szafra Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 piescofajnyjest napisał(a):czekamy na info....... Zamieszanie było w sobotę -wet, kastracje, szczepienia i czipy. Jeszcze niespodziewany zabieg amputacji kawałka ogonka z martwicą mojego spanielucha i czasu brakło niestety. Dzisiaj niestety byłam sama i nic z tego :-(:-(. Quote
kajk@ Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 W sobotę planujemy akcję z jednym kojcem, to i drugi też powinien się udać - ile tam jest piesków u fredzia ? Quote
monika55 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Chociaż podniosę Fredziu bez nadziei. Quote
szafra Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 U Fredka jest kilka psiaków! Damy radę! Od razu Edwardowi fotki nowe się zrobi i Miśkowi, bo oni siedzą razem! Quote
szafra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 No i wcięło połowę i wszystkie zdjęcia Fredzia! Fredzio dziś też zaliczył spacerek. Wetka go obejrzała. Stwierdziła, że najpierw porządna kąpiel w szamponie przeciwgrzybiczym, przeciwłupieżowym i strzyżenie. Może to być grzybica, ale niekoniecznie. Przydałyby się też nienasycone kwasy tłuszczowe. Nie wiem czy to w tabletkach, kapsułkach? Ogólnie nie jest źle. Dziarski z niego gość! Quote
monika55 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Moge wejść tylko przez Opere. Cholera, poznikało. Quote
szafra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Tez myślę o tym kojcu na zewnątrz - słoneczko by mu przyświecało i tyle się dzieje, poobserwować sobie można ... Quote
piescofajnyjest Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 no to jak teraz zrobia Fredziowi nowa koafiure!!!!!.........;) Quote
szafra Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Liliana M. ofiarowała DT dla Fredzia. Niestety płatny i daleko - mieszka w Gdańsku. nie wiem czy porywać się na taką propozycję :shake:. Musimy szukać czegoś bliżej i raczej PDT za karmę i weta. Fredzio nie potrzebuje wiele ... [LIST] [*]Co będzie w cenie?: - wyzywienie dopasowane do potrzeb psa (karma Husse), - zabiegi pielegnacyjne tj: kapiel, obcinanie paznokci, szczotkowanie i ewentualnie trymowanie, - w zaleznosci od potrzeb psa: socjalizacja w pelnym zakresie, uczenie czystosci, przystosowanie do zycia w rodzinie, trening, spacery, zabawy, wspolna bawialnia dla psow z opiekunem, - pokoje na jednego, dwa lub trzy psy, - olbrzymi wybieg prosto z pomieszczenia, oczywiscie ogrodzony, wraz z opieka nad psami _ regularne zdjecia psow oddanych mi pod opieke, filmiki, a dla zwierzat, ktore beda tymczasowo - wydarzenia na FB o postepach i przemianach psa, ktory jest przygotowywany do adopcji:) _ dodatkowo, zostalam przeszkolona z pierwszej pomocy dla zwierzat w nowojorskim schronisku ASPCA, w ktorym bylam wolontariuszka przez 5,5 roku. Wykonuje zastrzyki i kroplowki podskorne oraz zastrzyki domiesniowe, podaje leki i konieczne preparaty, wykonuje i zmieniam opatrunki - co w duzej mierze oszczedza koszta z tym zwiazane. To beda podstawowe PRAWA psa. Mysle, ze jeszcze sie doszlifuje te informacje, ale generalnie tak to bedzie wygladac :) - wszyskie hotelowane zwierzeta beda TRAKTOWANE z szacunkiem i miloscia, dokladnie tak jak to jest w przypadku moich zwierzat:) Za wyzej wymienione uslugi opalaty beda wynosily: - duzy pies: 500 zł - średni pies: 450 zł - mały pies: 400 zł W przypadku psów powyzej 12 roku zycia, niedowidzacych, niedoslyszacych, ograniczonych ruchowo - ceny beda o 50 zl mniejsze, poniewaz takie psy nie beda wymagaly stalego, intensywnego treningu. Wszystkie pozostale koszta zwiazane z psem, jak wizyty u weterynarza + dojazdy do niego - to koszta DODATKOWE, ktore beda rozliczane na podstawie faktur od weterynarza. To by byly najwazniejsze sprawy, jezeli macie jakies pytania, to prosze. Na wszystkie postaram sie odpowiedziec:)Dodam jeszcze, ze ustalilam z Marta, ze Fredzio bedzie w domu mieszkal, razem z Tymciem bedzie sobie spal :) [*] [/LIST] Quote
