Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=#000080][FONT=Times New Roman]Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku przesyłam Ci gorące życzenia miłości, która jest w zasięgu ręki,
[SIZE=4]radości, która dostrzega piękno małych rzeczy, [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]nadziei, która nie gaśnie, kiedy marzenia wydają się zbyt dalekie, [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]pokoju, który koi, kiedy wszystko wyprowadza z równowagi,[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]i wiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy][B][I]Z serdecznymi pozdrowieniami coronaaj z kurduplami i rodzinka[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Pani uspokojona. W Wigilie się nie dodzwoniłam a w Święta to urwanie głowy. Faktycznie Pani ciepła i miło się rozmawiało.
Wizyta będzie po świętach.
A u nas cisza i spokój :) Jutro idę do pracy, na szczęście Julka ma jeszcze ferie to psy nie zostaną same.
W tym tygodniu trzeba będzie robić badania krwi. Mam nadzieję, że będą lepsze.

Posted

Witajj Kikuniu :)

wczoraj dogo mnie nie chciało wpuścić ... ale widzę, że trzymacie rękę na pulsie.

Oby badania krwi wypadly lepiej , kciuki jak zwykle mocno ;)

Posted

Cicho i pusto ;) Mam obiecane, że wizyta będzie najpóźniej w piątek. Dziś wybieramy się badać krew, nawet raz już byłyśmy ale kolejka jest okrutna, pójdziemy później. Jeśli domek będzie ok to jest cień nadziei na transport do samego Będzina.
Oby tylko wszystko poszło jak trzeba ;)
Kika dzisiaj pogoniła mojego Pitusia z kanapy. Kanapa jest jej i basta. Zgoniła go i nie dała wskoczyć ponownie. Pituś to nie jest byle jaki pies - to prawdziwy zakapior ale co miał się z "babą" użerać, położył uszy po sobie i poszedł :)

Posted

Haha , nasza Kikunia się wyrobiła, już nie taka dama, jej kanapa i już ;):)

czekam na relację z wizyty, coś czuję, że Kikunia będzie nidługo pakować walizkę :p

Posted

Trzeba kuć żelazo póki gorące.Nawet jak Dominik nie zna jeszcze swoich możliwości to trzeba pozostawać z ew.domkiem w kontakcie.Niestety często się zdarza, że ludzie czekają zbyt długo na wizytę i kontakt, czują się zlekceważeni i decydują się na innego psa.

Posted

[B]Witaj Kikuniu o poranku :)[/B]

Poker, masz rację, już kilkakrotnie spotkałam się na dogo z taką sytuacją.

Mam nadzieję, że Pani jest powiadomiona o ewentualnym terminie wizyty i tylko czeka na potwierdzenie. Ludzie, nie mając tych wszystkich informacji, które mamy na wątku, nie wiedzą co się dzieje i rzeczywiście czują się lekceważeni.

Posted

Rozmawiałam z Panią i wytłumaczyłam całą sytuację, żeby się nie martwiła, bo ona się boi że Kiki nie dostanie. Powiedziałam, że tu nie ma pośpiechu bo Kika ma mieć jeszcze czyszczone ząbki. Dlatego pani jest uspokojona.
Rozmawiałam też wczoraj z lekarzem ponieważ wydaje mi się, że jednak Kika słabo przyswaja pokarm. Je z apetytem i nawet sporo ale też robi dużo kupek, ładnych i zwartych ale jednak sporo. Waga nadal 3,30 nic nie drgnęło a ona powinna jeszcze przybrać, jest nadal za chuda. Lekarz mówi żeby wprowadzić amylan.

Posted

[quote name='Anula']A jakie działanie ma amylan?[/QUOTE]

[URL]http://www.kacikpupila.pl/eurowet-amylan-preparat-zawierajacy-enzymy-trawienne-tabletek-p-5408.html[/URL]

to lek na niewydolność trzustki ............
hmmm, no nie wim, a może jednak zrobić badanie pod katem trzustki (???)

a może to nie trzustka tylko ... starość ??

Posted

Z tego co mówił wet amylan nie czyni szkód w organizmie więc jego podawanie Kice nie zaszkodzi. Czy ona ma upośledzone przyswajanie z powodu trzustki czy starości może pomóc. Jak myślicie robić badania czy podawać bez badań?

Posted

[quote name='jaanna019']Z tego co mówił wet amylan nie czyni szkód w organizmie więc jego podawanie Kice nie zaszkodzi. Czy ona ma upośledzone przyswajanie z powodu trzustki czy starości może pomóc. Jak myślicie robić badania czy podawać bez badań?[/QUOTE]

Może niech się Ciotki Fundatorki wypowiedzą :)

w ulotce tego leku npisano, cyt.:

[SIZE=2][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][I][B]Przeciwwskazania i środki ostrożności:[/B]
[U]Ostre zapalenie trzustki lub zaostrzenie jej przewlekłego zapalenia.[/U][/I] [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Sunia chyba nie ma ostrego stanu, ale czy ma przewlekly ??? kto to może wiedzieć bez badań?[/SIZE]

Posted

A ja się zapytam ile mała ma w kłębie?
Jeśli robi zwarte kupki tylko często to może karma jej nie służy albo po prostu tak ma.
Ja bym nie dawała, ale to ja;) ja jestem niedowiarkiem, sama muszę wszystko sprawdzić, przeczytać, moja wetka ma do mnie anielską cierpliwość.:cool3:

Posted

No i wiedziałam, że czegoś nie zrobiłam. Przepraszam nie zmierzyłam a czytałam twoje pytanie. Tyle, że akurat w tamtym momencie kika spała i nie chciałam jej budzić a potem zapomniałam. Dziś zmierzę jak wrócę do domu, ale tak na oko to 27-30cm.