Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale kluseczki <3 Serce się kraje, że takie okruszki już zaznają bezdomności :( Mam nadzieję, że domki szybko się znajdą i będzie kolejka chętnych po takie słodkości :) 

Posted

No i Spajkuniu znalazł swój super domek:) Są jeszcze dobrzy ludzie na świecie:)

Do tego pani Magda zakochała się w Faridzie a on w niej:) i prawdopodobnie Farid też będzie miał superowy  dom, ale musi poczekać 3 miesiące.

Jednocześnie Farid się sprawdził na Spajkusia a Spajkuś na Farida i było znośnie, czyli oba chłopy się tolerują bez większej zażyłości.

A teraz mega słodycz Szila:)Ciągle by się przytulała. Pilnuje się na spacerze puszczona luzem a na smyczy chodzi nieźle.

2eoiant.jpg

s63yoy.jpg

skvoev.jpg

ixa6pd.jpg

xeigt2.jpg

• 4 weeks later...
Posted

puk puk puk....już tak długo nikt nie zagląda...;)

ja sobie grzecznie czekam na wieści ;)

przeprowadzka mi się jutro zaczyna na dobre...znaczy od jutro będzie mnie czekać nie pakowanie ale rozpakowywanie :D ale internet będę mieć na początku tygodnia jakoś ;)

Posted

A Wy co tak nagle się obudziłyście?/

Dopiero wrociłam, wszystko próbuję ogarnąć...ale to przesada! Nie daje rady ....tyle się narobiło zaległości a teraźniejsze sprawy są również wyczerpujące.Wszystkie miejsca pozajmowane i przybywają nowe psy:( Jest 10 nowych psów , dodatkowo 4 czekają jeszcze na przyjazd do nas i 4 duże do złapania:(

A aparat mój znowu robi takie zdjęcia w większości :( coś w nim lata i nie stać mnie na naprawy po 300zł.

Muszę zzaraz coś poszukać na allegro ...najlepiej 2.

Margolcia oprócz tego ,że troszeńkę urosła ok 3-5 cm, sierść jej się poprawiła to poza tym na pierwszy rzut oka zmian nie widać.

Jak kupię aparat to zrobię jej ładne zdjęcia , chyba że potrzeba jakichkolwiek to z telefonu lub z aparatu takie jak robi obecnie jej zrobię jutro.

200y29y.jpg

Posted

Kilka tych nowych zdjęć wkleję, bo może coś się wybierze i poglądowe się na stronę da. 

Dziś robiłam tylko trójce...więcej nie miałam czasu ...jeszcze zrobię zaraz  dodatkowo  temu co u mnie w domu psiakowi i tyle....

Tylko to potrwa ok godziny aż je obrobię...

Posted

obudziły się, bo wiedziały, że wróciłaś ;) ale ja nie miałam złych intencji! 

Jak mówiłam, spokojnie poczekam bo do pon i tak nie będę mieć za bardzo internetu...no i muszę nowe mieszkanie ogarnąć, co by na kartonach nie mieszkać, nie siedzieć i o kartony się nie obijać i potykać :) Więc Edi proszę weź wszystko na spokojnie, pośpiech nie jest wskazany, zawsze mówiłam że po wolnym powinno się mieć czas jeszcze na odpoczynek ;)  :)

szkoda aparatu :( super zdjęcia z niego były...może to jakieś niewielka usterka? 

ile chciałabyś wydać na aparat? górna granica - może Patryk mógłby w pracy coś tańszego niż zwykle załatwić - ale tylko cyfrówkę zwykłą, nie lustrzankę ani hybrydę :) tylko musiałby wiedzieć  do jakich cen szukać, mógłby w pon sprawdzić.

Posted

Marzenko aparat kupuję na allegro ...już kliknięty. lustrzanka za 400zł a drugi wezmę jakiś taniutki  ok 50 zł abym w razie czego miała do pracy.

Niestety ja nie mogę się wstrzymać i nockę pewnie zarwę na odpisywania i wysyłania ludziom zdjęcia ...bez zdjęć:( bo nie mam miejsc na psy a nowe psy czekają. Jak mój Andrzej dziś pojechał łapać 2 duże psy , to się modliłam aby nie złapał...bo musiałabym je chyba zabrać do domu a w domu mam już jednego, 2 jutro chyba przybędą a te do wyłapania do łagodnych raczej nie należą:(

No i wymodliłam ...psy zwiały;)

a to te piękne zdjęcia ...tyle na 369 mi się udało wybrać:( pół dnia pstrykania.

