Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety Marzenko praca ucieknie...:( albo ja zwariuje:(

Mam przepełnienie i nawet dom mega zapsiony a nowe psy przyjeżdżają:(

Chyba ucieknę.....

I towarzystwo jakieś się psami zaopiekuje.....

Mam nowy aparat, ale jakoś bez obiektywu i ładne zdjęcia raczej nie będą. Chyba , że go rozszyfruję i lepiej poznam.

A to już nowe psy:

Więcej wiadomości przez tel ,  bo nie dam rady przy moim necie.Kiedy mogę zadzwonić/?

Sunia młodziutka przed rokiem. Przesłodka i grzeczna ....chyba łańcuchowa, bo ma ślad na szyi. 

Zaszczepiona.

2vmehwp.jpg

2h72hwn.jpg

29410de.jpg

2jakzg2.jpg

Posted

Za pamięci.... Marzenko zdejm Julę ze strony i tego sznaucera oraz Aresa z adopcji spoza przytuliska .

Teraz mamy wysyp psów jamnikopodobnych....i jeszcze 3 przyjadą.

A to następna panienka z tej sekty;)

Uszka też młoda, roczna :) Ma szczepienia, odrobaczenia i czipa, będzie wysterylizowana.Jest z nią coś nie tak....

Bardzo smutna i zachowuje się tak jakby traciła wzrok lub węch...ciągle zagubiona i często się z nienacka wystrasza.

W środę ma mieć robione badanie oczu.

Na smyczy boi się chodzić ...patrzy w dal...mam wrażenie, że idzie za Faridem lub głosem, ale raczej siedzi .

Dziwne to ....

301hto8.jpg

210dggj.jpg

4ij046.jpg

2zgvtef.jpg

2z8wxv8.jpg

Posted

Edi zadzwoń jutro :) godzina mi obojętna niemal...no może nie dzwoń przed 10 bo mogę jeszcze spać - serio...śpię ostatnio po 10-12 godzin....przeprowadzka dała nam w kość :) ale poza porankiem (który spędzam z głową pod kołdrą), to raczej nigdzie się nie wybieram , więc jak tylko znajdziesz chwilę to dzwoń :)

Posted

Marzenko jak będę miała czas....ja za to śpię po 4 h na dobę...i mam dstraszną sklerozę. Andrzej mów,że to z przemęczenia.

To jak będę miała czas i będę pamiętała ...zadzwonię

zjw0fl.jpg

2alylj.jpg

29y4ap5.jpg

A to cudowna , młoda,  roczna sunia w typie b c. Bardzo mądra i usłuchana. Umie chodzić na smyczy ...może komuś zaginęła... Po szczepieniach , będzie wysterylizowana.

Biżu:)

b3tpwo.jpg

330z6kk.jpg

Posted

Na koniec dziś Bonus:) Jak trafił to był dziki, szczekliwy i nawet potrafił dziabnąć przez kraty a teraz daje się mi już głaskać, ale i tak słabo to widzę, bo wiele naszych dzikusów daje mi się głaskać, oprócz Kajo:( I co z tego kiedy tylko ja z nimi pracuje a czasu mam 0.

Muszę to zmienić!

Wszyscy wolą sobie iść z grzecznymi psami na spacer niż siedzieć z psami , które mogą dziabać. 

A Bonus to młody ok 1,5 roczny pies po wszystkich zabiegach wetowskich . Szczeka i odstrasza przez kraty, ale jak leży lub siedzi ...można go pogłaskać. Jest mega wystraszony i to wszystko ze strachu.

dzdsmq.jpg

2rfevld.jpg

iedr94.jpg

25b2f.jpg

11kfpuh.jpg

Miałam jeszcze dać szczeniorki , ale to jutro bo dziś jeszcze muszę zdjęcia powysyłać ludziom i wyjść z domowymi na spacer.

Jeszcze dodam ,że mamy też przejścia z raną Marcelka...bardzo źle mu się goi...:( 

Posted

Szczeniaki zacznę od tych, które już znacie a nadal są u nas, reszta ma już domek:)

Trikolorka i Margolcia oraz na 2 zdjęciach jest szczenior owczarkowaty, ten co kiedyś był mega chudy.

Margolcia to prawdziwa diablica;)ciężko jej zrobić zdjęcia bo nie umie siedzieć lub stać bez ruchu.A trikolorka też nie jest aniołkiem, ale chociaż potrafi na moment się uspokoić ;)

Później wkleję zdjęcia 2 szczeniorek z domu a jutro zdjęcia 9 nowych szczeniaków, co dziś mają trafić. :(

2a6ukq8.jpg

15mn2v7.jpg

1180ork.jpg

zj7x2v.jpg

coqat.jpg

Posted

urosła Margolcia...zaraz będzie dorosła :(

ojj tam zaraz dorosła, to jeszcze siusiumajtka ...najmniejsza w stadzie;) Zaraz zrobię łączne ogłoszenie szczeniakom, może coś pójdzie...bo zaraz będę miała oblężenie w szczylach...8lub 9 jedzie nowych . jakiś mały pies i husky ze złamaną łapą:(

Posted

a co do Marcellego...imię ma być podobne? znaczy zaczął już reagować na swoje? bo jak podobneto chyba tylko Celik został ^^' Celik..tak zdrobniale :D jakoś nie umiem dziś na nic wpaść

Posted

Marzenko piękna jesienna strona:)!!!!!

Ale przygotuj się na wysyp psiaków i mało czasu. Bardzo proszę abyś je dodała na stronę do jutra po południu.

Jest sytuacja krytyczna !!! 

Nie mam już gdzie umieszczać psiaków. Mało adopcji było ostatnio przez mój wyjazd itp...

I jak na złość kiedy czasu i miejsca malutko, to psy do nas stadami przybywają:(

I tak jest obecnie...

10 psów wczoraj, dziś 2... jutro , pojutrze?///? a w poniedziałek 2 lub 3.

Trochę te zdjęcia zrobiłam po macoszemu, ale czas w moim przypadku to świętość ;)

Zaczynam od 5 tyg sierotek. Mamę przejechał samochód:(

Małe będą  docelowo małe. Są odrobaczone i będą zaszczepione. Jedzą same.....całe szczęście.

później napiszę które są chłopczykami i dziewczynkami.Jest ich 8.

jt9zbq.jpg

to jest najmniejszy chłopczyk

67jl1j.jpg

e0qr8y.jpg

2wqxrnd.jpg

2ex4jll.jpg