ani Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Malwa uszykuję coś dla kotów jeszcze , ale nie wiem gdzie mogłybysmy się spotkac, abym mogla Ci to przekazac? Z reguły jestem w weekendy w Poznaniu Quote
ani Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Albo moze umowmy się ze najpierw to zgromadzę, porobie zdj i potem zobaczymy jak to zrobic Quote
MALWA Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='ani']Albo moze umowmy się ze najpierw to zgromadzę, porobie zdj i potem zobaczymy jak to zrobic[/QUOTE] Ok, to jak coś zgromadzisz, to napisz mi na pw co masz, i wtedy zobaczę co się da z tym zrobić. Najwyżej będzie na kolejny bazarek. Quote
miki27 Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Malwa, jak w poniedziałek będę w Poznaniu to kupię karmę dla kotów to wkleję zdjęcie paragonu. Jutro mnie nie będzie w Poznaniu ponieważ Juli ma czas tylko do 10 a ja byłabym najwcześniej 9.45 to nie ma sensu przyjeżdżać na 15min a potem mam busa o 15.25 Quote
MALWA Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='miki27']Malwa, jak w poniedziałek będę w Poznaniu to kupię karmę dla kotów to wkleję zdjęcie paragonu. Jutro mnie nie będzie w Poznaniu ponieważ Juli ma czas tylko do 10 a ja byłabym najwcześniej 9.45 to nie ma sensu przyjeżdżać na 15min a potem mam busa o 15.25[/QUOTE] Ok. Ale myślałam tez nad tym, że przydałoby się tzw. rozliczenie. Najlepiej na 1 stronie dokleić rozliczenie, i wpisać w nim ile wydałaś na koty ( i dokładnie na co). Quote
miki27 Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Nagłówek "rozliczenie" wklejony. Nie mam starych rachunków z Rossmana bo tam głównie kupuję puszki i suchą, dlatego zacznę wklejać od poniedziałku jak zakupię suchą. Zna ktoś osobę lub hurtownię gdzie można byłoby taniej zakupić karmę dla kotów? Bo pewnie można gdzieś tańsze puszki kupować. Wiem,że na allegro są karmy, ale tam mają Purinę itp za 150zł za 15 kg a mi chodzi o taką tańszą, i co za tym idzie niestety gorszą. Zwłaszcza puszek tańszych nigdzie nie mogłam znaleźć tylko RC, Kitekat, Whskas itp. Quote
MALWA Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='miki27']Nagłówek "rozliczenie" wklejony. Nie mam starych rachunków z Rossmana bo tam głównie kupuję puszki i suchą, dlatego zacznę wklejać od poniedziałku jak zakupię suchą. Zna ktoś osobę lub hurtownię gdzie można byłoby taniej zakupić karmę dla kotów? Bo pewnie można gdzieś tańsze puszki kupować. Wiem,że na allegro są karmy, ale tam mają Purinę itp za 150zł za 15 kg a mi chodzi o taką tańszą, i co za tym idzie niestety gorszą. Zwłaszcza puszek tańszych nigdzie nie mogłam znaleźć tylko RC, Kitekat, Whskas itp.[/QUOTE] To w tym rozliczeniu wpisz ile do tej pory wydałaś - tak orientacyjnie. A od teraz jeśli coś kupisz, to wklejaj może te paragony, aby był jakiś dowód. Co do karmy, to najtańsze mięsne puszki są chyba w Netto - dzisiaj widziałam za 1,79 zł - mała puszka. Quote
juli88 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Miki27 a jutro Ci pasuje lepiej? Bo jutro mam czas do 11.30 ;) Quote
miki27 Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Ja w weekendy raczej nie bywam w Poznaniu ze względu na słabe połączenia autobusowe:( Quote
miki27 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Tak orientacyjnie to ok. 80 zł na suchą karmę 1kg i puszki małe Winston z Rossmana (od dnia 15listopada do dzisiaj). W międzyczasie dostałam 2kg suchej karmy Kitekat od Pani Alinki (już wcześniej pisałam o tej karmie) i suchą karmę oraz 4puszki od ani. Dziękuję Malwo za oferowaną pomoc. Quote
MALWA Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 miki27 napisał(a):Tak orientacyjnie to ok. 80 zł na suchą karmę 1kg i puszki małe Winston z Rossmana (od dnia 15listopada do dzisiaj). W międzyczasie dostałam 2kg suchej karmy Kitekat od Pani Alinki (już wcześniej pisałam o tej karmie) i suchą karmę oraz 4puszki od ani. Dziękuję Malwo za oferowaną pomoc. Sporo wydałaś... a mój bazarek tak coś kiepsko idzie, na razie jest chyba koło 50 zł, ale muszę wejść i sprawdzić. Jeśli możesz, to porozsyłaj link do tego bazarku do swoich. Ja robię tak, że wysyłam do osób, które mam w skrzynce odbiorczej i wysłanych. A te wydatki wrzuć do rozliczenia na 1 stronie, to będzie bardziej czytelne, widoczne. W postach rzadko ktoś szuka takiej informacji. Masz jakieś wiadomości Miki co będzie z tymi kotami w przypadku wyburzenia pustostanów? Quote
ani Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Juz ta cała beznadzieja mnie przerasta.... Quote
MALWA Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dziewczyny dorzuciłam trochę biżu do jednego z moich bazarków, może skorzystacie, albo zaprosicie innych? Quote
