :eviltong:[/QUOTE]
[quote name='wegielkowa']Właśnie, Rudzia dobrze napisane:)[/QUOTE]
Już jest nas trzy.....:cool3:
[quote name='ewab']Każdy kij ma dwa końce. W przypadku Ashley nie podawałam "szczątków" a i tak potem[B] zj...kę[/B] dostałam:p[/QUOTE]
Klawiatura Ci chyba szwankuje....:roll:
Ty to bys tak chciała bezstresowo. :cool1:

Posted

[quote name='savahna']Już jest nas trzy.....:cool3:

Klawiatura Ci chyba szwankuje....:roll:
Ty to bys tak chciała bezstresowo. :cool1:[/QUOTE]

Przemilczę...

Wegielkowo nadal nie odpowiedziałaś czy oka wpadły Ci w oka:mad:. A ja czekam, bo chcę dla Prawie Dobrej Kobiety resztę psa wkleić :p

Posted

[quote name='ewab']Przemilczę...

Wegielkowo nadal nie odpowiedziałaś czy oka wpadły Ci w oka:mad:. A ja czekam, bo chcę dla Prawie Dobrej Kobiety resztę psa wkleić :p[/QUOTE]
Oka wpadły bardzo, wiadomo, tylko, że od zeszłego tygodnia człowiek nie może spokojnie przejrzeć na oczy, bo zaklejone ma jakims nieprawdopodobnym zmasowanym atakiem psów na się i nie tylko się.
oka kretyńskie i właściwie takie trochę straszne

Posted

[quote name='ewab']Wegielkowo nadal nie odpowiedziałaś czy oka wpadły Ci w oka:mad:. A ja czekam, bo chcę dla [B]Dobrej Kobiety[/B] resztę psa wkleić :p[/QUOTE]
To ja, to ja....:multi:
[quote name='wegielkowa']Oka wpadły bardzo, wiadomo, tylko, że od zeszłego tygodnia człowiek nie może spokojnie przejrzeć na oczy, bo zaklejone ma jakims nieprawdopodobnym zmasowanym atakiem psów na się i nie tylko się.
[B]oka kretyńskie i właściwie takie trochę straszne[/B][/QUOTE]
A weźże....:roll:
Ewciu gdzie ta fota????:cool3:

Posted

[quote name='savahna']
Ewciu gdzie ta fota????:cool3:[/QUOTE]

Jak już wpadła w oka Węgielkowej to do domu sio jak tylko wykarmi bąbla
[URL="http://img805.imageshack.us/img805/2426/amgp5915.jpg"]
[IMG]http://img152.imageshack.us/img152/8179/amgp5916.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='wegielkowa']No cudo, ile to ma lat i jaka płcia??[/QUOTE]

Ile ma lat - jeszcze nie wiem, karmą zazwyczaj suczydła (a może u nas są wyjątki:crazyeye:)

Posted

[quote name='wegielkowa']No ale pińć miesięcy czy pińć lat czy pintnaście??[/QUOTE]

Na 100% więcej niż pińć miesięcy i mniej niż lat pintnaście

Posted

[quote name='ewa36']Zaglądam do Magusi.
Niedługo będziemy razem.
Na ile ,lat została oceniona Magusia ? 6-7 będzie mieć.[/QUOTE]

Magia ma ok. 4-5 lat;)

A haszczka ma ok. roku - prawdopodobnie ta ciąża byla po pierwszej cieczce.

Posted

[quote name='andzia69']Magia ma ok. 4-5 lat;)

A haszczka ma ok. roku - prawdopodobnie ta ciąża byla po pierwszej cieczce.[/QUOTE]

O to Magusia to młoda dziewczynka :)
Wiele lat przed nią

Posted

[quote name='ewa36']O to Magusia to młoda dziewczynka :)
Wiele lat przed nią[/QUOTE]

Toż to szczeniak prawie :)

Cioteczki mam dom dla buldożka francuskiego , kolega z pracy marzy o takim od lat .
Są na dorobku mówi że nie ma kasy a rasowego, chciał kupić z pseudo ale mu pokazałam kilka zdjęć i wymiękł . Obiecałam że pomogę znaleźć jakiegoś co to potrzebujący jest .

Płeć obojętna, kolor obojętny ale chciałby młodego kilku miesięcznego max. .

Posted

No Magusia to prawie szczeń :)
Bastunia ma 8 latek ukończone 17 lipca :)
W ciągu dwóch tygodni będziemy ją zabierać do mnie. Szukajmy proszę transportu jak mówiłam zwracam koszty plus zapłacę osobie która ją do mnie przywiezie. Oraz zapewniam nocleg i jedzonko ;)
Proszę nie szczepcie jej Ciocie przed drogą bo nam zachoruje.
Ja to zrobię po jakichś 2-3 miesiącach pobytu.
To raz.
Dwa, sterylka.
Ja bym ją u mnie zrobiła dopiero za rok.
Bo chwilowo mam dość operacji itp. nie bijcie.
Tylko pro forma zaznaczam że w każdej chwili zapraszam na wizyty poadopcyjne, będzie nam bardzo miło.
Której Cioci wysłać moje dane z kopią dowodu osobistego do umowy adopcyjnej ?
I szukajmy już transportu na za dwa tygodnie.

Posted (edited)

[quote name='ewa36']No Magusia to prawie szczeń :)
Bastunia ma 8 latek ukończone 17 lipca :)
W ciągu dwóch tygodni będziemy ją zabierać do mnie. Szukajmy proszę transportu jak mówiłam zwracam koszty plus zapłacę osobie która ją do mnie przywiezie. Oraz zapewniam nocleg i jedzonko ;)
Proszę nie szczepcie jej Ciocie przed drogą bo nam zachoruje.
Ja to zrobię po jakichś 2-3 miesiącach pobytu.
To raz.
Dwa, sterylka.
Ja bym ją u mnie zrobiła dopiero za rok.
Bo chwilowo mam dość operacji itp. nie bijcie.
Tylko pro forma zaznaczam że w każdej chwili zapraszam na wizyty poadopcyjne, będzie nam bardzo miło.
Której Cioci wysłać moje dane z kopią dowodu osobistego do umowy adopcyjnej ?
I szukajmy już transportu na za dwa tygodnie.[/QUOTE]

Ona jest zaszczepiona i wysterylizowana - jak większość psiaków w schronisku;) A co z Ledusią? Ewa - masz pw

Edited by andzia69