słodkokwaśna Posted August 25, 2015 Author Posted August 25, 2015 Marzenko chłopaka labkowatego już nie dawaj na stronę, już prawie ma dom... Quote
Buńka Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 Ale kluseczki <3 Serce się kraje, że takie okruszki już zaznają bezdomności :( Mam nadzieję, że domki szybko się znajdą i będzie kolejka chętnych po takie słodkości :) Quote
słodkokwaśna Posted August 25, 2015 Author Posted August 25, 2015 No i Spajkuniu znalazł swój super domek:) Są jeszcze dobrzy ludzie na świecie:) Do tego pani Magda zakochała się w Faridzie a on w niej:) i prawdopodobnie Farid też będzie miał superowy dom, ale musi poczekać 3 miesiące. Jednocześnie Farid się sprawdził na Spajkusia a Spajkuś na Farida i było znośnie, czyli oba chłopy się tolerują bez większej zażyłości. A teraz mega słodycz Szila:)Ciągle by się przytulała. Pilnuje się na spacerze puszczona luzem a na smyczy chodzi nieźle. Quote
słodkokwaśna Posted August 25, 2015 Author Posted August 25, 2015 Jeszcze Wigorek, który wypiękniał i troszkę się uspokoił. Quote
słodkokwaśna Posted August 26, 2015 Author Posted August 26, 2015 andzia może kojarzysz tą sunię z naszą Hati...? http://przygarnijpsa.pl/hati Quote
Istar19 Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 puk puk puk....już tak długo nikt nie zagląda...;) ja sobie grzecznie czekam na wieści ;) przeprowadzka mi się jutro zaczyna na dobre...znaczy od jutro będzie mnie czekać nie pakowanie ale rozpakowywanie :D ale internet będę mieć na początku tygodnia jakoś ;) Quote
andzia69 Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 a ja czekamna parę choć zdjęć Margolci :( nikt o nią nie dzwonił...teraz pewnie się zmieniła i trzeba zmienić zdjęcia w ogłoszeniach Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 A Wy co tak nagle się obudziłyście?/ Dopiero wrociłam, wszystko próbuję ogarnąć...ale to przesada! Nie daje rady ....tyle się narobiło zaległości a teraźniejsze sprawy są również wyczerpujące.Wszystkie miejsca pozajmowane i przybywają nowe psy:( Jest 10 nowych psów , dodatkowo 4 czekają jeszcze na przyjazd do nas i 4 duże do złapania:( A aparat mój znowu robi takie zdjęcia w większości :( coś w nim lata i nie stać mnie na naprawy po 300zł. Muszę zzaraz coś poszukać na allegro ...najlepiej 2. Margolcia oprócz tego ,że troszeńkę urosła ok 3-5 cm, sierść jej się poprawiła to poza tym na pierwszy rzut oka zmian nie widać. Jak kupię aparat to zrobię jej ładne zdjęcia , chyba że potrzeba jakichkolwiek to z telefonu lub z aparatu takie jak robi obecnie jej zrobię jutro. Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Kilka tych nowych zdjęć wkleję, bo może coś się wybierze i poglądowe się na stronę da. Dziś robiłam tylko trójce...więcej nie miałam czasu ...jeszcze zrobię zaraz dodatkowo temu co u mnie w domu psiakowi i tyle.... Tylko to potrwa ok godziny aż je obrobię... Quote
Istar19 Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 obudziły się, bo wiedziały, że wróciłaś ;) ale ja nie miałam złych intencji! Jak mówiłam, spokojnie poczekam bo do pon i tak nie będę mieć za bardzo internetu...no i muszę nowe mieszkanie ogarnąć, co by na kartonach nie mieszkać, nie siedzieć i o kartony się nie obijać i potykać :) Więc Edi proszę weź wszystko na spokojnie, pośpiech nie jest wskazany, zawsze mówiłam że po wolnym powinno się mieć czas jeszcze na odpoczynek ;) :) szkoda aparatu :( super zdjęcia z niego były...może to jakieś niewielka usterka? ile chciałabyś wydać na aparat? górna granica - może Patryk mógłby w pracy coś tańszego niż zwykle załatwić - ale tylko cyfrówkę zwykłą, nie lustrzankę ani hybrydę :) tylko musiałby wiedzieć do jakich cen szukać, mógłby w pon sprawdzić. Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Marzenko aparat kupuję na allegro ...już kliknięty. lustrzanka za 400zł a drugi wezmę jakiś taniutki ok 50 zł abym w razie czego miała do pracy. Niestety ja nie mogę się wstrzymać i nockę pewnie zarwę na odpisywania i wysyłania ludziom zdjęcia ...bez zdjęć:( bo nie mam miejsc na psy a nowe psy czekają. Jak mój Andrzej dziś pojechał łapać 2 duże psy , to się modliłam aby nie złapał...bo musiałabym je chyba zabrać do domu a w domu mam już jednego, 2 jutro chyba przybędą a te do wyłapania do łagodnych raczej nie należą:( No i wymodliłam ...psy zwiały;) a to te piękne zdjęcia ...tyle na 369 mi się udało wybrać:( pół dnia pstrykania. Proszę pomóżcie co do ras tych piesów.... domowy, słodziaczek Marceli ...bardzo dobrze wychowany i grzeczny psiak. Ma ok roku i jest łagodny do wszystkich... nawet kotów. Zachowuje czystość w domu, chodzi ładnie na smyczy i reaguje na wołanie ....tylko...:( Dlaczego zawsze takie kochane psy mają tak ciężko w życiu:(????? Leżał kilka dni w rowie połamany po wypadku aż wdało mu się zakażenie . Zakażenie wyleczyliśmy, bo chcieliśmy ratować łapkę operacyjnie. Miał mieć i druty i płytki i stabilizator , ale w trakcie operacji okazało się iż kości mu strasznie pękają i jedyne co można zrobić to łapkę amputować:( To było wczoraj a dziś psiak jest troszkę obolały ale widać, że brak łapki bardzo mu nie przeszkadza. Szkoda ...wielka szkoda,że musi żyć tylko z 3 -ma :( No i szanse na adopcje mu się też zmniejszyły... Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Noel , to ok 2-3 letni piesio....który ma zapędy psa pilnującego . Do tego stopnia,że osobę nową co wchodzi na posesję może zaatakować i lekko wystraszyć ;( Do swoich opiekunów jest przymilny. Psów i suk na razie nie akceptuje . Rzuca się do ataku bez zastanowienia, ale to u niego chyba do wyuczenia...przynajmniej w przypadku spokojnych suczek. Potrzeba czasu. Jest po szczepieniu i odrobaczeniu.Jutro się zorientuje czy miał na sobie obrożę, bo ma jakąś poniszczoną ...raczej nie naszą. Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Staruszek ok 12-14 letni Vader. Bardzo łagodny i przyjazny do wszystkich.Trafił z dużą ilością ran i ranek teraz mu się to goi...ale wet twierdzi, że to nie jest po chorobie skóry. Wygląda też tak jakby przechodził jednostronny udar, bo ma lekko przekrzywioną mordkę na jedną stronę i do tego nie chodził . Teraz chodzi ,tylko ma mały problem z przednią łapą...lekko utyka. Ma dużo energii jak na takiego staruszka i ciągle chce się przytulać. Jeszcze oczy chyba też ma już w kiepskim stanie i słabiej widzi, szczególnie na jedno z nich , które miał bardzo zaropiałe jak trafił . Wdało mu się zapalenie.Teraz już opanowane, ale ma je mniejsze. Jak na razie to tylko był sprawdzany na suki i psy spokojne . Zdał egzamin wyśmienicie. Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Pies trzyma swoje potrzeby do spacerów i ładnie chodzi na smyczy. I na koniec dziś Romeo:) Piękny pies z cudownym charakterem....Łagodny i grzeczny. Też trzyma siusiu na wodzy.Akceptuje chyba wszystkie psy , ale sprawdzany tylko na sunie i na psa sąsiada. (więcej nie dałam rady:() Na smyczy chodzi pięknie i reaguje na wołanie . Sprawia wrażenie jakby za kimś tęsknił....często jest smutny. Po wszystkich zabiegach ,czip itp.... Quote
słodkokwaśna Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Ma 3-4 lata. Marzenko a Ty skąd wiedziałaś, że jestem? Quote
Istar19 Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 piesy piękne ! dodam je szybko na stronę i zmykam z internetu...Patryk mówi, że może już w niedziele uda mu się kable podłączyć, to będę "online" Edi przeczucie...po prostu przeczucie :D serio, nie wiedziałam, ale coś mnie tknęło by napisać ;) Quote
słodkokwaśna Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Niestety Marzenko dodaj jeszcze na stronę Julę....wraca:( Na razie nie piszę dlaczego...bo mi strasznie przykro:( Quote
Istar19 Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 oo ale to po takim czasie? heh przywrócę ją, a potem do jutra/poniedziałku mnie nie ma na necie :( Quote
Recommended Posts