Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam mocno kciuki za odnalezienie się Szansy!
Mizia totalnie mój typ :D "Brzydkie" małe i szorstkowłose(?) :D 
A Luka jest rewelacyjna. Byłam u psiaczków w zeszłą sobotę to jej nie poznałam. Rzeczywiście pannica ma charcią sylwetkę. Jest przeurocza <3 

Posted

Szansa się znalazła:) Jest bezpieczna w domu....praktycznie wróciła sama:) ;);); :)

Wczoraj trafiły 2 nowe psy :

Sunia ok 2- 3 letnia Dela w typie wilczaka? i owczarka?

Jest urocza i grzeczna:)3006vs8.jpg

spkxua.jpg

2urx9x0.jpg

1z53dhd.jpg

2pyyeqq.jpg

Posted

2808w9f.jpg

29n75mh.jpg

2up7dsp.jpg

opbkep.jpg

Jeszcze owczarkopodobny  Kanon :) ok 3-4 lat

Jeszcze nieufny,czasami podwarkuje, ale to nie jest pies agresywny ...raczej niepewny swojej sytuacji.

Został przygarnięty przez kogoś po sylwestrze i ta osoba umarła . Pies został sam na podwórku bez środków do życia.

Te ciągłe zmiany miejsca pewnie mają wpływ  na  psychikę psiaka , ale mam nadzieję iż malutki i Kanon się odnajdzie w nowym miejscu bez problemu.

s485lt.jpg

Posted

zsp9ok.jpg

A teraz zaborcza mamuśka ...mała zołzica-dzikuska;)

Broni tak  zażarcie maluszków,że gotowa jest nawet doskakiwać do twarzy. Młodziutka ok roku ...pewnie pierwsze jej dzieci i ostatnie;)

Brak imienia.......

1411ezn.jpg

v3ozk0.jpg

dhfwwp.jpg

15p6h35.jpg

Posted

2dhvj12.jpg

Na koniec Reksio:) dziarski staruszek, pomimo stanu w jakim  się znajduje ma dużo energii i na krótkim spacerku potrafi nieźle ciągnąć;)

Ale przy podnoszeniu łapy na siku bidok się  czasami przewraca. 

Jedynie osłabł mu tylko apetyt i zjadałby tylko same przysmaki  bez mieszania z ryżem lub suchą karmą.

avn3lz.jpg

2zz4umq.jpg

2n6rfbn.jpg

2m68jva.jpg

Posted

Wczoraj właśnie na dogo czytałam pewną zażartą dyskusję na temat owczarków. I Dela przypomina mi owczarka staroniemieckiego... ktoś wstawił link do hodowli gdzie była bardzo podobna chyba suka :D albo typ użytkowy ;) Co by to nie było to ładne bo nie ma doopki przy ziemi :D 
Kanon na pewno się oswoi z nową sytuacją ;) A Reks ma świetny uśmiech :) 
Ostra mamusia może Zadra albo Daga? 

Posted

ooooooo matko...Dela jest cudowna :(

to mój typ "owczarka" faktycznie staroniemiecki, albo użytkowy, jak pisała Buńka...Edi...zatrzymaj ją dla mnie do przyszłego roku :P (taki żart oczywiście...)

Posted

Zadra ////świetne imię dla tej łobuzki:)

A Dela jest świetna:) Marzenko Ty się zastanów....!!!

Jeszcze proszę jakbyś mogła wszystkim owczarkowatym (3) zrobić zdjęcie kolażowe, będę wdzięczna:)

Posted

zrobię zrobię kolaż owczarką i terierą ;) tylko po 19, za moment wychodzę i będę po 19 w domu :)dodam też wtedy nowe psiska

co do Deli, ja bym bardzo chciała ...marzy nam się trzeci pies - właśnie taki średnio duży, sunia...owczarkowata...a ten typ owczarka to mój ideał :( ale póki mieszkanie wynajmujemy nie możemy mieć trzeciego psa...na przyszły rok ( w okolicach stycznia) mamy się przeprowadzić spowrotem do mojego ojca, bo mama się wyprowadza i pół mieszkania będzie wolnego - wtedy będziemy mogli pozwolić sobie na trzeciego psiaka, stamtąd nikt nas nie wyrzuci ani za zbyt wielką ilość łap w domu, ani za ewentualny hałas ^^...choć może zdrowy rozsądek powinien wygrać  - dwa psy to już dużo dla niektórych...ale my chcemy trójkę ^^' wierzymy, że damy radę sobie z trzema psami..a co sobie inni o nas pomyślą, to nas nie obchodzi ;)

No ale te ponad pół roku musimy jeszcze poczekać....Dela pewnie szybko znajdzie dom ;) a w przyszłym roku będę szukać "idealnego" psa - takiego, co lubi psy, koty, dzieci (no kiedyś rodzina się chyba powiększy), dobrze jakby nie polował na szczury :D musi też lubić się bawić, kochać spacerować no i być lekko świrnięty ...bo normalnych zwierzaków mieć nie możemy ;)

uh się rozpisałam :D 

Posted

no i tak mnie Dela zauroczyła, że nie doczytałam o powrocie Szansy - to wspaniale, że sunia wróciła cała i zdrowa!

kolaże dla owczarów, póki nie będą mieć innych zdjęć ;)

a dla terierów zrobię, jak dostanę ładne zdjęcia Remika ;)

owczary.jpg

owczary2.jpg

Posted

O raju zapomniałam o zdjęciach dla Remika....a może lepiej nie zapomniałam a po prostu nie miałam czasu. Jutro rano moja Asia już jedzie ... :(

To jak ją odprowadzę na dworzec i szybko wrócę , to mu zrobię...

