necianeta89 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asia Springer']Napisałam wiadomość do Mort, że mogę go przygarnąć na DT. Kwestia tylko taka czy ktoś zdoła mi go dowieźć do Olsztyna, bo sama nie dam rady po niego przyjechać.[/QUOTE] to teraz bardzo pilny transport..... bo do olsztyna mega kawałek.... Quote
fiorsteinbock Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Podeslalam psiaka dziewczynie z Warszawy, moze zgodzi sie na dt... Moj stary chłop zobaczyl psiaka i uznal, ze zaden problem - moze przyjechac do nas :) Ciotki, jakby byl problem - Bielawa zaprasza :) utrzymanie w naszej gestii...szczepienia rowniez. Quote
Asia Springer Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Myślę, że odcinek od Ciechanowa to kwestia 2h... Mam nadzieję, że jeżeli nie u mnie to gdzieś bliżej znajdzie DT, bo aż strach pomyśleć jak on teraz marznie ;( Quote
mmd Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asia Springer']PW. Tak jak wspomniałam, nie ma żadnego problemu oprócz transportu. Myślę, że karmę ogarnę, tylko bardziej obawiam się, że to maleństwo nie ma żadnych szczepień porobionych :/[/QUOTE] Może ma. I tak w takim wersalu mieszka, że gorzej nie będzie. Jeśli się dogadacie to jako Baloniarki możemy dofinansować szczepienia czy co tam trzeba. Ogłoszenia z tekstem Majqi będą. Czekamy na decyzje i szukamy transportu. [quote name='fiorsteinbock']Podeslalam psiaka dziewczynie z Warszawy, moze zgodzi sie na dt... Moj stary chłop zobaczyl psiaka i uznal, ze zaden problem - moze przyjechac do nas :) Ciotki, jakby byl problem - Bielawa zaprasza :) utrzymanie w naszej gestii...szczepienia rowniez.[/QUOTE] Serce rośnie - spadłam na 4 miejsce w kolejce :) Wysłałam sms do założycielki wątku. może obudziłam, ale kij z tym, będzie jej się lepiej spało później :) Quote
fiorsteinbock Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 I, że ten debil tam chodzi ze sztachetą :( Quote
mmd Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asia Springer']Myślę, że odcinek od Ciechanowa to kwestia 2h... Mam nadzieję, że jeżeli nie u mnie to gdzieś bliżej znajdzie DT, bo aż strach pomyśleć jak on teraz marznie ;([/QUOTE] Jutro może ktoś jeszcze zajrzy na wątek i może znajdziemy transport szybko. Za daleko mam. Ale najważniejsze że jesteście, to dwie propozycje DT, więc jest super. Kogo znamy w okolicy Ciechanowa? Może by go przechował? Quote
majqa Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Z PW wiem, że maleństwo nie ma szczepień. Asiu Springer wyślij do Mort smsem wiadomość, że chcesz wziąć biedactwo pod skrzydła, bo z tego co zrozumiałam Mort nie ma stałego, dostatecznie łatwego dostępu do netu. Na fb jest do niej kontakt ale podam Ci go jeszcze smsem. Liczy się czas, czas, czas... Quote
mmd Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='majqa']Z PW wiem, że maleństwo nie ma szczepień. Asiu Springer wyślij do Mort smsem wiadomość, że chcesz wziąć biedactwo pod skrzydła, bo z tego co zrozumiałam Mort nie ma stałego, dostatecznie łatwego dostępu do netu. Na fb jest do niej kontakt ale podam Ci go jeszcze smsem. Liczy się czas, czas, czas...[/QUOTE] Ja już wysłałam sms i w sumie mogę nawet pośredniczyć między Mort a dogo, bo mam rozmowy prawie za free. Ale bezpośrednio najlepiej... Quote
fiorsteinbock Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Super dziewczyny, dzialajcie bo szkoda czasu...ten zwyrodnialec i maluch! nie wyobrazam sobie tego teamu :( Quote