ani Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Co za biedy...:-(:-(:-( skąd tu brać kasę na te wszystkie biedule?:shake::shake: Quote
MALWA Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ani napisał(a):Co za biedy...:-(:-(:-( skąd tu brać kasę na te wszystkie biedule?:shake::shake: Z mojego bazarku coś będzie, ale jeśli moge tylko prosić, to porozgłaszajcie dziewczyny tu na dogo moj bazarek, bo na razie jakoś kiepsko idzie.... Raz po raz podrzućcie, żeby poszedł na 1 stronę i kłuł po oczach ! Quote
miki27 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Sporo, bo tych kotów jest tyle a i tak najczęściej sypię suchą a puszka to 1, max 2 na 12 kotów! Sucha kosztuje 5,29 a puszka 1,99gr. Rozliczenie jest już na 1stronie, podrzucę link do znajomych Quote
juli88 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 dziewczyny a teraz ta sobota wchodzi w grę? Teraz mam więcej czasu, a Ty miki27 może masz troszkę późniejszy autobus? Chodzi mi tylko o to żebyś mi pokazała jak mam tam trafić. Quote
MALWA Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jeśli mogę prosić, to wejdźcie na mój bazarek i podrzućcie, bo jak na razie specjalnie nikt się tu bazarkiem dla kotów nie przejął... Quote
miki27 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 ani koty się pojawiają, ale nie wszystkie. Dawno nie widziałam tych kotów z rudery, to jest siostry Radka, Kici, która miała zapalenie płuc, Kocurka z zezem i 2 pingwinek:( Julii88 a, o której jesteś w tą sobote w Poznaniu? Będę w Poznaniu, ale jeszcze nie wiem o której bo mam parę spraw do załatwienia w tym do odbioru 15kg! suchej karmy dla Dworcowiaków:) :) :):multi::multi: Wolontariusze z PKP wyszli z inicjatywą pomocy:multi::multi:. Malwa podrzucę bazarek! Jednak pozostaje wciąż problem związany z szukaniem dt, dla tych Kotków..... Rozmawiałam z wolontariuszami i mówili,że szukają jakichś wolnych terenów,żeby przesiedlić te koty z pkp, ale zostaje jeszcze PKS. Dwa czarne Bąble, maluch i jego ciut starszy kolega ciągle przychodzą się tulić, ten starszy daje się normalnie nosić na rękach i stąd wiem,że to chłopczyk a myślałam,że kicia:oops: Zaczynają już wychodzić z tego zagajnika i coraz dalej się wypuszczają, poza tym koparki już kotom z pkp wjeżdżają dosłownie do misek a wkrótce wtargną na teren pks. Kto tamtędy przejeżdża można zauważyć jak szybko posuwają się te prace. To jest największa zmora, te domy. Pisałam do fundacji,ale wciąż cisza. Nie można tych kotów pozostawić na pastwę losu. Co innego gdyby nie było tych remontów, to jeszcze luz, kotki mają budki, można je dokarmiać, ale one już niebawem będą pozbawione swojego azylu (jakkolwiek to brzmi w tej stercie syfu), porozbiegają się , niektóre zginą na budowie. POMÓŻcie mi pomagać, pytajcie o dt, o jakieś schronienie. Jak wjadą maszyny będzie za późno. Koty będą w popłochu, stracą zaufanie i się ich nawet nie wyłapie. Już apelowałam do fundacji,że gdyby każdy wziął po 3 koty to dałoby radę je ocalić. Nie wiem co dalej robić. Póki co cieszę się na karmę. Quote
juli88 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 w sobotę będę praktycznie cały dzień... więc daj znać jak Ci pasuje... Ja nie mogę zabrać kociaków bo mam już 2... Myślmy gdzie przesiedlić te koty... pogadam z koleżanką może ona coś wymyśli... ma chody w fundacjach to zobaczymy. Quote
miki27 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Julii88 to spiszę sobie Twój nr telefonu i się z Tobą skontaktuję na tel bo nie zawsze mam dostęp do netu. Mnie to już fundacje ignoruję bo wiecznie ich proszę o pomoc. I tak mui już dużo pomogli, ale nic na to nie poradzę,że ciągle trafiam na jakies biedy. Quote
Nano Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 hej, powiedzcie mi ile na chwilę obecną jest tam kotów i jak długo mogą tam zostać ? my jesteśmy w stanie wziac je dopiero po nowym roku, jak postawimy i ocieplimy kociarnie... na razie mozemy (za zgodą) postawić tam styropianowe budki dla kociaków i wspomóc karmą. Quote
juli88 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 tak jak Ci pisałam ok 13 ;) tylko to koty wolno żyjące, nie wiem czy nie lepiej je przesiedlić? Quote
MALWA Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Ja kotków też nie wezmę. W domu mam psa, który nie cierpi kotów. A te, które od lat dokarmiam z ledwością toleruje. Koło domu w szopie mam 4 koty, które dokarmiam 2 razy dziennie. Poza tym sporo na osiedlu, też pomagam, ale robię to na uboczu. Nie mogę przyzwyczaić do dokarmiania koło domu, bo mi tu wszystkie z Junikowa się zejdą. Miki, jeśli możesz, to napisz zmi na pw telefon do siebie. Jesli tylko znalazlabym czas, to może znalazłabym radę wybrać się na PKS. Quote
Recommended Posts