Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[IMG]http://i39.tinypic.com/bjwhk.jpg[/IMG]
[IMG]http://i43.tinypic.com/5ezer4.jpg[/IMG]
[IMG]http://i41.tinypic.com/2va1rvo.jpg[/IMG]
[IMG]http://i44.tinypic.com/s2toht.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/kbbmzm.jpg[/IMG]

Edited by egradska
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na tych zdjęciach właściwie nie widać jaka jest wielkość tego czegoś; czy to nie ma podłogi, ani zadaszenia?
pręty rozgięte; nie wiem jak psy sobie daja radę z takimi prętami... :shake:

Posted

To nie sa prety tylko druciki 4mm ktore dla psiego uscisku w pysku sa maskotka , ppdlogi calej nie ma jest tylko kilka desek , dachu wogule nie bylo , nie ma furtki .
Calosc towaru bardzo slabej jakosci.

Posted

kojec z tego co widac na zdjęciach byle jaki i jak na Owczarka przystało wcale się nie dziwię że Kanisek sobie raz dwa z nim poradził ( druciki). Poza tym kojec bez zadaszenia raczej na wiele się nie zda :( ech....

Posted

Dlatego drogie Cioteczki pilnie potrzebny kojec dla Kanisiora , nie dajemy go juz do kojca bo i tak ucieka , i boimy sie ze pogryzie nam zwiwrzeta a nie przepada za kozkami,swinkami itd, nie mozemy ryzykowac , a w domku jak pamietacie robi saigon hm.......

Posted

bez względu na psychiczny stan pana ryszarda, wypadałoby go zapytać jak u licha, wiedząc co kanis zrobił z klatki kennelowej (którą asap wysłałam do rudy kurierem, gdy tylko padło hasło, że jest potrzebna) wyobrażał sobie przetrzymywanie psa w tym czymś, nie zaopatrzonym nawet w furtkę; w końcu to on występował w roli złotej rączki-projektanta-konstruktora;
ale z drugiej strony pręt o średnicy 4 mm nie jest wcale taki cienki - spójrzcie na linijkę - to kawał pręciska; basiura, jestes pewna, że nie przeszacowałaś wymiaru?

i przecież ten kojec stanął w ogródku przed domem i stał tam, dopóki administracja budynku się nie sprzeciwiła; czy zatem stał tylko z kilkoma deskami w charakterze podłogi? bez furtki? bez dachu?
myślę, że trzeba mówić otwartym tekstem - kanis został okradziony; tak jak pisałam wcześniej - kiedy kojec był zdemontowany, komus przydała się furtka, podłoga i prawdopodobnie kilka przęseł; tyle w temacie;

i szlag mnie trafia, że pomimo takiego wysiłku włożonego w zbieranie ogromnych w końcu pieniędzy, pies został praktycznie z niczym;
zobaczcie na pierwszej stronie ile pieniedzy udało się uzbierać; to wszystko zostało właściwie zmarnowane;
ale oczywiście najważniejszy jest pies; przynajmniej my tak uważamy; a więc us..ramy sie znowu po pachy, ale będziemy od nowa ciułać złotówka po złotówce, żeby pomóc;
a inni, współodpowiedzialni za los kanisa, niech śpią spokojnie;

i jeszcze jedno - skoro zaczynamy od zera to każda złotówka jest ważna; podobno zniszczona klatka kennelowa jest gdzieś w piwnicy czy innym pawlaczu; uważam, że należy ją odebrać, ocenić stan i albo sprzedac na złom (jest cholernie ciężka), albo jakos inaczej wykorzystać;

i konkretnie - basiura na ile szacujesz koszt budowy nowego kojca?
bo żeby zacząć zbierac pieniądze, trzeba mieć choc mgliste pojęcie jaki cel jest do osiągnięcia;

i druga sprawa - czy rana na łapie (ta przy poduszce) sie zagoiła na stałe, czy w każdej chwili grozi otworzeniem?
jaki jest realny stan kanisa? czy kuleje? potrzebuje buta na tę nogę?
jeśli rana się nie goi to mogę ci przesłać skingel - bardzo dobry środek na tego typu problemy;

Posted

basiura pisała na wątku butów bazarkowych od agis, że ma masę przedmiotów na bazarek; poniewaz na tamten wątek nie każy zagląda piszę tu:

