Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Katar to mordęga, mnie męczy od niedzieli...Oby u ciebie szybciej minął :)

Z bazarkami nie ma źle,ja lubię nawet te rzeczy ogarniać,najgorsze mnie czeka dopiero... Czyli wklepywanie tego na dogomanie :) ale myślę że jak się dziś za to zabiorę to jutro,najdalej w sobotę bazarek ruszy ;)

Posted

Jednak robienie zdjęć nowym aparatem nie jest łatwe. Muszę go lepiej poznać i poćwiczyć. No i brakuje obiektywu...dziwne to , ale obiektyw jest droższy od aparatu (600 zł).... muszę poszukać na allegro. 

A to już łobuziak , co się żywił kurami itp ptaszkami w Lisowie.Ma ok 10 miesięcy i mega dużo energii. Poza tym to pozytywny, lekko zwariowany piesio. Ma szczepienia i czipa ....przed kastracją.

21mynie.jpg

mrbrx1.jpg

3518xlc.jpg

28sbpxl.jpg

nlzhj9.jpg

Posted

słodki psiaczek ! a imię ma ?

ja się powoli biorę za wpisywanie fantów na bazarek, ale mi to chwilę zajmie, bo na prawdę mam dużo drobiazgów :)

jak tam Biżu? ma jakieś zainteresowanie? Patryk prosił bym spytała ;)

Posted

34ta82o.jpg

aow2ac.jpg

64nxn4.jpg

Teraz piesio ok 3-4 letni Sticz, który miał niby paraliż ale okazało się to zapaleniem nerwu kulszowego i udało się go wyleczyć , ale zdjęcia ma fatalne":(do poprawy. Krysia go nie mogła okiełzać a ja zlokalizować do zdjęć.

Jest fajowy i trochę energiczny. Z psami się dogaduje ,ale tylko z uległymi i spokojnymi. Smycz opanowuje...

x25dfm.jpg

2jbpgtt.jpg

Posted

No i prawie jamniczek odjamniczony, bo jakiś kretyn lub kretynka mu obcięła uszy tzn. nawet nie obcięła tylko ,,ukształtowała'':(

Jest słodki ma 1,5 roku i tak jak Sticz ma wszystkie wetowskie zabiegi  itp ...za sobą.

Może Ricz mu będzie?

Smycz  polubił. i Celika polubił ...wzajemnie , bo Celik go nawet bardzo polubił.

25poc2e.jpg

fatrax.jpg

10wtm47.jpg

23jsq9t.jpg

2r7pnnt.jpg

Posted

O matkuchno jedyna :O Chyba ślepy się za nożyczki złapał i psinę okaleczył :O  Biedny piesio.. :(  
A ten pierwszy wesołek jeśli bez imionka to skojarzył mi się z bajkowym Olafem :D więc może Olaf? Chyba że cioteczki wymyślą coś innego. 

Dzisiaj wydarzenie Marcelka powędrowało na wydarzenie trójłapków szukających domków :) Może ktoś go wypatrzy i się zakocha w cudaku <3 :) 

Posted

Celik trochę się lepiej poczuł, bo dziś nawet pogonił łobuziary Margolcię z trikolorką:)

2j1pi68.jpg

2ajw178.jpg

2lw0meh.jpg

Teraz przyjechały dzikawe szczeniory ..jutro może reszta ich dojedzie i dzika mamusia, która już się złapała do klatki , ale ją rozwaliła i uciekła:(

Jutro zdjęcia i jeszcze jednemu chłopakowi dziś nie zrobiłam...jutro nadrobię .

Posted

Celik trochę się lepiej poczuł, bo dziś nawet pogonił łobuziary Margolcię z trikolorką:)

2j1pi68.jpg

2ajw178.jpg

2lw0meh.jpg

Teraz przyjechały dzikawe szczeniory ..jutro może reszta ich dojedzie i dzika mamusia, która już się złapała do klatki , ale ją rozwaliła i uciekła:(

Jutro zdjęcia i jeszcze jednemu chłopakowi dziś nie zrobiłam...jutro nadrobię .

Posted

A ja znowu nie dałam rady z nowym piesem. Jak mu chciałam zrobić zdjęcia, to wchodził do budy:(

Może jutro z Krysią...

Ale zrobiłam nowe zdjęcia nowym szczeniorom. Jest 7 a zaraz będzie jeszcze 8 dziewczynka.Są odrobaczone ,będą zaszczepione i zaczipowane.

Mają ok 10 tyg,będą docelowo średnie, około kolan lub większe. Są jeszcze wystraszone, ale z każdą chwilą nabierają pewności siebie.

Mama dzika do łapania...rozwaliła klatkę łapkę i zwiała.

Dziewczynki mają czerwone kokardy. Ta ciemna jest najmniejsza z miotu. Znowu zdjęcia marne...ciężko przy bojaźliwych szczeniakach uczyć się aparatu.

4lilqa.jpg

2chtc1e.jpg

34nr1pg.jpg

344xh1c.jpg

mhvzuc.jpg

Posted

Margolcia jakolbrzym wyszła:) :) może ona jednak wielka będzie ?Bo pani z Raciborza boi się,ze wyrosnie wielgachna

A na którym zdjęciu? Jutro ją zmierzę, ale wg mnie ma nie więcej niż  20cm. 

Nie dzwoniłam do tej pani, bo jeszcze Andrzeja nie ma...czyha na sunie matkę.No i nie wiem co mówić odnośnie transportu.

A mnie się szykuje Katowice, Siemianowice.

Posted

kiedy się szykują Katowce ?;) Nasza propozycja DT (z możliwością DS...)dla Biżu aktualna ;) albo innej psinki, jeśli Biżu ma już dom zaklepany :)

dam chwilę odpocząć oczom od komputera i dodam szczeniaczki na stronę

Posted

Marzenko jutro zadzwonię...w niedzielę jedzie Andrzej a Biżu jeszcze nie ogłaszałam...chociaż mam już Panią z Krakowa na nią chętną. Nie wiem co robić....ma dzwonić na dniach potwierdzić, bo teraz ma wesele.