Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

Argon, mordo jedna - chono tu... widzisz, ty sobie nawet nie przypuszczasz jaki ty jesteś rozchwytywany.... najpierw Aga chciała ciebie sobie "wypożyczyć".... potem to juz nie wiem w jakiej kolejności... powiedzmy alfabetycznej....Agniestka sie w tobie zadurzyła....Imbirka chciała ciebie.... co tam chciała - chce ukraść, a teraz jeszcze Szyszka mówi, że jesteś Jej.... normalnie facet powinieneś się pochlastać.... i co taką minę głupią robisz, jakbyś nie wiedział o co chodzi.... dawaj, rozpracujemy wspólnie sobie pifko pod tą okazję....

Posted

[quote name='Danusia12']
Argonowy uśmiech - mam nadzieję, że Imbirka nie zauważy :eviltong:

Imbirka, zauważyła:p i przypominam, ze on jest mój:loveu: i wara mi tu od Argonka :mad::mad::mad:
Moje koffane :loveu: jak się do mnie uśmiecha:p

Dzień dobry śpiochy:multi:

Posted

Imbir1 napisał(a):
Imbirka, zauważyła:p i przypominam, ze on jest mój:loveu: i wara mi tu od Argonka :mad::mad::mad:

Wiedziałem, że Imbirka zauważy.... tylko niech Ona mi tu pałami nie wyma****e na inne wielbicielki urody Argona, bo przestanę wklejać fotki :mad: ..... no!.....:evil_lol:

Posted

Imbir1 napisał(a):

Ja Ci dam Twój :angryy:

Mój Ci on, MÓJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

szyszka.fr napisał(a):

Niedosc, ze z Argona przystojniacha to jeszcze dzentelmen, my sie w nim wszystkie kochamy :)

to fakt ! takiego gentelmenta to ze świeczką......:loveu:

Doberek wszystkim :multi:

Posted

Danusia12 napisał(a):
No to koniec z fotkami.
Argona z powodów powyższych, a Sylwy bo musimy ją do schroniska chyba oddać:-(
Idę na spacerek

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:
szantaż, szantaż, szantaż...

to teraz wczasy odchudzające się tak nazywają?:cool3: pobiegaj z Sylwą to zobaczysz jak z kluseczki zrobi się laseczka:evil_lol::diabloti:

Posted

Danusia12 napisał(a):
No to koniec z fotkami.
Argona z powodów powyższych, a Sylwy bo musimy ją do schroniska chyba oddać:-(
Idę na spacerek

a ja tam się zmartwiłam :shake:

Posted

Imbir1 napisał(a):
:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:
szantaż, szantaż, szantaż...

to teraz wczasy odchudzające się tak nazywają?:cool3: pobiegaj z Sylwą to zobaczysz jak z kluseczki zrobi się laseczka:evil_lol::diabloti:

AgaiTheta napisał(a):
a ja tam się zmartwiłam :shake:

No to co ja mam zrobiś, żeby jej tyłek sie zmniejszył. Na naszym domowym wikcie nam sie nie udaje. Wszystkie nasze poprzednie psy same sobie regulowały potrzebną ilość jedzenia...Argon też. A Gremlina je wszystko. Dostaje chrupasy dla grubasów...ruch też ma , a mimo wszystko poopa rośnie. Eeeech....

Posted

szyszka.fr napisał(a):
Dziendoberek!!
Menrzus czemu Ty sie dziwisz??
Niedosc, ze z Argona przystojniacha to jeszcze dzentelmen, my sie w nim wszystkie kochamy :)

Agniest napisał(a):
to fakt ! takiego gentelmenta to ze świeczką......:loveu:

Doberek wszystkim :multi:

Tak jak kiedyś Argon dopominał się zabawy z Sylwą, a ona rzucała się na niego za to z mordką - teraz się zmieniło. Sylwa zamęcza Argona zabawami, aż facet normalnie pada. Nawet jak ucieknie na fotel, to ona i tak z dołu łapie go zębami za nogi, wymuszając zabawę. A Argon ze stoickim spokojem jej na wszystko pozwala.

Posted

halbina napisał(a):
A kapusta rzecze smutnie: Moi drodzy na co kłótnie... Na co Wasze swary głupie... Wnet i tak zginiemy w zupie... :eviltong:

Tu nie ma żadnych kłótni, tylko są ekspresyjne wymiany zdań :evil_lol: ............ a fotki i tak będą :loveu:

Posted

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]PRAWDZIWA ROZMOWA NAGRANA NA MORSKIEJ CZĘSTOTLIWOŚCI ALARMOWEJ CANAL 106, NA WYBRZEŻU FINISTERRA (GALICJA) POMIĘDZY HISZPANAMI A AMERYKANAMI 16 PAŹDZIERNIKA 1997 ROKU [/FONT][/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana]

Hiszpanie (w tle słychać trzaski): Tu mówi A-853, prosimy, zmieńcie kurs o 15 stopni na południe, by uniknąć kolizji... Płyniecie wprost na nas, odległość 25 mil morskich.

Amerykanie (trzaski w tle): Sugerujemy wam zmianę kursu o 15 stopni na północ, by uniknąć kolizji.