[B]czy ktoś ze zdjęć zrobionych przez basiura może zrobić bazarek dla kanisa? [/B]

fanty pozostaną u basiura i, jeśli dobrze zrozumiałam, ona zajmie sie wysyłka sprzedanych; tak więc sprawa jest prosta; potrzebny ktoś z umiejętnością robienia bazarków;
sama bym się tym chętnie zajęła, ale jak wcześniej pisałam, muszę robić bazarki na moją tymczasowiczkę i uczciwie mówię, że nie dam rady ogarnąć więcej niz jednego bazarku na raz;

Posted

Ja mogę się podjąć ogarnięcia tematu kojca-
aktualnie mam w domu remont ogrodzenia,bo mi pies uciekał i je rozwalał.
Ale do rzeczy-pracują przy tym ludzie , którzy -tak myślę-mogliby się podjąć
tematu,mi osobiście robili też do kojca podłogę i jestem bardzo zadowolona.
Oprócz tego jesteśmy z Basiura po sąsiedzku prawie:razz:
Mogę zapytać na razie, jaki byłby koszt takiego kojca, tylko musicie mi podpowiedzieć,
jakie byście chciały rozmiary(ja mam 6m2 i uważam, żę jest to absolutne minimum, no i mój pies
jest ciut mniejszy niż ON).
Dajcie znać.
Mogę popytać-zobaczymy przynajmniej jakie to są koszty.

Posted

wlasnie b. dlugo rozmawialam z Aneta i Jej mezem (obecnym dt)
Stan Kanisa jest nie najgorszy, przyjmuje leki i normalnie funkcjonuje. Wyniki krwi sa w normie. W chodzeniu nie widac zmian. Myslalam, ze uda mi sie przed sobota wpasc do niego, ale duzo rzeczy mi sie ponakladalo ostatnio i sie nie wyrobie z czasem, jako bezsamochodowa potrzebuje co najmniej pol dnia na taka wycieczke.
Jesli chodzi o kojec, to zeby dociec prawdy trzeba by skonfrontowac oboje bylych wlascicieli i porownac to, co przekazali dalej z elementami wyszczegolnionymi tak pieknie na fakturze.:-o
Kojec, ktory jest potrzebny, powinien miec co najmniej 3 na 3 metry, zeby pies wielkosci Kanisa klaustrofobii nie dostal. W rozmowie dowiedzialam sie, že wylewka na taki kojec to koszt rzedu 200 zl. Reszta w zaleznosci od producenta siatki. Ponoc nadalaby sie gornicza.
Madziakato, dowiedz sie prosze, jaki koszt szacuja Twoi wykonawcy. Skoro mieszkasz niedaleko, može moglabys sie jakos wybrac do Kanisa i nowe duze fotki mu zrobic? Ogloszenia bardzo potrzebne, dzis rozmawialam z Pania z Radia Piekary i Kanis može liczyc na reklame. Przydalyby sie jednak ogloszenia ze zdjeciami tez.
Przyzaje, ze zapomnialam dopytac o lapke. W maju byla calkiem zagojona, skarpetki tylko przy niesprzyjajacej aurze. Mam nadzieje, ze nic sie nie pogorszylo w tej kwestii:roll:

Posted

Ok postaram się jeszcze dziś dowiedzieć.
Myślę, że w weekend mogłabym wpaść do cioteczki Basiura- jeśli ma tylko czas.
Aha, tylko nie mam aparatu, a telefon jak na złość mi dzisiaj spadł i jest "kaput", ale
może telefonem męża spróbuję...
Pomyślę i dam znać.
Basiura kochana, jak zapatrujesz się na moje odwiedzinki np. w niedzielę ?
Wreszcie byłaby okazja, żebyśmy się poznały?;)
Pozdrawiam.

Posted

Kochane, co nieco już wiem!
Koszt wylewki betonowej pod kojec 3x3 m to jakieś 150 zł.
(materiały +robocizna).
Co do elementów na kojec- w zależności od materiału, ale gość zaproponował , żeby zrobić
to np. z elementów metalowych ze ....złomowiska-pospawa je za free, bo jest spawaczem, który kocha psy;)
Zadaszenie z blachy- można zrobić częściowe(nie wie , jaka cena, zorientuje się).
Na podłogę z betonu można położyć po prostu płytę pilśniową(mam takie dwie duże, chętnie się pozbędę), a żeby nie stała woda,
zrobi lekki spadek(ja tak mam i się sprawdza).
Koszt furtki- ma sprawdzić.
W przyszłym tygodniu mam mieć cały kosztorys.
Myślę, że nie jest źle.
Dajcie znać, co o tym myślicie i czy mam gościa
maltretować.

