Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zwykły czarny podpalany kundelek ok 2 letni. Zaszył się w stodole, sąsiedzi dali mu jeść i jest teraz wręcz dość "natrętnym" stróżem bo to chyba jazgot numer jeden na naszej ulicy :)  A ten pies którego z kolei widziałam późno w nocy to z takim umaszczeniem jak Leośka czy Remik tylko krótkowłosy i dużo większy. Szukałam go następnego dnia ale już go nie widziałam :< 

Posted

A teraz troszkę prywaty;)

Mamy takiego ptaka,szpaka Mendusia, co zachowuje się prawie jak pies.Fruwa na spacery a potem

przylatuje na wołanie. Uwielbia na nas siedzieć...wszędzie;)

Emilka go przytula :)Jak ma dość to przesiaduje się na moją siostrę lub na mnie....a że ja jestem częściej, to i zdarzyło mi się że i się załatwił mi na kolankach itp:(

Z Gigą jest za pan brat, nie boi się psów:( ale lubi też tym swoim dziobkiem czasem delikatnie dziobnąć i boję się ,że dziobnie ją w oko....to raczej ich spotkania ograniczam jak mogę.

5ocvmd.jpg

289g01.jpg

2vttq9i.jpg

33mmlg1.jpg

begkk.jpg

Posted

gdzieście uchowali takie wspaniałe ptaszysko :D Szpaki są pięknymi i mądrymi ptakami, u mamy na ogródku mamy dwie pary szpaków, które co roku mają pisklaki - zawsze lubiłam obserwować z okna, jak młode uczą się latać :) Ale tam to dzikie szpaczki, które choć nas znają i czasem w okno zajrzą, to na ręce nie dadzą się wziąć ;)

Posted

Jejku mam bardzo dużo zdjęć do przerobienia i nie wiem czy dziś dam radę....tym bardziej,że Ginuś do nas przyjechał w gości ze swoją przyrodnią siostrą Rodi.Jak wkleję dziś połowę , to i tak będzie sukces.

Poza tym dziś mieliśmy wyjątkowo mnóstwo miłych gości:)

Między innymi nowe wolontariuszki, które pomagały i bawiły się z psami.:)

No i Menduś też dziś miał radości co nie miara, bo jak się okazuje, to bardzo gościnny ptak:)

Dziś nie mogłam chodzić do psów jak był puszczony ,  bo ciągle za mną fruwał i siadał na mnie. Dopiero jak go w domu zamknęliśmy to był spokój.Ale zauważyliśmy, że nawet siada na nowe osoby bez krępacji ..

Siadał na wolontariuszkach a jak przyjechała moja mama ze znajomym do nas , to wynalazł nas w altance za domem i wykąpał się w szklance mojej mamy a potem z niej pił . Po prostu rozgościł się sam na imprezce ...nieproszony;)

Później chodził po wszystkich dumny , rozdarty i dawał nam znać,że to on jest tu gwiazdą.

Nawet jak go Łezka przegoniła, to znowu do nas wrócił na imprezkę:)

Jest niesamowity! reaguje na swoje imię i fruwa na zawołanie;)

Chyba mu założę własny wątek na ptasim forum .....Czy takie jest?

1gr8mx.jpg

2953dqx.jpg

jzfl09.jpg

Tu chodził po panu Gienku i miał to gdzieś,że on może tego nie chcieć....

2s6u7aa.jpg

Zaraz wezmę się za słodkopsiaki....tzn. ich fotki:)

Posted

Mori i Master:)

Mori już ma prawie wygojoną ranę:)

Jest sprytna i troszkę szalona. Lubi wodę i jak się już wykąpała, to co chwile sama się częstowała ciastkami.Do wszystkich ludzi słodziak, ale jak się okazało to w towarzystwie Mastera nie lubi innych psów. Jest zazdrosna i on też tak ma. Za to  jak jest sama, to  jest wszystko w porządku .

Na smyczy średnio chodzą, ale  jest to .do nauczenia.

Master słodki i troszkę zwariowany:) Trzyma się Mori i ciągle ją całuje...

Poza tym lubi zabawy, zabawy, mizianko , mizianko ....itp

Reagują na wołanie.

j10o6u.jpg

24zdpb9.jpg

1zwj411.jpg

33wmddz.jpg

f4kbab.jpg

Posted

Jumper już się troszkę uspokoił i nie skacze....zastanawiam się czy to właściwe teraz imię.

Ma bardzo sztywną sierść i zastanawiam się czy jest w typie teriera australijskiego....

Dziwnie się zachowuje jak się go czesze....szczeka i skowycze....

oi7qm0.jpg

723yts.jpg

111triw.jpg

2d1nrtd.jpg

vr93jd.jpg

Posted

Mamy dziś nowego piesa:) Boston, ok 6-7 lat i jak na razie ciężko coś o nim więcej powiedzieć oprócz tego,że jest łagodny.

Jest bezpośrednio po kastracji, to jeszcze jest obolały. Poza tym wszystko ma:czipa, szczepienia itp.

300r69l.jpg

nvnnme.jpg

15rimxg.jpg

25umerm.jpg

29d92qx.jpg