majqa Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='mmd']Ja już wysłałam sms i w sumie mogę nawet pośredniczyć między Mort a dogo, bo mam rozmowy prawie za free. Ale bezpośrednio najlepiej...[/QUOTE] Super, to zmienia postać rzeczy. Nie ma sensu, byśmy jeden po drugim zasypywali ją smsami czy tel. Jedna osoba, która to weźmie na siebie w zupełności wystarczy. Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Mam nadzieję, że Mort się z tym człowiekiem skontaktuje, że da mu znać, że szczenię mu zniknie z pola widzenia. Mam tu na myśli taki sygnał mniej czy bardziej wprost, taki gwarant, że "problem" zniknie więc żeby już tego problemu nie tykał. :-( Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='majqa']Super, to zmienia postać rzeczy. Nie ma sensu, byśmy jeden po drugim zasypywali ją smsami czy tel. Jedna osoba, która to weźmie na siebie w zupełności wystarczy.[/QUOTE] OK, to jak wstanę, dzwonię do Mort. Asia Springer wrzuciła mi swój nr, więc jakoś skoordynuję. Im więcej zrobię dla tego maluszka, tym lepiej mi z tym będzie. Też o tym myślałam, żeby mu nie przyszło do łba np. utopić. Kołek o takiej mentalności jest nieobliczalny. Musi wiedzieć, że problem się rozwiązał i sam nie musi nic działać. Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='mmd']OK, to jak wstanę, dzwonię do Mort. (...)[/QUOTE] Dziękuję. :-) Koniecznie naświetl Mort konieczność kontaktu z tym... Niech nie tyka tego maleństwa. :angryy: Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 A Ty może pomyśl kogo mamy w okolicy, żeby przechwycić malucha na dzień-dwa. Może ktoś się zlituje. Kolejne noce już z mrozem, ta powinna być ostatnia w tym "chliwku". Żeby go.... Malagos jest w miarę blisko. Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='mmd'](...) Malagos jest w miarę blisko.[/QUOTE] I jeśli nie pokićkałam osób i lokalizacji - megii1 (Serock), do tego chauwa (okolice Pułtuska, Wyszkowa). Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 O rany, ale tu sie dzialo w nocy niezmiernie sie ciesze, ze los pieska (nawet imienia nie ma) moze sie odmieni Dziekuje Ci Asiu, i innym Osobom, ktore chcialy pomoc i pomagają! Basiu - problem z netem to przyjsciowa sprawa, wczoraj tak sie zlozylo, jest wielka awaria wifi (trwa juz pare dni) i mamy do dyspozycji tylko kable w sali. Mlotki z adnimistracji nie zgadzaja sie na zalozenei nawet prywatnych routerow w tej sali, slow brak. no ale nieistotne. dzieki za zaproszenie! Moze ktos jezdzi na trasie olsztyn- wawa, lub olsztyn ciechanow? ze wzgledu na zajecia ja moge dopirow w piatek/ sobote zrobic pociagiem trase warszawa-ciechanow-olsztyn-warszawa, bo to jednak caly dzien zajmie:( moja siostra jest rownie jak ja przejeta jego losem, poniewaz z facetem nie da sie normalnie porozumiec przez telefon to ona tam dzis podjedzie, zobaczy w jakim jest stanie, zawiezie tez jedzenie i dodatkowy kocyk. nie moze go zabrac do siebie, bo nie tylko ona o tym decyduje Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Przyczłapałam z fb, ale widzę, że jest już DT dla malucha :) Z Ciechanowa według wyszukiwarki są te osoby: [url]http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1320735201-6c98f3e6d86267695c501980d522029582d4e9f7&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Ciechan%C3%B3w&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order=[/url] Może ktoś będzie mógł przetrzymać małego. Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Prosze, tylko nie zrozumcie mnie zle. Dlugo rozmawialam z siostra. Piesek juz raz bardzo zle trafil, przez to,z e jego wlascicielka nie sprawdzila warunkow w ktorych bedzie zyc. Czy ja dobrze rozumiem, ze skoro polecacie tu jakis domek, jestescie tu od lat i znacie sie - to nie mam sie czym martwic i bez wahania pieska oddac? Sama zastanawialam sie jak to jest gdy wydaje sie psa komus z ogloszenia. przeciez nigdy nie ma pewnosci. Quote