Hiszpanie: Odmowa. Powtarzamy: zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe, by uniknąć kolizji...

Amerykanie (inny głos): Tu mówi kapitan jednostki pływającej Stanów Zjednoczonych Ameryki. Nalegamy, byście zmienili swój kurs o 15 stopni na północ, by uniknąć kolizji.

Hiszpanie: Nie uważamy tego ani za słuszne, ani za możliwe do wykonania. Sugerujemy wam zmianę kursu o 15 stopni na południe, by uniknąć zderzenia z nami.

Amerykanie (ton głosu świadczący o wsciekłości): Tu mówi kapitan Richard James Howard, dowodzący lotniskowcem USS Lincoln marynarki wojennej Stanów Zjednoczonych; drugim co do wielkości okrętem floty amerykańskiej. Eskortują nas dwa okręty pancerne, sześć niszczycieli, pięć krążowników, cztery okręty podwodne oraz liczne jednostki wspomagające. Udajemy sie w kierunku Zatoki Perskiej w celu przeprowadzenia manewrów wojennych w obliczu możliwej ofensywy ze strony wojsk irackich. Nie sugeruje... ROZKAZUJE WAM ZMIENIĆ KURS O 15 STOPNI NA PÓŁNOC! W przeciwnym razie będziemy zmuszeni podjąć działania konieczne by zapewnić bezpieczeństwo temu okrętowi, jak również siłom koalicji. Należycie do państwa sprzymierzonego, jesteście członkiem NATO i rzeczonej koalicji. Żądam natychmiastowego posłuszeństwa i usunięcia sie z drogi!

Hiszpanie: Tu mówi Juan Manuel Salas Alcántara. Jest nas dwóch. Eskortuje nas nasz pies, jest też z nami nasze jedzenie, dwa piwa i kanarek, który teraz śpi. Mamy poparcie lokalnego radia La Coruna i morskiego kanału alarmowego 106. Nie udajemy się w żadnym kierunku i mówimy do was ze stałego lądu, z latarni morskiej A-853 Finisterra, z wybrzeża Galicji. Nie mamy gównianego pojęcia, które miejsce zajmujemy w rankingu hiszpańskich latarni morskich. Możecie podjąć wszelkie słuszne działania, na jakie tylko przyjdzie wam ochota, by zapewnić bezpieczeństwo waszemu zasranemu okrętowi, który za chwile rozbije się o skały; dlatego ponownie nalegamy, sugerujemy wam, iż działaniem najlepszym, najbardziej słusznym i najbardziej godnym polecenia będzie zmiana kursu o 15 stopni na południe by uniknąć zderzenia z nami.

Amerykanie: OK. Przyjąłem, dziękuję.[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Imbir1']Imbirka, zauważyła:p i przypominam, ze on jest mój:loveu: i wara mi tu od Argonka :mad::mad::mad:

nie boje sie! bede walczyc
[quote name='Danusia12'].... tylko niech Ona mi tu pałami nie wyma****e na inne wielbicielki urody Argona, bo przestanę wklejać fotki :mad: ..... no!.....:evil_lol:
teraz sie boje:shake:

Posted

Danusia12 napisał(a):
No to co ja mam zrobiś, żeby jej tyłek sie zmniejszył. Dostaje chrupasy dla grubasów...ruch też ma , a mimo wszystko poopa rośnie. Eeeech....

zamien sie z nia na chrupasy i zobaczymy komu tylek urosnie:diabloti:

Posted

Rozmowy pilotów - autentyczne podobno

pilot do wiezy: Moge prosic o podanie czasu, tak z grubsza??
wieza: Jest wtorek, prosze pana

Cessna 152: "Mój poziom lotu trzy tysiace siedemset (370 tys. stóp)."
kontroler: "W takim razie skontaktuj sie z centrum kosmicznym w Houston."

pilot-uczen: "Zgubilem sie; jestem nad jakims jeziorem i lece na wschód"
kontroler: "Zrób wielokrotnie skret o 90 stopni, to bede mógl cie znalezc
na radarze" (krótka przerwa...)
kontroler: "No dobra. To jezioro to Ocean Atlantycki. Proponuje natychmiast skrecic na zachód..."

Pilot: "No ludzie, wlasnie wznieslismy sie na poziom lotu, wiec wylaczam znak nakazu zapiecia pasów. Mozecie swobodnie poruszac sie po kabinie pasazerskiej, ale prosze zostancie w samolocie az do wyladowania... na zewnatrz jest raczej chlodno, a jezeli przejdziecie na skrzydla, to moze to wplynac na sposób lotu".
Po wyladowaniu: "Dziekujemy za wybranie Delta Business Express. Mamy nadzieje, ze jestescie tak samo zadowoleni z dolozenia do naszego biznesu, jak my jestesmy zadowoleni z zabrania was na przejazdzke."
Gdy samolot wyladowal i wlasnie hamowal na lotnisku Washington National, pojedynczy glos zawolal przez glosniki: Prrr! kurde, prrr!

