Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W środę, tj.9.11. do schroniska przyszła młoda dziewczyna oddać psa, oddała go bo jej się....znudził. Pies to 12 letni doberman, przyprowadziła go wychudzonego i z raną pod okiem w wyniku pogryzienia, dziewczyna twierdziła,że w takim stanie odebrała go z hotelu w którym pies do niedawna przebywał. Onys, bo tak ma na imię jest kochanym, poczciwym starszym panem. Bardzo przezywa rozłąkę, całymi dniami śpi lub leży wpatrując się w jeden punkt:-( Jest bardzo spokojny zarówno w stosunku do ludzi jak i innych psów/suk. Wyniki badań jak na swój wiek ma dobre, tylne łapki trochę "szczudłowate", ale jak na tą rase i ten wiek to nie ma tragedii. W schronisku na razie przebywa w izolatce, ale po wyleczeniu zostanie przeniesiony na boks ogólny a tam biedak nie ma szans, zwłaszcza, że nadchodzą mrozy:(Onysowi jest potrzebny dom, w którym mógłby dokonać swojego żywotu. Może się znajdzie jakiś miłośnik rasy, który przygarnie staruszka na jego ostatnie dni?!

Edited by sunia2000
  • Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję,że panienką też niejeden amant się znudzi i odczuje "to coś" smak porzucenia po 1000-kroć.Szok jak przedmiotowo ludzie traktują zwierzęta.Obyś psiaku znalazł człowieka ,który Cię nie zawiedzie.

Posted

Panna oddaje zdrowego starszego psa bo się jej znudził a ja miesiąc temu musiałam uśpić takiego samego bo umierał mi na nowotwór z głodu.Gdzie ta sprawiedliwość?????
Oby ją to samo spotkało!!!
Zapisuję się u dziadka
A czy ma wydarzenie na FB?Jeśli nie ma to zrobię tylko potrzebuję numeru kontaktowego do podania

Posted

Nikaragua napisał(a):
Daga to weź tego jeśli możesz (chyba ze masz już kolejnego psiaka)

Kochana ja mam jeszcze 2 sztuki labów.Nero był naszym psiakiem przez 11 lat.Musiałam pomóc mu odejść bo nie mogłam patrzyć jak umiera z głodu i bólu.Tramal już mu nie pomagał.
Może wrzucić go na Nadzieje Dobermana?Tylko potrzebne info gdzie przebywa i nr.kontakt.

Posted

daga31081980 napisał(a):
Panna oddaje zdrowego starszego psa bo się jej znudził a ja miesiąc temu musiałam uśpić takiego samego bo umierał mi na nowotwór z głodu.Gdzie ta sprawiedliwość?????
Oby ją to samo spotkało!!!
Zapisuję się u dziadka
A czy ma wydarzenie na FB?Jeśli nie ma to zrobię tylko potrzebuję numeru kontaktowego do podania

Nie ma wydarzenia, namiary do mnie są już podane post wyżej:)

Posted

Postaram się, aby nie dali go na ogólne, jak się skończy kwarantanna, albo przynajmniej jakiś DT muszę mu wymyśleć. Dziękuję sunia za założenie wątku ONYŚKOWI!

Posted

[quote name='Koperek']Postaram się, aby nie dali go na ogólne, jak się skończy kwarantanna, albo przynajmniej jakiś DT muszę mu wymyśleć. Dziękuję sunia za założenie wątku ONYŚKOWI!

Coś mi się wydaje, że prędzej pójdzie do uśpienia niż na boksy ogólne, więc DT potrzebny na wczoraj a bardziej na przedwczoraj:(

Posted

Co za potworna baba!!!! Mam nadzieję ze na starosc też się jej rodzina pozbędzie w taki sposób...życzę jej tego z całego serca.
Ja finansowo nie dam rady pomóc...mam juz kilka biedaków w hotelach...:( Trzymaj się dziadziu...