Proszę pomóżcie co do ras tych piesów....

domowy, słodziaczek Marceli ...bardzo dobrze wychowany i grzeczny psiak.  Ma ok roku i jest łagodny do wszystkich... nawet kotów.

Zachowuje czystość w domu, chodzi ładnie na smyczy i reaguje na wołanie ....tylko...:( 

Dlaczego zawsze takie kochane psy mają tak ciężko w życiu:(?????

Leżał kilka dni w rowie połamany po wypadku aż wdało mu się zakażenie . Zakażenie wyleczyliśmy, bo chcieliśmy ratować łapkę operacyjnie. Miał mieć i druty i płytki i stabilizator , ale w trakcie operacji okazało się iż kości  mu strasznie pękają i jedyne co można zrobić to łapkę amputować:( 

To było wczoraj a dziś psiak jest troszkę obolały ale widać, że brak łapki bardzo mu nie przeszkadza. Szkoda ...wielka szkoda,że musi żyć tylko z 3 -ma :(

No i szanse na adopcje mu się też zmniejszyły...

vn1pat.jpg

2hdtes4.jpg

6t21as.jpg

jr9wcp.jpg

531jxc.jpg

Posted

Noel , to ok 2-3 letni piesio....który ma zapędy psa pilnującego . Do tego stopnia,że osobę nową co wchodzi na posesję może zaatakować i lekko wystraszyć ;(

Do swoich opiekunów jest przymilny. Psów i suk na razie nie akceptuje . Rzuca się do ataku bez zastanowienia, ale to u niego chyba do wyuczenia...przynajmniej w przypadku spokojnych suczek. Potrzeba czasu. 

Jest po szczepieniu i odrobaczeniu.Jutro się zorientuje czy miał na sobie obrożę, bo ma jakąś poniszczoną ...raczej nie naszą.

1zyfuxf.jpg

w9jh8n.jpg

v4tq2g.jpg

2eowpcg.jpg

fdwzed.jpg

Posted

1p6wjl.jpg

Staruszek ok 12-14 letni Vader. Bardzo łagodny i przyjazny do wszystkich.Trafił z dużą ilością ran i ranek teraz mu się to goi...ale wet twierdzi, że to nie jest po chorobie skóry. Wygląda też tak jakby przechodził jednostronny udar, bo ma lekko przekrzywioną mordkę na jedną stronę i do tego nie chodził . Teraz chodzi ,tylko ma mały problem z przednią łapą...lekko utyka. Ma dużo energii jak na takiego staruszka i ciągle chce się przytulać. Jeszcze oczy chyba też ma już w kiepskim stanie i słabiej widzi, szczególnie na jedno z nich , które miał bardzo zaropiałe jak trafił . Wdało mu się zapalenie.Teraz już opanowane, ale ma je mniejsze.

Jak na razie to tylko był sprawdzany na suki i psy spokojne . Zdał egzamin wyśmienicie. 

xm0br9.jpg

2eouopl.jpg

34q67at.jpg

kf5bm9.jpg

Posted

Pies trzyma swoje potrzeby do spacerów i ładnie chodzi na smyczy.

301zl7r.jpg

I na koniec dziś Romeo:)

Piękny pies z cudownym charakterem....Łagodny i grzeczny. Też trzyma siusiu na wodzy.Akceptuje chyba wszystkie psy , ale sprawdzany tylko na sunie i na psa sąsiada. (więcej nie dałam rady:()

Na smyczy chodzi pięknie i reaguje na wołanie .  Sprawia wrażenie jakby za kimś tęsknił....często jest smutny.

Po wszystkich zabiegach ,czip itp....

11jvfkn.jpg

11vlevq.jpg

2qcpb81.jpg

14tvg93.jpg

Posted

piesy piękne ! dodam je szybko na stronę i zmykam z internetu...Patryk mówi, że może już w niedziele uda mu się kable podłączyć, to będę "online"

Edi przeczucie...po prostu przeczucie :D serio, nie wiedziałam, ale coś mnie tknęło by napisać ;)