Wieża: Żeby uniknąć hałasu, odchylcie kurs o 45 stopni w prawo.
Pilot: Jaki hałas możemy zrobić na wysokości 35000 stóp?
Wieża: Taki, kiedy wasz 707 uderzy w tego 727, którego macie przed sobą..

Pilot: Mamy mało paliwa. Pilnie prosimy instrukcje...
Wieża: Jaka jest wasza pozycja? Nie ma was na radarze!
Pilot: Stoimy na pasie nr 2 i już całą wieczność czekamy na cysternę.

Pilot: Prosimy o pozwolenie na start.
Wieża: Sorry, ale nie mamy waszego planu lotu. Dokąd lecicie?
Pilot: Do Saltzburga, jak w każdy poniedziałek...
Wieża: DZISIAJ JEST WTOREK
Pilot: No to super, czyli mamy wolne

Wieża: Wasza wysokość i pozycja?
Pilot: Mam 180 cm wzrostu i siedzę z przodu po lewej...

Wieża: Wasza wysokość i pozycja?
Pilot: Mam 180 cm wzrostu i siedzę z przodu po lewej...

Rzecz dzieje się w piękny letni słoneczny dzień, opodal lotniska Billund, w Danii.
Kontrola Billund: "Szybowce 82 i D5, podajcie pozycję i wysokość?"
Pilot 82: "Nad jeziorem, 6400 stóp."
Pilot D5: "Ta sama pozycja, ta sama wysokość."
Kontrola (zimnym, suchym głosem): "To mam wyjąć raport o kolizji?"

Posted

Mechanicy kontra piloci
Po każdym locie, piloci linii lotniczych są zobowiązani do wypełnienia kwestionariusza nt. problemów technicznych, napotkanych podczas lotu.
Formularz jest następnie przekazywany mechanikom w celu dokonania odpowiednich korekt. Odpowiedzi mechaników są wpisywane w dolnej części kwestionariusza, by umożliwić pilotom zapoznanie się z nimi przed następnym lotem. Nikt nigdy nie twierdził, ze załogi naziemne i mechanicy są pozbawieni poczucia humoru. Poniżej zamieszczono kilka aktualnych przykładów podanych
przez pilotów linii QUANTAS oraz odpowiedzi udzielone przez mechaników.
Przy okazji warto zauważyć, ze QUANTAS jest jedyna z wielkich linii lotniczych, która nigdy nie miała poważnego wypadku...

P = problem zgłoszony przez pilota
O = Odpowiedz mechaników

P: Lewa wewnętrzna opona podwozia głównego niemal wymaga wymiany.
O: Niemal wymieniono lewa wewnętrzna opona podwozia głównego.

P: Przebieg lotu próbnego OK. Jedynie układ automatycznego ładowania przyziemia bardzo twardo.
O: W tej maszynie nie zainstalowano układu automatycznego lądowania.

P: Cos się obluzowało w kokpicie.
O: Cos umocowano w kokpicie.

P: Martwe owady na wiatrochronie.
O: Zamówiono żywe.

P: Autopilot w trybie 'utrzymaj wysokość' obniża lot 200 stop/minutę.
O: Problem nie do odtworzenia na ziemi.

P: Ślady przecieków na prawym podwoziu głównym.
O: Ślady zatarto.

P: Poziom DME niewiarygodnie wysoki.
O: Obniżono poziom DME do bardziej wiarygodnego poziomu.

P: Zaciski blokujące powodują unieruchamianie dzwigni przepustnic.
O: Właśnie po to są.

P: Układ IFF nie działa.
O: Układ IFF zawsze nie działa kiedy jest wyłączony.

P: Przypuszczalnie szyba wiatrochronu jest pęknięta.
O: Przypuszczalnie jest to prawda.

P: Brak silnika nr 3.
O: Silnik znaleziono na prawym skrzydle po krótkich poszukiwaniach.

P: Radar mruczy.
O: Przeprogramowano radar by mówił.

Z (załoga): Po wyłączeniu silnika słychać jęczący odgłos.
TON (techniczna obsługa naziemna): Usunięto pilota z samolotu.

Z: Zegar pilota nie działa.
TON: Nakręcono zegar.

Z: Igła ADF nr 2 szaleje.
TON: Złapano i uspokojono igłę ADF nr 2.

Z: Samolot się wznosi jak zmęczony.
TON: Samolot wypoczął przez noc. Testy naziemne OK.

Z: 3 karaluchy w kuchni.
TON: 1 karaluch zabity, 1 ranny, 1 uciekł

Posted

Danusia12 napisał(a):
A jej mam moje pifko oddać - NIE :evil_lol:

Piffka nie dawaj!!!!!!! Piffko ludziowe - zdrówko!!!!!

jaką karmę jej dajecie? moja trzyma się, sterylka winna :evil_lol:

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Piffka nie dawaj!!!!!!! Piffko ludziowe - zdrówko!!!!!

jaką karmę jej dajecie? moja trzyma się, sterylka winna :evil_lol:

jakąś lightową - trójkąciki z dziurką :evil_lol: nie pamiętam ... może i sterylka, ale jak długo?
Pifkiem mogę się najwyżej z Argonem podzielić:p