Onaa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jak tylko coś będzie wiadomo więcej o psiaczku to go dam na fb. A w jakim rejonie zamierzacie mu szukać domu ? Gdzieś w pobliżu czy obojętne, byle by dom był dobry ? Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Dogo07 napisał(a):Jak tylko coś będzie wiadomo więcej o psiaczku to go dam na fb. A w jakim rejonie zamierzacie mu szukać domu ? Gdzieś w pobliżu czy obojętne, byle by dom był dobry ? Generalnie Czarek jest na FB na mikropsach póki co, sama go wrzucałam: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.272645072772540.57471.167056143331434&type=1 Na chwilę obecną wiemy o nim, że jest bardzo młody, raczej nieśmiały i potrzebuje czasu, aby zaufać i oswoić się z nowym otoczeniem, wiec nowy dom musi pamiętać o tym, że przez jakiś czas mogą zdarzać się wpadki np. z załatwienie w domu. Zostaje sam, nie niszczy. Obecnie nauczył się zachowywania czystości i bardzo rzadko zdarzają mu się wpadki. Chodzi ładnie na smyczy. Pomimo, że bywa strachliwy, przy spokojnym i cierpliwym opiekunie szybko opanowuje swoje lęki i oswaja się ze wszystkim. Nie umie się bawić zabawkami, czyli nikt się z nim nigdy nie bawił, za to chętnie gryzie sobie gryzaczki. Do psów jest nastawiony pozytywnie i stara się z nimi zaprzyjaźnić. Do dzieci również jest nastawiony pozytywnie (miał kontakt z 3latkiem), ale nie zostanie wydany do domu z bardzo małymi bądź bardzo głośnymi dziećmi i tam, gdzie rodzice nad dziećmi nie panują ;) Domu szuka raczej w całej Polsce, choć osobiście wolałabym, żeby szukał w jej południowej części, czyli niekoniecznie nad samym morzem (w razie "W" jest problem z odbiorem psa). Quote
Onaa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Pytam bo ja mam te tel. o kudłaczka nadal. Ostatnio dom koło Opola. Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Dogo07 napisał(a):Pytam bo ja mam te tel. o kudłaczka nadal. Ostatnio dom koło Opola. Opole jeszcze może być - chodzi głównie o to, że muszą to być miasta, w których (bądź obok których) mamy kogoś zaufanego. Zresztą, dla Czarka szukamy najlepszego domku na świecie :) Wprowadziłyśmy tylko ostatnio zasadę, że w przypadku młodych psów bądź psów w typie rasy oczekujemy od właścicieli partycypowania w kosztach transportu przynajmniej częściowo - w odróżnieniu do tego, np. teraz wydając staruszka do DS, umówiłyśmy się z DS na zwrot jedynie 100 zł za transport, a i gdyby tych 100zł nie było, to by staruszek pojechał. Quote
Onaa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wiem że takie sprawy są trudne, ja sama właśnie wysłałam tymczasa prawie nad morze. Domek z opolskiego chciał sam przyjechać po psiaka w Wwie. Tylko tam nie ma chyba nikogo do wizyty przedadopcyjnej. Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Dogo07 napisał(a):Wiem że takie sprawy są trudne, ja sama właśnie wysłałam tymczasa prawie nad morze. Domek z opolskiego chciał sam przyjechać po psiaka w Wwie. Tylko tam nie ma chyba nikogo do wizyty przedadopcyjnej. Ktoś na pewno się znajdzie, jeśli Pani będzie zainteresowana, niech kontaktuje się bezpośrednio z nami: 507266636, [email protected] Quote
Onaa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Ok. Jeśli będzie jeszcze jakiś domek albo ten znowu zadzwoni to podam Czarusia. Taki uroczy kudłaczek na pewno znajdzie fajny domek :). Quote
sacred PIRANHA Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Głosujcie proszę na Rachów: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14399&view=viewpoll Wystarczy się zarejestrować na forum i oddać głos! Wasz jeden głos może oznaczać przetrwanie zimy dla 150 psów! głosowanie jest do dzisiaj, rachow idzie łeb w łeb, kazdy głos na wage złota kochani!!!! Quote
