Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak tylko coś będzie wiadomo więcej o psiaczku to go dam na fb.
A w jakim rejonie zamierzacie mu szukać domu ?
Gdzieś w pobliżu czy obojętne, byle by dom był dobry ?

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jak tylko coś będzie wiadomo więcej o psiaczku to go dam na fb.
A w jakim rejonie zamierzacie mu szukać domu ?
Gdzieś w pobliżu czy obojętne, byle by dom był dobry ?

Generalnie Czarek jest na FB na mikropsach póki co, sama go wrzucałam: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.272645072772540.57471.167056143331434&type=1

Na chwilę obecną wiemy o nim, że jest bardzo młody, raczej nieśmiały i potrzebuje czasu, aby zaufać i oswoić się z nowym otoczeniem, wiec nowy dom musi pamiętać o tym, że przez jakiś czas mogą zdarzać się wpadki np. z załatwienie w domu. Zostaje sam, nie niszczy. Obecnie nauczył się zachowywania czystości i bardzo rzadko zdarzają mu się wpadki. Chodzi ładnie na smyczy. Pomimo, że bywa strachliwy, przy spokojnym i cierpliwym opiekunie szybko opanowuje swoje lęki i oswaja się ze wszystkim. Nie umie się bawić zabawkami, czyli nikt się z nim nigdy nie bawił, za to chętnie gryzie sobie gryzaczki. Do psów jest nastawiony pozytywnie i stara się z nimi zaprzyjaźnić. Do dzieci również jest nastawiony pozytywnie (miał kontakt z 3latkiem), ale nie zostanie wydany do domu z bardzo małymi bądź bardzo głośnymi dziećmi i tam, gdzie rodzice nad dziećmi nie panują ;) Domu szuka raczej w całej Polsce, choć osobiście wolałabym, żeby szukał w jej południowej części, czyli niekoniecznie nad samym morzem (w razie "W" jest problem z odbiorem psa).

Posted

Dogo07 napisał(a):
Pytam bo ja mam te tel. o kudłaczka nadal. Ostatnio dom koło Opola.

Opole jeszcze może być - chodzi głównie o to, że muszą to być miasta, w których (bądź obok których) mamy kogoś zaufanego. Zresztą, dla Czarka szukamy najlepszego domku na świecie :) Wprowadziłyśmy tylko ostatnio zasadę, że w przypadku młodych psów bądź psów w typie rasy oczekujemy od właścicieli partycypowania w kosztach transportu przynajmniej częściowo - w odróżnieniu do tego, np. teraz wydając staruszka do DS, umówiłyśmy się z DS na zwrot jedynie 100 zł za transport, a i gdyby tych 100zł nie było, to by staruszek pojechał.

Posted

Wiem że takie sprawy są trudne, ja sama właśnie wysłałam tymczasa prawie nad morze.

Domek z opolskiego chciał sam przyjechać po psiaka w Wwie.
Tylko tam nie ma chyba nikogo do wizyty przedadopcyjnej.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Wiem że takie sprawy są trudne, ja sama właśnie wysłałam tymczasa prawie nad morze.

Domek z opolskiego chciał sam przyjechać po psiaka w Wwie.
Tylko tam nie ma chyba nikogo do wizyty przedadopcyjnej.

Ktoś na pewno się znajdzie, jeśli Pani będzie zainteresowana, niech kontaktuje się bezpośrednio z nami: 507266636, [email protected]

Posted

Z bazarku jeszcze nie wpłynęły wszystkie pieniążki dlatego tak to trwa.
Ale widzę że tutaj już się domek jakiś szykuje... :) ?
Z Olsztyna są Jagoda 1 i madcat1981.

Posted

[quote name='Dogo07']Z bazarku jeszcze nie wpłynęły wszystkie pieniążki dlatego tak to trwa.
Ale widzę że tutaj już się domek jakiś szykuje... :) ?
Z Olsztyna są Jagoda 1 i madcat1981.[/QUOTE]

Dzięki, napiszę do nich :) Domek się szykuje, zobaczymy, co wyjdzie ;)

Posted

Ja osobiście wolę kudłate kudłaczki, ale tutaj Czaruś naprawdę fajnie wygląda :).
W porównaniu z tym co było na początku to zmiana wielka.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja osobiście wolę kudłate kudłaczki, ale tutaj Czaruś naprawdę fajnie wygląda :).
W porównaniu z tym co było na początku to zmiana wielka.

Czaruś kudłaty będzie - jak odrośnie, niestety ścięcie sierści było konieczne :)

Posted

Ja wiem, że zaniedbane kudełki trzeba ściąć bo najczęściej nić się z tym nie da zrobić, a potem już rośnie ładny zdrowy włos.
Ale ludzie lubią właśnie takie ładnie wyfryzowane kudłatki ;).

Czyli jutro wieczorem już będzie wiadomo czy piesek ma domek.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja wiem, że zaniedbane kudełki trzeba ściąć bo najczęściej nić się z tym nie da zrobić, a potem już rośnie ładny zdrowy włos.
Ale ludzie lubią właśnie takie ładnie wyfryzowane kudłatki ;).

Czyli jutro wieczorem już będzie wiadomo czy piesek ma domek.

Tak, jutro dziewczyny dadzą znać, jak poszło - jeśli domek będzie odpowiedni, to czeka jeszcze nas szukanie transportu do Olsztyna, a więc nie lada wyzwanie. Jak nie - szukamy dalej :) Nadzieja jest, bo potencjalny DS śledzi historię Czarka od początku na FB.

Posted

magenka1 napisał(a):
Anetka wszystko napisze spokojnie, dom bardzo odpowiedzialny, możecie dogadywać transport, ja Czarusia kiedyś odwiedzę w Olsztynie

Dzięki za wstępne dobre wieści, czekam więc na szczegółową opinię Anety :)