Buńka Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 A ja przychodzę z pozdrowieniami od Nemo :) Mam przekazać, że to bardzo inteligentny pies :) Jednak ten świat bardzo mały i okazało się od słowa do słowa, że Nemo trafił do mojego znajomego :) Może nawet kiedyś uda nam się na jakiś wspólny spacer umówić :) Quote
słodkokwaśna Posted August 2, 2015 Author Posted August 2, 2015 A ja przychodzę z pozdrowieniami od Nemo :) Mam przekazać, że to bardzo inteligentny pies :) Jednak ten świat bardzo mały i okazało się od słowa do słowa, że Nemo trafił do mojego znajomego :) Może nawet kiedyś uda nam się na jakiś wspólny spacer umówić :) Oooo proszę:) Bardzo się cieszę:) Fajnego masz znajomego...spędził u Nemusia kilka godzin , ale od razu chciał go przytulać. Chociaż Nemo był jeszcze nietykalski, po kastracji. Pozdrów go koniecznie, to fantastyczny pies i cieszę się, że tak szybko znalazł dobry dom.Czasami niektóre psiaki mają większe szczęście. Zobacz Nemo, duży w średnim wieku i już w swoim domu a owczarek Bostonek jeszcze czeka... Quote
BlackShadow Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Wspaniale, że Trema i Toro znalazły dom i to blisko siebie ;) Dobrze, że są ludzie, którzy podejmują się pracy z takimi dzikuskami jak ta dwójka. Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 Wspaniale, że Trema i Toro znalazły dom i to blisko siebie ;) Dobrze, że są ludzie, którzy podejmują się pracy z takimi dzikuskami jak ta dwójka. No i miejmy nadzieję, że wiedzą też co robią.... Bo czasami ludziom się mówi jak jest a oni i tak myślą swoje..np; że, ja to sobie poradzę, w hoteliku pewnie nie wiedzą i się nie znają...To biorą takie psy a potem płacz..... Mam nadzieję ,że w tym przypadku będzie inaczej. Karola jutro do Ciebie zadzwonię...to odbierz... A teraz nowe psy chociaż powinnam najpierw dać psy , co znalazły domek.....ale to do jutra może poczekać. Bo mam mało czasu. Młoda, 7 miesięczna, słodka sunia. W książeczce już ma na imię Isia...miała być Misia. Chodzi za mną wszędzie. Czasami popiskuje z różnych powodów a ze szczęścia nawet śpiewa;) Uwielbia dzieci i zabawy. Odrobaczona i zaszczepiona.Trafiła do nas 2. 08. Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 a dziś trafił też taki kawaler w wieku ok 5 lat.Łagodny i na razie grzeczny. Szukałam pobieżnie...nikt go nie szuka.Nie ma czipa. Spodobało mu się imię Karlos:) Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 A teraz już trójka piesów po zabiegach itp. sprawach. Pierwszy wielki pies jak Prymus tylko starszy ok 6-7 lat. Bardzo łagodny i przymilaśny. Bez imienia.... Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 Sunia, młoda ok 1.5 roku. Jak na razie urocza ,ale lubi rządzić psami. Quote
słodkokwaśna Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 Na koniec młody, ok 2 letni piesio. Bardzo pozytywny do wszystkich , ale mega aktywny. Nie mogłam mu zrobić zdjęć. Na wszystkich się ruszał i tylko mazy były.... Trochę podobny na zdjęciach do Avisia, ale na żywo nie. Quote
Buńka Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Karlosek jest przecudowny <3 Rudy ala Prymus może będzie Promyk? Ben albo Astor? Sunia nie wiem zupełnie dlaczego ale wydaje mi się jak by miała w mordce coś z Akity O.o Nie wiem... może to przez te uszy :D Wydają się na zdjęciach zadarte do przodu :) Może dla niej Hindi, Zetka, Ally? No i ostatni kawaler faktycznie na zdjęciach jak Aviś :) Dla niego może Kalli, Rajder albo ze względu na podobieństwo Agis :) Albo może ciocie będą miały jeszcze inne pomysły ;) Quote
Istar19 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Jaka śliczna czekoladka z Isi ;) jak dotrę do komputera to ją wrzucę na stronę.pozostałe psiaki oczywiście też,jak tylko dostaną imiona ;) Quote
BlackShadow Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Dobrze, to czekam na telefon ;) Nowe psiaki przesłodkie, a najbardziej to chyba Karlos <3 Quote
malawaszka Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 a Karlos skąd do Was trafił? Ogłoszę na sznaucerach tylko napisz proszę gdzie znaleziony i jaki nr tel Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Karlos-Atos już poszedł do swojego domu. Odnaleźli się właściciele.To pies po zmarłym bracie pana. I jeszcze nie umie się odnaleźć w nowym domu. Więc kiedy nadarzyła się okazja ( otwarta brama ) wyszedł razem z drugą sunią. Dom jest dobry a właścicieli znam, bo przyjeżdżali tu do nas z wałówkami dla Jany( nie lubi obcych), którą potem adoptowali i teraz ją wychwalają pod niebiosa:). Sunia wróciła a Atos nie.Szukali go od samego początku jak znikł( 2 dni) i odnaleźli.... wczoraj u nas. No i wyjaśniło się też dlaczego machał ogonkiem na imię Karlos;) Nowe psiaki fajowe :) Jutro więcej napiszę.... Bo dziś wkleję nowe piesy z wczoraj;) Nie dałam rady, padłam i dopiero dziś wklejam takie poglądowe fotki nowych.Ale miałam tu ludzi z Krakowa co przyjechali po psa aż do 22:17 i jeszcze sprawdzaliśmy na kota itp:( Także wczoraj trafiły takie maluszki. Sunia, młoda ok roczna i słodka . Chudzinka troszkę była zadziorka do ludzi na ulicy, ale to pewnie ze strachu. Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 I taki młody łobuzek. Ma ok 10 miesięcy. Podobno wcześniej biegał po ulicy w czerwonej obroży, ale po kilku tygodniach ostał się tylko pies bez obróżki. Płacze i szuka wyjścia...dosyć jest uparty i czasami mu się udaje wspiąć się na 2 metrową ściankę i małym otworem ładuje się do innych boksów. To taki taternik w boksowym wydaniu;) Troszkę też lubi rządzić i zaczepia psy. Poza tym jest ,,prawie" czarujący:) Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 A teraz zaległe.... pieski co znalazły dom. Makuś, grzeczny i przyjacielski:) Silver, wesoły i troszkę szalony. Amiś, towarzyski psiak:) Toya, mądra i oddana sunia. i 2 szczeniorki z maleńkich suczek. CIESZCIE SIĘ I BAWCIE DO WOLI......NIECH WASZE RODZINKI NA WSZYSTKO WAM W ŻYCIU POZWOLĄ I KOCHAJĄ, KOCHAJĄ..... KOCHAJĄ! Quote
Istar19 Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Edi, pytałaś o tego weta - dopiero popołudniu dostałam odpowiedź, że w przychodni Lupus sterylizacja za około 200 zł...znaczy koleżanka sterylizowała tam swoją sunię, niedawno, i powiedziała w przychodni, że to znajda itp i płaciła 200 zł. Można by tam zadzwonić, powiedzieć, że sunia ze schroniska, albo znajda i spytać za ile by wysterylizowali :) ogólnie podobno na śląsku są takie ceny za sterylki, że głowa opada oO nie wiem, skąd im się biorą takie ceny... Sosnowiec 41-200.Ul. Ostrogórska 33a Przychodnia Lupuswww.lupus1.com.pl32 292 49 18 Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 No i imiona trzeba przydzielić.... Sunia rzeczywiście ma coś z azjaty ..może będzie Hindi jak Bunia podała. Duży rudasek może być Arter?//? A mały jamniś może Berni?/ Nie wiem.....ratunku! Dziś mam zły dzień, bo od wczoraj nie ma Mendusi:( Nie wiem dlaczego....może ją ktoś zabrał, bo pielgrzymki tu przechodziły..lub coś jej się stało:(o czym nie chcę myśleć.Bo na pewno by przyleciała. Nawet jak jej nie ma kilka godzin, to potem nie odstępuje nas na krok. Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 No i imiona trzeba przydzielić.... Sunia rzeczywiście ma coś z azjaty ..może będzie Hindi jak Bunia podała. Duży rudasek może być Arter?//? A mały jamniś może Berni?/ Nie wiem.....ratunku! Dziś mam zły dzień, bo od wczoraj nie ma Mendusi:( Nie wiem dlaczego....może ją ktoś zabrał, bo pielgrzymki tu przechodziły..lub coś jej się stało:(o czym nie chcę myśleć.Bo na pewno by przyleciała. Nawet jak jej nie ma kilka godzin, to potem nie odstępuje nas na krok. Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Edi, pytałaś o tego weta - dopiero popołudniu dostałam odpowiedź, że w przychodni Lupus sterylizacja za około 200 zł...znaczy koleżanka sterylizowała tam swoją sunię, niedawno, i powiedziała w przychodni, że to znajda itp i płaciła 200 zł. Można by tam zadzwonić, powiedzieć, że sunia ze schroniska, albo znajda i spytać za ile by wysterylizowali :) ogólnie podobno na śląsku są takie ceny za sterylki, że głowa opada oO nie wiem, skąd im się biorą takie ceny... Sosnowiec 41-200.Ul. Ostrogórska 33a Przychodnia Lupuswww.lupus1.com.pl32 292 49 18 Marzenko chyba nic z tego nie będzie...poczekamy tu na sterylizację .Ale bardzo dziękuję za pomoc, przekażę im . Quote
Buńka Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 I Arter i Berni pasuje :) Berni bardzo fajne imie :) Lubię słyszeć o takich zakończeniach jak Karloska. Dobrze, że go rodzinka odnalazła :> A Mendusia na pewno wróci ;) Może przez te piekielne upały zaszyła się gdzieś w cieniu... A jak ta nowa dwójka stoi z imionkami? Quote
słodkokwaśna Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Bunia dobrze, że jesteś:) Nie mają imionek... A Mendusia zawsze na wołanie przylatywała i ona świata poza nami nie widziała a tu cisza....okropna:( Quote
Buńka Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Mam nadzieję, że się Mendusia dzisiaj pokazała... Szkoda by było potwornie takiego przeuroczego żyjątka, ale jestem dobrej myśli, że to przez upał się gdzieś zaszyła. Albo może jakieś ptasie miłostki :D Trzymam kciuki żeby się pokazała :) A imionka to może suczka Atka, Mikra, Pixi? A piesio może Karo? Joy albo Wigor Quote
andzia69 Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Andzia - ma ok. roku- gdyby ktoś szukał, chcial przygarnąć to pamietajcie łapa Quote
słodkokwaśna Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Przepiękna ta sunieczka:) chociaż tyle dobrego.... Mendusi nie ma:( :( :( Quote
Recommended Posts