roma_121 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 szukamy transportu dla Kini na trasie Warszawa- Wrocław ;) Quote
Justyna Lipicka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 roma_121 napisał(a):szukamy transportu dla Kini na trasie Warszawa- Wrocław ;) czyżby domek?? super:) Quote
Vilena Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Tak, domek u pani Ani z Wrocławia, która zgłosiła się do mnie na innym forum w sprawie Kini :multi: Quote
Justyna Lipicka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 szybkiego znalezienia transportu życzę, ja niestety nie z tamtych terenów... Quote
as_ko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Vilena napisał(a):Tak, domek u pani Ani z Wrocławia, która zgłosiła się do mnie na innym forum w sprawie Kini :multi: Super :) ale kawal drogi sunia musi przejechać. Pisałyście na wątku transportowym? Quote
blackgerl Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 juhu, cudownie ze kinia znalazła domek, teraz szybciutko hop na transport ;) ja niestety na razie nie jeżdże: ( Quote
Isiak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Ale super, na Kinię czeka DOM!!!! :multi::multi::multi: A specjalnie dla Kini i zakochanych w kropkach cioteczkach - kropki haftowane krzyżykami (praca nie moja, ale mam wzór): Quote
storozak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kiniu szkrabie, trzymam kciuki, żebyś była najszczęśliwszym psem pod słońcem!!!! Quote
blackgerl Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [quote name='Isiak']Ale super, na Kinię czeka DOM!!!! :multi::multi::multi: A specjalnie dla Kini i zakochanych w kropkach cioteczkach - kropki haftowane krzyżykami (praca nie moja, ale mam wzór): ale przepiękny! :D masz wzór, a można go gdzieś kupić? ja bym była chętna:D na wzór do wyhaftowania. Quote
Isiak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Wzór mam ściągnięty z netu od rosjanek. Podaj maila, to Ci prześlę. Mam jeszcze inne wzory, z dalmatkami i nie tylko. Mam bzika na punkcie haftowania. Quote
storozak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 To ja podpowiem, że jest taki program komputerowy, który zdjęcie lub obrazek przerabia na wzór haftu krzyżykowego. Nie pamiętam jak się nazywa ale mogę poszukać:D Quote
Vilena Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Madzia, Kini opiekunka: Kinia miewa się co raz lepiej i bryka sobie po lasach i łąkach, niedługo zapomni jak na smyczy się chodzi. Quote
blackgerl Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Isiak napisał(a):Wzór mam ściągnięty z netu od rosjanek. Podaj maila, to Ci prześlę. Mam jeszcze inne wzory, z dalmatkami i nie tylko. Mam bzika na punkcie haftowania. u mnie w domu tez lubi sie haftować,ja tez coś tam czasem zrobię :) i bardzo chetnie poprosiłabym o wzory obrazków z dalmatynczykami , lub innymi psiakami ;) storozak- wow, nie wiedziałam, ale to by była genialna sprawa! cieszymy sie ze Kiniusia zadowolona :D Quote
storozak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 http://www.haftix.pl/ to jest polska strona z programem, który przerabia zdjęcia na haft:) Quote
Isiak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='storozak']http://www.haftix.pl/ to jest polska strona z programem, który przerabia zdjęcia na haft:) Przerabiałam tym programem zdjęcia, ale żeby wyszło ładnie, to najpierw zdjęcie trzeba przygotować w programie, np. PhotoShop czy jak on się tam nazywa. Bez tej wcześniejszej obróbki program zniekształca kolory i wybiera do haftu około 260 kolorów nici - koszmar! Haftowałam dwie przeróbki zdjęć - pierwsza bez przygotowania zdjęcia, malizna, na którą wyszlo mi 263 kolory, druga po przygotowaniu zdjęcia, obraz dośc duży - wyszło mi 63 kolory. Możecie je obejrzeć na moim blogu - to te portrety cavalierów w ramkach, 6 i 7 zdjęcie w poście. http://www.donka66.blogspot.com/2011/07/dwa-w-jednym.html Jest też polski program Abakan. Quote