Posted

Madziu jak najbardziej zapraszam jestesmy w niedziele w domku, Kakadu wszystkie lapki sa zdrowe co kilka dni sprawdzam dokladnie , Klade Kanisiora i bawie sie w Pania Doktor:-) ..... wszystko z Kaniskiem w pozadku tak jak pisala Ewcia bierze leki i jakos leci .

Posted

Kakadu hm...... odnosnie pana Rysia to duzo by powiedziec o jego pseldo psychice , wiedzial ze nawywijal to najlepiej .....co do grubosci drutu to bbbardzo przepraszam dzis moj malzonek zmierzyl i jest to trojka , w dodatku jest to siatka zgrzewana nie spawana , zgrzewy puszczaja ,jak odbieralismy te siatke z Rudy to Pan Rysiu mowil ze tylko raz bylo to poskrecane w jego ogrodku , bo administracja sie burzyla i musial rozebrac .Istotnie te pare desek ktore dal sa z dziurkami. Ciekawe ja on tam wsadzil Kanisia chyba dzwig zamowil hii.... masakra material ktory dal to kilka cieniutkich desek nie wystarczajacych na cala powierzechnie podlogi ,siatki ktorej wyslalam zdjecia i bez zadnego dachu.Bo i do czego go przymocowac , bo przeciez nie do tych cieniutkich drucikow siatki.a o furtce to ten kojec nawet nie marzyl w wizi Pana Rysia nie chce tego komentowac .
Kakadu a co do tej klatki kennelowej to jesli jest zepsuta to nie wyzucajcie na zlom moj maz naprawi i moze sie przydac .
Pytasz mnie ile kosztowala by mnie budowa nowego kojca .
Mowimy o kojcu o wymiarach 4x2 z dachem i podloga .Tak na marginesie to od Rysio mial 2.5 x2.5 wiem juz ze wylewka to koszt 150 ,160zl , 6 m profila 40x40 mm kosztuje okolo 50 zl do malowania. Potrzebnych 30-34mb tego profila + blacha na dach.ceny dzis nie znam+wypelnienie bokow.moze jakas siatka gornicza,to mocny element na kojec. No chyba ze zrobic tylko wylewke a kojce sa gotowe przecietnie 950-1150zl,takom czytalam promocje.Moim , i nie tylko zdaniem Kanis ma sie naprawde dobrze jak jest deszczowa pogoda to jest troszke opieszaly , ale przy ladnej pogodzie nie mozna powiedziec ze mu cokolwiek dolega Pozdrawiamy.

Posted

Kochane, gotowego kojca raczej nie kupujcie...
Przerabiałam niedawno, to wiem(zamawiałam przez allegro)-wprawdzie zamówiłam najtańszy(ok.850zł),ale to badziewie jest niewarte nawet połowy swej ceny....
Mój pies (waga 30kg)wyszedł z niego po ok.10minutach...
Porażka, naprawdę!
Reklamację wprawdzie uwzględnili, ale wysyłka na własny koszt-ok.400zł-nie było sensu....
Nie chcę upierać się przy swoim zdaniu, bo nie ja decyduję, ale w razie czego pomogę,by miało to ręce i nogi...

Posted

basiura - jeśli jesteś w stanie wyegzekwować kennel do p. ryszarda to zrób z nim co uważasz za stosowne; jest twój; może dla jakiegoś mniejszego pieska po naprawieniu przez męża sie nada; to była całkiem fajna klatka, miała podłogę - może cos się da z niej zrobić;

czekamy, czy ktoś się zadeklaruje z robieniem bazarku; wtedy zrobiłabys zdjęcia fantów i cos by drgnęło;
z całego serca ci dziękuję, że opiekujesz się kanisem i przepraszam, że nie mogę pomóc w jakimś większym zakresie...

madziakto - jesteś pewna, że płyta pilśniowa to dobry materiał na podłogę? że nie pomyliłaś nazwy materiału? płyta pilśniowa puchnie pod wpływem wilgoci i jest w zasadzie miękkim materiałem; od biedy można z niej robić wewnętrzne ściany budy, ale na podłogę, a tym bardziej kojca, to ja bym jej nie dawała...

Posted

ja widziałam tą klatkę która stała w byłym DS i która miała być dostrzętnie zniszczona przez Kanisa ..hmmm...jak dla mnie z przodu było nie dużo uszkodzenie i to wszystko :roll: przynajmniej jak byłyśmy z Myszą2 na wizycie.

Posted

Kakadu nie ma za co dziekowac staram sie na ile moge kocham zwierzeta i na ile daje rade to pomagam , a i Kanisior jest wart pomocy , sprobuje odzyskac ta klatke od Pana Ryszarda.