A kolaż owczarkowy ładny:)

Marzenko jaka Dalia? chyba Dela.... ;) a Szansa mi dziś swoim powrotem poprawiła humor, na cały dzień:)

Posted
owczarki to wgl nie mój typ i ja jak najdalej od nich ale jeśli już bym była zmuszona to właśnie szukała bym takiego psa jak Dela :) Ma świetną budowę <3 Aż miło patrzeć na takiego psa... bo jak widzę niektóre ONki teraz na spacerach to aż oczy bolą patrzeć :/ Czasami się zastanawiam czy dany pies jest niepełnosprawny czy naprawdę tak koszmarnie zbudowany. Dziwię się że na wystawach dopuszczane są takie pokraki... oka to nie cieszy i psów potwornie szkoda. 
No i ciociu Istar 3 psy to jest minimum ;) :) 
Kolaże świetne ;) Mam nadzieję że psiska szybko znajdą domy.
Posted

Co do owczarków - całkowicie się zgadzam, jeśli chodzi o owczary wystawowe...własnie te pokraki chodzące jak żaby - tych psów mi po prostu żal :( do tego dochodzi ich lekko (lekko mówiąc) zrypana psychika, hodowla bardzo skrzywdziła te psy...ale jak wgłębić się w temat owczarków użytkowych, czy staroniemieckich to jest wielka różnica pomiędzy tymi psami, choć rasa NIBY ta sama.

Ja mam sentyment do owczarków (w typie staroniemieckim) i malamutów - takiego mixa miałam mojego kochanego Maxa [*], ale wiem, że malamuty nie dla mnie - nie ten charakter jednak ;)

Trzy psy to minimum...mam nadzieje :D ale wiesz..ja w tej chwili poza dwoma psami mam jeszcze dwa koty i dwa szczury ;) więc zwierzyniec jest...no ale ten trzeci pies to takie marzenie, może nie zdrowo rozsądkowe...ale ja ze zdrowego rozsądku nie słynę :D

Posted

Oj Bunia ...Bunia  dobrze ,że Jesteś :) 

I dobrze, że ludzie mają różne upodobania , bo  co psiak , to ma szansę iż komuś się spodoba.

Marzenko zapomniałam Ci dodać,że Spajk i Giga są już po wszystkich weterynaryjnych zabiegach również po szczepieniach.

Posted

Dyskusja na mój ulubiony temat ;)

Na ostatniej międzynarodówce przyglądałam się jednej suni,która bardzo ładnie poruszała się po ringu....patrzyłam też jak już z niego zeszła. 

Stałam obok hodowcy,który rozmawiał z drugim " NA RINGU IDZIE JAK STRZAŁA,A NA PODWÓRZU JAK KALEKA" .

Sunia upadała ,nie była w stanie ustać na tylnych łapach.Dramat.

Za to moja onka jest najwspanialsza na świecie. Ideał <3

Posted

O matko ,ale dyskusja mnie ominęła;) Wszystkie Onki są piękne i te z dupcią przy ziemi też ( co prawda są pokrzywdzone  , ale to wina tylko ludzi)

A charakter psa kształtuje   przede wszystkim  :

wychowanie przez  matkę,doznania ,bodźce w wieku szczenięcym oraz ludzie  którzy go potem wychowują . W małym tylko stopniu charakter jest związany z rasą psa. 

To tak jak u ludzi ...Azjaci się troszkę różnią pod względem zachowania np. od europejczyków , ale nie można powiedzieć,iż wszyscy Azjaci są tacy sami ...itp..

Nie odzywałam się ostatnio, ale wczoraj mieliśmy problem z Wecciem....:(

Zaczopował się bidok i nie mógł zrobić kupy:( 

On jest łasuch a ,że nie ma już zębów to połyka różne rzeczy w całości...szczególnie na spacerach.

No i było tak wczoraj......całe szczęście,że obyło się bez interwencji chirurgicznej...ale dziś rano już czekał na niego stół operacyjny.

Pomogła parafina w dużej ilości , czopki też w większej ilości oraz zastrzyk  na wyluzowanie i spanko.

To wszystko pomogło aby Weccio pozbył się balastu:)

Już rano domagał się jedzenia i szczekał z radości że może znowu brzusio napełnić:)

Jeszcze dupcia go boli i warczy jak mu się pod ogon zagląda, ale wali kupska aż miło;)

A muszę przyznać się,że miałam pietra, bo Krysia mi dopiero opowiadała jak młody pies odszedł jej znajomemu właśnie zaczopowany:(

Do tego dziś Mizia zamarła na moment na stole operacyjnym:( Serduszko jej stanęło i tylko  skuteczna (godzinna)reanimacja przywróciła ją do żywych:)

Jest już koło mnie i wszystko jest w porządku, ale zastanawiam się co mogło być tego przyczyną???

Może jednak upał ma znaczenie....

Mamy nowego piesa od środy i nie mam czasu mu nawet zdjęć zrobić...jutro muszę zrobić wszystkim zaległym.

Posted

Zapomniałam dodać,że  Kanon jest dużym przytulakiem:) Burczy tylko jeszcze do obcych ...poza tym jest bardzo spokojny i opanowany.

Szczeka tylko jak potrzeba i nie skacze raczej dużo leży.

Delunia miała dziś  sterylkę . To mądra sunia, która też lubi przytulanie.

Mieliśmy dziś gości i prezenty:)

Pani Karolina, co nas czasami odwiedza przywiozła psiakom część swoich weselnych prezentów:):):)