Vilena Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 No i domek dla Kini przestał być pewny :( Dzisiaj nasza Magda będzie rozmawiała z Panią i zobaczymy co ustalą. Trzymajcie kciuki! Quote
Isiak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Vilena napisał(a):No i domek dla Kini przestał być pewny :( Dzisiaj nasza Magda będzie rozmawiała z Panią i zobaczymy co ustalą. Trzymajcie kciuki! Ojej :( Trzymamy... Quote
storozak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ojojoj domku nie rozmyśl się.... Trzymam kciuki!!!! Quote
blackgerl Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Dzieki dziweczynki za programy, zaraz bede je ogladać. kurczę, co si edzieje : ( ludzie najpierw sie deklarują potem rozmyślają, ciekawe czemu ta pani sie zastanawia? czekamy na wiesc z niecierpliwością. ale fakt jest faktem ze lepiej zeby nie wyszlo tak jak z matim.... p.s. oglosze go u siebei na serwisie sieradzkim. ale to jak bede miala chwilke czasu. Quote
roma_121 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 chodzi tutaj o kwestie finansowe. Możliwe będzie że tej Pani nie będzie stać przez pewien okres na utrzymanie drugiego psa. Dobrze że Pani poinformowała o tym fakcie przed wzięciem psa a nie po. Niestety rózne przypadki chodzą po ludziach i trzeba to zrozumieć. Pani postawiła sprawę jasno i za to należy jej się podziękowanie. A tak to co wzieła by Kinie a potem oddała. Sunia i tak już dużo przeszła w swoim życiu a tułaczka po domach tymczasowych to dla żadnego psa przyjemności. Quote
blackgerl Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 : ( niestety - zycie. ta Pani przynajmniej jest rozsądna i odpowiedzialna, ze poinformowała o tym, zgadza sie. dziewczyny- widziałyście o akcji obrazu matejki? wow, ja nie wiedziąłam, i już moja mama płacze- " jejku, czemu o tym nie wiedziałyśmy wcześneij" zachecam do zajrzenia- naprawde niewiarygodne rękodzieło w naturalnych rozmiarach http://www.haftix.pl/bitwa_pod_grunwaldem/index.shtml Quote
Isiak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Widziałam to w telewizji i na zdjęciach. Niesamowite! A Kinia znajdzie swój domek :) Quote
Vicky62 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Mnie zafascynowały te hafty....cudooo.Isiak,a te cavalierki sa boskie, mam bzika na ich punkcie, bo mam dwie sunie tricolorki. Gdzie mogę dorwać wzór tych psiaków.Hafciarką nie jestem,ale będę próbować...moze cos z tego wyjdzie, choćby mały breloczek. Oczywiście kciuki za Kinię. Quote
Isiak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Vicky62 napisał(a):Mnie zafascynowały te hafty....cudooo.Isiak,a te cavalierki sa boskie, mam bzika na ich punkcie, bo mam dwie sunie tricolorki. Gdzie mogę dorwać wzór tych psiaków.Hafciarką nie jestem,ale będę próbować...moze cos z tego wyjdzie, choćby mały breloczek. Oczywiście kciuki za Kinię. Wzory "kartkowe" i "breloczkowy" mogę przesłać na maila. Te z Haftixa niestety nie - po zmianie kompa mam niezainstalowny program, musiałabym na nowo go ściągnąć i wykupić kod. Może nawet warto, bo od tego czasu został ulepszony. Trikolorek wyszyty przeze mnie to mój wytwór własny, więc też nie mam do niego wzoru. Ale UWAGA! Mam PORTERT TRICOLORA - CUDO!!! projektu Jill Oxton. Mały i śliczny - polecam. Mogę nawet wyhaftować, ale nie oprawię, bo mam do tego dwie lewe ręce :) Quote
Recommended Posts