monika55 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Sama nie wiem co napisać.Najważniejsze to -czy DT sprawdzone? Czy ma komplet deklaracji? Czy jest transport i na transport? Czy, czy.... Czy nie może być pięknie? Quote
szafra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Bez kompletu deklaracji go nie puszczę. Musi być, i ta odległość. Nie wiem czy jest sens tak daleko do DT go wieźć. Za taka samą kasę znajdzie się bliżej ... Quote
szafra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 (edited) [FONT=arial black][FONT=arial]Przyszły cztery wpłaty: ( osoby z FB) Krystyna Ch. 150 zł [/FONT][FONT=arial] Halina i Roman P. 40 zł Edyta P. 50 zł Bożena J. 40 zł [/FONT] Razem - 280 zł Na paypala przyjdzie wpłata od Ewy O. Zamówiłam : [/FONT][FONT=arial]Vetriderm Sensiwet Spray : 38.50 zł Hexoderm 200 ml - szampon przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczy : 23.10 zł Gammolen 60 kapsułek - preparat poprawiający kondycję skóry i sierści : 20.30 zł Płyn do przemywania okolic oczu dla psów i kotów : 15.30 zł EFADERM -E - płyn dla psów 30 ml : 22.70 zł Razem : [/FONT][FONT=arial]Z przesyłką wyszło 133,40 zł. Teraz czekam. Do 3 dni powinno dotrzeć. [/FONT] Edited April 16, 2012 by szafra Quote
monika55 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Jak to będzie wyglądać w schronisku. Zdaje się że próżna nadzieja, a może nie? Quote
szafra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 monika55 napisał(a):Jak to będzie wyglądać w schronisku. Zdaje się że próżna nadzieja, a może nie? Szampon w SPA dopiero będzie użyty. Na razie będzie jedna kąpiel i strzyżenie. Potem zobaczymy. Kapsułki można dawać do jedzenia, spray można pryskać na skórę. Tyle możemy na chwilę obecną zrobić ... Quote
piescofajnyjest Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ten dt dla Fredzia brzmi super....ale skad my tyle kasy wezmiemy:crazyeye::crazyeye: Quote
szafra Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 piescofajnyjest napisał(a):ten dt dla Fredzia brzmi super....ale skad my tyle kasy wezmiemy:crazyeye::crazyeye: Właśnie. Trzeba to poważnie przemyśleć! Będzie SPA, strzyżenie, zrobimy nowe zdjęcia i jeszcze spróbujemy go poogłaszać! Może cud się zdarzy ... Quote
monika55 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Teraz to trudne. Dawniej prostsze było. Kasa, kasa. Quote
szafra Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Właśnie - kasa :shake:. Dostałam dzisiaj przesyłkę : Co nam się uda zrobić w schronisku to zrobimy !!! Quote
szafra Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Zajrzyjcie tutaj : http://www.facebook.com/events/182922505161635/ Brzmi dosyć dobrze! Są jeszcze wolne miejsca. Fredzio mógłby pojechać. Co wy na to? Na FB mamy uzbierane deklaracje 135 zł, ja też coś dorzucę. Potrzebujemy jeszcze ponad 100 zł Z wpłat z FB zostało 147 zł. jeszcze na salon będzie i do transportu sie dorzuci! Shanti jeszcze paypala sprawdzi - tam tez coś dla Fredzia jest :). Edited April 22, 2012 by szafra Quote
piescofajnyjest Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 kurde, fajowo wyglada ten hotelik:) i cena tez dobra!!!!!!!!! Quote
alina71 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Ja mogę dyszkę dorzucić wrzucam 2 zdjęcia choć zrobiłam więcej nie wiem czemu tylko tyle się ściągnęło Quote
monika55 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Fredek jest super. Tylko brakuje nam deklaracji. Ja też dorzucę dyszke. Quote
Recommended Posts