Onaa Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Proszę o nr konta dla Czarusia, dzisiaj się zakończył bazarek, z którego część dochodu była obiecana na pieska :). Quote
LadyS Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Czaruś w niedzielę będzie miał profesjonalną sesję zdjęciową - dziękujemy, Muzzy! Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Olsztynie. Quote
Onaa Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Z bazarku jeszcze nie wpłynęły wszystkie pieniążki dlatego tak to trwa. Ale widzę że tutaj już się domek jakiś szykuje... :) ? Z Olsztyna są Jagoda 1 i madcat1981. Quote
LadyS Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='Dogo07']Z bazarku jeszcze nie wpłynęły wszystkie pieniążki dlatego tak to trwa. Ale widzę że tutaj już się domek jakiś szykuje... :) ? Z Olsztyna są Jagoda 1 i madcat1981.[/QUOTE] Dzięki, napiszę do nich :) Domek się szykuje, zobaczymy, co wyjdzie ;) Quote
Onaa Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Może to ta sama pani co była zainteresowana Goznem i Fifi, tylko psiaczki już znalazły domki. Quote
LadyS Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 W poniedziałek między 14 a 15 wizyta przedadopcyjna :) Quote
muzzy Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Zdjęcia porozsyłane, psiak po prostu super, będę mu kibicować :) Quote
LadyS Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Muzzy był tak uprzejmy, że umówił się z DT Czarka i zrobił chłopakowi profesjonalną sesję - dziękujemy! :loveu::loveu::loveu: A oto jej efekty: Quote
Onaa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Ja osobiście wolę kudłate kudłaczki, ale tutaj Czaruś naprawdę fajnie wygląda :). W porównaniu z tym co było na początku to zmiana wielka. Quote
LadyS Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja osobiście wolę kudłate kudłaczki, ale tutaj Czaruś naprawdę fajnie wygląda :). W porównaniu z tym co było na początku to zmiana wielka. Czaruś kudłaty będzie - jak odrośnie, niestety ścięcie sierści było konieczne :) Quote
Onaa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Ja wiem, że zaniedbane kudełki trzeba ściąć bo najczęściej nić się z tym nie da zrobić, a potem już rośnie ładny zdrowy włos. Ale ludzie lubią właśnie takie ładnie wyfryzowane kudłatki ;). Czyli jutro wieczorem już będzie wiadomo czy piesek ma domek. Quote
LadyS Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja wiem, że zaniedbane kudełki trzeba ściąć bo najczęściej nić się z tym nie da zrobić, a potem już rośnie ładny zdrowy włos. Ale ludzie lubią właśnie takie ładnie wyfryzowane kudłatki ;). Czyli jutro wieczorem już będzie wiadomo czy piesek ma domek. Tak, jutro dziewczyny dadzą znać, jak poszło - jeśli domek będzie odpowiedni, to czeka jeszcze nas szukanie transportu do Olsztyna, a więc nie lada wyzwanie. Jak nie - szukamy dalej :) Nadzieja jest, bo potencjalny DS śledzi historię Czarka od początku na FB. Quote
magenka1 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Anetka wszystko napisze spokojnie, dom bardzo odpowiedzialny, możecie dogadywać transport, ja Czarusia kiedyś odwiedzę w Olsztynie Quote
LadyS Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 magenka1 napisał(a):Anetka wszystko napisze spokojnie, dom bardzo odpowiedzialny, możecie dogadywać transport, ja Czarusia kiedyś odwiedzę w Olsztynie Dzięki za wstępne dobre wieści, czekam więc na szczegółową opinię Anety :) Quote
Recommended Posts