Drzagodha Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Przed wydaniem psa do adopcji zawsze odbywa się wizyta przedadopcyjna, która pozwala sprawdzić, w jakich warunkach miałby mieszkać pies, porozmawiać z ludźmi, zobaczyć ich nastawienie itp. Jeśli dom jest dobry, to zwierzak jest tam wydawany na umowę adopcyjną. Umowy wyglądają różnie. Mają jednak kilka wspólnych cech: pies nie jest wydawany na łańcuch, jest wzmianka o kastracji/sterylizacji, opiece weterynaryjnej. Jest również zapis o wizycie poadopcyjnej, kiedy zwierzak jest już jakiś czas w nowym domu. W umowie jest również zazwyczaj zapis, że w razie złego traktowania oraz niedotrzymania warunków umowy ma się prawo do niezwłocznego odebrania psa. Quote
obraczus87 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 zapisuję. Cieszę się, że znalazł się dom tymczasowy. MORT - dom tymczasowy pielegnuje psiaka, karmi, socjalizuje, a my szukamy Mu najlepszego domku pod słońcem. Gdy zgłasza się ktoś chętny, jest wykonywana wizyta przedadopcyjna - ktoś z dogo jedzie do przyszłego domu, rozmawia ze wszystkimi członkami rodziny, sprawdza jakie psiak będzie miał warunki itd... tak więc my nie oddajemy psiaka w ciemno. Więc spokojnie ;) Teraz najważniejsze, aby psiaka ktoś przetrzymał - wiem, że fibi:) jest z okolic Nasielska, może do Niej spróbować uderzyć?? Bo jak rozumiem z transportem nie będzie problemu w sobotę czy w ndz? Tylko jeśli psiak będzie jechać pociągiem, to i tak musi mieć szczepienie p.wściekliźnie. Najlepiej byłoby znaleźć transport na CITO. EDIT: Napisałam już do Fibi:) Quote
majqa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dziewczyny, z tego co zrozumiałam Mort chodzi o osobę Asi Springer i... w tym przypadku (nie Asi rzecz jasna a samej Mort) musimy Mort zrozumieć i pomóc Jej podjąć właściwą decyzję. Mam nadzieję, że te wątpliwości są zrozumiałe (smutne to ale na cz.kw. lądują przecież i osoby z dogo), nie wszyscy się z wszystkimi znamy. Mort raczej chodzi o to, czy ktoś z obecnych zna się z Asią, czy były u niej psiaki z dogo etc... stąd i pisanie, by jej źle nie zrozumieć. Dla mnie to duży plus dla samej Mort, że do tego stopnia asekuracyjnie i odpowiedzialnie podchodzi do sprawy. Quote
Mort Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 chodzilo mi bardziej o ten dom tymczasowy, czy jest to pewne miejsce... ja naprawde nie szukam dziury w calym, ale zupelnie nie wiem , co robic aby nie popelnic błedu. Zadzwoniam przd chwila do majqa, bo nie zawsze mam dostep do maila, no i jest Ona bardziej doswiadczona jesli chodzi o odsianie kiepskich domow (juz z ogloszen dotyczacych domy docelowego), i zgodzila sie ona na podanie Jej nr telefomu i maila - zmianiam w tekscie ogloszeniowym. Bardzo dziekuje, dla mnie to wielka pomoc! Quote
obraczus87 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Z Olsztyna jest Magenka1. Zawsze można Ją poprosić o wizytę u Asi i rozwianie ewentualnych wątpliwości :) Quote
Recommended Posts