Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sachma']pewnie nie ma szans że zgubiła się komuś? :(
za wywalanie takich babuniek powinni wieszać.. biedna...
zapisuję sobie wątek...[/QUOTE]
a za wywalanie młodszych -nie?!

Jak rozumiem, dziś nie lecę do schronu?

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewanka']
[B]Mam pytanie, kto wie .........[/B]

[B]czy przy adoptowaniu psiaka ze schroniska na Paluchu, pobierana jest jakaś opłata???[/B][/QUOTE]
dobrowolna.
Ja zawsze zostawiam 50 zetów, ale w przypadku Panny Meli nie chcieli ode mnie brać pieniędzy, bo brałam starowinkę 13-15 lat, że dla nich to była ulga, że idzie w dobre ręce (znają mnie)

Posted

[quote name='inga.mm']a za wywalanie młodszych -nie?!

Jak rozumiem, dziś nie lecę do schronu?[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za gotowość pomcy, ale Babulinka pojedzie we wtorek bezpośrednio do DT do Białegostoku.
Przyznam, że cały czas biję się z myślami, czy to słuszna decyzja???? :(

[quote name='zebrazebra']Wspomogę babcię jednorazowo jakimś nędznym grosze, ale to pojutrze.[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy, Babulinka naprawdę potrzebuje każdego grosza !!!!

[quote name='inga.mm']dobrowolna.
Ja zawsze zostawiam 50 zetów, ale w przypadku Panny Meli nie chcieli ode mnie brać pieniędzy, bo brałam starowinkę 13-15 lat, że dla nich to była ulga, że idzie w dobre ręce (znają mnie)[/QUOTE]

No właśnie, tak czułam, jeszcze musimy te 50 zł wykombinować do wtorku :(

Joanna, która bierze małą na DT, też brała już staruszeczkę z tego schroniska, może potraktują ją ulgowo.

Posted

[quote name='Ewanka']

Joanna, która bierze małą na DT, też brała już staruszeczkę z tego schroniska, może potraktują ją ulgowo.[/QUOTE]

Myślę, że 30 zetów wystarczy, a poza tym wzięcie staruszki i to kolejnej powinno zwolnić Jaannę z wszelkich roszczeń, aczkolwiek nigdy nie słyszałam, żeby wyraźnie oczekiwano datku.

Posted

Absolutnie nie musicie nic dawać, jak wyciągaliśmy stare i chore psy NIGDY nie dawaliśmy kasy (ja i pozostałe wolontariuszki z Palucha)To chyba jasne,że takie psy wymagają dalszego i często kosztownego leczenia. Tutaj schron, a właściwie miasto Warszawa się na małą nie wykosztowało. Co innego adopcja młodego psa, po sterylizacji, albo w typie rasy.[quote name='Ewanka']Bardzo dziękuję za gotowość pomcy, ale Babulinka pojedzie we wtorek bezpośrednio do DT do Białegostoku.
Przyznam, że cały czas biję się z myślami, czy to słuszna decyzja???? :(

Bardzo dziękujemy, Babulinka naprawdę potrzebuje każdego grosza !!!!

Joanna, która bierze małą na DT, też brała już staruszeczkę z tego schroniska, może potraktują ją ulgowo.[/QUOTE]

Posted

Mam nadzieję, że tak będzie, bo oprócz transportu, to koszty weta zaraz dojdą, bo Babulinka zdrowa nie jest, nie ma się co łudzić, kaszel kenelowy stwierdzony, a co jeszcze się kryje pod tym malutkim futerkiem kto to może wiedzieć :(

... myślę, że damy radę, jakiś bazarek może uda się zorganizować, może ktoś ma jakieś fanty, ja też coś dołożę.

Posted

[quote name='Anula']To w takim razie potrzebna pomoc finansowa na :
[B]transport i weta(leczenie suni).[/B][/QUOTE]
[COLOR=darkslategray] [/COLOR]
[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=darkorange][B]TAK ... [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=darkorange][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=darkorange][B][COLOR=magenta]zdecydowanie tak,[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=darkorange][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=red][B]bardzo prosimy o kazdy grosz !!!!!!!!!!!!!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=sienna]rozliczenie w # 4[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Posted

[quote name='sachma']ode mnie poszło 20zł, w tym miesiącu nie dam rady więcej niestety... mam nadzieję że się przyda.[/QUOTE]

[B]Bardzo dziękujemy[/B] :loveu::loveu::loveu:

... jestem pewna, że Babulinka dobrze spożytkuje każdą złotówkę ;)

wpisałam do # 4 :)

Posted

Nikt nie odwiedza chorej starowinki ......

Może ktoś wesprze Babulinkę groszem na nowe życie ......... w DT w Baiałymstoku :)

Za dwa dni wychodzi ze schroniska i w drogę !!!!!!!!

zapraszamy :)

Posted

Mam u siebie dwie babcie z Palucha i nikt nie chciał ode mnie pieniędzy/nikt mi nic nie sugerował. (zresztą biuro adopcji nie przyjmuje pieniędzy - jeśli już ktoś chce wpłacic to podaje numer konta) OBY SIĘ UDAŁO...

Posted

[quote name='Mapet']Mam u siebie dwie babcie z Palucha i nikt nie chciał ode mnie pieniędzy/nikt mi nic nie sugerował. (zresztą biuro adopcji nie przyjmuje pieniędzy - jeśli już ktoś chce wpłacic to podaje numer konta) OBY SIĘ UDAŁO...[/QUOTE]

O, to świetnie, bo z kasą na razie stoimy średnio (post 4 ),
a przed Babulinką podróż do Białegostoku (w obie strony!!!) bo Joanna (DT) przyjeżdża po nią osobiście :)

[quote name='Ty$ka']Ja mogę tylko podnieść :([/QUOTE]

Bardzo dziękujemy i zapraszamy ponownie, inaczej wątek zginie w tłumie innych :)

Posted

[quote name='Guliwer89']Dziś strasznie dużo na głowie ale chwilowo sunia grzecznie odpoczywa więc podrzucę :)[/QUOTE]

O, wspaniale, zapraszamy :)

... jak się miewa Kamusia w swoim nowym własnym domku??? :)

Posted

Jestem. Dokładnej ceny biletu nie znam ale to ok. 39zł w jedną stronę + przewóz psa. Powiedzmy, że do Warszawy jadę na swój koszt. Więc na podróż trzeba 39 + przewóz psa. Wezmę z sobą transporter z kocykami, żeby babuli było ciepło i miękko.
Kto ją weźmie ze schroniska i podrzuci na dworzec?
Mogę być na centralnym o 16.39 albo o 19.05.

Posted

[B]Na dobranoc odwiedzam kochaną malutką Babulinkę :)[/B]

... jutro dalsze ustalenia szczegółów ...

wydaje mi się, że wszystko jest klarowne, we wtorek Babinka wychodzi ze schronu i jedzie z Joanną do Białegostoku do DT :)

Trzymamy mocno kciuki, żeby nic się nie skomplikowało !!!